18 november, 2013

EFT novice 18.11.2013 in o zakopanem

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 
 
najprej - iz srca hvala vsem stotinam, ki ste mi čestitali ob tej nepričakovani nominaciji.
Bom odgovorila čisto vsakemu, obljubim, samo nekaj časa bo trajalo, ne obupajte nad mano, prav?
Nekaj odzivov je spodaj med pismi bralcev, tukaj pa objavljam dva, ki sta mi še posebej dala misliti (obe pismi sta skrajšani).
 
Oh, kako neizmerno sem ti hvaležna, da si to izkušnjo delila z nami! Da znaš z ljudmi deliti tisto najbolj intimno, tisto, o čemer bi vsi mi najraje kar molčali in skrivamo tja v svoje najgloblje in najbolj skrite kotičke. A vse to tako zelo boli in skeli, da ko odide, seveda pusti prostor samo neizmerni sreči. Junija sem v službi prejela nagrado za najboljšega učitelja in občutila sem vse to, o čemer ti pripoveduješ in predvsem to, da si nagrade vendar ne zaslužim!!! Spoznanje je bilo zelo kruto …
 
Draga Pika,
… so me pa tvoji občutki ponesli v čas, ko smo bili tudi mi nominirani za Naj računovodski servis ..... in sem imela tudi jaz popolnoma enake.....
 
Na srečo sta obe avtorici tapkalki, če še nista bosta zdaj stapkali to ''sranje'' – ampak meni se že celo jutro ko berem odzive postavlja vprašanje – kaj pa naredijo ostali?
Kaj naredijo ljudje, ki ne tapkajo?
Zakopljejo vase, odrinejo čimdalj stran, jasno, tako kot smo mi predno smo srečali EFT.
Ampak kako neskončno olajšajoče je stapkati, kakšna lahkost in vedrina prideta na tisto mesto, kjer je prej ležalo zakopano!
Zato me tako strašno veseli ta nominacija – naj se čimveč ljudi čimhitreje nauči tapkati, da se čimveč tega zakopanega starega spremeni v plodna tla za vedrino in veselje.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih v tednu po počitnicah:
-         v ponedeljek, 18.novembra od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v četrtek, 21.novembra ob 19h v Vitacentru Naklo – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT.
-         v soboto in nedeljo, 23. in 24.novembra v Ljubljani – dvodnevna AAMET 3.stopnja.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 9h v Mariboru v prostorih Šenta, cesta Proletarskih brigad 61. Vodi Marjana Fras, 041 299 270.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 6 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak ponedeljek ob 17.45 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 4 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsako sredo ob 18h v Kočevju v prostorih rekreacijskega centra Gaj, Trg zbora odposlancev 32a. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
 
 
-         v soboto, 23.novembra od 15h do 19h na OŠ Dekani – začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com.
-         v soboto, 23.novembra od 16.30h do 19.30h v Novem mestu – mini 3-urna delavnica EFT in prisluhni telesu (moč in modrost naše medenice). Prispevek za delavnico: 28 EUR (posebna ponudba za vse, ki že znajo tapkati: 20 EUR). Delavnico vodi: Anja Weber (več informacij o vsebini delavnice na telefonski številki 041 841 545 ali na:anja.weber@gmail.com).
-         v ponedeljek, 25. novembra od 16h do 20h v Lendavi– začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih prostorih Sofija, medgeneracijska hiša v Lendavi. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do petka, 22.11.2013 na cvetka@custvena-svoboda.si  (041-822-850).
-         v soboto, 14.decembra  v Novem mestu – nova 4-urna delavnica. Bo nekaj posebnega. Z njo se bomo pripravili na boljši vstop v leto 2014. Ugotovili bomo, kaj je z našimi zaobljubami, kaj nam sploh povzročajo prazniki in kakšen odnos imamo do sebe. Vodi Maja Fink.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
z veseljem sem prebral novice, malce bi pa rad opogumil eno deklico, ki je po branju knjige zapisala:
Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!!
Rekel bi ji rad, da je knjiga že s tem, da je navdušila njo, dosegla velik in nepopisen uspeh.
Tako knjiga kot ona.
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hej, Pika,
tokrat sem namerno malo dlje čakala, da vidim kaj bo. Sem imela kakšna dva dneva po tapkanju kar hudo reakcijo - malo samopomilovanja, jeze itd itd, saj veš, bila sem tečna kot le kajJJJ. Še sreča, da imam tapkanje, ha, ha. V slabi uri sem odtapkala iz grla cel kup materiala, od gnusnih gobastih cmokov do zank za obešanjeJJ. in potem sem bila kot nova.
Predvsem se pozna pri tem, da se lažje in večkrat odločim, da možu povem kaj me moti in posledično ne nabiram jeze po nepotrebnem. Sem ugotovila, da sem tiho zato, da ne bi niti slučajno izzvala konflikta, ker se tega zelo zelo zelo bojim. Na tem imam še veeeeliiiiko dela, ker me to ne ovira samo doma ampak povsod, je pa super, da sem se zavedela kaj je v ozadju tega, da raje malo potrpim in lahko zdaj vsaj na čem delam, ker prej se mi je zdelo to čisto OK !!??LL, sem bila še malo ponosna na to da sem "nekonfliktna" ha, ha.
Sprememba na meni je tako očitna, da zdaj tudi moj mož besno tapkaJJJ.
Lepo se imej. No saj, kako pa drugačeJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
noro dobro; hvala temu atiju, ki je popisal vso kalvarijo s poštevanko in šolskimi težavami - to bi morali prebrati in vedeti in doumeti vsi starši in vsi učitelji, kako je otrok lahko v strašni stiski in kako mu lahko pomagamo!
Upam, da si dobro (itak, da si, saj tapkašJJJJ),
objemam te,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Moram pa povedati da "odblokada" enega dela mojih možganov (po najinem drugem individualcu) odlično funkcionira - včeraj zvečer se mi je zopet ob 10h zvečer zahotelo reševati sudoku in nisem šla spat dokler ga nisem rešilaJJJ. Še kar se čudim, ker že tako, tako dolgo nisem bila sposobna česa takega. Sedaj skoraj vsak dan rešim kakšen sudoku, prav "iz lušta".
Od srca ti hvala, ker deliš svoje znanje in izkušnje z nami.
Objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
ne vem kaj se je včeraj zgodilo, vendar kaže, da sem na začetku uspešnega reševanja odvisniških težav od čokolade. Od kar sem na delavnici vrnila čokolado se je sploh nisem pritaknila, pa čeprav me je doma čakala 100 gramska Milka, ki jo obožujem. Sploh nimam želje po čokoladi, imam pa nek čuden občutek v telesu, saj veš tisto, navada nekaj bi vzela (čokolado), verjetno iz čiste navade, pa me sploh ne mika. Sploh ne znam tega opisati. Očitno me danes čaka tapkanje na to temoJJJ.
Želim ti lepo nedeljo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena,
jaz sem bila vesela že v torek, ko je prišla Jana. Mi je bilo tako dobro, ko sem te zagledala na sliki, da ne znam povedat z besedamiJJJ.
Letos ne bo nobenega dvoma za koga navijati. Veselim se s taboJJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika, pikica!!!
Tolk sem vesela zate! Presenečena pa sploh ne, ker si res zaslužiš in super je da dobiš potrditev tudi na tak način, ker se res razdajaš za vse nas in definitivno imaš moj glas iz srca! Bravo punca!
PS: glede frizure pa: da ne bi slučajno kej poskušala česat, to si ja ti, povej mami, da ne pustim!!!JJJ  gggrr!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga pika, tole sedaj je bilo pa tako pristno in iskreno, kot zna malokdo... In s tem daješ tapkalcem veliko več kot zgolj posredovanje metode EFT, zaradi tega si to nominacijo zaslužiš skupaj z EFT prav ti in samo ti. Skozi svoje izkušnje nam ničkolikokrat pokažeš, kako iti skozi neštete plasti,v katere nas iz trenutka v trenutek ovija naš ego, kaj v resnici pomeni biti iskren do sebe in da samo takšna čista iskrenost prinese resnico, ki osvobaja. privošči si občutke veselja in ponosa ob tem priznanju, mi pa smo veseli in ponosni s tabo. Pozdrav in objem z Izraela,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Aloha dear,
kaj naj rečem drugega kot: BRAVO RAJNARJEVA! Ja zaslužiš si, TI, ker tako s srcem delaš, s toliko vere v EFT in v ljudi, da zmorejo čuda.... če le hočejo. Saj EFT še kdo drug dela v SLO, pa očitno ni tako prodoren in tako vpliven v svoji srčnosti in zavzetosti, da bi prišel v ta izbor. Ni res, da je nominiran EFT, TI SI, zasluge gredo tebi in EFT je slučajno zraven kot orodje ki si ga sprejela z vsem srcem in ga srčno deliš naprej.
Da ne rečem draga stvarnica svojega življenja ... kot vem hočeš napolnit dvorano s 5000 tapkalci. Očitno si si tole ustvarila na poti do svojega cilja kot potrdilo, spodbudo in pomočJJJJ.
Čestitke iz vsega srca!
MWAAAAA,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
včeraj pozno zvečer v postelji berem svežo Jano, ko pridem do strani nominirank za Slovenko leta. In seveda uzrem tebe. In kaj pomislim najprej? O, ti strela. Če si pa kdo zasluži biti Slovenka leta, še posebno v teh zaj…. časih, je pa to Pika. A zakaj? Zato, ker si ti več dobrega naredila z širjenjem metode EFT v Sloveniji kot so katerekoli državne ustanove, zavodi, itd. Ker EFT pomaga takoj, tukaj in zdaj, je vedno z nami, vedno pri roki, od nikogar drugega nismo odvisni razen od sebe, brez izgovorov, nima naročnine, ne troši elektrike in drugih energentov, te na smrt ne zmatra, ne troši veliko časa, ni politično obarvan, ni koruptiven, je za vse starosti, vse sloje, vse spole, ….. Je pa nekaj res, če bi mene na ulici vprašali koga bi jaz nominirala za Slovenko leta, mi ti še na misel ne bi prišla. Ne bi se spomnila. Kar sram me je te ugotovitve. Ampak to je moj problem in že danes morem ugotoviti zakaj. Upam, da s tapkanjem pridem do odgovora. Seveda bom s tem rešila tudi svojo zakopano zadevo za katero sploh nisem vedela da obstaja.
Draga Pika, seveda bom glasovala zate. In vedi, tudi če gre naziv v kakšne druge roke, tudi prav. Za tiste, ki te poznamo, ki uporabljamo EFT metodo, kateri si tako predana, katera si je pravzaprav izbrala svojo učiteljico, za nas si in boš ostala CARICA. Ker mi vemo, kaj nam daješ, česa si nas naučila in to je to. Zame si zmagovalka.
Velik objem in lepo bodi,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
OHO!
Kaj bom šele slavna jaz, ko bom rekla, da je ''PIKY RAY'' (tvoje novo zvezdniško ime!!!!!) jedla z mano pod mojo murvo pašto z melancanami !!!!!!!
No draga moja... mimo heca... prav ganjena sem bila, ko sem prebrala tvoj mail in skoraj bi se mi utrnila solza. Dobro, da je KDO (nekdo inteligenten mislim) le uvidel tvojo "misijo". Jaz sem jo videla že zdavnaj in jo še vedno gledam tudi iz drugega zornega kota. EFT je med vsemi tehnikami zelo prizemljen in dostopen inštrument za vsakogar. Po mojem skromnem uvidu njegova vloga ni samo izboljšanje osebnega počutja, temveč posledično izboljšanja stanja v kolektivni podzavesti - VELIKA REČ!!! ....Ti pa si s svojo preprostostjo in prav s tistimi tvojimi skuštranimi lasmi uspela za sabo potegniti celo množico. No, kako bi pa tam zgledalo, da bi se pojavila ena čudna ljubljanska dama, ki se tapka malo po glavi malo pod pazduho itd - nikamor ne bi prišla! V take ljudje enostavno ne verjamejo več, so preveč izumetničene. Preproste reči so najbolj učinkovite. Sploh pa tiste, ki jih sami preizkusimo za učinkovite in jih želimo torej z vsem srcem predati sočloveku. Tega je danes tako malo, pa kljub temu, da vsi tega potrebujemo, ker se v tem kaosu počutimo osamljene in brez moči. Torej iz vseh vidikov...SUPER ZASLUŽENA NOMINACIJA ZA SLOVENKO LETA! ČESTITAM IZ VSEGA SRCA! Zelo sem vesela in ponosna nate. Samo - zdaj pa spet ne boš imela časa,da se podaš na ta konec - z burjo proti morju - kak vikend, ko te bodo pa ves čas vabili sem in tja....
XXXL OBJEM
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
meni so ob branju tvoje pošte tekle solze sreče v potokih. Solze sreče zateJJJ. Smejala sem se tvojemu pismu in jokala zraven. Iskrene čestitke! Mislim pa, da vsa čast ne gre metodi EFT, ampak tebi. Ti si zaslužna za tako visoko in lepo priznanje, ti ki znaš tako fino vse napisati, ti, ki nas znaš tolikokrat nasmejati, potolažiti, spraviti do solz in tresenja po celem telesuJJJ, ti, ki si srčen človek in srčno širiš metodo EFT,....Hvala, ker si! Hvala, da deliš svoje znanje z nami. Sem vesela zate!
Lep in nasmejan dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ne vem, če si koga pustila brezbrižnega ob tem pisanju. Zase lahko rečem, da sem se komaj zadrževala, da se mi niso ulile solze. Solze sreče seveda, ker si ti to tako zaslužiš in ob tem kako lepo si svoje občutke podelila z nami. Bravo, bravo!! Zvezda si – tako in drugače. Mislim, da bo potem pa na mestu, da prirediš eno veliko fešto za vse nas tapkalce – tvojo VELIKO DRUŽINO, na kateri bomo lahko nazdravili tvojemu velikemu uspehu.
Naj ti le srce ne poči od vznemirjenjaJJJJ.
Lepo bodi!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Prisrčne čestitke in objem od enega člena klana KOTIKANE! EFT mi je pomagal prestopiti veliko stopnico navzgor in še vedno pride prav!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ko sem brala tvoja razmišljanja ob nominaciji za Slovenko leta, sem tudi sama puščala. Za razliko od tebe sem imela pri sebi robčkeJJJJ.  Ljuba Pika, resnično premikaš meje mogočega. To pa lahko dela samo človek, ki je iz takega testa, kot si ti. Še naprej se bom važila pred prijatelji, da te poznam. In hvala Stvarstvu, da si moja prijateljica. A se upaš tapkati na zmago!?
Rada te imam od tu pa do Slovenije in še naprej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ja, je zabavno opazovati sebe, ko čustva udarijo z vso svojo intenzitetoJJJJ. Sem natančno vedela o čem govoriš, ko sem brala tvojo pošto ob nominaciji... čestitke!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 21.septembra, 16.novembra 2013 ter 25.januarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 19. in 20.oktobra ter 14. in 15.decembra 2013 ter 22.in 23 marca in 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. novembra 2013 ter 15 in 16.februarja in 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja,dopoldan – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v torek 12.novembra v Mariboru, v četrtek 14.novembra v Novem mestu, v četrtek 21.novembra v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 

 --
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic