11 februar, 2013

EFT novice 11.2.2013 in kmalu bo 2.vseslovensko tapkanje

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
za začetek še en droben utrinek januarske kavarne Union z Manco Košir – tokrat iz čisto nepričakovane strani – hribovske – http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Potem – petek, 8.februar je za nami, odzive udeležencev boste brali še nekaj časa, nekaj najbolj odzivnih objavljam že danes.
Je bilo res super.
Mene vsakič gane, ko opazujem obraze ljudi, ki se jim ali nekaj pomembnega nenadoma ''posveti'' ali ko končno ''spustijo'' tisto, česar se včasih niti ne zavedajo, da nosijo.
En tak dan za oboje – da se nam posveti in da spustimo bo spet kmalu – v soboto, 9.marca 2013.
Cel dan.
Kratka udarna tapkalska predavanja mojih EFT učencev in učenk.
Posebna gostja dr. Mojca Z. Dernovšek, psihiatrinja iz KC LJ, s predavanjem ''Ali je tu sploh še kdo normalen?'' – uvod v spoznavanje značilnosti ljudi z mejno osebnostno motnjo.
Kot naročeno – pa seveda ni – si jo lahko ogledate in preberete intervju z njo v včerajšnjem Nedelu ali na tej povezavi:
Sveži zeleni sok za začetek – kot lani – samo da bo letos ljubeče rdeče barve.
Super toplo kosilo iz ekoloških sestavin.
Popoldanski čaj in prigrizek.
Žrebanje nagrad.
Vprašanja in odgovori – lahko boste vprašali vse, kar vas zanima.
 
