26 marec, 2013

EFT novice 25.3.2013 in aprila v LJ opazovanje mozganov v zivo

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
 
najprej – naslednji ponedeljek (1.april) je praznik, velikonočni ponedeljek, skupinsko tapkanje v Ljubljani zato odpade, saj je Gimnazija zaklenjena in pod alarmom.
 
Potem – dva predavatelja iz letošnjega 2.vseslovenskega dneva za tapkanje (Adil in Barbara) bosta v aprilu vodila daljši delavnici, vsak na svojo temo. Podrobnosti so spodaj v urniku.
 
In še najpomembnejše – v soboto, 27.aprila bomo v Ljubljani opazovali možgane.
V živo, na platnu.
Kaj se dogaja v možganih, kako procesirajo stvari?
Kako se to odraža v različnih slojih možganskih valov?
In še posebej - kaj se dogaja v možganih medtem ko tapkamo?
To je mene strašno zanimalo že odkar je izumitelj EFT-ja Gary Craig prvič pisal o tem, da so to naredili s posebno aparaturo (se ji reče Mind Mirror) v ZDA, v Kaliforniji.
Se spomnim, da sem Ann Adams (EFT mojster), ki je bila takrat osebno zraven, poslušala z odprtimi usti kot včasih, ko nam je otrokom teta Joža pripovedovala pravljice.
Saj jaz seveda vem, kakšni so učinki tapkanja.
Ampak da se to natančno in sproti vidi na ekranu, med opazovanjem možganskih valov ljudi, ki so ''pripeti'' na aparaturo in tapkajo svojo težavo – to sem si res dolgo močno želela doživeti tudi sama.
In lansko leto junija sem v Angliji to lahko izkusila na lastne oči (in valoveJJJ).
O tem sem tudi pisala lani, ko sem se vrnila.
Sedaj pa bomo nekaj podobnega izvedli kar v Ljubljani.
Oba Američana, ki bosta delavnico izvedla - Donna Bach in Gary Groesbeck - se z opazovanjem možganskih valov ukvarjata že leta in imata (poleg aparatur) predvsem ogromno izkušenj in znanja.
 
Torej – sobota, 27. aprila od 10h do 19h v Ljubljani.
Dogajanje bo simultano prevajano iz angleščine v slovenščino (to pomeni da prevod preko slušalk poslušajo samo tisti, ki ga potrebujejo, ne pa vsi, in dogajanje teče čisto gladko).
Cena za ves dan dogajanja: 85 eur za prijave do vključno 8.aprila, kasneje 95 eur.
Tisti, ki boste potrebovali prevod, doplačate 10 eur.
 
Že pogled na dejavne možgane v živo je super – mene je navdal z globokim spoštovanjem.
Ko pa boste videli, kako precizno in natančno se odzovejo, vam bo to ostalo za vedno.
Ostale bodo tudi vaje, ki jih bomo skupaj delali.
Udeležba je primerna za čisto vsakega.
Dopoldan bomo pokrili teorijo o tem, kako so se možgani razvili do stopnje, kjer so danes in kako se to odraža na posameznem sloju valov (beta, alfa, theta in delta), popoldan pa bomo praktično delali in opazovali možgane ljudi, ki bodo ''priklopljeni'' in vsem nam na očeh.
 
Česa takega v Ljubljani še ni bilo, to je vse kar lahko rečem.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih naslednji teden:
-          v ponedeljek, 25.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 26.marca ob 19h v Litiji –predstavitev knjige EFT za telebane v knjižnici v Litiji. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
-          v sredo, 27.marca ob 19.30h v Medvodah –predstavitev knjige EFT za telebane v knjižnici v Medvodah. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-          vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-          vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18.00 je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-          vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-          vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-          vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-          vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-          vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak četrtek ob 18h na Ptuju v stavbi Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-          v torek, 26.marca od 18h do 19h - "Učinkovito odpravljanje stresa z metodo EFT". Center Hortus Vitae, Dunajska 205, Ljubljana. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Posamezno srečanje 10 eur. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com ali na info@hortusvitae.si
-          poteka tudi zbiranje prijav za program ''S tapkanjem do uspeha – tapkanje po čakrah'', vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na zgornje elektronske naslove.
-          v torek, 26.marca ob 18h - "Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Vodi Andreja Valcl. KS Rogoza, Maribor. Prost vstop.
-          v soboto, 6. aprila od 15h do 20h bo v Ljubljani potekala delavnica  EFT in čiščenje prostora. Vodi Barbara Žetko, ki je predavala tudi na 2. vseslovenskem dnevu za EFT. Prijave na eft@barbarazetko.com. Cena: 60 eur.
-          v nedeljo, 7. aprila od 8.30h do 16.30h bo v Velenju potekala delavnica "ZLATI DVOJNI DVOJEC - EFT IN ČI GONG". Poleg EFT tapkanja in vadbe Či Gonga bodo na delavnici predstavljene še druge sprostitvene in energijske vaje za premagovanje vsakdanjih obveznosti in ohranjanje dobrega počutja in zdravja. Vodi Adil Huselja, ki je predaval tudi na 2. vseslovenskem dnevu za tapkanje. Prijave na adilhus65@yahoo.com ali 041 445 052. Cena za cel dan s kosilom: 72 eur.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hej Pika živjo,
najprej par besed na soboto. Full dobr kaj nej rečem.. jaz sem imela fokus full na sebe.. u bistvu odkar pomnim do sedaj iz vseh delavnic mi ga je najbolj uspelo zadržat in moram povedat, da mi je full dogajal še dva dni po delavnici.. ne moreš verjet kok se kje sprovocira in sprocesira tudi če samo si tam.. ampak potem ko mine tisto "orng" procesiranje pa spet lažje dihaš.. jaz pravm naj se dvigne in gre ven vse kar mi ne služi več...hvala ti. Resnično organizacija bp (brez pripomb).
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…. Ravnokar to minutko ko je priletel tvoj link sem govorila o tebi kolegici, ki jo vedno pošiljam na EFT delavnice .. pa vedno najde kak izgovor, da sama nebi.. Pa sem ji rekla - pol pa bodi tečna in ponoči začni vsaj kvačkat, da bo kaka korist zate.... JJJ Je… ga, če si sam nočeš pomagat ni Bog ti ne bo...  haha on ti je poslal mene in jaz sem ti dala nasvet ti pa kot češ... Pol se pa smeje, da imam prav...
En velik objem od mene.....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljeni!
Pred časom sem nabavila vaše DVD-je in si jih tudi ogledala. Najboljši mi je Trema, saj je zelo sistematično in lepo razloženo. Sama svoje treme ne vidim kot največje težave. Jo imam, vendar me ne moti tako zelo.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Oj, Pika,
ker se kar naprej potepam, pišem z zamudo - ampak saj je vseeno - kaj pa naj bi pravzaprav zamudila??? V soboto je bilo super; najbolj me je navdušil Adil in njegove dihalne vaje, pa doktorica, ki je tako dobro in duhovito opisala...mene, moje bližnje, sodelavce... Sva s prijateljico res uživali; tudi v sokcu in hrani, čeprav sva sicer obe na dieti in sploh zapleteni, kar se tega tiče. Sem pa opazila, da sem lani prišla domov nekako spravljena sama s seboj; letos pa predvsem s črvički, ki grizejo (še vedno) - kaj vse še moram stapkati... Pa se lahko pohvalim, da sem že začela - ravno sem se vrnila z nekajdnevnega potepanja, kjer sem bila sicer z družino, ampak sem našla trenutke miru in odmika, ko sem se že lotila nekaterih "nujnih" tem v smislu:
- čeprav mislim, da moram ves čas nekam noreti in nekaj koristnega početi, ker mi je to govorila mami, ko sem bila še majhna in se zato ne znam umiriti, počivati in uživati...
- čeprav sem možu in otrokom najbrž zelo naporna, ker vedno nekaj planiram, priganjam in imam nekakšne projekte...
- kljub temu, da si ne dovolim verjeti, da mi pripada čas in denar za počitek, tudi če se pred tem nisem do konca zgarala...
Ooo, koliko dela me še čaka! Ampak danes se, po potepanju, plavanju in tapkanju (sem ugotovila, da je tapkanje v vodi zame zakon na kvadrat) počutim ODLIČNO in predvsem dovolj močno, da se spopadem s čimerkoli!
Hehe, bomo videli, kako dolgo bo držalo. Če ne bo, pa "pridem" k tebi po pomoč.
Lepo bodi,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 20. aprila, 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. marec 2013, 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 13.aprila, 11.maja, v Vitacentru 6.aprila, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  13.aprila, 11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v sredo 6.marca v knjižnici Trbovlje, v sredo 13.marca v Cerknici, v petek 15.marca v knjižnici Komenda, v torek 26.marca v knjižnici Litija, v sredo 27.marca v knjižnici Medvode, v torek 9.aprila v knjižnici Ivančna Gorica,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V Brežicah smo januarja letos posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic