25 november, 2013

EFT novice 25.11.2013 in o zasciti

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
za vikend smo delali dvodnevno 3.stopnjo.
To so posebni dnevi – vsakič uporabimo vse, kar so udeleženci ugotovili v svojem življenju in to potem vtkemo v vaje, ki jih delamo.
Je pa res, da ponovno in ponovno prihajajo na dan resnične človeške stvari.
Prva taka stvar – nočem čutit.
V življenju smo neštetokrat sklenili - ne bom čutila, tega ne bom več počela, to samo boli – take stvari.
Seveda, tak sklep je edini možen kadar za močne občutke nimamo prav nobenega orodja, s katerimi bi si pomagali takrat, ko je treba.
Ampak naše telo nam v tem sklepu ne more slediti (na srečo).
Ker kljub naši (neumni seveda) želji naš Želodec jasno čuti strah, naša Koža jasno čuti mravljince, v Prsih nam leži težek kamen – sami občutki v svoji najbolj osnovni obliki.
In zato je potrebno, da vedno začnemo pri sebi – da ubesedimo najprej svoje občutke.
In to je včasih celo pri tapkanju težko, saj tega nismo navajeni, tega nobena generacija pred nami ni bila vajena, in česar nismo vajeni je težko, vedno težko.
Sploh ženske, ki imamo to strašno željo biti dobre – in v duhu te želje potem ni šanse, da bi bile v stiku s svojimi lastnimi resničnimi občutki – kako le?
Ker to potem pomeni konflikte, pomeni jezo, pomeni zamero – in bi potrebovalo konkretno akcijo.
Konkretne akcije nas je pa na smrt strah.
Veliko lažje je potlačiti zamero, da nas naš mož (oče, mama) ne sliši, da ne čuti z nami kot povedati, da trpimo žejo pomanjkanja prave srčne pozornosti.
Ampak s tem delamo škodo vsem – najprej sebi, potem pa vsem svojim bližnjim, s katerimi živimo potem v neki vrsti laži.
S tapkanjem lahko res začnemo, začnemo pri sebi.
Med tapkanjem si povemo, kaj čutimo, tapkanje nas razbremeni teže in osvobodi telo strahu.
In potem osuplo opazujemo sebe, s kakšno lahkoto povemo kakšne so v resnici naše želje – brez namigovanja, brez obtoževanja, brez potrebe po zaščiti.
Ko si dovolimo da smo taki kot smo, ko to čutimo, zaščita pretvarjanja ni več potrebna.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih v tednu po počitnicah:
-         v ponedeljek, 25.novembra od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v četrtek, 28.novembra ob 19h v Vitacentru Naklo – 2-urna mini EFT delavnica ''Težavni osebni odnosi''. Obvezne predhodne prijave na recepcijo Vitacentra 04-251-9558.
-         v soboto, 30.oktobra od 16h do 20h v Vitacentru Naklo – začetna praktična EFT delavnica.  (od 16h do 20h). Obvezne predhodne prijave na recepcijo Vitacentra 04-251-9558. 50 EUR.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 9h v Mariboru v prostorih Šenta, cesta Proletarskih brigad 61. Vodi Marjana Fras, 041 299 270.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 6 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak ponedeljek ob 17.45 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 4 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsako sredo ob 18h v Kočevju v prostorih rekreacijskega centra Gaj, Trg zbora odposlancev 32a. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
 
 
-         v ponedeljek, 25. novembra od 16h do 20h v Lendavi– začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih prostorih Sofija, medgeneracijska hiša v Lendavi. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do petka, 22.11.2013 na cvetka@custvena-svoboda.si  (041-822-850).
-         v sredo, 11. decembra ob 20h v Trstu – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje… V prostorih društva "Slavko Škamperle".
-         v soboto, 14.decembra  v Novem mestu – nova 4-urna delavnica. Bo nekaj posebnega. Z njo se bomo pripravili na boljši vstop v leto 2014. Ugotovili bomo, kaj je z našimi zaobljubami, kaj nam sploh povzročajo prazniki in kakšen odnos imamo do sebe. Vodi Maja Fink.
-         v nedeljo, 15.decembra od 15h do 19h v Trstu – začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Barbara Žetko. Prijave na info@eft-trieste.it.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Spoštovana Pika!
Hvala za čudovito predstavitev metode EFT v Mariboru v domu pod Gorco. Pridno prebiram priročnik in seveda tudi tapkam z največjim navdušenjem. Rezultati so že vidni predvsem pri umirjanju pri preobilici dela v službi. Sedaj sem že bolj umirjena in me nič ne spravi iz tira, v krizni situaciji tapkam pod mizo.
Prijazen pozdrav iz Štajerske!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Naj se še jaz malo pohvalim, septembra sem dobila službo na OŠ……. In eden izmed razlogov, da me je ravnateljica vzela je bila tudi diploma o tapkanju in članek v JaniJJJJ. Tako da se popolnoma strinjam, da je tapkanje zakon. In vsakodnevno mi pomaga, da grem popolnoma sproščeno v službo in v delu resnično uživamJJJJ.
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba, dragocena, skuštrana, nasmejana in vedno vesela Pika!
Že nekaj mesecev imam skoraj popolno blokado novic. Ne berem časopisov, ne gledam TV (kadar so kakšne novice), ne poslušam poročil, zvesto pa berem tvoje mejle (knjigo sem tudi prebrala - pravi bestseller - Jo je v knjižnicah težko dobiti na izposojo, toliko da veš).
Tale novica pa je ena najboljših letos. In ti si popolnoma prava oseba za nominacijo in ne samo nominacijo - ampak za naslov Slovenka leta. Ker, drago čudovito dekle, ti nam pomagaš vsak dan. Nesebično. Ne glede na to, kako natrpan urnik imaš. Svojo čudovito energijo trosiš vsem nam, ki te poznamo, in preko nas jo trosiš drugim, ki jih mi poznamo in tudi potrebujejo pomoč. Ti si živi dokaz, da zakon privlačnosti deluje! Zelo zelo zelo se veselim s tabo in SI TOLE POPOLNOMA ZASLUŽIŠ. ČESTITAM!!!!!
Tapkanje odpira, čisti, spodbuja, daje neizmerno energijo. Karkoli sem v preteklosti naredila, prebrala ali poskusila za boljše razumevanje življenja, vse me je pripeljalo na eno točko - tapkanje, ki je univerzalno sredstvo za takojšnjo pomoč. Tapkanje je stopilo v moje življenje najprej potiho in počasi, kot še ena "metoda" za samopomoč". In se me je vedno bolj prijemalo. In sedaj brez tega ne gre. Če kakšen dan ni nič posebnega za stapkat, pa potapkam na hvaležnost za vse lepo, kar se je zgodilo. In hvaležna sem zate in tvojo prijazno vztrajnost pri širjenju lepega.
Toliko let te že poznam in si takšna kot prvi dan, ko sem te videla. Vesela, prijazna, odločna, z iskrivimi očmi - in tvojo skuštrano pričesko. In upam, da te takšno vidim tam na odru - zvesto sami sebi in ne kakšno nespoznavno plastično Barbi.
Upam si trditi, da si za nas, tvoje zveste tapkalce, absolutna zmagovalka. 
Tapkanje je zakon.
Hvala ti.
Objem, objem, objem
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena,
sem bila na tvoji predstavitvi v knjižnici v Kosezah in že takrat me je malo prevzelo, sedaj pa sem bila dva ponedeljka v Ljubljani , in sicer sem prišla z namenom poizkusit in se kaj se naučit, kajti prejšnjič me je uščipnilo v križu, in smo tam tapkali in je bilo bistveno boljše, malenkost še čutim, potem pa sem v ponedeljek, ko smo tapkali na strah, tapkala za moje že dveletne težave, ful močne menstruacije, ki se kar niso hotele ustaviti, no in ti hočem sporočit, da že drugi dan se je pokazala samo kaka pikica in sedaj še samo malenkost….
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Super si napisala danes.
Pa ti še jaz nekaj zaupam. Moja vnukinja je šla včeraj v šolo v naravi. Tam je padla in učiteljica je poklicala mojo hčerko, češ, da hoče punčka domov, ker jo boli roka. Hčerka je pa prosila učiteljico, naj spomni tamalo, da lahko tapka. In čez nekaj minut jo je učiteljica poklicala nazaj, da je tapkala in rekla, da bo ostala v šoli v naravi. Zdaj pa reči, če ni to fantastično!
Pri še ne devetih letih si zna mala pomagati sama. Kar mravljinci mi gredo po telesu. Res sem z virusom EFT okužila mojo familijoJJJ.
Lepo bodi!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pikica,
že včeraj sem bila ful na ful vesela, ko sem Te videla v Jani. Tako lepa in zgovorna fotka, toliko topline sem začutila in se razveselila dejstva - če tako čutim do te deklice, je v meni zagotovo veliko lepega, da Te tako zaznavam. Čestitke EFT-ju in njegovemu supermediju v obliki Pike. Juhu! Zagotovo glasujem ZATE!
Pri nas je izjemno lepo in to zaradi ljube usode, ki je k temu pripomogla ter nas usmerila v harmonijo in mir. Ja, zgodba je zanimiva in za "nevedne" tragična, za nas pa pravi blagoslov. Morda par besed o tem. Na praznik 31.10. je moj mož doživljal napad žolča, dvakrat so ga zavrnili iz urgence, tretjič je sredi noči imel urgentno operacijo tik pred popolnim razlitjem žolča. Vse se je, hvala Bogu, dobro izteklo. Čez nekaj dni je mamo zagrabila ledvica in še križ, naslednji dan sem še jaz zgrmela po stopnicah in si zlomila obe nogi. OK, sem rekla in bila nemudoma hvaležna Bogu za to dejstvo. Dva dni sva z možem ležala v istem nadstroju kliničnega centra in se seveda videvala. Sedaj uživava doma, sva mirna, pred nama je nekaj tednov časa za reorganizacijo življenja v smeri redukcije nepotrebnih obveznosti. Tudi mami je OK in nama je poleg odličnih prijateljev v veliko pomoč. Tako je to. Morda je to zgodbica v poduk tudi ostalim.
Sončka veliko in veeeeelik objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zelo sem vesela tvojih zasluženih uspehov za nominiranko za Slovenke leta, zagotovo bom prispevala svoj glas, če bom vedela način, kako glasovati. Danes bi se ti vsekakor oglasila, že včeraj sem močno tapkala na hvaležnost, da sem s tvojo pomočjo spoznala EFT in si mnogokrat pomagala iz težkih zadev. Ravno te dni nazaj sem imela hude zdravstvene težave; najprej z vnetjem zob in posledično z močno oteklino obraza, ki nikakor ni popustila, kljub jemanju antibiotikov, po zdravniškem navodilu. Dodatna težava se je pojavila z očmi, ki so bile preobremenjene in niso zmogle služiti zahtevanemu tempu dela. Ob celodnevnemu delu na računalniku in specifičnemu listanju obširnega seznama podatkov mi je močno zmotilo vid in več nisem mogla najti ravnovesja. Spremljala me je samo dolgotrajna leteče ponavljajoča slika in močno moteča svetloba, nikakor se je nisem mogla znebiti, ničesar več nisem videla. Samo EFT in tapkanje me je rešilo, zato sem ti neizmerno hvaležna in ti želim, da se ti vse dobro povrne, na najboljši možen način.
Lep pozdrav in hvaležen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba moja lučka Pika!
Čestitam, čestitam,  čestitam iz vsega srca. Ne berem veliko, niti ne gledam veliko TV, tako da mi je bilo  to lepa novica, ki me je resnično razveselila. Iskreno sem vesela, privoščim ti in ti rečem, če ne ti, kdo pa potem? Zaslužiš si, še mnogo več si zaslužiš, pripada ti, še mnogo več ti pripada. Samo še hvala za vse kar si naredila zame in samo želim si, da te uspem kaj kmalu objeti. Pogrešam te, še danes pa kupim Jano.
in sedaj še moja novica. 9. 11. se nam je rodila vnukica. Mamico je kar namučila, ker je "radovedna baba" gledala naprej. Sicer sta obe zdravi in srečni. Prvo noč dojenčica  kar nekaj jokca. Mamici je bilo nerodno zaradi ostalih porodnic v sobi. pa se naslednjega dne mamica spomni, kakšno orodje je ona uporabljala pred rojstvom hčerke in da ga ima s seboj. Naslednje jutro babi dobi sporočilo: " Naša dojenčica je zmagovalka te noči. Je najbolj priden otrok v tej porodnišnici. Pridno je in spi. EFT je zakon."
Srečno, draga moja,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika.
Želim se ti zahvaliti za včerajšnje tapkanje o strahu, ki je bilo pisano za mene. Hvaležna sem ti, da si se odločila za to tematiko. Že med tapkanjem sem čutila močno toploto po vsem telesu, čeprav se morda nisem čisto povezala s telesom in preteklim dogodkom. Počutje je veliko boljše, edino potem se vedno pojavi dvom kako smo že tapkali ali bom znala sama tako….Zelo fino je, da smo se lotili nežnega pristopa do telesa in na koncu tapkanje o ljubezni do sebe je bilo še posebej carsko. Hvala.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga moja Pika,
najprej ti hočem iz srca čestitati za izreden uspeh, ki si ga jasno stoodstotno zaslužiš!!! Če se ozrem nazaj in pogledam, kako je bilo z EFT, ko sem te poznala, in kaj je postal zdaj, se ne morem prečuditi. Ti si naredila pravi čudež in je torej pravilno, da ti ga vsi priznamo. Ker nisi naredila samo nekaj zame in za ostale tapkalce, ampak si naredila nekaj, ki - upam - bo spremenil pogled na svet vseh nas. Je že res, da smo komaj na začetku poti, a ti greš naprej kot tank: neustavljiva, pogumna, navdušena in nas "okužiš" s svojo pozitivno energijo.
Ko sem prebrala tvoj mail, sem se tudi sama začela tresti. Občutila sem nekaj v tvojih besedah, kar me je vznemirilo in sem zato začela tapkati. Tapkala sem na zavedanje, da je EFT postal nekaj velikega, nekaj, kar niti mi tapkalci in izvajalci si nismo predstavljali, da bi se lahko zgodilo, čeprav smo si verjetno to želeli. In na dan je prišlo marsikaj. Najprej moj strah, da bo kdo ljubosumen na nas, zavisten in nas bo v našem delu oviral. Da nam bodo preprečili uporabljati tapkanje, da nas bodo preganjali kot čarovnice in govorili o nas vse najslabše. In sem tapkala in tapkala ... in prišel je na dan strah, da me bodo preganjali kot italijanskega zdravnika Di Bella, ki je pred leti v Italiji bil obsojen, ker je zdravil raka na nekonvencionalen način. In sem še naprej tapkala in tapkala ,,,, in sem se zavedala, da me ravno ta strah ustavlja, da imam sicer na razpolago odličen avto, mnogo boljši od večine ljudi, ki vozijo nekakšen star Fiat Punto. Jaz pa imam na voljo izredno hiter Ferrai, ki ga sicer vozim z potegnejno ročno zavoro, ali pa super terensko vozilo, ki me lahko pelje, kamorkoli si želim. A kaj, ko ga imam v garaži in ga ne uporabljam ...
Strah torej, pod vsem tem je strah. Jaz pa sem mislila, da sem vse svoje strahove že odtapkala!!!!! Ok, je vseeno prav. Tale tvoj mail mi je odprl oči in vse mi je postalo jasno. Različni delčki mojega problema so se združili v celoto kot nekakšen puzzle in zdaj točno vem, na kaj se moram osredotočiti. Zato, Pika, hvala za vse. Za vse, kar si mi dala do sedaj in za vse, kar mi boš še nudila. Hvala, ker si me naučila, kako naj pogledam vase. Hvala, ker mi obogatiš življenje s svojim veseljem in navdušenjem. Ti si res izredna oseba.
močen objem
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena,
čokolade še vedno ne jem, čeprav od delavnice naprej nisem tapkala na to temo. Rada bi se pa pohvalila še z enim majhnim uspehom. Imam hčero staro tri leta in je prejšnji teden spila prehladno mleko kar je povzročilo zelo močno spahovanje, ki se je skoraj sprevrglo že v bruhanje. V vrtcu so me opozorili na to, in ko sva prišli domov sem tapkala na njej in evo, po prvi rundi se ji je nehalo spahovati. Nisem mogla verjeti svojim očem. Celo moj nejeverni Tomaž (moj mož), je kometiral: "Pa to je noro dobro".
Toliko za zdaj. Imej lep dan.
Pozdravček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika pozdravljena,
Ker živim čisto v svojem svetu, kjer ni ne poročil in tudi nobenih revij - včasih sem si vsaj Jano kupila - sem to čudovito novico izvedela od tebe. Veš kaj, čeprav sva samo enkrat delali individualno in to zelo izvrstno - no, jaz še o tem sploh s tabo nisem skomunicirala - vem, da si izjemna oseba, polna optimizma in vztrajnosti, pravzaprav si sonce marsikomu in upam, da si sonce tudi sebi. Bravo, čestitke.!!!!! Čeprav takrat na tisto najino individualno delavnico nisem jaz kasneje tebi nič povedala, vedi da si mi zelo pomagala.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jaz pridno tapkam vsak dan, še naprej za vid. Včeraj sem tapkala za glavobol, smrkanje, boleče grlo - vse je izginilo. Pika, hvaležna sem za včerajšnji dan, ki sem ga preživela s tabo. Dobila sem potrditev, da delam prav in da marsičesa še ne vem. Skoz vidim prilike za tapkanje, mislim, da sem preveč "okupirana" s tem. O, kok mam še dela! najprej doma, pri starejši hčeri, ki je polna jeze in jo stresa na hčerki. Pa pri možu, če se bo pustil. saj sploh slišat noče, itak, vsakič godrnja , ko grem na ta seminar. A to rabiš v šoli, pa sam ti zmeraj hodiš in bla, bla,.... Tokrat je blo malo boljše, ker sem rekla, da gre še sodelavka. Mene pa zadene v prsa in grem tapkat. Sploh nočem več slišat tega negodovanja in godrnjanja.
Danes pa greva na en hrib, prideva do planinske koče in gre mož ven sedet, jaz sem se pa ustavila pr šanku in berem na majhnem letaku pozitivne misli. Danes te nekdo kuje v zvezdo - tale bo zame in zate, Pika si mislim sama pri sebi. Pa pride natakarica, sicer vzgojiteljica po poklicu in zamenja pepelnik. Mož pravi, "oh saj ni treba zamenjat, boste pol, ko greva". Ona pa : " ne, bom kar zamenjala, mi tok smrdi, odkar ne kadim". Pa teče pogovor, kolik časa, da je kadila tud njena mami 30 let in je nehala. "Kako ji je pa to uspelo?" , vpraša mož. Ona pa: " Tapkala je" in pokaže. Mož pa : ja saj naša je bla pa včeraj cel dan na tem seminarju. To je bilo povedano v drugačnem tonu kot ponavadi, čutila sem odobravanje. O kako sem bla vesela, da je slišal še od drugih, kok je to fajn, ker mene sploh ni hotel poslušat. In potem se pogovarjava z natakarco, da jaz to delam v šoli in povem par primerov, kako mi uspeva. Mož nič ne komentira, posluša z odprtimi usti, samo čutim odobravanje in ponos, da ima tako ženo - končno! Potem me pa še natakarca hvali na vse pretege in si želi, da pridem za cel dan k njej na čvek, da kakšno rečeva o tem, ker ona tud tapka.
Tole danes je bilo vse z razlogom.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 21.septembra, 16.novembra 2013 ter 25.januarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 19. in 20.oktobra ter 14. in 15.decembra 2013 ter 22.in 23 marca in 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. novembra 2013 ter 15 in 16.februarja in 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja,dopoldan – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v torek 12.novembra v Mariboru, v četrtek 14.novembra v Novem mestu, v četrtek 21.novembra v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic