03 februar, 2014

EFT novice 3.2.2014 in o vecni zenski pridnosti

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 

prejšnjo nedeljo sem bila na koncertu za Hospic – deloma zato, ker ga vsako leto organizira naša tapkalka Nataša, deloma zato, ker mi je filozofija hospica kot sistema zelo blizu, osebno poznam slovensko zdravnico Metko Klevišar, ki je s tem pri nas orala ledino.
In potem vsako leto okrog tega dneva ponovno prebiram knjige švicarske psihiatrinje Elizabeth Kübler-Ross.
Včasih mi kakšen stavek zazveni kot bi ga brala prvič – in ga verjetno res, s svojimi novimi očmi, z globljim razumevanjem kot pred letom dni.
To me spravlja v dobro voljo, saj pomeni, da notranje rastem in se razvijam – in to celo opazim.
Kar sem letos še posebej začutila, pa je bilo spoznanje o tem, da smo vsi živeči ljudje en sam paradoks – diametralno nasprotje – predvsem med tem, kaj govorimo in kaj uspemo tudi narediti.
Elizabeth je naprimer jasno in precizno čutila in vedela veliko o ''nedokončanih'' stvareh, ki ne dovolijo mirnega in spokojnega prehoda na ''drugo stran'' – ko pa se je sama znašla priklenjena na voziček, je želela proces odhoda kar se da pospešiti.
Jaz naprimer točno vem in čutim, kako globoko je v meni zasajeno seme naše ženske (sploh pa slovenske!) večne pridnosti – dejavnosti – akcije – reševanja - in kako nujno potrebno je nežno in ljubeče najprej čutiti sebe in poskrbeti zase.
O tem znam tudi veliko povedati, če me ima kdo čas poslušatiJJJ.
In ob tem točno vem, da imam jaz sama na tem področju še veliko za opraviti.
Ampak to sedaj čutim spoštljivo, z razumevanjem, da ne gre samo zame, ampak za cele generacije žensk pred mano, ki so bile v tako življenje prisiljene.
Nekatere tapkalke me sprašujete, kako to, da bomo imeli vseslovenski dan za EFT ravno za 8. marec – ko pa je to edini dan v letu, ko jim je dovoljeno izpreči - ko si same dovolijo izpreči, dodajam jaz.
Mogoče ravno zato, kaj vem – mogoče lahko skupaj odtapkamo en delček te večne slovenske ženske pridnosti, ki pa je pogosto nihče ne ceni in je zastonj in brez haska….
Včeraj smo imeli avdicijo za tapkalske nastope tega dneva in lahko vam po pravici povem, da bo super, neobičajno in nepozabno.
Vam pišem par naslovov – za občutek in okus.
 
Jelka in Dušan Peček: kako se obnese tapkanje dolgoletnih zakoncev, ki tapkata kar v paru. Praktični prikaz na odru.
Romana Potočnik: Pokaži mi svojo denarnicoJJJ. Praktično tapkanje.
Tanja Vovk Petrovski: kako s tapkanjem vplivamo na celoten energijski ustroj človeka. Praktično tapkanje in testiranje učinkov.
Posebna gostja Jaqui Crooks za zaključek dneva. Tapkanja pod njenim vodstvom imajo neko posebno moč.
 
In kot vedno dosedaj – topla ekološko pripravljena hrana za kosilo, popoldan čaj in kava in kolački, program pester in raznolik – ogromno tapkanja – presenečenja in žrebanje nagrad – solze – smeh – kot vsako leto.
Dan je namenjen predvsem druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, zato bo cena ostala simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema.
Za motivacijo in spodbudo – tisti, ki se boste prijavili do vključno petka, 14.februarja, boste plačali manj od ''zamudnikov''.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v naslednjem tednu:
-         v ponedeljek, 3.februarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v soboto, 8.februarja v Ljubljani – EFT izpopolnjevanje – posebni EFT pristopi.
-         v nedeljo, 9.februarja v Ljubljani – celodnevna EFT 1.stopnja po predmetniku AAMET
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak ponedeljek, ob 18h v Semiču, v sejni sobi občine Semič (pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
 
-         v soboto, 8.februarja od 9h do 13h v Žalcu – EFT in težave v medosebnih odnosih. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 29 oz.35 EUR. Prijave na tanja.vovk.petrovski@gmail.com (041 789 300).
-         v torek, 11. februarja od 18h do 20h v Moravčah (pri Domžalah) – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT v Gasilnem domu v Moravčah. Za vse gasilke PGD Moravče, vabljeni tudi vsi ostali. Zaradi lažje organizacije naprošene predhodne prijave na marija.gotar@gmail.com. Prostovoljni prispevki.
-         v torek, 11. februarja ob 18h v Sežani – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih knjižnice. Brezplačno.
-         v četrtek, 13. februarja ob 17h v Murski Soboti – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice. Brezplačno.
-         v petek, 14. februarja ob 18h v Slovenj Gradcu – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Knjižnice Ksaverja Meška. Brezplačno.
-         v četrtek, 20. februarja ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat - v prostorih Hiše Sadeži družbe, ul. Štefana Kovača 20.
-         v soboto, 22.februarja od 9h do 13h v Trstu – začetna 4-urna praktična EFT delavnica v prostorih studia Viola. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         v petek, 28. februarja od 16h do 20h v Murski Soboti začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 26. februarja 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
-         v četrtek, 27. februarja ob 19h v Žireh – EFT ali kako doseči in preseči nezavedne misli in občutke, ki nas težijo in omejujejo. Vodi Apolonija Klančar. V knjižnici. www.soliris.si
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, tud tapkanje pod tvojim vodstvom ima neko posebno moč!!!!! ItakJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena, gospa Pika ali pa kar Pika? V petek sem bila na začetnem tečaju , ki smo ga organizirale medicinske sestre. Sem medicinska sestra – babica. Ko sem se peljala domov, sem se čudila, od kje meni toliko energije. Sem navdušila celo mojo bližnjo okolico z navdušenjem o EFT metodi. Ko smo tapkale bolečino, sem tapkala en vozliček v vratni mišici. V nedeljo me moja hči običajno zmasira - ima tečaj klasične masaže - in mi reče: kaj je pa s tabo, saj nimaš nobenega vozla, sploh ne na levi strani! Ta stran je vedno problematična, tokrat pa pač ne. Seveda ji nisem prej nič povedala, ko je slišala, da sem to stapkala, ni mogla verjet, jaz pa tudi ne. Včeraj pa zobar!!! Strah sem stapkala kar na wc-ju malo pred uro. Kar poletela sem na stol, res me ni bilo strah. Itak mi je potem rukala v živec in čistila kanale in me je bolelo, najbrž se to pa ne da odtapkati. Tudi ne vem, če delam čisto prav . Moram si snet dol priročnik in se še bolj posvetit stvari. Skratka, tapkala sem boleč - razrukan zob včeraj 3x pa danes zjutraj dvakrat in peljem brez analgetika. Glede objav pa OK, ni problema. Lep natapkan dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še to..jaz nejeverni Tomaž….saj verjamem v energije, meridiane, pretoke, vendar z določeno mero skepse… Ampak, že dva dni tapkam same neumne stvari, predvsem vsakdanje, ki me je sram jih povedat naglas .. dobesedno neuresničljive gluposti….. in kot si verjetno predstavljaš vse je uspelo, pa čeprav mi je delalo težave in me spravljalo v napetost. Stapkala sem strah pred nezmožnostjo, da pravočasno in vse speljem v današnjem dnevu začenši s sestanki , nadzori, prezentacijami, udeležbi na razstavi in najbolj pomembno dokončanju strokovnega članka…, strah oz nelagodje pred pregledom pri specialistu, negotovost v zvezi z odnosom z določeno osebo…Deluje …Pa še veliko energije mi da, pa čeprav bi kdo rekel, da si domišljam…. Počasi bodi na vrsti tudi stare stvari..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo,
naj ti na kratko povem, kako sem, ker vem, da nimaš časa brati dolgih poročil... JJJ skratka bistvo vsega je, da je zmaj poletel, se je med tem časom tudi vrnil, pa sem ga uspela stapkati in proces se nadaljuje. Ko sem odšla od tebe mi je bilo še vedno slabo in kar nisem si mogla zamisliti, kako bo to na vlaku. Pa vendar sem vedela da nekako bom že. Samo upala sem, da bi bilo čimprej vsega konec. Kot da sem nekako obtičala še v vseh teh občutjih, kot zabetonirana, okostenela in veš kaj, ko smo se premaknili z vlakom in se začeli peljati in me je bila groza, kaj zdaj bo, se je enostavno tudi zmaj kar odlepil, dvignil in poletel. Odletel. Svoboden, vesel, zadovoljen je poletel v daljavo. In nastopilo je takšno olajšanje! Kot sem že rekla, se je parkrat tudi vrnil, ampak sem ga uspela stapkat. Tapkam tudi ponoči, ko se zbudim in čutim pritisk v prsih ali občutek tesnobe, čeprav sem včasih preveč utrujena (zaspana) in mi ne rata (ne zmorem). Se pa pozna že čisto konkretno, da se znam postavit po robu in se postavit zase (oz. postavit drugim mejo) do kje smejo in se umaknejo oz. nehajo. Presenetljivo! Nisem si nikoli mislila da lahko to naredim, oz. da imam pravico do tega in si to zaslužim. In s to preprosto gesto je narasla tudi ljubezen do sebe (se imam bolj rada). Tako, čisto pristno, preprosto. in imam moč. Da sem zadovoljna v svoji koži in se ne pustim tlačit. Itak je znano, da beg ne naredi ničesar in da se je treba s stvarmi soočit in da nič ne gre stran, dokler te ne nauči lekcije. Tokrat je prišla v podobi mojega očeta.
Sedaj berem članke, ki si mi jih priporočila in te lepo, toplo pozdravljam. Zunaj je mraz, jaz pa tu lepo na toplem berem in se veselim novih začetkov. Še vedno ne vem od kod vsa ta agonija v meni in kako sem sploh lahko to dovolila…..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ta teden je hči bolna. Štirikrat je bila pri zdravniku, prvič je bil zraven še partner, trikrat pa sva bili sami. Ko sva bili sami, sem tapkala za parkirni prostor. Pred zdravstvenim domom na Metelkovi je nasproti vhoda 5 brezplačnih parkirnih mest, plus 2 za invalide, potem pa še za taxi službo. Okoli zdravstvenega doma so še parkirišča, vendar plačljiva. Parking je težko dobit, tudi plačljivega, kaj šele brezplačnega, ponavadi je potrebno odpeljat kakšen krog okol ZD, da se kaj sprosti. In sem prvi dan tapkala, da bi jaz brezplačen parking pred vhodom. Pripeljem tja, počakam celi dve sekundi, pa ena gospa z avtom odpelje in sem jaz dobla parking. Naslednji dan med vožnjo do ZD spet tapkam, da bi imela brezplačen parking pred vhodom oziroma najboljšega možnega, kar se ga pač da ta trenutek dobit. Pripeljem pred ZD, počakam tri sekunde, gre spet nekdo ven in jaz dobim parking. Čist vesela in hvaležna, pa še mal važna zraven. Grem danes spet, pa mi hči v avtu reče, če bova kaj tapkali. In seveda tapkam čez celo Zaloško, da bi jaz rada brezplačen parking pred vhodom zdravstvenega doma. Čez nekaj časa pomislim, da bi bilo to že mal preveč, spet dobit parking, kaj pa če ga ne bom dobila, pol bo pa EFT kriv. In tapkam, da kljub temu, da jaz dvomim, da bom spet dobila brezplačen parking pred vhodom v ZD, sem jaz čist OK,.......pa da bom zadovoljna z najboljšim, kar je v dani situaciji možno dobit in se brezpogojno sprejemam… popijem še malo vode, pridem na Metelkovo in tam me že kar čaka brezplačen parking pred vhodom v ZD. EFT ali sreča? Ha ha, jaz vem odgovor.
Lepo bodi, Pika. Se vidimo.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 9.februarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 22.in 23 marca ter 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 15 in 16.februarja ter 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 30.januarja v Solkanu, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic