10 februar, 2014

EFT novice 10.2.2014 in o zaupanju ter podpori

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
včeraj smo delali celodnevno 1.stopnjo.
Vsakič, ko udeleženci odidejo in jaz zlagam stvari, razmišljam o minulem dnevu, se sprašujem, tudi veliko tapkam.
Pišem opombe za naslednjič.
Tečaji so res vsakič boljši, ne more biti drugače, saj se izkušnje (in s tem razumevanje) s časom samo množijo.
Kako pomembna je podpora, ko se lotimo sprememb pri sebi – to mi šele v zadnjem času postaja jasno.
Včasih je podpora odločilnega pomena – nas zamaje na eno ali drugo stran.
Včeraj so bile vse udeleženke ženske – pri EFT tečajih se to zgodi kar pogosto – zavedanje o obstoju in pomembnosti občutkov je zaenkrat bolj ženska domena.
In je rekla ena od njih med pavzo – sem ugotovila, da če se partnerju vedno kažem v svoji idealni verziji, od njega ne dobim nobene podpore – v svoji idealni verziji podpore itak ne rabim.
Ob misli pa, da bi iskreno delila tisto, kar čutim, kar mi brbota pod površjem, pa me je strah, da bo potem ta informacija zlorabljena proti meni – mogoče ne takoj ta trenutek, ampak enkrat.
Gre torej za zaupanje.
Ampak ne samo za zaupanje drugim, predvsem za zaupanje sebi, da je to kar čutim res OK.
Podpore smo resnično zelo potrebni.
Z njo raste zaupanje.
Na tem področju ima veliko ljudi strašen ''minus''.
Zato so množični dnevi za tapkanje tako blagodejni – deloma seveda zaradi vodenega tapkanja, jasno – še bolj pa zaradi občutka medsebojne podpore.
 
Tretji vseslovenski dan za EFT bo v soboto, 8. marca v Ljubljani.
 
Bo malce drugače zastavljen kot lani – predvsem bolj dinamičen.
Imeli bomo t.i. rdeče niti – kratka tapkanja preko celega dneva – med vsakim daljšim nastopom.
Ena taka rdeča nit bo Odpor do spremembe, druga Strah da mi uspe.
Za prvo vem, da že sami veste, da vas omejuje, za drugo boste začutili in odkrili sami.
Čisto natančnega seznama predavanj še nimam – saj veste sami, kako je bilo ta teden z elektriko po Sloveniji (in ne samo z elektriko).
Tudi vseh naslovov vam letos ne bom povedala vnaprej, potem zmanjka faza prijetnega presenečenja – mislim, da nam prijetnih presenečenj v vsakodnevnem življenju manjka….
 
Nina Obran: Moja želja in jaz.
Romana Potočnik: Pokaži mi svojo denarnicoJJJ. Praktično tapkanje.
Tanja Vovk Petrovski: kako s tapkanjem vplivamo na celoten energijski ustroj človeka. Praktično tapkanje in testiranje učinkov.
Tatjana Kompan: Spomni se, kdo v resnici si in PREBUDI svoje srce.
 
Posebna gostja Jaqui Crooks za zaključek dneva. Tapkanja pod njenim vodstvom imajo neko posebno moč.
 
In kot vedno dosedaj – topla ekološko pripravljena hrana za kosilo, popoldan čaj in kava in kolački, program pester in raznolik – ogromno tapkanja – presenečenja in žrebanje nagrad – solze – smeh – kot vsako leto.
Dan je namenjen predvsem druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, zato bo cena ostala simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema.
Niti lokacija niti cena zaenkrat še nista določeni – zato je res odločilnega pomena, da nam s svoje strani pomagate tako, da mi čimprej napišete mail, če pridete.
Za motivacijo in spodbudo – tisti, ki se boste prijavili do vključno petka, 14.februarja, boste plačali manj od ''zamudnikov''.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v naslednjem tednu:
-         v ponedeljek, 10. februarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v torek, 11. februarja ob 18h v Sežani – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih knjižnice. Brezplačno.
-         v sredo, 12. februarja ob 19h v Ljubljani – predstavitev delovanja metode EFT za društvo Up. Brezplačno.
-         v četrtek, 13. februarja ob 17h v Murski Soboti – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice. Brezplačno.
-         v soboto in nedeljo, 15. in 16. februarja v Ljubljani – dvodnevna AAMET 3.stopnja.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak ponedeljek, ob 18h v Semiču, v sejni sobi občine Semič (pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
 
-         v torek, 11. februarja od 18h do 20h v Moravčah (pri Domžalah) – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT v Gasilnem domu v Moravčah. Za vse gasilke PGD Moravče, vabljeni tudi vsi ostali. Zaradi lažje organizacije naprošene predhodne prijave na marija.gotar@gmail.com. Prostovoljni prispevki.
-         v torek, 11. februarja ob 18h v Sežani – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih knjižnice. Brezplačno.
-         v četrtek, 13. februarja ob 17h v Murski Soboti – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice. Brezplačno.
-         v petek, 14. februarja ob 18h v Slovenj Gradcu – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Knjižnice Ksaverja Meška. Brezplačno.
-         v četrtek, 20. februarja ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat - v prostorih Hiše Sadeži družbe, ul. Štefana Kovača 20.
-         v petek, 21. februarja ob 18h v Novi Gorici v sejni dvorani krajevne skupnosti uvodna predstavitev EFT metode za člane UNITRI Nova Gorica. Vodi Mirjam Hojak. Vstop prost.
-         v soboto, 22.februarja od 9h do 13h v Trstu – začetna 4-urna praktična EFT delavnica v prostorih studia Viola. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         v petek, 28. februarja od 16h do 20h v Murski Soboti začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 26. februarja 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
-         v četrtek, 27. februarja ob 19h v Žireh – 'EFT ali kako doseči in preseči nezavedne misli in občutke, ki nas težijo in omejujejo. Vodi Apolonija Klančar. V knjižnici. www.soliris.si
-         v soboto, 1.marca od 9h do 13h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com. 40 EUR.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika zdravo,
takoooj me prosim zapiši za 8. marec!JJJ. V tretje gre rado, tako da letos pa pridem!
Se vidimo,
lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
se prijavljam, itakJJJ. Pa še to: danes ponoči smo se pripeljali iz Sarajeva, kjer je imela moja najmlajša prvo mednarodno tekmo v umetnostnem drsanju (drsa pa šele od septembraJJJ). Nazaj grede (startali smo ob 19h) ji je postalo slabo, ponavadi ji sicer ni, ene parkrat ji je pa bilo in takrat lahko tudi večkrat bruha. Na srečo sem imela eno vrečko za pasje kakceJJJ, pol pa tapkat, ni druge.... sem jo kar jaz, v glavnem karate, pa tudi po glavi in prstih, sem si malo v mislih govorila, ali pa tudi ne, v 5 minutah je zaspala.... Ko se je zbudila, spet slabo, je že vrečko pred usti držala, spet tapkava, pomaga, slabost popusti... ker je pa mene roka bolela, sva se pa vseeno naprej presedli, še malo tapkali, in smo vrečko čisto domov prinesliJJJ. Najboljše od vsega je pa, da ona vse bolj verjame v eft in da se mi je zahvalila, da sem tapkalaJJJ.
Se že ful veselim, zaradi Jacqui sem pa sploh na trnih
JJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
sem zadnjič s tako hvaležnostjo mislila nate in se zahvaljevala za ta krasni EFT! Nisem najbolj priden praktik, ja, priznam – a ORODJE PA VEDNO NOSIM S SEBOJ! Zgodilo se mi je nekaj, za kar sem mislila, da se pa res ne more zgoditi: izgubila sem se v gozdu. Ujela me je noč in naenkrat je bilo okoli mene vse črno. Črno kot v rogu! Nisem mogla verjeti, da človek lahko na sicer znanem kraju tako izgubi orientacijo. Izginila je pot pod mano, nisem vedela ali naj grem levo ali desno ali naravnost ... nič, prav nič. Tema, čista tema. In še telefon mi je piskal v zadnjih vzdihljajih, vedela sem, da bo zdaj zdaj baterija crknila. Hitro sem se odločila, da tvegam in si malo posvetim, da pridem do bližnje točke, ki bi jo lahko opisala, če bi mi uspelo poklicati pomoč. Prišla sem do roba jase in po mobiju poklicala pomoč. A baterije je zmanjkalo in telefon je utihnil. Nisem vedela, kaj mi je uspelo povedati, kaj je bilo slišano na drugi strani, nisem vedela ali mi je pravi čas uspelo razložiti, kje se nahajam. In pripravila sem se, da noč preživim v gozdu. Ja, takrat sem se vsemu Univerzumu zahvaljevala za ta ljubi EFT! Ker mene je drugače neznansko strah volkov, medvedov, oh, mislim, da bi umrla od strahu, če bi miška smuknila mimo mene. Pa sem tapkala in tapkala in sem vedela, da mi bo uspelo preživeti noč. Ne bom se vsedla, ne bom zadremala, da ne bi zmrznila, ne, prestopala se bom in tapkala do prvega svita. Uspelo mi bo! In res sem bila tako mirna, prisebna - resnično mi ni bilo hudega. Enkrat pa so v črnini zamigetale lučke. O, rešena sem! In potem, ko sem se že grela na toplem in ob čajčku, sem začutila neprijetno drgetanje po telesu. Ja, za menoj je prišel ta strah. Umaknila sem se družbi v toaletne prostore in tapkala, da sem stapkala še to. Uf, hvala za EFT! Hvala, hvala, hvala! To je najboljša metoda za samopomoč! Vedno jo imaš pri roki! IN DELUJE!
Lepe pozdrave ti pošiljam, Pika. Drži se! Hvala ti!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
HvalaJJJ preletim zmeraj .... preberem enkrat več, drugič manj. zmeraj pa se zagotovo malo povežem s teboj. pa ne le ob teh novičkah, še večkrat vmes ... ne bom ti dejala, priiiidna pika, priiidnaJJ tega ne maraš slišati. da pa je veselje pomislite nate in te je prava radost poznati, to pa lahko zapišem zmeraj, kajne, pika-lučkaJJ sončekJJ
en topel pozdrav zate, objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika, ti si pa res ZAKON JJJ. Ta tvoja pisanja mi vedno 'odprejo' oči… Ko se sprašujem: zakaj se mi to dogaja, ko pa vendar – ponavljam afirmacije, tapkam, ozaveščam…..In potem pride tvoj mejl – in kar naenkrat začutim, zakaj! Ker nekaj je vedeti in govoriti, drugo pa narediti, ko je čas…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
ne morem verjeti kaj se mi je zgodilo. Ker me je v petek čakala cistoskopija in mi je menstruacija zamujala nekaj dni sem prvo tapkala, da naj jo dobim še pred pregledom, ko sem pa jo dobila sem nekaj dni tapkala, da naj se neha najkasneje do četrtka zvečer, ker drugače mi spet ne bi mogli opraviti cistoskopije. V petek zjutraj ni bilo sledu o menstruaciji, čeprav je še v četrtek popoldne kar pošteno teklo iz mene. No ob tapkanju na temo menstruacije sem tapkala tudi, da naj že enkrat izginejo tumorji, ki jih imam v mehurju, ker bom sicer morala na kemoterapijo. Po vseh kolobocijah pred pregledom, mi v petek pregled opravijo in ugotovijo, da nobenega tumorja ni več. Sicer je pred mano 6 mesecev jemanja zdravil, ni mi pa potrebno na kemoterapijo. Zdravnik me je vprašal kaj hudiča sem naredila s svojim telesom, da ni več tumorjev in sem mu mrtvo hladno odgovorila, da sem pač tapkala. Njegov odgovor je bil, no gospa potem pa tapkajte še naprej, ker vam očitno koristiJJJJ.
Draga moja, nimam pojma kaj se je zgodilo ampak očitno koristi. Tapkanje je zakonJJJJ:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sem že zjutraj imela kratko predstavitev v službi - so bile sodelavke zelo zadovoljne. Za test smo pri predstavitvi tapkale na obveznosti današnjega dne. Ravnokar so prišle z nekega sestanka, ki so ga ponavljale že ves teden, kjer se niso nič zmenile, danes so bile pa hiperproduktivne. No, le zakaj?JJJJJJ
Tega že nekaj časa ne upam povedat na glas, ker se bojim, da se bo stanje poslabšalo, če se pohvalim (evo, tema za tapkanje) - pred 2 meseci sem začela tapkat za našega mačka, ki je imel kar hude napade zaradi srčne napake. Od takrat napada še ni imel, nekoliko še pokašljuje kot kak star mornar, ki kadi že 60 let, nima pa več paničnih napadov, kjer se hkrati davi, hrope, kaka in se slini obenem. Upam, res upam, da tako tudi ostane.
Bodi lepo, najlepše.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Če bi tvoji tapkalci hoteli izpolniti https://www.1ka.si/a/34418 bi bilo odlično - vzame samo par minut. Zanima nas razširjenost uporabe alternativnih oz. komplementarnih sredstev za lajšanje ali izboljšanje simptomov stresa, tesnobe, depresije. Sicer pa saj veš zakaj gre, si že bralaJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika živjo,
ti moram povedati, da ko tolikokrat tapkamo in naše rojstvo in nosečnost in vse skupaj... naša malčica je bila rojena v mirnem okolju, nežna glasba, soj lučk, nobenih posegov v mojo in njeno intimo...ujela pa sva jo sama z možem... bilo je globoko in tako lepo, da ne znam opisat... torej še je upanje in vsaki ženski bi želela tako izkušnjo. In veš zadnji dan sem tapkala na vse kar jo čaka v tem življenju in začutla iz trebuha žalost... njeno žalost.. odtapkala tudi to in čez pol ure je bla akcija.. še en dokaz da EFT deluje. Med nosečnostjo sem odkrivala s pomočjo EFT-ja notranje zakoreninjene strahove, milila čustvene izlive, nisem skrivala ničesar ne pred sabo ne pred drugimi..še in še bi lahko pisala..mogoče enkrat ob priliki, a prov? Sam, da veš, da EFT je zakonJJJJJ
Cmoka****
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena ljuba moja PIKICAJJJ
Kar nekaj časa je že minilo, odkar sem bila pri tebi in se ti izpovedala in "izlila"moja čustva... Veliko se je dogajalo v tem času - in spet, ko je bilo zelo hudo, nisem bila sposobna niti tapkati,.... komaj sem se držala nad gladino, hvala bogu, da sem uživala vsaj v moji službi in ob mojih puncahJJ. A vsakič preberem tvoje maile, še posebno pa se me je dotaknil tale zadnji, saj sem v njem prepoznala sebe - s to razliko, da sem bila pa jaz najmlajša hči, najmlajša vnukinja,....a z večno željo, hotenjem in stremenjem k neodvisnosti, izpod časti prositi koga za pomoč,.... kot bi brala sebe.........in ja točno tako: Sedaj pa vem in čutim, da prejemati podporo od soljudi, v njej uživati, ni samo toplo in zdravilno, ampak prav neverjetno krepi mojo sposobnost biti neodvisna in samostojna. In predvsem to - če ne bom imela rada sama sebe, bom tudi drugim to težko dala!
In sem spet v teh dneh začela nazaj intenzivno tapkati in ne morem verjeti, da se je vse odvijalo v pravo smer, koliko se je zgodilo, tudi v zadnji minuti......ne bom ti pisala na dolgo in široko, ker vem, da niti brati nimaš časa vsega, ampak vsaj današnji dan, ki je bil nad vsem - zaradi moje lanske odločitve so me zapustili vsi moji domači, prekinili z menoj vse stike (to že veš) - več kot dva meseca nisem nikogar ne videla ne slišala - in sem začela tapkati mojo sestro , mami,......da so me zapustili.... in sem OK in sem pridno tapkala in se vsak dan bolj umirjala....In ko danes pridem po hčerko, začnem iz sprednjega sedeža pospravljat stvari na zadnjega, ko nekdo zapiska iz bližnjega parkirišča - in nisem mogla verjeti - bila je moja sestra!!!! Obe sva najprej začeli mal jokati, a zadržano se začeli pogovarjati - nisem mogla verjeti!!!!!!!!!!! In potem ko se razideva, sem šla še v bivši dom nekaj iskat in glej ga zlomka, moj avto noče več vžgati - nisem mogla verjeti - sedela sem v avtu in začela tapkati da se mi je pokvaril avto in sem OK,......ma pismo tudi to sem OK zrihtala, za pol ure avtovleka in nadomestni avtoJJJJ. zdej pa grem v posteljo, naporen dan je za menojJJJ. Pika moja, lahko noč, vsak dan mislim nate in na moč , ki sem jo dobila pri tebi / od tebeJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 9.februarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 22.in 23 marca ter 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 15 in 16.februarja ter 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 30.januarja v Solkanu, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 

 --
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic