08 april, 2013

EFT novice 8.4.2013 in zvocni posnetki so pripeti na spletni strani

Pozdravljeni vsi ljubi moji,

najprej – vsi zvočni posnetki tapkalskih predavanj, ki smo jih doživeli v soboto, 9.marca na 2.vseslovenskem dnevu za tapkanje, so sedaj na voljo na spletni strani.
Vam želim veliko uspeha in veselja pri tapkanju ob posnetkih!
 
Potem – opazovanje možganov, ki je bilo napovedano za soboto, 29.april, je zaradi spremembe urnika obeh predavateljev prestavljeno na jesen.
Datume bom seveda javila takoj, ko bodo znani.
 
In še – se vam je kdaj zgodilo (in prav gotovo se vam je, vsakemu se kdaj), da ste se znašli v situaciji, ki je presegala vaše znanje in izkušnje?
Ko sploh niste vedeli, kje naj se je lotite?
V takih trenutkih si želimo, da bi imeli čas, dovolj časa, da bi stvar v miru preučili in preštudirali, analizirali vse razloge in dogodke, ki so povzročili da je sedaj kakor je – se posvetovali s prijatelji, mogoče s kakšnim strokovnjakom, in bi sčasoma lahko našli dobro pretehtano, da ne rečem modro rešitev, po možnosti najboljšo za vse.
Samo kaj, ko nas življenje ne čaka in nam tega časa ne da – ravno nasprotno – pritiska čedalje bolj.
In v časovni stiski naši možgani izključijo svoje – v tisočletjih razvoja nazadnje pridobljene – razumske sposobnosti – in ohranjajo samo gole preživetvene funkcije.
Ki pa ne pripomorejo k pametnim odločitvam prav čisto nič – kvečjemu obratnoJJJJ.
Tapkanje sredi take panike je neverjetno razbremenjujoča stvar.
Lahko tudi čisto brez besed.
Ne da nam tapkanje reši težavo – to ne – ampak se nam presenetljivo hitro ''odpre okno'' razmišljanja v naših možganih in rešitev postane mogoča.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih naslednji teden:
-          v ponedeljek, 8.aprila od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 9.aprila ob 19h v Ivančni Gorici – predstavitev knjige EFT za telebane v knjižnici v Ivančni Gorici. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
-          v sredo, 10.aprila ob 16h v Ljubljani – Pasademinar – seminar s knjigo EFT za telebane. Prijave in plačilo na spletni strani http://www.pasadena.si/knjigarna/?id=96703
-          v četrtek, 11.aprila ob 19h v Ilirski Bistrici – predstavitev knjige EFT za telebane v knjižnici v Ilirski Bistrici. Vstop prost. Nakup knjige po posebni ceni 20 EUR.
-          v soboto, 12.februarja v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-          vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-          vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18.00 je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink, dobite jo na 040 860 140.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-          vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-          vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-          vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-          vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-          vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak četrtek ob 18h na Ptuju v stavbi Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-          v torek, 9.aprila ob 18h - spomladansko čiščenje - odstranjevanje negativnih čustev in vzorcev, ki nam povzročajo stres - vodeno skupinsko tapkanje v centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205; Ljubljana. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 10 eur.
-          v sredo, 10.aprila od 20h do 22h – začetek delavnice ''S tapkanjem do uspeha – tapkanje po čakrah'', vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 24 EUR na srečanje. Prijave na zgornje elektronske naslove. Podrobnosti na http://www.eft-pritapkajsisreco.com/
-          v petek, 12.aprila ob 16.00 uri v prostorih Ljudske univerze v Murski Soboti bo potekala 4-urna praktična EFT delavnica – vodi Cvetka Horvat – obvezne predhodne prijave najkasneje do četrtka 11.aprila na cvetka@custvena-svoboda.si ali tel. št. 041-822-850. Cena: 38 EUR.
 
 
Opazovanje možganov v živo- PRESTAVLJENO NA JESEN!
Kdaj: v soboto, 27.aprila od 10h do 19h
Kje: v Ljubljani
Za koga: primerno za vsakega, ki ga zanima, kaj se v resnici dogaja v možganih
Kako: v živo, na platnu.
Kaj se dogaja v možganih, kako procesirajo stvari?
Kako se to odraža v različnih slojih možganskih valov?
In še posebej - kaj se dogaja v možganih medtem ko tapkamo?
To je mene strašno zanimalo že odkar je izumitelj EFT-ja Gary Craig prvič pisal o tem, da so to naredili s posebno aparaturo (se ji reče Mind Mirror) v ZDA, v Kaliforniji.
Se spomnim, da sem Ann Adams (EFT mojster), ki je bila takrat osebno zraven, poslušala z odprtimi usti kot včasih, ko nam je otrokom teta Joža pripovedovala pravljice.
Saj jaz seveda vem, kakšni so učinki tapkanja.
Ampak da se to natančno in sproti vidi na ekranu, med opazovanjem možganskih valov ljudi, ki so ''pripeti'' na aparaturo in tapkajo svojo težavo – to sem si res dolgo močno želela doživeti tudi sama.
In lansko leto junija sem v Angliji to lahko izkusila na lastne oči (in valoveJJJ).
O tem sem tudi pisala lani, ko sem se vrnila.
Sedaj pa bomo nekaj podobnega izvedli kar v Ljubljani.
Kdo: Donna Bach in Gary Groesbeck, prihajata iz ZDA; z opazovanjem možganskih valov se ukvarjata že leta in imata ogromno izkušenj in znanja.
Dogajanje bo simultano prevajano iz angleščine v slovenščino (to pomeni da prevod preko slušalk poslušajo samo tisti, ki ga potrebujejo, ne pa vsi, in dogajanje teče čisto gladko).
Cena za ves dan dogajanja: 85 eur za prijave do vključno 8.aprila, kasneje 95 eur.
Tisti, ki boste potrebovali prevod, doplačate 10 eur.
Že pogled na dejavne možgane v živo je super – mene je navdal z globokim spoštovanjem.
Ko pa boste videli, kako precizno in natančno se odzovejo, vam bo to ostalo za vedno.
Ostale bodo tudi vaje, ki jih bomo skupaj delali.
Dopoldan bomo pokrili teorijo o tem, kako so se možgani razvili do stopnje, kjer so danes in kako se to odraža na posameznem sloju valov (beta, alfa, theta in delta), popoldan pa bomo praktično delali in opazovali možgane ljudi, ki bodo ''priklopljeni'' in vsem nam na očeh.
 
Česa takega v Ljubljani še ni bilo, to je vse kar lahko rečem.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Spoštovani, hvala za zanimivo predavanje v Medvodah! Ljudje so vas pohvalili …
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hojla Pika, evo, se javljam. Še vedno sem tukaj. Sem slišal, da se poznata z mamo mojih dveh sinov. Zdej sta tut onadva navdušena nad tapkanjem. In rada bereta Čarovnika.
Jest sem pa tut zdaj (končno) začel redno tapkat. Čeprav se mi zdi, da imam tolk problemov, da sploh ne vem, kje naj začnem. Zdej tapkam na težave, simptome, ki jih imam in upam, da se bo pokazal, kaj je spodaj.
Hvala, ker nas vse spodbujaš, da vztrajamo.
Upam, da mi bo kmalu ratal, da se kej oglasim. Imam težavo, da sem tolk utrujen vsak dan, da želim samo iz službe domov.
Lepo se imej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga nadpridna punca,
z občudovanjem sem prebrala tvoje pismo, spisek tvojih aktivnosti, dejavnost tvojih učencev, opazovanje možganov v živo …
Tvoja življenjska predanost žanje bogate (ne govorimo o dinarčkih, seveda JJJJ) sadove. EFT Slovenija je postalo pravo ljudsko gibanje. Iz srca sem ponosna nate,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Z veseljem sem to naredil. Sem probal že pred ene dvemi leti, pa še ni bil čas. Zdej sem se pa s sinom kar zaprl v kopalnico in sva delala in mi je potem rekel: "mi je pa res ful pomagal". Pol je pa še bivša čist zagrabla...  
EFT se mi zdi še edino, kar mi lahko pomaga. Tko da zdej bom delu, pa če crknem...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Meni se zdi, da bom ali pa sem že, s pomočjo EFT-ja, še enkrat shodila. Sedaj sem kot majhna punčka, ki je imela težave s kolki in sem malo kasneje shodila. To se odraža po ponovnem rojstvu 8. februarja. In sedaj se zavedam tega pomembnega dogodka v otroštvu, koliko truda je vloženo v to, vsaj približno stabilnost, ko si upaš brez podpore naredit nekaj korakov, pa padeš in ti pomagajo spet in spet. In končno se znaš pobrat tudi, ko padeš in potem greš. Ko greš prvič, bi moral imeti neomejeno količino prostora, tega pa žal ni in tukaj je ta stres, omejenost od takrat naprej in potem se zaletavamo kot pijane muhe celo življenje, razen če ti ne pride na pot ta umetnost. In začutiš, da si lahko dovoliš še enkrat shodit, brez meja. In najlepše je vso to spoznanje podelit z nekom. In našla sem simboliko, če ima dednost s tem kaj? Prva hči je shodila na rojstni dan moje stare mame, tadruga pa na rojstni dan moža te stare mame, mojga ateka. Oba sta bila vsaj fizično že pokojna takrat, v resnici pa še kako prisotna, ker če ne bi bila, jaz tega ne bi mogla ozavestit takrat in se na današnji dan spomnit.
Kako je življenje zanimivo, če greš v sebe!? JJJJJJ
Objem moja Pika
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 20. aprila, 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Bohinju 5.aprila, v Trstu 6.aprila, v Ljubljani 13.aprila, 11.maja, v Vitacentru 6.aprila, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  13.aprila, 11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 4.aprila v Krmelju, v torek 9.aprila v knjižnici Ivančna Gorica, v četrtek 11.aprila v knjižnici v Ilirski Bistrici, v torek 16.aprila v Teozofski knjižnici Celje,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
V Brežicah smo januarja letos posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic