27 januar, 2014

EFT novice 27.1.2014 in 3.vseslovenski dan za tapkanje

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
moji dnevi so letos tako polni, kot se ne spomnim, da bi kdaj bili.
Kot da se je na vseh mojih področjih vse odločilo, da se dogaja hkrati, naenkrat.
Na srečo mi vožnja z avtom prinese super prebliske globljega razumevanja – kot da hkratna pozornost na cesto in tapkanje utišata običajne misli o vsakodnevnih stvareh.
Sem zadnjič tako med vožnjo razmišljala o sebi – sem kaj drugačna kot včasih?
Sem v resnici kaj drugačna in kje se to vidi?
Rojena sem kot najstarejša od štirih otrok in sem vedno, vedno hotela in želela in stremela k temu, da bi bila neodvisna.
Bom sama - to je bil moj moto od malega.
S tem seveda ni nič, prav nič narobe – za začetek.
Pa je to tudi najboljša končna točka?
Je neodvisnost največ, kar lahko dosežemo?
Po moje ne – saj smo ljudje bitja, ki ne samo da živimo povezani, ampak edino tako lahko preživimo.
Včasih sem čutila, da sprejeti podporo drugih pomeni znak šibkosti.
Sedaj pa vem in čutim, da prejemati podporo od soljudi, v njej uživati, ni samo toplo in zdravilno, ampak prav neverjetno krepi mojo sposobnost biti neodvisna in samostojna.
Občutek – ja, seveda se zanesem predvsem nase, ampak kako lepo, da delite z mano svoje občutke, svoj čas, svoje prebliske!
Kot krog – vdih in izdih – prejemanje in dajanje – podporo iščemo da bi bili bolj samostojni – in s samostojnostjo lahko to podporo hvaležno začutimo in v njej uživamo.
In s tem, ko hvaležno uživamo mi sami, nekako podzavestno in brez besed damo dovoljenje tudi drugim, da naredijo isto.
Zato je tako čarobno, kadar ljudje pridejo skupaj tapkat.
In največja skupina ljudi, ki se kadarkoli fizično zbere, da bi skupaj tapkala – to je naš Vseslovenski dan za tapkanje.
Letos bo že tretjič zapovrstjo in sicer v soboto, 8. marca v Ljubljani.
Včasih je za spremembo dovolj droben premik, ki pa nekako bistveno spremeni naš pogled in na sebe in na druge – na sebe v tem svetu – na druge v tem svetu – kot ko smo se kot otroci igrali z ogledalom in pošiljali odblesk sončnega žarka po celi sobi – tako včasih skupina s svojimi ogledali sproži veličasten sij.
Da bo še posebej imenitno, bo prišla kot gostja Jaqui Crooks, ki ima naziv EFT mojster (ena od samo 29 takih ljudi na tem svetu) in živi in dela v Angliji.
Tapkanja pod njenim vodstvom imajo neko posebno moč.
Več o ostalih temah za tapkanje na ta dan bom pisala naslednji ponedeljek.
Kot vedno dosedaj – topla ekološko pripravljena hrana za kosilo, popoldan čaj in kava in kolački, program pester in raznolik – ogromno tapkanja – presenečenja in žrebanje nagrad – solze – smeh – vsega bo.
Cena? Upam, da ostane okrog 30 EUR za cel dan predavanj in vso hrano, je pa seveda cena čisto odvisna od tega, koliko nas bo.
Kaj mislite, koliko nas bo?
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v naslednjem tednu:
-         v ponedeljek, 27.januarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v sredo, 29.januarja ob 16h v Kočevju – brezplačno za člane Univerze za 3. življenjsko obdobje.
-         v četrtek, 30.januarja ob 18.30h v Solkanu – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. V prostorih ALTER – MED na ulici IX.korpusa 88 v Solkanu. Prispevek 5 EUR.
-         v soboto, 1.februarja v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
 
-         v torek, 28.januarja ob 19h v Moravčah pri Ljubljani – Uvodna predstavitev delovanja metode EFT. V čitalnici knjižnice v Moravčah. Vodi Marija Gotar. Prostovoljni prispevki.
-         v sredo, 29.januarja od 16h do 18h v Ljubljani – antivirusni program EFT, ki odpravlja nezavedna prepričanja in občutke, ki nam škodijo in odmikajo uspeh. Tehnološki park19, stavba B v pritličju. Vodi dr. Apolonija Klančar. (www.soliris.si). Brezplačno.
-         v soboto, 1.februarja od 9h do 13h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com. 40 EUR.
-         v soboto, 1.februarja od 15h do 19h v Velenju –4-urno tapkanje na tri teme - 1.Opuščanje minulega in odpuščanje; 2. Negotovost (lastna, pretekla, prihodnja,…); 3. Možnost zavedanja slehernega trenutka in svojega srca . Dodatne informacije in prijave: Adil Huselja, tel. 041 445 052 ali adilhus65@yahoo.com. Center ZANA, Ljubljanska 25. 40 EUR, upokojenci in udeleženci skupinskih tapkanj imajo popust.
-         v soboto, 8.februarja od 9h do 13h v Žalcu – EFT in težave v medosebnih odnosih. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 29 oz.35 EUR. Prijave na tanja.vovk.petrovski@gmail.com (041 789 300).
-         v četrtek, 13. februarja ob 17 h v Murski Soboti – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice. Brezplačno.
-         v četrtek, 20. februarja ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat - v prostorih Hiše Sadeži družbe, ul. Štefana Kovača 20.
-         v soboto, 22.februarja od 9h do 13h v Trstu – začetna 4-urna praktična EFT delavnica v prostorih studia Viola. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         v petek, 28. februarja od 16h do 20h v Murski Soboti začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 26. februarja 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živijo Pika,
nimam nekih strašnih problemov, ampak vsak nov sončni žarek je dobrodošel. Neskončne čestitke anonimnemu avtorju - jezen za znoret - že stokrat sem ga prebrala in vedno se nasmejem do solz. Ja, "globoka, strokovna" zgodba povedana na čudovit domač način.
Težko pričakujem odgovor in se veselim,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika
se ti dolgo nisem nič oglasila, ker pač zdravje ni bilo najboljše. Prejšnji četrtek sem pristala na urgenci, ker nisem mogla dihat, napad gastritisa ...grozno. In včeraj zvečer sem seveda bila lačna, kot se za nosečnico spodobi ...in hrana tako vabljiva in sem jedla... upajoč, da je moj želodec po tednu dni že v stari formi. No tole bo pa tudi za EFT novice. Ponoči okoli pol druge sem se zbudila z močnim tiščanjem in pekočim občutkom v žlički, dihanje oteženo, kot bi nekdo privezal vrv tik pod prsmi, ležala sem na hrbtu, a ni bilo nič bolje. Potem sem se spravila v sedeč položaj in tapkala bolečino, strah pred bolečino, kaj če ne bom mogla dihat, potem sem se jezila nase, ker sem nepremišljeno jedla različno hrano (na prvi pogled nič pretežkega ali preveč), natančno pogledala z lučko mojo žličko, se ji opravičila za neumno ravnanje, z macolo razbijala bolečino, ji dovolila, da me zapusti skozi kožo, dihanje (še vedno sem težko vdihovala), prdenje... tako kot telo v danem trenutku zmore (tudi zazehala sem težko), potem sem bolečino fizično uničila ... vztrajala sem dobro uro in potem na boku celo zaspala. Kakšne neumnosti sem govorila sedaj ne znam ponoviti, ampak vedela sem, da zdravila, ki jih imam doma kaj bistveno ne bodo pomagala, saj jih je treba vzeti pred jedjo in da drugega kot tapkati ne morem (na urgenco pa nočem niti poklicati). Moji udarci so bili blagi, dolgo časa točke pod prsno bradavico sploh nisem uporabljala, že ključnica je bila preveč občutljiva.
Skratka rešila sem godljo.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena gospa Pika,
dobivam vaše EFT novice, predelala sem priročnik in tapkam tako kot pač znam. Mislim, da delam prav, saj sem uspela iz "mojih jeter" pregnati jezo na mojo taščo, ki se je nabirala kar več kot deset let.
Veliko uspehov še naprej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljeni, Pika,
gledam vas v Dobri uri, super za širjenje znanja in predvsem pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo zaradi čustvenih poškodb. Želim vam vse dobro in veeeliiikkkoooo ljudi,ki jim bo eft pomagal!
p.s. jaz si parking prikličem miselnoJJJJJ, pa vseeno mislim, da je tapkanje odlična zadeva!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Spoštovana gospa Pika,
v četrtek sem bila na predstavitvi knjige "Kako je EFT spremenil moje življenje" v Konzorciju (nasmejala sem se, kot že dolgo ne...) in se odločila, da se s to tehniko bolje spoznam.
Prav lepo vas pozdravljam in hvala lepa,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo Pika!
Čestitke še enkrat na imenovanju, mislim, da nobeden od tistih, ki so te kdaj imeli prilike spoznati, ni bil presenečen nad nominacijo, ker ne samo da si zaslužiš...Ti enostavno Si!
Hvala za delavnico pred prazniki.... zelo lepo sem se imela med prazniki... čeprav sem nekje v horoskopu prebrala, da naj ne hodim nikamor in ker sem imela že planirano pot sem bila dokaj slabe volje. Tako, da še kakšna taka delavnica....any time!JJ.
Hvala ti za vse!
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ko " dokaj" očistim  glavo seveda z vsem tem in predvsem tapkanjem......uf, je pa super....... Sem prišla do točke, ko kar naprej tapkam in "spravljam v red". sebe... kar ugotovim, da vpliva tudi na druge..... Tapkam z užitkom in veseljem in sem prepričana, da sem na poti, ko bom stapkala še one blokade tam zadaj..... pa čutim, da mi uspeva, da padajo ena za drugo.......ene zadeve se mi kar same odvijajo.....
Lep pozdrav!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, juhu!
Zadnje čase vas je pa lepo videvati - na tv, v časopisu... Bravo! Zadnjič mi je kolegica povedala zgodbo, da je njen možek čakal v vrsti v trgovini. Bila je gneča in nekdo pred njim je tapkal. Pa pravi: "Veš, saj če ne bi vedel za kaj se gre, bi mislu, da ni čist ok..." . Kajne, tud, če ne uporabljajo te tehnike, vsaj vedo, zakaj se gre in tako na nek način tudi podpirajo tapkalce, razumejo njihovo početje...
Ok., lepo se imejte pa mirno dihanje,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Evo, jutri bo en teden, odkar sem bila na začetni 4-urni delavnici tapkanja. Čeprav tapkanje poznam že več kot 6 let, sem si močno želela doživet to v živo in z nekom, ki obvladaJJJ. Bilo je navdihujoče, predvsem pa vzdušje tako pozitivno in radostno, da sva s prijateljico bili polni dobre volje in dobrih sklepov za tapkanje.
Ne morem se ravno pohvaliti, da sem redno tapkala vsak dan, sem pa to storila ene 3x in vsakič –bingoJJJJ. Stvarca je zares fantastična. Jaz pa še vedno malo v strahu (a ni to glupo, sem našla tehniko, ki zares odlično deluje, potem me je pa strah jo uporabljat), in se mi vrti v glavi tisti stavek s tečaja: Kdo pa bom postala s tapkanjem...? (v smislu, kako me bo to spremenilo in ali bom taka, drugačna še vedno okej in sprejemljiva za okolico).
In še eno prav zabavno prigodo moram opisat. Bilo je v ponedeljek, 20. januarja in moja mama je gledala popoldansko oddajo z Bernardo Žarn, v katere oddaji si nastopila. Jaz sploh nisem vedela, da bo govora o EFT in me ni bilo doma takrat. Ko sem se vrnila, vidim svojo mamo (ki nima pojma o EFT, niti ji nisem preveč razlagala o tapkanju, preden sem šla na tečaj), kako veselo tapka po karate točki. Neverjetno! Kot kaže, si jo tako prepričala s svojim nastopom na TV, da se je odločila, da kar sama malo poskuša. Seveda sem si po tem že upala pohvalit, da sem bila na tvojem tečaju pred 2 dnevoma. Se mi zdi, da rabi še malček spodbude, da se loti tapkanja.
Hvala za super srečanje in vseJJJJ.
Srčen pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla,res je imenovanje Slovenke leta mimo in res je to,kar je rekla zmagovalka - da so si naslov zaslužile vse na odru. Ampak priznanja bodo še prihajala. Za eno tako "ljubko hecno" priznanje sem dobila idejo ob branju zadnjih pisemc tapkalke, ki te nagovarja z Draguljo. In tu je novo priznanje - tarararam Pika DRAGULJČICA! Upam da si tudi zdajle prikupno zmedena. In morda bomo v bližnji prihodnosti poleg knjigice o Sneguljčici in Trnuljčici brali še knjigico o Draguljčici. Si zaslužiš cmoke in objeme in knjigico!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 9.februarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 22.in 23 marca ter 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 15 in 16.februarja ter 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.februarja, 1.marca, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 30.januarja v Solkanu, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic