21 januar, 2014

EFT novice 21.1.2014 in dve svezi oddaji z EFT

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
za začetek dve povezavi – obakrat na nacionalki.
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1 – tole je povezava na posnetek: http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih (mislim da) 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli sami JJJJ.
 
In takoj čez par dni – v ponedeljek, 20.januarja popoldan ob 17h - sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
Tole je posnetek, napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
In še - prireditev ob podelitvi naziva Slovenka leta – ne boste verjeli, kdo vse metodo EFT že pozna in uporablja. Cel dan so me meni neznani ljudje pozdravljali in mi razlagali svoje izkušnje s tapkanjem – najbolje od vsega pa je bilo, ko je ena od tapkalk, zaposlena v Državnem zboru, prišla na sprejem, da me objame in mi čestita – seveda popolnoma izven protokolaJJ.
 
Res je, da se vtisi niso še čisto usedli, tako da je čisto možno, da bom še kaj pisala o tem dnevu.
 
Hvala vsem za vaše dobre želje in podporo – se vidimo v soboto, 8. marca na že tretjem vseslovenskem dnevu za EFT v Ljubljani.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v naslednjem tednu:
-         v ponedeljek, 20.januarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v petek, 24.januarja od 15.30h do 19.30h v Ljubljani – začetna praktična EFT delavnica za društvo medicinskih sester. http://www.drustvo-med-sester-lj.si/si/domov?id=7974
-         v soboto, 25.januarja v Ljubljani – celodnevna AAMET 1.stopnja.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
 
 
-         v sredo, 29.januarja od 16h do 18h v Ljubljani – antivirusni program EFT, ki odpravlja nezavedna prepričanja in občutke, ki nam škodijo in odmikajo uspeh. Tehnološki park19, stavba B v pritličju. Vodi dr. Apolonija Klančar. (www.soliris.si). Brezplačno.
-         v soboto, 1.februarja od 9h do 13h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com. 40 EUR.
-         v soboto, 1.februarja od 15h do 19h v Velenju –4-urno tapkanje na tri teme - 1.Opuščanje minulega in odpuščanje; 2. Negotovost (lastna, pretekla, prihodnja,…); 3. Možnost zavedanja slehernega trenutka in svojega srca . Dodatne informacije in prijave: Adil Huselja, tel. 041 445 052 ali adilhus65@yahoo.com. Center ZANA, Ljubljanska 25. 40 EUR, upokojenci in udeleženci skupinskih tapkanj imajo popust.
-         v soboto, 8.februarja od 9h do 13h v Žalcu – EFT in težave v medosebnih odnosih. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 29 oz.35 EUR. Prijave na tanja.vovk.petrovski@gmail.com (041 789 300).
-         v soboto, 22.februarja od 9h do 13h v Trstu – začetna 4-urna praktična EFT delavnica v prostorih studia Viola. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
No pa še ena izkušnja: danes sem šla po trinajstih mesecih prvič v službo in me je že kakih deset dni pred tem fajn zvijalo od "treme". Včeraj zvečer in zjutraj sem potapkala par krogov in neverjetno: z veseljem sem šla v službo in res je bil dan lepJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
vesela sem, da sem te spoznala… da tapkam in končno sprejemam odločitve, ki sem jih kar odlašala in odlašala….
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Nujno ti moram napisat, kakšen je bil naš božični večer. Tamala je svojo rokico namočila v krop vodeLL. Groza, jok, vreščanje, brcanje, slabost od bolečine. Itak takoj pod mrzlo vodo, tako je jokala, da sem komaj zadrževala solze. In se spomnim: " dete, te lahko tapkam?" "Ja". Oči je hladil prstke, jaz pa sem tapkala. Od 21h do pol 2h zjutraj! Najprej, da peče, boli, zakaj se je to zgodilo, jezna sem na mamico in očija, ker se mi je to zgodilo, žalostna sem, itd, itd.. Med tapkanjem je bila popolnoma mirna, vmes mi je povedala, da jo boli tudi trebušček, da ji je slabo (verjetno od bolečine). Boleč trebušček sva stapkali z enim krogom. In potem spet prstke. Nikakor jih ni hotela dat izpod vode, zato sem tapkala strah, kaj bo, ko bo dala rokico na zrak. In uspelo nam je. Če sem za trenutek nehala, je vpila mami tapkaj, naglas! Tapkamo naprej: peče, boli, peče, za znoret boli in peče, bogi moji prstki,... začela je govorit tudi sama. In smo govorili vsi trije, jaz pa sem še naprej tapkala. Moja 3,5 letna punčka se je (vem, da zaradi tapkanja) odzivala tako zelo odraslo! Ko sem rekla, čeprav se je to zgodilo, te imamo vsi radi, reče ona meni: "mami, če mi to rečeš, mi gre kar na jok". Meni je šlo tudi, ko mi je to povedala. Ko je bilo že malo boljše, je bila objeta pri meni in je zraven prišel še oči in ji dal lupčka, mu je rekla, "oči, meni je to tako lepo, ker si mi dal zdaj lupčka". Vmes je še rekla: "super, da se nisem po celi nogici" JJJ. Ful sem vesela, da zna tako izrazit svoje občutke... V glavnem, malo pred 2.uro zjutraj je med mojim tapkanjem končno zaspala. Naslednji dan sva parkrat tapkali še, da jo srbi, danes pa je rokica že skoraj čisto v redu.
Hvaležna sem, da znam tapkat!
Vse dobro!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika zdravo,
tapkanje je zakon!
Že dolgo časa se v mislih in občutkih spopadam z mojim konformizmom. Bolj ko ga tapkam, bolj se ga zavedam, bolj mi gre na živce. Zanimivo je, da sem spet odprl knjigo od Kirschlerja »Umetnost egoizma«. Pred 20 leti sem jo bral, in je nisem mogel prebaviti, danes mi gre veliko bolje v moje občutke. Gospod pravi, da če se hočeš zares postaviti na svoje noge, postati tudi čustveno neodvisen, moraš za to žrtvovati nekaj svojega ugodja. Pravi, da ni spremembe brez odpovedi svojemu ugodju. Jaz, mi pa bi vsi radi spremembo brez odpovedi ugodju. To pač ne gre. De Mello pravi: če imam angino, grem po tablete za sebe, če ima probleme s partnerjem, bi šel po tablete za partnerja. Konformisti smo ljudje, ki IŠČEMO POŠTENEGA OKUPATORJA, a poštenih okupatorjev ni, so načeloma samo nepošteni ''okupatorji''. Ko se konformist zbudi, se začne nerganje brez omembe vredne akcije, saj ne ve kaj bi v resnici rad. Danes sem spet tapkal na temo postavitev meja drugim, ki tacajo po mojem življenju, jaz pa jim to debelo dovolim, saj sem jih sam vzgojil in jih vabil na svoj teritorij. Spoznal sem to, da se v mojem življenju ne zgodi nič, česar sam ne dovolim, česar sam ne pritegnem v moje življenje. Vse kar pa se dogaja služi le enemu namenu, to je mojemu duhovnemu razvoju. Kako kepo sem napisal, kako težko je to uporabljati in preizkušati na meni…
Tapkal sem, kako moram svojim najbližjim postaviti jasne meje. Med tapkanjem sem odkril zanimive stvari, kar nekako pripeljale so se, se mi zdi. Ni problem v tem, da vem, da bi bilo dobro tako za mene kot za moje najbliže, da jim postavim meje. Toda kako storim to, saj nimam še razvitega občutka, do kje jih spustim, kje je pred-alarm, kje grizejo psi čuvaji in kje prekinem sodelovanje z njimi, jih postavim dol z mojega življenjskega zemljevida, jih postavim s sebe, jih postavim ob sebe. Se nekako ločim od njih. Kje je tu problem? To se mi je posvetilo med tapkanjem. JAZ SEBI NOČEM POSTAVITI JASNIH MEJA; KER NE VEM KAJ BI RAD OD SVOJEGA ŽIVLJENJA IN KAKO BI RAD ŽIVEL Z DRUGIMI. KER NOČEM VEDETI KAKO NAJ ŽIVIM, SAJ BI POTEM MORAL KOGA BRCNITI V RIT, BI MORAL ODNOS S TEM ČLOVEKOM PREKINITI – SE LOČITI, BI MORAL ODNOS UMRETI. BOJIM SE SMRTI. Vse to se mi je kotalilo po glavi med tapkanjem.
Zakaj tega ne vem? Zakaj tega nočem vedeti? To se mi zdi ključno vprašanje, ki se mi je tudi odkrilo med tapkanjem. Ko bom sebi postavil mejo, se bom te meje moral JAZ držati in bom v stresu vsakokrat, ko jo bom moral braniti. Trenutno mi šele hud poseg v moje meje sproži alarm in se odzovem s pizdenjem in nevrotičnim bevskanjem, ne z akcijo. Moram reči že v tem trenutku, ko pišem te vrstice me malo šraufa v pleksusu, kajti zavedam se, da bom moral nekaj na tem področju ukreniti – izvesti akcijo. To, da postavim svoje ZDRAVE MEJE, to, da ljudi postavim ob sebe, da ne pustim, da me izkoriščajo, v meni razvije občutek krivde, strah pred izgubo ugodnosti, ki jih imam tudi v tem zmešanem odnosu, strah pred smrtjo odnosa. Imam občutek, da je to precej globoka zadeva, veliko globlja od pospravljanja občutka za nek dogodek. Če se postavim za sebe, kljub temu, da v sebi nimam razvitega občutka za to, do kje lahko spustim najbližje, se počutim, kot da bi se boril za nekaj kar ni moje, kar ni povezano z mojimi občutki, kot da se borim za tujca v meni, ta tujec pa je razum in zelo malo občutka.
Temu kar pišem tu bi rekel g. Glasser (»Realitetna terapija«), da sem v lažnem konfliktu. Rad bi prdnil in stisnil istočasno, kar ni mogoče in je to res oseben konflikt. Rad bi imel svoj teritorij, na katerem ni hijen, in rad bi imel tudi bonitete, ki jih imam občasno od hijenJJJJJ.
Vedno bolj se zavedam, da je vse čemur se moram odpovedati na račun tega, da bi živel svoje življenje, v resnici majhna smrt, smrt ugodja, to pa ne, tega pa ne dam! Bojim se teh mali smrti in napetosti, ki so vedno pred vsako smrtjo. Pa naj me vrag pocitra, kam sem pripeljal to tapkanje. Do smrti, ki se je bojim kot hudič križa. Že pred temi malimi parcialnimi smrtmi, ki jih raztopimo s tapkanjem, se jih na nek način bojim zgubiti, odpustiti, saj je tudi to odpuščanje energetskih blokad majhna smrt. Don Huan je dejal Carlosu Castanedi, da mora na rami nositi smrt in se z njo stalno pogovarjati in od nje dobivati predloge in navdihe. Jaz in večino nas pa od stika s smrtjo bežimo kot hudič pred križem. Zato je vsako delo na svojem duhovnem razvoju tako težavno. Kar naprej bežimo pred smrtjo, ta pa teka kar naprej za nami in ji ne moremo ubežati. Namesto, da se usedem dol in ji darujem nekaj svojega ugodja in se prepustim toku svojega življenja. Pa sem spet v dilemi, kaj pa če se kar prepustim ''poštenim okupatorjem'', saj so tudi oni del mojega življenja in sem jih jaz povabil v moje življenje.
Ne vem točno zakaj ti to pišem, mogoče za to, da si naredim nek zapisek o tem zanimivem tapkanju, mogoče je to zato, ker se nima s kom pogovoriti in deliti to mojo izkušnjo. Ne vem.
Želim ti lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dragulja,
plus tole: uč mi je od kdovečesa začel trohnet. (dobr se sliš, najbrž je pa herpes na veki). do konc mesca imam še skoraj 200 strani nekega romana, pa tudi sicer imam precej poln dan. kako naj delam, če me ta uč srbi in peče in je skoraj čisto zaprt, drug pa že trepeta od napora, ki mora sam vse gledat! i, kako? tapkam. in glej, utrujena leva veka je nehala trepetat, desna pa je nehala pečt in srbet. sevede, uč je še zmerej na videz kot od goneče se šimpanzice una stvar, ampak nelagodja pa res ni več. pa tud k okultistki sem šla danes, pa je vzela bris in bomo videli (dvojni pomen nameren). letošnja je moja prva tukajšnja zima brez depresije. resje, da komaj lahko rečemo, da je zima, zdajle sonce tako nažiga, da sem šla v kratkih rokavih iz bolnce domov, ampak nekako prav čudno, sumljivo in nenavadno srečna. saj ni res, pa je: celo na splošno dobro voljo sem morala tapkat, ker me je obšlo, dače sem tako brezrazložno fino, se najbrž pripravlja bipolarna motnja, in sicer manična.
nisem manična, sem pa fino.
Voliten…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 21.septembra, 16.novembra 2013 ter 25.januarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 19. in 20.oktobra ter 14. in 15.decembra 2013 ter 22.in 23 marca in 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. novembra 2013 ter 15 in 16.februarja in 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Postojni v petek, 10.januarja, v Ljubljani 18.januarja, 1.februarja, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 18.januarja, 1.februarja,dopoldan – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v torek 12.novembra v Mariboru, v četrtek 14.novembra v Novem mestu, v četrtek 21.novembra v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic