06 maj, 2013

EFT novice 6.5.2013 in Jaqui Crooks pride junija

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
kot vsako leto pride ena od mojih EFT učiteljic Jaqui Crooks v Slovenijo tudi letos.
Pod njenim vodstvom bomo izvedli dve različni delavnici, krajšo (enodnevno) v Ljubljani in daljšo (štiridnevno) na Bledu.
V Ljubljani bomo delali v soboto, 1.junija od 10h do večera, tema delavnice bodo Cilji.
Na Bledu pa od vključno četrtka 6.junija zjutraj do vključno nedelje 9.junija popoldan.
Podrobnosti o programu in prijavi si lahko preberete spodaj.
Včasih me kdo vpraša, kaj v bistvu delamo na taki delavnici.
Se učimo uporabe metode EFT?
V bistvu niti ne – temu so namenjeni tečaji prve, druge in tretje stopnje.
Gre samo za prijateljsko druženje ''enakomislečih''?
Še manj.
Gre enostavno za to, da v varnem okolju, pod vodstvom ljubeče in neskončno izkušene osebe nežno pogledaš sebe in poleg bolečine ob tem pogledu občutiš tudi podporo in moč.
In se potem premakneš.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-         v ponedeljek, 6.maja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v četrtek, 9.maja od 17h do 19h v Cerknici – začetna praktična 4-urna EFT delavnica
-         v soboto, 11.maja v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Škofji Loki v Gasilskem domu na Trati (2. nadstropje). Na skupinskem tapkanju ni potrebno govoriti o težavah na glas, samo pridete in tapkate. Zaradi moči skupine so učinki tapkanja v skupini pogosto veliko boljši. Prispevek: 5 eur. Vodi Alenka Orešnik.
-         vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-         vsak torek ob 19h je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink, dobite jo na 040 860 140.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-         vsak torek (14., 21., 28. 5, ) ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 10 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-         vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 18h na Ptuju v stavbi Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-         v torek, 7.maja od 17h do 19h v Ljubljani – delavnica ''S tapkanjem do mirnejšega starševstva''. Vodita Alenka Orešnik in Anja Weber. Cena 15 EUR na osebo oz. 20 EUR na par, brezposelni in študentje 10 EUR. Prijave na alenka.oresnik@gmail.com (041 497 492) ali anja.weber@gmail.com (041 841 545).
-         v torek, 7.maja ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev delovanja metode EFT v prostorih LU v Murski Soboti. Vodi Cvetka Horvat.
-         v petek, 10.maja ob 16.00 uri v prostorih Ljudske univerze v Murski Soboti bo potekala 4-urna praktična EFT delavnica – vodi Cvetka Horvat – obvezne predhodne prijave najkasneje do srede 8.maja na cvetka@custvena-svoboda.si ali tel. št. 041-822-850. Cena: 38 EUR.
-         v ponedeljek, 13.maja in v ponedeljek 3.junija ob 18h v Škofji Loki – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Gasilski dom na Trati, 2.nadstropje. Vodi Alenka Orešnik.  Cena 7 EUR. Predhodne prijave na alenka.oresnik@gmail.com obvezne.
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
tvoj zapis nazadnje je bil "udarec žebljice na glavico", kot pravijo. Mi je čisto jasno, da moraš ekstra tapkati, saj je toliko negativizma povsod, da se je zalezel v vsako poro. Meni se dogaja enako. Tapkam na vse živo, pa me še kar zaliva od vseh strani. Potem pride do burnih čustvenih reakcij, Zakon privlačnosti začne delovati in si kompletno v zosu. In zraven si mislim: pa kaj, za vraga, je tako veličastnega biti "negativen"???? Pa saj vem odgovor - gre za energijo. Najlažje je ukrasti energijo drugemu tako, da se narediš žrtev. To je družbeno povsem upravičeno. Ko bi le ljudje enkrat končno že dojeli, kaj se skriva za tem in postali gospodarji svoje usode. O, bi bilo fajn na tem svetu.....
Vedno bolj mi postaja jasno, da je treba očistiti obremenjujočo čustveno navlako, preden začne lahko življenje res delovati. Zato se te dni umikam v samoto in čistim...Eh, malo sem se razpisala. Oprosti, ampak so se me je dotaknile tele tvoje misli JJJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika živjo! Kar nekaj časa se ti že nisem javila, a nisem pozabila nate. Zelo veliko se mi dogaja - če bi mi nekdo rekel ob novem letu, da mi bo 2013 prineslo vse to, kar je trenutno, bi rekla da je nenormalen, zmešan,... S tapkanjem, priznam da ne ravno rednim, se poskušam umirjati - prej sem bila tako na tleh, sedaj sem tako v zraku (v pozitivnem smislu) in še višje.
Moram pa ti napisati eno izkušnjo, ki sem jo stapkala in je res delovala. Tapkala sem težavo na podoben način kot na delavnici- bila je podobna kot je imela tista punca prehlad in ji je teklo iz nosa kot za stavo, pa še tekmo je imela tisti dan. In je tapkala, da bi ji nehalo iz nosa teči vsaj za tisti čas, ko bo imela tekmo. No na to foro sem tapkala svojo "težavo" - in je delovalo!!! Pred tapkanjem sem si mislila, da težko če bo delovala, ampak poskusiti ni greh, hehehe in sem tapkala vse 3 korake, pa čeprav je bilo v glavi nekje zadaj, da bo težka če bo to delovalo. In jeeee!!
Pika zakon si, tapkanje je zakonJJJJJ 
Lepe praznike, veliko sonca, če ne na nebu pa v srcu!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lubčka za pozitivne kamenčke, stran s pritoževalnimi, tako je, tako, Pika draga!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…., da pa ne znorim, se lahko zahvalim samo tapkanju, še posebej okolgležnovpaobe zapestji skupaj. Me kar kdo vpraša, kaj pa delaš, pa povem. Včasih pa tud ne. Rešila sem se vsakršnega kajenja, se zredila 5 kil in se lotila jogijskih vaj.
No hočem rečt da s tapkanjem rešujem anksiozne napade, kadar ne vidim več naprej. Sej ne vem, ali mi je res spremenilo življenje, popestrilo pa prav gotovo. Posvetlilo.
Voli te …,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
JUNIJSKI DELAVNICI Z JAQUI CROOKS v Ljubljani in na Bledu:
Za tiste srečneže, ki ste že kdaj tapkali v njeni družbi, opis seveda ni potreben.
Za ostale pa – Jaqui je ena velika prijazna mama, ki te ima zelo rada, tudi ko te s kakšno besedo med tapkanjem spravi v debele solze.
Zato je z njo tako lepo in enostavno delati.
Program je vsako leto drugačen, letos bomo imeli eno krajšo delavnico v Ljubljani in eno daljšo na Bledu.
Dogajanje in vodenje bo v angleščini brez prevoda, udeleženci (predvsem na Bledu) pa so bili dosedaj iz vse Evrope, ne samo iz Slovenije. Bomo videli, kako bo letos.
V takih skupinah je zelo zanimivo delati, med skupnim delom se spletejo tudi močne vezi, s prvo skupino (Bled pred štirimi leti) se še vedno vsak teden dobimo na skypu.
Tisti, ki ste kdaj začutili, kaj naredi skupina, usmerjena natančno v isto smer in dobro vodena, veste, kaj govorim.
 
Sobota, 1.junija od 10h do 18h bo v Ljubljani delavnica Attracting success. Delali bomo izključno v skupini, delavnica je primerna za vsakega, ki že pozna tapkanje in govori angleško. Cena za cel dan: 85 GBP. Prijavite se lahko meni lahko pa neposredno Jaqui. Njen napovednik:
 
Od četrtka 6.junija zjutraj do nedelje 9.junija aprila popoldan na Bledu – štirje polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je '' The truth about money and you''
Cena: 225 GBP, vključuje kavo/čaj v odmorih
 
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobota 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Cerknici 9.maja, v Ljubljani 11.maja, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v sredo 15.maja v TIC-u Preddvor, v četrtek 16.maja v knjižnici v Celju in v RIC-u Novo mesto,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V Brežicah smo januarja letos posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic