02 april, 2013

EFT novice 2.4.2013 in o carobni skatli

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
vsakič, ko opazujem ljudi, ki se zberejo na kupu ob kakšnem prazniku, razmišljam o njihovih razlikah in podobnostih.
Kakšno otroštvo so imeli?
Jih je matematiko učila kakšna prijazna učiteljica ali kakšen tak nesrečnik, ki je mene učil fiziko, da je še leta kasneje niti pogledati nisem hotela?
So se v družini kaj pogovarjali med sabo ali ne?
Kako to, da moj sošolec iz gimnazije, ki je imel takrat najslabše ocene in je maturiral izključno zato, ker smo ga sošolci ''prisilili'' k učenju, sedaj pobira Oskarje?
In se mi je posvetilo – kar gre ''v'' – v karkoli – v zgodbo, v okoliščine, v pogoje, je seveda pomembno.
Še bolj pomembno pa je nekaj čisto drugega – tisto, kar pride ''ven''.
In zame je EFT tista čarobna škatla (tako nam jo je opisala učiteljica biologije v OŠ), kjer se v rastlinah iz sončne svetlobe in toplote tvori klorofil.
Se pravi - EFT iz ne vedno ugodnih v-nosov lahko (in tudi jih) izdela prav dobre in zanimive iz-nose.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih naslednji teden:
-          v torek, 2.aprila 17h v Kočevju – zadnja od štirih dveurnih EFT delavnic. Brezplačno. Obvezne predhodne prijave na LU Kočevje.
-          v sredo, 3.aprila ob 17h v Žireh - branje slikanice Čarovnikova želja za otroke. Knjižnica Žiri.  Nakup knjige po posebni ceni 10 EUR.
-          v četrtek, 4.aprila ob 19h v Krmelju –Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Prostovoljni prispevki. Nakup knjige EFT za telebane po posebni ceni 20 EUR.
-          v petek, 5.aprila od 17h do 21h v Bohinju –4-urna praktična EFT delavnica. Obvezne predhodne prijave po elektronski pošti.
-          v soboto, 6.februarja od 9h do 13h v Trstu – 4-urna praktična EFT delavnica. Delavnico organizira društvo Krut, obvezne predhodne prijave.
-          v soboto, 6.februarja od 16h do 20h v Vitacentru Naklo – 4-urna praktična EFT delavnica. Obvezne predhodne prijave na recepcijo Vitacentra 04 25 19 558.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-          vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-          vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18.00 je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink, dobite jo na 040 860 140.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-          vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-          vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-          vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-          vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-          vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak četrtek ob 18h na Ptuju v stavbi Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-          v torek, 2.aprila ob 18h - "Predstavitev metode EFT". Center Hortus Vitae, Dunajska 205, Ljubljana. Vodi Katja Lapkovski Kvas. 10 eur. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com ali na info@hortusvitae.si
-          poteka tudi zbiranje prijav za program ''S tapkanjem do uspeha – tapkanje po čakrah'', vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na zgornje elektronske naslove. Podrobnosti na http://www.eft-pritapkajsisreco.com/
-          v soboto, 6. aprila od 15h do 20h bo v Ljubljani potekala delavnica  EFT in čiščenje prostora. Vodi Barbara Žetko, ki je predavala tudi na 2. vseslovenskem dnevu za EFT. Prijave na eft@barbarazetko.com. Cena: 60 eur.
-          v nedeljo, 7. aprila od 8.30h do 16.30h bo v Velenju potekala delavnica "ZLATI DVOJNI DVOJEC - EFT IN ČI GONG". Poleg EFT tapkanja in vadbe Či Gonga bodo na delavnici predstavljene še druge sprostitvene in energijske vaje za premagovanje vsakdanjih obveznosti in ohranjanje dobrega počutja in zdravja. Vodi Adil Huselja, ki je predaval tudi na 2. vseslovenskem dnevu za tapkanje. Prijave na adilhus65@yahoo.com ali 041 445 052. Cena za cel dan s kosilom: 72 eur.
 
Opazovanje možganov v živo
Kdaj: v soboto, 27.aprila od 10h do 19h
Kje: v Ljubljani
Za koga: primerno za vsakega, ki ga zanima, kaj se v resnici dogaja v možganih
Kako: v živo, na platnu.
Kaj se dogaja v možganih, kako procesirajo stvari?
Kako se to odraža v različnih slojih možganskih valov?
In še posebej - kaj se dogaja v možganih medtem ko tapkamo?
To je mene strašno zanimalo že odkar je izumitelj EFT-ja Gary Craig prvič pisal o tem, da so to naredili s posebno aparaturo (se ji reče Mind Mirror) v ZDA, v Kaliforniji.
Se spomnim, da sem Ann Adams (EFT mojster), ki je bila takrat osebno zraven, poslušala z odprtimi usti kot včasih, ko nam je otrokom teta Joža pripovedovala pravljice.
Saj jaz seveda vem, kakšni so učinki tapkanja.
Ampak da se to natančno in sproti vidi na ekranu, med opazovanjem možganskih valov ljudi, ki so ''pripeti'' na aparaturo in tapkajo svojo težavo – to sem si res dolgo močno želela doživeti tudi sama.
In lansko leto junija sem v Angliji to lahko izkusila na lastne oči (in valoveJJJ).
O tem sem tudi pisala lani, ko sem se vrnila.
Sedaj pa bomo nekaj podobnega izvedli kar v Ljubljani.
Kdo: Donna Bach in Gary Groesbeck, prihajata iz ZDA; z opazovanjem možganskih valov se ukvarjata že leta in imata ogromno izkušenj in znanja.
Dogajanje bo simultano prevajano iz angleščine v slovenščino (to pomeni da prevod preko slušalk poslušajo samo tisti, ki ga potrebujejo, ne pa vsi, in dogajanje teče čisto gladko).
Cena za ves dan dogajanja: 85 eur za prijave do vključno 8.aprila, kasneje 95 eur.
Tisti, ki boste potrebovali prevod, doplačate 10 eur.
Že pogled na dejavne možgane v živo je super – mene je navdal z globokim spoštovanjem.
Ko pa boste videli, kako precizno in natančno se odzovejo, vam bo to ostalo za vedno.
Ostale bodo tudi vaje, ki jih bomo skupaj delali.
Dopoldan bomo pokrili teorijo o tem, kako so se možgani razvili do stopnje, kjer so danes in kako se to odraža na posameznem sloju valov (beta, alfa, theta in delta), popoldan pa bomo praktično delali in opazovali možgane ljudi, ki bodo ''priklopljeni'' in vsem nam na očeh.
 
Česa takega v Ljubljani še ni bilo, to je vse kar lahko rečem.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pa še to... včeraj sem po dolgem času spet prišla na enega od tvojih EFT predavanj. Predvsem zato, ker mi je blizu, saj mi moja dva malčka trenutno ne dopuščata, da bi kaj zelo pohajkovala po raznih aktivnostihJJJJ. Hotla sem samo še enkrat pohvalit tvoj nastop, ki mi je bil že prvič všeč - lahkoten, zanimiv, duhovit in predvsem sproščen. Bilo je prav luštno in ko bom lahko, se vam sigurno še kje pridružim. Do takrat pa tapkam "po potrebi". Nisem ravno najbolj pridna uporabnica in vem, da bi bilo marsikaj še dobro "spucat", ampak bom, ko bomJJJ. Kot zanimivost pa naj povem, da sem tapkala kot nora, ko sta se moja dva malčka odločila, da bo čas, da prideta na svetJJJ - sicer so me sestre v porodni mal čudno gledale, mož celo pot do porodnišnice ni bil najbolj prepričan, da sem najbolj "pri pravi", ampak meni je pomagalo...
Torej, le tako naprej. EFT je super stvar in meni vedno pomaga že samo misel, če mi bo pa kdaj tako hudo, da bo za znoret, imam še vedno EFT, da mi(si) bo(m) pomagal(a)!
Lep sončen pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
….
Včeraj sem tudi tapkala željo po sladkem, ko ta izgine, se pojavi želja po čipsu, in tapkam čips, in potem bi smoki... in tako sem tapkala kar ene par priboljškov, dokler nisem prišla do točke, ko si nisem želela nič več... Je bil pa tu dovolj samo po en krog tapkanja, in je želja izginila.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena,
Vidim, da EFT vedno pride k nam, kadar ga jaz močno potrebujem. Veliko tapkam, a včasih mi zmanjka moči za naprej in ... to je to... JJJJ
Lep pozdrav in lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika pozdravljena,
zadnjič mi je bila zanimiva izkušnja tapkanja in sem zelo uživala (kljub brskanju po neprijetnih ali manj prijetnih vzorcih). Tudi po tapkanju sem se počutila super! Ampak je kmalu popustilo in sem danes že čisto uffff brez energije, volje, v takšnem čudnem stanju.
Ko si mi dala domačo nalogo, si rekla redno tapkanje- kaj to pomeni? vsak dan, vsak teden ? koliko časa? na vse kar mi pride na pamet?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 20. aprila, 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Bohinju 5.aprila, v Trstu 6.aprila, v Ljubljani 13.aprila, 11.maja, v Vitacentru 6.aprila, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  13.aprila, 11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 4.aprila v Krmelju, v torek 9.aprila v knjižnici Ivančna Gorica, v četrtek 11.aprila v knjižnici v Ilirski Bistrici, v torek 16.aprila v Teozofski knjižnici Celje,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V Brežicah smo januarja letos posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
If you do not want to receive any more newsletters, this link
To update your preferences and to unsubscribe visit this link
Forward a Message to Someone this link

Arhiv EFT Novic