Ta tapkalska sobota je primerna za vsakogar, tudi za popolne začetnike pri tapkanju.
Cena bo nizka, čimnižja, da lahko pride res vsak, ki si tega želi.
Sedaj pa novost - za malo spodbude – tisti, ki se boste prijavili do vključno petka, 16.februarja, boste plačali manj od ''zamudnikov''.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih naslednji teden:
-          v ponedeljek, 11.februarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v četrtek, 14.februarja ob 17h v Radovljici –branje knjige Čarovnikova želja za otroke. Knjižnica Radovljica. Nakup knjige po posebni ceni 10 EUR.
-          v petek, 15 .februarja ob 17h v Ljubljani – AAMET mentorsko srečanje.
-          v soboto in nedeljo, 16. in 17.februarja – dvodnevna AAMET 3.stopnja.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/joomla-license/skupinskeeftvadbe):
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-          vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl.
-          vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18.00 je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-          vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-          vsak torek ob 18h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850.
-          vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 64-65 (nedaleč od tržnice, nasproti lekarne). Vodi Nada Glušič.
-          vsak torek ob 18h v Semiču, v prostorih kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Začetek 19.februarja. Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-          vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak četrtek ob 18h na Ptuju v stavbi Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-          v torek, 12.2. od 18h do 20h – prvo od štirih zaporednih tapkanj "Odpravljanje čustvenih blokad in negativnih vzorcev na sedmih nivojih zavesti (7 čaker)". Naslednja srečanja 19.2. ter 5. in 12.3. Center Hortus Vitae, Dunajska 205, Ljubljana. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Posamezno srečanje 24 eur. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com.
-          srede 13.2. in 20.2. od 20h do 21h – vodeno skupinsko tapkanje. 13.2. - zakaj in kako pravilno tapkati na specifične dogodke, 20.2. - uresničevanje ciljev oz. tistega, kar želimo v življenju doseči ali spremeniti Vodi Katja Lapkovski Kvas. 6 EUR.Vse podrobnosti na www.eft-pritapkajsisreco.com.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
….
Na kosilo je prišel moj sin s partnerko. Ponavadi sem že v naprej malo napeta ob srečanju, ker se večkrat zapneva zaradi brezzveznih stvari. Običajno tudi zamudi. Pred prihodom sem tapkala, da ga imam rada in da ga v celoti sprejemam takšnega kot je in da sem tudi jaz čisto v redu. Res je zamujal, vendar je vse teklo povsem sproščeno, imeli smo čudovito popoldne. Kako malo je treba, samo sebe spremeniš in umiriš in to očitno preneseš tudi na druge.
Hvala za tapkanje, lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
hvala za pošto. sem našla kar nekaj zase. ko sem svoji hčeri povedala ko mi je razlagala kako se je nekaj rešilo jaz pa sem ji povedala da sem celo pot v službo to tapkala!!! ona pa meni - ma mama to je slučaj!! in zakaj se ni zgodil ta slučaj že 4 mesece in se je ravno sedaj ko že nisem vedela kako to rešiti? počasi bo.
bodi fajn,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
dolžna sem vam sporočilo, kako je bilo s hčerinim odhodom v vrtec in kako je vsak dan boljeJJJ. Potrebovala je točno 3 tedne, da ni potočila več NOBENE solzice in da je z veseljem dala rokice proti vzgojiteljici! Verjamem, da tapkanje JE pomagalo.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
tudi tebi hvala za zanimive in konkretne odgovore! ko bi le vsi intervjuvanci znali tako gladko odgovarjati, bi blo super!
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
JJJJ ooo Pika, zlata ste!!! Takoj se spravim k tapkanju! Zdaj, ko ste mi svetovala še glede diplome, se mi zdi, da res že razumem bistvo!!
Hvala vam za vse in se kmalu vidimo na skupnem tapkanju,
Pravljičen zasnežen dan vam želim,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
tole tapkanje je NORO jaz grem skoraj večkrat tapkat, kot na cigaretJJJ ...no saj se ne bom dala pa nehala tud kadit...hi hi, trenutno ravno samo sebe lovim...pa tapkam, da se mi ne zmešaJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
S pomočjo tapkanja sem se "postavila toliko k sebi", da je prenehalo tiščanje v prsih, zbujanje ponoči (zaradi groznih sanj), začela sem vsak dan redno telovaditi....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
V nedeljo sem za hec mal začela tapkat.....in danes sem bila kar v stresu.....namesto pol Helexa sem odtapkala - čeprav veste, da se mene težko prime kaj takega.
Matr....očitno je res neki na tem.....tap, tap, tap.....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kako veš da si v življenju že neki stapku? tako da mama pride za mizo in reče: 'Ti tale tvoj tapkanje, sm zadnč vidla da je izšla ena knjiga za Telebane? a jo lahko ti kje kupiš da bi se jaz malo naučila tapkat?' JJJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Prijateljica se je navdušeno pohvalila, da se je njena osemletna hčerka naučila tapkati po knjigi Čarovnikova željaJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
"....Pa za mojo krmežljavo celico sem našla rešitev. Problem je bil, da ni mogla sama tapkat, ker nima rok. Pa sem ji povedala, da si lahko naredi filopodije in z njimi tapka. In sem vse narisala... celico z jedrom in mitohondriji (da ima dovolj energije), endoplazmatskim retikulumom, Golgijevim aparatom, endosomi, lizosomi, rizosomi, membrano, ki tudi vezikulira, če je treba... Še dobro, da sem biologinja in vem kaj celice zmorejo JJJJ ..Sam spomnit jih je treba. In zdej je super JJJJJ .
Res smo povezani bolj kot si mislimo... JJJJJ Maja, hvala, ker si me v petek spomnila, da lahko narišem svojo krmežljavo prvo celico...JJ. Je zelo zaleglo. Zdaj je lepa. Rumena in oranžna... lp
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
V petek sem se imela neskončno lepo. Prvič me ni od napora bolela glava. Ko sem se prebudila v soboto sta me zanimali zgradba celice in še konkretnejša sestava hrbtenice in živčevja. Pa to ni nič takšnega. Moji dekleti sta bili zelo navdušeni ker sem posvetila toliko zanimanja celici, saj se ravno obe v šoli učita o celicah, starejša na srednješolskem nivoju, mlajša pa osnovnošolskem. Obe morata izdelati celico in smo šli v akcijo. Stiroporna krogla za celico, manjše jedrce...
Kako je luštno na svetu, men se prav tapkaJJJ!
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
današnji dan s tapkanjem na »totalni restart« je bil zame zelo veliko darilo; hvaležna sem Tebi, da si mi to omogočila kot tudi sebi, da sem poslušala svoj notranji glas. Da pridem, sem ti odgovorila takoj, ko sem prebrala vabilo. Kot bi vedela, kako lep dogodek me čaka.
Imam se za osebo, ki se ima rada, z vedenjem, da je zagotovo še veliko polj, kjer lahko sprejemanje same sebe še močno poglobim; in tudi na novo odkrijem … In danes sem s tvojo pomočjo odkrila, kako se imaš rad od svoje prve celice dalje. Nadvse hvaležna za to izkušnjo.
Topel objem in vse dobro,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 20. aprila, 15. junija 2013, od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. marec 2013, 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 16. in 17. februar ter 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 2.marca, 13.aprila, 11.maja, v Vitacentru 6.aprila, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani  2.marca, 13.aprila, 11.maja – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve  delovanja metode EFT: v torek, 29.januarja v knjižnici Grosuplje, v sredo 30.januarja v Bohinju, v sredo 6.februarja v knjižnici Domžale, v četrtek 14.februarja v knjižnici Radovljica, v torek 19.februarja v knjižnici Kočevje, v sredo 6.marca v knjižnici Trbovlje, v sredo 13.marca v Cerknici, v petek 15.marca v knjižnici Komenda, v torek 26.marca v knjižnici Litija, v sredo 27.marca v knjižnici Medvode, v torek 9.aprila v knjižnici Ivančna Gorica,  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe''  so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic