02 april, 2012

EFT novice 2.4.2012 in dve super novici

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej najnujnejše – v ponedeljek, 9. aprila skupinsko tapkanje v Ljubljani odpade – šola je zaradi praznika zaklenjena in pod alarmom.
 
In sedaj dve super novici – najprej – težko pričakovani zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/eft-posnetki-10-marec-2012.
Niso še vsi, zaenkrat je gor del do kosila, v parih dneh bo še ostalo.
Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
In potem – založba Pasadena se je odločila, da izda v slovenščino prevedeno obširno knjigo o praktični uporabi metode EFT v praksi.
Knjiga bo res obširna (več kot 300 strani), vsebovala bo (med drugim) mnoge postopke za tapkanje za tiste, ki radi sledite napisanim stavkom.
Napisala jo je Helena Fone, ki je predsednica organizacije AAMET.
Knjiga je del slavne mednarodne zbirke najrazličnejših priročnikov s skupnim naslovom ''…..za telebane'', ki jo prav gotovo poznate, saj ima prepoznavno rumeno-črno vizualno podobo.
Knjiga izide konec aprila letos.
V prednaročilu bo občutno cenejša, manj kot 20 EUR, in ta cena bo veljala do izida.
Naslovnico knjige si lahko ogledate na prvi strani naše spletne strani http://www.eft-slovenija.si/, lahko tudi pošljete svoje podatke za prednaročilo.
 
In še – šele sedaj v resnici dojemamo, kako je izražanje naših resničnih občutkov za nas pomembno.
In kako je to včasih težko – kajti globoko so zakopani.
Ker je bilo to edino sprejemljivo.
Kdo bi pa hotel nemočno izražati svoje občutke brez možnosti kakšne spremembe?
Največ, kar si dovolimo je pritoževanje, saj se pritožujejo vsi in to potem ni izražanje mojega občutka, pač pa neke vrste članstvo v ''krdelu''.
In ljudi, ki tapkajo prepoznate po tem, da namesto da se pritožujejo, raje navdihujejo.
In je v njihovi prisotnosti prijetno.
Ko so zraven je vsak lahko tak, kot v resnici je.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v ponedeljek, 2. aprila od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih Gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 3. aprila ob 17h v Mariboru – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT – v okviru društva Kneipp, začetek brezplačen za vse, potem krajša mini delavnica (1 uro).
-          v četrtek, 5. aprila od 18h do 20h v RIC-u Novo mesto – 2-urna mini EFT delavnica ''Željena telesna teža''.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si Lokacija je sedaj nova.
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru.
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – http://povezani.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik. Predtapkanjem je vsakič praktična predstavitev za tiste, ki metode še ne poznajo (ob 17h).
-          vsako soboto od 9.30h do 10.30h in vsako drugo sredo ob 16h v Trstu. eft@barbarazetko.com
-          vsak ponedeljek od 17.45h do 18.45h v Velenju. Centru za nego telesa »ZANA«, Ljubljanska 25. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 19h na OŠ Dekani. Prednost imajo teme, ki so povezne z učenjem, vzgojnimi problemi, odnosi med šolo in domom, odnosi v družini. Prostovoljni prispevki.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
tvojo pošto in pisma »tapkašev« z veseljem berem in se marsikaj naučim.
Hvala in lep pozdrav!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
tudi jaz sem gledala oddajo polnočni klub na SLO1.
Prav zadelo me je - v pozitivnem smislu - da ima Slovenija mejno osebnostno motnjo, ker me že dolgo moti "zdravje" našega naroda. Kaj pa je država, to smo mi ljudje, in moramo sebe spraviti v red da bo počasi začelo vse bolje funkcionirati. In metoda EFT je seveda eden od načinov in to zelo dober.
Lep pozdrav in spoštovanje do vašega dela!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…..So mi tile ponedeljki super, se mi zdi, da naredim tako higieno za cel teden v naprej in sem čist skulirana. Upam, da si ti v redu in da si zadovoljna z vsem kar počneš (za nas): Namreč meni se je življenje čisto obrnilo, namesto jamračice hodi okrog zadovoljna ženska - ob istih ali še hujših obremenitvah. No čeprav imam še veliko za narest, beri stapkat.
Lepo se imej, ti pošiljam en velik objem in ostajam v pričakovanju jutrišnjih novic,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla Bejba!
Sem že prejšnji teden v nedeljo pogledala tvoje devedejke, pravzaprav samo eno, o telesni teži. Fenomenalno, kako z občutkom, žarom, zanosom, strokovno, prijazno, nezateženo, pa prov nč posiljevalsko obvladuješ sceno. Rojena si za EFT. Nikdar te nisem vidla v celi akciji. Uvau… Tole je zadetek v polno, žebljico na glavico. Hvala še enkrat za paketek in lepo se imej,
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo moja draga Pika,
v soboto sem vodila 4-urno delavnico v Nabrežini pri Trstu in je bilo super. Kar 14 ljudi je bilo vpisanih!!!! Se mi ne zdi res!!!! Na koncu sem bila res utrujena, a kakšno zadoščenje!!! Prihodnjo soboto pa ponavljam v Barkovljah (mestni predel pri morju). Zgleda pa, da nas bo tukaj nekoliko manj. Nič zato. Že samo, da se nekaj premika in da ljudje o tem slišijo je super. Stalno so oglasi v Primorskem dnevniku in občasno tudi krajši članček, tako da so ljudje kar radovedni.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
hahaha, jaz sem isti dan, ko smo Slovenci pridno čistili državo, pomislila prav na to….DA BI SE BILO DOBRO OČISTITI TUDI OD ZNOTRAJ!!!! Bravo za to misel in tapkanje….
Tisoč poljubov!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…. Sem pa svoji hčerki predala informacije glede tapkanja in je v zadnjem mesecu odtapkala bolečino v zobu, ima super izkušnjo s tem. Zdaj jo spodbujam, da tapka na strah, ker se od Miklavža naprej boji parklja.
Lepo se imej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pa še to,
EFT res deluje, sama sem vedno na novo presenečena nad tem, kako deluje pri meni. Samo ne vedno. In pa seveda pri moji mami, ki je v domu. Aprila bo stara 96 let. Mislim, da jo prav poganjam naprej z EFT-jem. Ko slabo sliši in se ne more več pogovarjati po telefonu, ji izboljšam sluh, ko ji ponagaja spomin, ga tudi malo popraviva. Ko se tapkava in ji rečem:" Čeprav imam jaz to težavo, sem ena krasna ženska", se ji to tako dobro zdi in reče"Oooo", se nasmehne in reče: " Sem kar redu ženska". Ko odhajam, je čisto drugačna. Res je dober občutek, ko lahko nekomu takole izboljšaš kvaliteto življenja. Ko odhajam vem, da sem ji pomagala, da sem naredila nekaj dobrega.
Pa še to, na daljavo se mi je izboljšal vid za 0,50, na blizu se pa ni poslabšal. Prav gotovo je to zasluga tapkanja. Zadnje pol leta pogosto gledam TV brez očal, seveda, ker vidim bolje, kot z očaliJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
APRILSKE DELAVNICE Z JAQUI CROOKS v Ljubljani in na Bledu:
Ena od stvari, ki se bo zgodila aprila letos, bo že tretji obisk gospe Jaqui Crooks (ima naziv EFT mojster) v Sloveniji.
Za tiste srečneže, ki ste že kdaj tapkali v njeni družbi opis seveda ni potreben.
Za ostale pa – Jaqui je ena velika prijazna mama, ki te ima zelo rada, tudi ko te s kakšno besedo med tapkanjem spravi v debele solze.
Zato je z njo tako lepo in enostavno delati.
Program je vsako leto drugačen, letos bomo imeli dve daljši delavnici na Bledu in vmes dvakrat po en dan v Ljubljani.
Vsak si iz programa lahko izbere tisto in toliko, kolikor se mu zdi, da je zanj najbolj primerno. Vsa predavanja bodo v angleščini brez prevoda, udeleženci (sploh na Bledu) pa bodo iz vse Evrope, ne samo iz Slovenije.
Bo zelo zanimivo delati v taki skupini.
Tisti, ki ste kdaj začutili, kaj naredi skupina, usmerjena natančno v isto smer in dobro vodena, veste, kaj govorim.
 
Od četrtka 12.aprila zjutraj do nedelje 15.aprila popoldan na Bledu – štirje polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je ''Surviving your family'' http://www.beacontraining.co.uk/survivingfamily.php
Cena: 260 EUR, vključuje kosilo in kavo/čaj v odmorih.
 
Torek, 17.april od 10h do 18h bo v Ljubljani mentorski dan - v prvi vrsti za tiste, ki ste opravili kakšno certificirano AAMET izobraževanje (ni treba da ravno pri meni) in boste lahko razpravljali o svojih primerih. Tudi za zagrete tapkalce brez ceftifikata, ki redno delajo in imajo vprašanja. Cena celega dneva: 80 EUR. Prijavite se meni po elektronski pošti.
 
Sreda, 18.aprila od 10h do 18h bo v Ljubljani delavnica Full of energy for life. Delali bomo izključno v skupini, delavnica je primerna za vsakega, ki pozna tapkanje in govori angleško. Cena za cel dan: 110 EUR. Prijavite se lahko meni lahko pa neposredno Jaqui. Njen napovednik: http://www.beacontraining.co.uk/energyforlife.php
 
Od petka 20.aprila zjutraj do nedelje 22.aprila popoldan na Bledu – trije polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je ''Bringing love into your life''
Cena: 195 EUR, vključuje kosilo in kavo/čaj v odmorih.
 
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote: 5. maja in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 30.junij in 1.julij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 12. maja, v Vitacentru 19. maja, eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 12.maja, 2.junija, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v torek, 3. aprila v Mariboru, v četrtek 10. maja v Domžalah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Moji učenki Darja in Vera sta poskrbeli za lep slovenski prevod EFT knjige za otroke, ki jo je v angleščini napisal Brad Yates. Knjiga je na voljo v elektronski verziji na tej povezavi: http://www.bradyates.net/ww/translations.html med mnogimi ostalimi prevodi, stane 7 USD, naslov pa je Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže - zgodba o čarobnosti v tebi. Ne bo škodila niti odraslim po mojeJJJ.
 
Potem – mnogi ljudje omagajo v ''boju'' med svojo željo po določeni hrani in med željo po manj kilogramih in lepši postavi. Za lažje ohranjanje odločitve o novem in ''lažjem'' življenju lahko pomaga program Vlaste Kuster, ki kombinira 90 dni kratkih video posnetkov tapkanja (vsak dan dobite nov video in stapkate eno stvar) in receptov za tisti dan. Cena za ves program (90 dni) je 48 EUR ali 50 centov na dan. Naročite ga na tej povezavi: www.ločevalnadieta.com.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic