07 oktober, 2013

EFT novice 7.10.2013 in o drugih ljudeh

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej – tole je povezava na oddajo, ki sva jo z novinarko Jano Debeljak posneli letos konec avgusta.
V studiu (pa tudi zunaj) je bilo še čisto poletno vroče…
 
V našem bloku v Ljubljani še vedno ne kurijo, zato prav pridejo stari volneni puloverji in debele nogavice.
In gibanje – to je vedno dober grelec.
In je pel sesalec in so roke pregledovale vsebino omar – je to še ''moje'' ali gre naprej v naslednjo fazo?
Včasih je bil odgovor enostaven, včasih pa se nisva strinjali.
In sem lahko od blizu opazovala svoje odzive in ugotavljala, kako zelo drugačni so sedaj.
Mirno sem lahko tamali pustila, da se je odločala po svoje, po svojem lastnem občutku, niti malo se nisem rabila siliti, da sem bila mirna.
Najina karakterja sta namreč diametralno različna – jaz bi najraje skoraj prazne prostore, ona pa hrani vse, celo listke za izposojene knjige od svojega petega leta naprej.
V preteklosti sem strašno na silo ostajala mirna – silila je sicer nisem nikoli – uživala pa prav tako nič.
Pa se da oboje – opaziš da bi ti drugače ampak te to niti malo ne vznemiri.
Niti malo.
Prav z radovednostjo sem opazovala, kaj si ohrani in kaj gre lahko ''naprej''.
In sem razmišljala, kako sčasoma enostavno prenehamo z resničnim spoznavanjem drugih ljudi.
Ostanemo na nivoju, ki smo ga enkrat v preteklosti dosegli in to je to.
Pa ni – v nas in v soljudeh so cele poljane neraziskanosti – in ko stopimo tja, je občutek prav nebeški.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih v naslednjih tednih:
-         v ponedeljek, 7.oktobra od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v soboto, 12.oktobra v Celju – začetna praktična EFT delavnica (od 9h do 13h).
-         v torek, 15.oktobra ob 18h v Mariboru – predstavitev knjige Kako mi je EFT spremenil življenje…. V Mestni knjigarni Maribor, Ulica 10. oktobra. Brezplačno.
-         v sredo, 16.oktobra ob 10h v Trstu – predstavitev knjige Kako mi je EFT spremenil življenje…. V slovenski knjigarni v Trstu. Brezplačno.
-         v soboto in nedeljo, 19. in 20.oktobra v Ljubljani – dvodnevna AAMET 2.stopnja.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 9h v Mariboru v prostorih Šenta. Vodi Marjana Fras.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 6 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak ponedeljek ob 17.45 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 4 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v KBašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-          
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsako sredo ob 18h v Kočevju v prostorih rekreacijskega centra Gaj, Trg zbora odposlancev 32a. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
 
 
 
-         v torek, 8.oktobra ob 16h v Šempetru pri Novi Gorici – v prostorih Šenta. EFT in obvladovanje bolečine. Brezplačno. Vodi Petra Cencič.
-         v soboto, 12.oktobra od 15h do 19h v Novem mestu – ZAČETNA štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Maja Fink. Prijave na maja.fink2eft@gmail.com ali na 040 860 140. 40 eur.
-         tri jesenske sobote – 12.oktobra, 26.oktobra in 16.novembra – vsakič od 9h do 18h – Volčji Grad pri Komnu – na domačiji pri Davidu in Martini – tri sobote za celostno prenovo telesa in duha. Več informacij Barbara Žetko.
-         v soboto, 19.oktobra od 9h do 13h v Žalcu– EFT in obvladovanje bolečine. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 29 oz.35 EUR. Prijave na tanja.vovk.petrovski@gmail.com (041 789 300).
-         v ponedeljek 21.oktobra od 18h do 20h v Ljubljani – mini delavnica EFT IN PRISLUHNI TELESU I ter v ponedeljek, 11.novembra od 18h do 20h mini delavnica EFT IN PRISLUHNI TELESU II. Prispevek za posamezno delavnico: 20 EUR. Delavnico vodi: Anja Weber (več informacij o vsebini delavnice na telefonski številki 041 841 545 ali na: anja.weber@gmail.com
-         v soboto, 26.oktobra od 9h do 13h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com.
-         v nedeljo, 27.oktobra od 15h do 19h v Trstu – ZAČETNA štiriurna delavnica metode EFT. Lokacija: Studio Viola, ul. Carducci 39. Vodi Barbara Žetko (http://www.eft-trieste.it). Prijave na info@eft-trieste.it ali na 0039 347 2787410.
-         v soboto, 9.novembra od 10h do 14h v Ljubljani– štiriurna delavnica EFT IN URAVNOVEŠANJE PROSTORA - Kako se odrešimo krame, ki nas fizično, psihično in čustveno obremenjuje. Lokacija še ni določena. Vodi Barbara Žetko (http://www.eft-trieste.it). Prijave na info@eft-trieste.it ali na 0039 347 2787410.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
obljubila sem, da se oglasim, ko bom imela kakšne rezultate in evo meJJ. Odkar zadnje 3 mesece redno tapkam, se je začelo dogajat. Tapkanje uporabim vedno, ko me kaj boli, moti, skrbi.... Ko sem prebrala knjigo, sem se odločila, da bom tapkala vsak dan, na vse, kar me bo tisti dan "morilo", seveda pa sem se najbolj posvečala kronični bolečini, ki se je pri meni kar udomačilaJJ. Počasi sem dodajala še ostale tegobe. Po kakšnem tednu rednega tapkanja sem ugotovila, da je začela bolečina popuščat, zato sem poskusila se pri drugih rečeh:
- na morju sem imela bližnje srečanje z meduzo ožigalkarico, ki mi je pustila opeklino na nogi. Ker na plaži nisem imela nobene kreme, da bi si jo namazala, sem začela kar tapkat. Po 3 krogih je od opekline ostala samo rdeča lisa!
- naslednji dan se me je začela lotevat migrena; ko sem odtapkala nekaj krogov je migrena - izginila!
- kar nekaj časa sem že prodajala svoj "stari" avto in poslušala modrovanja, da sem naredila kapitalno napako, da ga nisem zamenjala staro za staro. Še posebno v teh časih. Dlje, ko je avto stal na dvorišču, bolj me je glodalo, dokler se nisem spomnila, da lahko poskusim s tapkanjem. Dva dni sem tapkala za prodajo avta, ko me je obšel občutek, da je kupec blizu... Naslednji dan zjutraj me je brat, ki je sprejemal klice potencialnih kupcev, klical in povedal, da čez dve uri pride na ogled resen kupec, ki živi 5 km od nas. Prišel, videl, kupilJJ:. In to še ni vse, po tem, ko je bila kupnina že plačana, so klicali še trije resni kupci, ki niso mogli verjeti, da tri mesece niso videli oglasa....
Vse to so bile take direktne potrditve, mene pa je še vedno martrala bolečina, ki je malo popustila, pa prišla nazaj, pa izginila za kakšen dan, pa se spet vrnila. Kot da me preizkuša. Mojo vztrajnost in potrpežljivost. Do konca avgusta, ko sem imela kontrolo v protibolečinski ambulanti, sem jo že kar precej "ukrotila", nisem pa bila še čisto zadovoljna. Na kontroli sem izvedela, da gre za preobčutljivost na bolečino in netipičen odziv telesa nanjo ter da razen protibolečinski terapije ne morejo veliko storiti. Preostanejo mi le analgetiki, ki pa so tako močni, da po njih bruham in se mi vrti ali pa zdravila za epilepsijo, ki dvignejo bolečinski prag oziroma spremenijo odziv telesa na bolečino. Šah mat. Ko sem prišla iz ambulante v avto, sem začela tapkat na novice, ki sem jih pravkar slišala in so me po eni strani pretresle, po drugi pa odrešile, saj sem dojela, da je to to ter da moram sama nekaj ukreniti. Če verjamete ali ne, je bilo to tapkanje ravno tista pika na I, da se je zgodil premik, saj sem kar naenkrat postala lahkotna, bolečina pa je izginila! Naslednji dan sem bila tako v redu, da sem splezala na 1000 m visok hrib. In to v času, ki je bil napisan ob markacijiJJJJ Ne bom rekla, da me bolečina več ne preizkusa, ker me, ampak s tapkanjem tudi hitro popusti do znosnega, kdaj pa tudi popolnoma izgine.
Za tapkalskega amaterja so tole spodbudni rezultati, ne? Upam pa, da mi bo čimprej zneslo priti na eno od začetnih delavnic.
Hvala za vse!
Z lepimi pozdravi,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
no, pa sem uspela priti do računalnika. Meni je bilo v soboto res zelo fajn. Tapkanje sem najprej preskusila na starejšem sinu, ki ima 7 let – zvečer ga je bilo strah enega strahca, ki ga je videl v risanki in je hotel spati pri naju z možem, pa sva strahca s tapkanjem uspešno spodila in je noč mirno prespal v svoji postelji. Popolnoma se mi je prepustil in zdelo se mu je prav zabavno, kako mami z njim dela »čirule čarule«.
Res hvala za soboto!
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, to da sem preštudirala gradivo, je ogromen korak. Upor, proti učenju nasploh, slaba zbranost, premalo zavedanje, vse kar se mi v ozadju vrti in končno imam metodo, ki dela, če delam. In da lahko delam z občutki, kar ni bilo dovoljeno odkar je bilo zaznano. in končno sem naredila izpit, ki sem si ga res želela, ne pa tisto kar je treba bilo cel lajf…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hotela sem ti napisat kako mi je EFT (spet) pomagal. Tokrat z glavobolom na avionu. Napisala bom tako, da boš lahko, če se ti bo zdelo, objavila za motivacijo drugimJJJ. Na začetku 9 in pol urnega leta sem se počutila odlično. Zelo sem se veselila potovanja, čeprav se mi je zdelo, da bo let dolg in neudoben. Sedeži so namreč ozki in trdi in komaj kaj prostora je za noge. Pa sem se poskusila udobno namestiti in se zamotiti z branjem, reševanjem križank, ipd. Približno 3 ure pred pristankom me je začela boleti glava. Najprej malo in sem mislila, da je pač zaradi hrupa, suhega zraka, itd. Potem me je pa začela boleti vedno močneje. Na koncu tako močno, da me je začelo slabiti in, kot se mi je že kdaj zgodilo pred časom, sem po celem telesu začela drgetati, kot bi me zeblo. Preden sem spoznala EFT (pred 5 leti) se mi je to že dogajalo, namreč, močan glavobol + slabost + drgetanje in v takem primeru sem se ulegla in nisem vedela kaj bi sama s sabo. Takrat sem vzela tableto, ki pa običajno v tej stopnji ni dosti pomagala, včasih sem se po njej celo še slabše počutila. Ko sem začela redno tapkati, so glavoboli minili in se le redko pojavijo, v taki obliki pa že dolgo ne. S sabo sem imela Lekadol (za vsak slučaj, predvsem zato, ker je bila hči z mano) in ker me je glava tako močno bolela, sem pomislila, da bi ga vzela. Pa sem si mislila, kaj pa če mi ne pomaga in mi spet povzroči več škode kot koristi... in sem se seveda odločila tapkati (to bi itak, tudi če bi vzela tableto). Bolečina je bila tako močna, da mi je bilo povsem vseeno kaj si mislijo ljudje v moji bližini. Govorila sem sicer le v mislih, a tapkala sem po vseh točkah. Glavobol je bil trmast in ni hotel hitro oditi. Tapkala sem na vse kar mi je prišlo na misel, da sem vznemirjena zaradi potovanja, da me moti hrup v avionu, da je zrak slab in suh, da sem žejna, da se bojim, da mi ne bo nihče znal pomagat, če se mi stanje še poslabša, na strah, da se bi bolečina tako poslabšala, da tega ne bi prenesla, itd. Bolečina se je zmanjšala, a ni minila. Ko že nisem vedela na kaj še tapkati, sem se z zaprtimi očmi prepustila občutkom in samo tapkala in tapkala...po moje ene 20 minut, če ne pol ure. Tapkanje me je utrudilo in sem zaspala. Čez nekaj časa (ne vem točno koliko) sem se zbudila. Povsem brez glavobola! Nisem mogla verjet! Bila sem tako vesela, da ne znam opisat. Ko sem prispela na cilj sem tam lahko še ves večer in pozno v noč uživala!
Mislim, da če ne bi imela že toliko dobrih izkušenj z EFT-jem, verjetno ne bi tako dolgo vztrajala. Verjetno bi si rekla, to nič ne pomaga, potrebujem močno tableto ali pa bi me panika, ker bi se mi bolečina stopnjevala. Tako sem pa vztrajno tapkala in glavobol je minil. Ne vem zakaj me to še vedno (pozitivno) presenetJJJJ.
Pika, želim ti lep večer!
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sicer sem pa jest tako, da imam vsak dan manj časa in tok stvari za nardit, da sploh ne sfolgam vsega. Še za tapkanje mi ga zmankuje. To so ziher krive energije, ki nočjo, da bi men šlo bolš, pa lažje. In mi neki vzadi govori, zdej nimaš časa, tole še nared, pa boš pol tapkala. Pol je pa kej druzga na vrsti in pozabim. Ampak ko pa le tapkam, pol je pa tak mir okol mene, tudi zrak je lažjiJJJJ. Sn misnala, da bom počas pršla na to, da bom mela več časa, manj obveznosti, pa ni tako. Šele zdej ko to pišem mi je kapnal, da bi lahko na to tapkala, na primanjkljaj časa. Joj kak se mi zdi, da sem včasih ......
Objemček
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…..
Slovenske zdravnice umirajo mlade. Nimamo orodja za samopomoč. Učijo nas da smo ''bogovi'' in da smo vsemogočni. Nasprotno.
Bom ''tipala'' kakšno bi bilo zanimanje za predstavitev EFT med kolegi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljjjjuuuuuuuuuubaaaa moooojaaaaaaaaaaa! Joj kako se spomnim tiste prispodobe s Ceferinom, ki sem si jo nadela, ko sem komaj spoznala EFT! Poglej, kako se je vse spremenilo!!!! JJJJ EFT je bil moja odskočna deska za vse ostalo, kar se mi sedaj dogaja. Ostajam pa trdno v prepričanju, da je navsezadnje med tolikimi "čudaškimi" ali "čarovniškimi" zadevami za dobro počutje prav EFT tisti, ki je najbolj dostopen široki populaciji. In navsezadnje tudi, če deluje malo po čarovniško se da v to "zavozit" tudi skeptike..., ker je navsezadnje navidez zelo prizemljena zadeva. Butaš se po glavi in trebiš uši pod pazduho in se počohaš pod joško. Na pa je!!! Pravo šimpanzje dobro počutje!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hoj!
Res fajn, kako se širimo....če je vsak Slovenec 1 celica "splošnega Slovenca", bomo v Sloveniji kmalu obrnili vrtenje plošče življenja v nasprotno smer (kar se tiče vse "nesnage" v našem političnem in gospodarskem hlevu - naj mi živina oprosti primerjavo - s katero smo umazani po nepotrebnem vsi). Tvoja vztrajnost in potrpežljivost pa sta pri vsem skupaj hudo pohvalni in najbolj zaslužni!! Vesela sem, da lahko sodelujem v celotni karavani pod tvojim mentorstvom,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ne vem ce je eft kriv za to ali me je ze prej poneslo na pot sprememb, konec koncev niti ni pomembno kaj je vzrok in kaj posledica, dejstvo je, da se spreminjam in da se zelim spremeniti, narediti nek korak.... Zadnjic sem uspela zagledati svoje zivljenje od zgoraj ali od zunaj, kakor ti je ljubse in kar sem videla, me je streslo. V zadnjem mailu si mi napisala, da si toliko casa tlacimo obcutke, da na koncu postanemo neobcutljivi za vse, tako lepe kot grde obcutke. Tocno to se je meni zgodilo, kajti v zadnjih letih sem postala stroj. Mehansko opravljanje nalog, brez slehernega obcutka. Noro divjanje brez premora, vse vnaprej sprogramirano, tudi cas za pocitek in sprostitev. Le kam je izginila spontanost in radost? Pred leti mi je znanec omenil, ko smo se po dolgem casu srecali, da sem se zelo spremenila..., da se ne smejem vec toliko kot vcasih. Da se zdim zalostna. Ja, sem si takrat rekla, sedaj sem odrasla…. Biti odrasel so me naucili pomeni, delati, delati in delati. Vedno v pogonu, se zrtvovati, ne pocivati, ne uzivati..... Kar naenkrat me je udarilo po glavi to spoznanje. Nekatere stvari so postale tako nepomembne, ki so se do vceraj bile tako zelo nujne.
Vceraj sem se po dolgem casu spet vsedla dol z otroci in uzivala v sedanjem trenutku, obcutila radost biti tukaj in zdaj, se prepustila in uzivala.
Upam, da bo tovrstnih trenutkov odslej vedno vec.
Hvala!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 21.septembra, 16.novembra 2013 ter 25.januarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 19. in 20.oktobra ter 14. in 15.decembra 2013 ter 22.in 23 marca in 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. novembra 2013 ter 15 in 16.februarja in 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 5. oktobra, 9. novembra, 7. decembra popoldan, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 5. oktobra, 9. novembra, 7. decembra dopoldan – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek, 26.septembra v Vitacentru Naklo, v torek, 1.oktobra v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic