13 maj, 2013

EFT novice 13.5.2013 in o odporu do spremembe

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 

prejšnji ponedeljek na skupinskem tapkanju smo se dotaknili našega odpora do spremembe.
To je ena taka človeška lastnost, namenjena (kot vse človeške lastnosti) predvsem temu, da si ohranimo življenje.
V spremembo nas največkrat prisilita dve stvari – ali res velik velik strah ali res velik velik družben pritisk.
Mi tapkalci pa hočemo spremembo izven zgornjih dveh razlogov.
Hočemo jo nežno, ljubeče, zato da bomo bolj podobni samim sebi.
Ker pa smo tapkalci tudi samo ljudje (vsaj zaenkrat še), za nas veljajo isti zakoni človeškega razvoja kot za vse ostale.
Tudi mi nosimo v sebi, v svojih celicah, odpor do spremembe.
Včasih ta odpor čutimo, čutimo kako nam je v bistvu všeč, da imamo kakšno težavo, kako nam je ta težava neke vrste bergla, na katero se opiramo.
Včasih pa je tako globoko zakopan, da ga niti ne vidimo.
In smo prejšnji ponedeljek tapkali, kako nočemo spremembe.
Dobro, da nas je ob ponedeljkih veliko.
V prostoru je bilo namreč kar naenkrat toliko strahu, toliko ga je bilo in tako gost je bil, da bi ga lahko rezali (kot pravi slovenski pregovor).
En velik del smo ga odtapkali tam na licu mesta, jasno.
Super je, ko tako reč tapka skupina.
Je res veliko lažje.
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-         v ponedeljek, 13.maja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v sredo, 15.maja ob 17h v Preddvoru – predstavitev knjige EFT za telebane v TIC-u Preddvor. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
-         v četrtek, 16.maja ob 18h v Celju – predstavitev knjige EFT za telebane v knjižnici v Celju. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Škofji Loki v Gasilskem domu na Trati (2. nadstropje). Na skupinskem tapkanju ni potrebno govoriti o težavah na glas, samo pridete in tapkate. Zaradi moči skupine so učinki tapkanja v skupini pogosto veliko boljši. Prispevek: 5 eur. Vodi Alenka Orešnik.
-         vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-         vsak torek ob 19h je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink, dobite jo na 040 860 140.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-         vsak torek (14., 21., 28. 5, ) ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 10 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-         vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
 
-         v ponedeljek, 13.maja in v ponedeljek 3.junija ob 18h v Škofji Loki – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Gasilski dom na Trati, 2.nadstropje. Vodi Alenka Orešnik.  Cena 7 EUR. Predhodne prijave na alenka.oresnik@gmail.com obvezne.
-         v torek, 14.maja ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev delovanja metode EFT v prostorih LU v Murski Soboti. Vodi Cvetka Horvat.
-         v četrtek, 16.maja ob 18h v Črnomlju – brezplačna predstavitev delovanja metode EFT v prostorih ZIK-a Črnomelj. Vodi Romana Potočnik.
-         v petek, 17.maja ob 16.00 uri v prostorih Ljudske univerze v Murski Soboti bo potekala 4-urna praktična EFT delavnica – vodi Cvetka Horvat – obvezne predhodne prijave najkasneje do srede 15.maja na cvetka@custvena-svoboda.si ali tel. št. 041-822-850. Cena: 38 EUR.
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pikica,
zares zanimiva so tale tvoja razmišljanja o opazovanju pritoževanja / iskanja lepih stvari v našem življenju. Glavnino jedilnika si verjetno zavestno/podzavestno ustvarimo sami in dobro za nas je, da se poizkušamo čimbolj zavestno/skoncentrirano lotiti kuhanja.
Pozdravček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
moram priznati, da po opravljeni prvi stopnji januarja nisem kaj dosti tapkala. Nekako nisem hotela vlečt slabih stvari iz sebe in sem ga uporabljala bolj za trenutne situacije (da se pomirim). Te dni pa sem začela, najprej po posnetkih in nato še posebej na moje težave. Ker me je nekaj dni prej grabila globoka panika in neprestano mozganje, ki mi je povzročalo obilico stresa, sem se lotila. Najprej se mi je dvignila vibracija (saj veš Zakon privlačnosti), nato so postali moji možgani pasivni (ne vem, kako bi to razložila). Ne morem več mozgat, kot da gre vse mimo mene, jaz sem pa v nekem leru. To je že veliko olajšanje in stresa ni več. Celo več energije imam, da ne morem spati. Ja, presenečena sem nad eft. Tapkanje je res zakon!!!!
Vse lepo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
na level 1 sem ugotovila, da je tapkanje bolj enostavno kot sem delala do sedaj. Kar odpira se, telo, čustva…..
Želim lepe praznike,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ha, ha, si me zadela! Tudi meni to dobro ratujeJJJJ. Tako hitro postaneš "sivi" del te družbe, nisi na udaru, nisi drugačen od ostalih, tako se lahko skriješ, da ti ni treba česa narediti, speljati drugače kot do sedaj... Po moje sem tudi jaz že diplomirala s takega načina...tudi to je predstavljalo določeno varnost. No, jaz sem nadaljevala s svojim raziskovanjem potrebe po nadzoru. Odstrli sta se 2 zanimivi stvari:
- če sem imela situacijo pod nadzorom, sem videla, koliko pozornosti so prejeli ljudje od tistih, od katerih bi jo rada tudi jaz, pa je nisem, ker je bila pač takrat namenjena drugim, kasneje pa ni bilo časa ali pa volje za to, da jo namenijo tudi meni. In jaz sem bila tako jezna na svoje starše, tudi prijateljice, pa tovarišice v vrtcu, šoli,...pa na oba svoja moža…vse na isti način. In sem bila jezna tudi na druge, ki so pozornost prejemali. Ta jeza na druge je bila premo sorazmerna s pozornostjo, ki je bila meni odrečena zaradi taistih ljudi. Ker je to moralo biti znivelirano, sem imela pravico biti jezna na te druge ljudi, da se tehtnica ni prevesila samo na eno stran. Jeza na druge ima še vedno intenzivnost 2, torej moram še iskati.
- jeza ni "lepo" čustvo, smo se učili najbrž vsi. Moja stara mama, edina od starih staršev, ki sem jo poznala - je požirala ogromno jeze in ponižanja, ko je delala na njivah sosedov, da je zaslužila za preživetje svojih 5 otrok (2 svojih in 3 posvojenih, mož je umrl v vojni). "Nažrta jeza" ji je povzročila napade žolčnih kamnov, šlo je tako daleč, da je umrla zaradi raka na želodcu, pa mogoče še kje. No, ker me je 2 leti pazila med tednom, ko sta starša živela v Kranju in me odpeljala le za vikend, sem tudi sama nezavedno prevzemala določene vzorce razmišljanja, čustvovanja...tudi jaz nisem izražala jeze (niti takrat ne, ko me je sošolec pljunil v obraz le zaradi tega, ker sva se med igro slučajno zaletela; niti takrat ne, ko mi je v vrtcu nek fant priščipnil prst z okenskim krilom - čakala sem, kdaj bo on ugotovil, da ne more zapreti okna, kar tiho sem bila, čeprav je bolelo!!! , niti takrat ne, ko sem prvega moža našla v postelji z drugo,...) in sem si lepo pridelala žolčne kamne, bila operirana in končno srečala samo sebe in vajeti svojega življenjskega voza vzela v svoje roke. In to svojo "bolezen" sem sedaj uzrla kot največje darilo, ki mi ga je dala stara mama - zavedanje, da jeza le ni samo slaba, če so njene energije uporabljene konstruktivno - tako zase kot za druge. In zavedanje, da smem in moram in imam pravico v svojem življenju živeti in razmišljati po moje, v skladu z vrednotami in normami. Seveda tapkam in bom še, veliko.
Seveda je jeza stare mame pustila posledice tudi na njenih otrocih, na moji mami. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj ima o vsakem človeku, ki ga na novo spozna, slabo mnenje. Kako lahko ve, da je slab? Zaradi revščine so mamo v šoli sošolci navadno izločali iz družbe, zato je bil tudi kasneje vsakdo, ki je imel vsaj malo denarja, v njenih očeh slab. To so bili pa glede na mamino revščino skoraj vsi ostali ljudje! Jaz imam od tega naučeno nezaupanje do ljudi (predvsem množic) in velika hvala za tvoje vprašanje: "je to sploh tvoje?" Zdaj se velikokrat vprašam med tapkanjem tudi to. Tokrat se je izkazalo, da nezaupanje do vseh ljudi le ni moje, ali pa vsaj ne samo moje. Že od malega sem govorila, da je meni popolnoma vseeno, kakšne barve je človek, v kakšnem avtu se pripelje, če sploh, kakšno delovno mesto zaseda,...pomembno je, da je do sočloveka fer, odkrit, spoštljiv, prijazen. Do takega človeka ne čutim nezaupanja in sem rada z njim v družbi. Spoznala sem, da sočloveku torej zmorem zaupati (ob naštetih predpostavkah) in da nezaupanje ni nepremagljiva stalnica v mojem življenju.
Daleč je do tiste slike, ki ji rečemo "nepopisan list papirja", ki ga ne pogojujejo navade. A smo z vsakim uvidom, korakom bližje. Tudi to šteje, ogromno!
Hvala da bereš,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…., tapkajmo, jaz za vse svoje zadeve, da se dobro iztečejo in da VZDRŽIM.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
...Z EFT z učenci kar gre... ena punčka s hudo disleksijo ne opušča več črk pri branju in uspe pisati po nareku - PODVIG! Po mojem mnenju. Danes sem njeni mami zaupala skrivnost EFT...in prav danes sem rešila fobijo na pse z nekim mojim učencem. V razredu smo imeli 2-mesečnega kužka, ki se je ves tresel. V eni pesti sem ga lahko držala in ta moj učenec se ga je bal kot zmaja in se skril za kateder. Potem mi je povedal da se psov od vedno boji in ko je bil star 2 leti ga je pes ugriznil. Zdaj jih ima 9. No in smo tapkali od 1 do 10 in na koncu prišli na strah za 2 in ta fantek je pobožal tega cucka in oči so se mu iskrile, ker je bil ponosen nase. Na in prav danes se mi oglasiš ti!!!
Drugače imam super lepo obdobje...sem vsak dan zelo vesela, kar tako v 3 krasne...stalno se nekaj dogaja in to mi je okJJJ. Velik objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika pozdravljena,
najprej, da te malo ofluhtam. Zakaj si taka ''svinja'', da mi – nam odpiraš najgloblje rane v meni na teh naših skupnih tapkarskih seansah!JJ?
Prišel sem do spoznanja, da moje resnično nesprejemanje mene bazira na strahu pred svobodo – pred taresnično svobodo, pred odgovornostjo za samega sebe – totalno odgovornostjo (nič več pritoževanja), pred neznanim, pred svojim resničnim bitjem, ki ga z vso to maškarado skrivam pred samim seboj.
Že dva dni se odpravljam da pokličem dve svoji stranki, pa je še toliko za postoriti, tudi pisanje tega meila je eden od razlogov, da jih ne pokličem. Zakaj? Bojim se, da bo kdo rekel NE, da bom zavrnjen. Pred tem sem kar kako uro tapkal, pa sem ugotovil, da je to brezpogojno sprejemanje samega sebe za mene bolj fraza kot resnica. Med tapkanjem sem se zavedel, da če bi se v resnici sprejemal takega kot sem, mi ne bi bilo težko – nebi odlagal, da pokličem moji stranki, kljub morebitni zavrnitvi.
Bolj ko sem tapkal, bolj sem se zavedal absurda, da resnično - brezpogojno sprejemanje samega sebe ni končni cilj, ampak samo ena od vmesnih postaj na poti duhovnega razvoja, ki se nadaljuje s soočenjem z neznanim, ne toliko izven sebe, kot v sebi. Problem mi je soočiti se s samim sabo takim, katerega sploh še ne poznam, za katerega nimam pojma kakšen bom. Temu pravi vrač Don Huan v Castnjedovi knjigi Bitka za neznano – programirana norost. Strašno se bojim postati ''nor'' in delovati ne konvencionalno, ne v skladu z mainstrimom naše družbe. Pa smo spet pri svobodi pa naši – moji enkratnosti, ki se je bojim kot hudič križa.
Ko se bom resnično imel rad – ne samo v mislih in na jeziku, ampak, da se bom tako tudi počutil, bom tedaj tudi močan, da bom lahko sprejel svojo božanskost in deloval v skladu z višjo voljo, kajti za to je potrebno razviti veliko notranje moči, in prva stopnica na tej poti je, da se sprejemamo take kot smo in smo neodvisni od mnenja drugih, od samokritike pa spet ne smemo postati kot razbojnik Ceferin v Zvezdici zaspanki, ki ima kamnito srce. Duhovni razvoj ni simpel stvar, a je nujno potreben.
Že 24 let se ukvarjam s temo lastnega duhovno – duševnega razvoja, pa ugotavljam, da sem še vedno zelo na začetku. Ko pa se ozrem okoli sebe na profesionalne pritoževalce pa moram reči, da sem vsaj stopničko nad njimi in da mi ta vsakdanji drek ne teče več tako močno v usta. Včasih me še kak val zalije, potem pa grem kar nekako brez pritoževanja naprej.
Na področju resničnega - brezpogojnega sprejemanja samega sebe imam še veliko za narediti. In ko gledam na mojo kvalitetno disleksijo, ki jo imam kot ''lakmusov papir'' ko me vsak dan opominja, da sem nepopolno bitje in da delam obilico napak, se moram vedno znova korigirati in sprejeti takega kot sem.
S kineziološkim testom sem ugotovil, da se trenutno sprejemam za 5, to je šele na polovici. Kje je popolno sprejemanje mene takega kot sem, ko bom pri 10?
Tudi računalnik je debela potuha, da ne grem-mo med ljudi, kjer bi testirali naše samosprejemanje, ki ga v resnici občutimo šele v neposredni interakciji z drugimi ljudmi.
Še bo treba tapkati in razmišljati.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
JUNIJSKI DELAVNICI Z JAQUI CROOKS v Ljubljani in na Bledu:
Za tiste srečneže, ki ste že kdaj tapkali v njeni družbi, opis seveda ni potreben.
Za ostale pa – Jaqui je ena velika prijazna mama, ki te ima zelo rada, tudi ko te s kakšno besedo med tapkanjem spravi v debele solze.
Zato je z njo tako lepo in enostavno delati.
Program je vsako leto drugačen, letos bomo imeli eno krajšo delavnico v Ljubljani in eno daljšo na Bledu.
Dogajanje in vodenje bo v angleščini brez prevoda, udeleženci (predvsem na Bledu) pa so bili dosedaj iz vse Evrope, ne samo iz Slovenije. Bomo videli, kako bo letos.
V takih skupinah je zelo zanimivo delati, med skupnim delom se spletejo tudi močne vezi, s prvo skupino (Bled pred štirimi leti) se še vedno vsak teden dobimo na skypu.
Tisti, ki ste kdaj začutili, kaj naredi skupina, usmerjena natančno v isto smer in dobro vodena, veste, kaj govorim.
 
Sobota, 1.junija od 10h do 18h bo v Ljubljani delavnica Attracting success. Delali bomo izključno v skupini, delavnica je primerna za vsakega, ki že pozna tapkanje in govori angleško. Cena za cel dan: 85 GBP. Prijavite se lahko meni lahko pa neposredno Jaqui. Njen napovednik:
 
Od četrtka 6.junija zjutraj do nedelje 9.junija aprila popoldan na Bledu – štirje polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je '' The truth about money and you''
Cena: 225 GBP, vključuje kavo/čaj v odmorih
 
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobota 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Cerknici 9.maja, v Ljubljani 11.maja, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v sredo 15.maja v TIC-u Preddvor, v četrtek 16.maja v knjižnici v Celju in v RIC-u Novo mesto,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V Brežicah smo januarja letos posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 

 



--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic