26 marec, 2012

EFT novice 26.3.2012 in ocistimo Slovenijo

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
za vikend je potekala akcija Očistimo Slovenijo.
Mi pa smo se hecali, da čistimo Slovenijo ''odznotraj'', ko smo delali dvodnevno EFT 2.stopnjo.
Jo je potrebno očistiti tudi odznotraj?
Je odgovor sploh potreben?
Sem v petek pozno ponoči (na povabilo – TV namreč gledam silno redko) gledala Polnočni klub na TV SLO1.
Gostje so bili trije priznani slovenski psihoterapevti in prevajalka knjige o mejni (borderline) osebnostni motnji.
In so postavili diagnozo – država Slovenija kot taka ima mejno osebnostno motnjo.
Kakšne učinkovite poti za državo kot tako niso ponudili (žal).
Je treba začeti pri državi ali pri posameznikih?
Je država samostojen ''subjekt'' ali je samo seštevek vseh njenih članov?
Seveda ima o tem vsak svoje mnenje.
Tisto, kar vem jaz je to, da nima smisla čakati, da s svojo motnjo opravi najprej država (ker nikjer ne piše, kdaj to bo, če sploh).
Lahko medtem storim kaj zase?
Odgovor že poznate JJJJ.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v ponedeljek, 26.marca od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih Gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 27.marca ob 16h na Ptuju – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT – v okviru LU Ptuj, brezplačno za vse
-          v četrtek, 29.marca od 17h do 21h v Žalcu – začetna praktična 4-urna EFT delavnica
-          v petek, 30.marca od 18h do 20h v Slovenj Gradcu – mini 2-urna EFT delavnica ''Kako najti prave besede za tapkanje''.
-          v soboto, 31.marca od 16h do 20h v Vitacentru Naklo– začetna praktična 4-urna EFT delavnica
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si Lokacija je sedaj nova.
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru.
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – http://povezani.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik. Predtapkanjem je vsakič praktična predstavitev za tiste, ki metode še ne poznajo (ob 17h).
-          vsako soboto od 9.30h do 10.30h in vsako drugo sredo ob 16h v Trstu. eft@barbarazetko.comNapovedani sta dve 4-urni delavnici, v soboto 24. marca od 15.00 do 19.00 v društvenih prostorih SKD Igo Gruden v Nabrežini pri Trstu in v soboto 31. marca od 15.00 do 19.00 v društvenih prostorih SKD Barkovlje v Trstu
-          vsak ponedeljek od 17.45h do 18.45h v Velenju. Centru za nego telesa »ZANA«, Ljubljanska 25. Prostovoljni prispevki.
-          vsako sredo ob 19h na OŠ Dekani. Prednost imajo teme, ki so povezne z učenjem, vzgojnimi problemi, odnosi med šolo in domom, odnosi v družini. Prostovoljni prispevki.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
Prvo povem, da je v soboto bilo čudovito! Res nepozabna izkušnja, toliko dobre volje, smeha in čudovite energije. Uživala sem in se čudila kako je to mogoče !?
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
zadnjič sem tapkala ene moje sanje, ki se mi ponavljajo in so moreče, ker nikoli ne pridem do cilja, glej danes sem sanjala sanje, ki so bile na isto temo, a zelo lepe in pomirjujočeJJJ.
LP,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
včeraj je bilo zame najlepše skupinsko tapkanje. Čeprav me izbira teme na začetku ni tako fascinirala, ker sem se s prehojeno kilometrino že dodobra obrusila, sem jo ponižno sprejela iz radovednosti, da preverim, kje sem. In glej, bom uporabila besedo, ki ti je všeč - razsvetljenjeJ! Ne samo, da sem se preko izkušenj že naučila (seveda ne vedno in povsod, sploh pa ne pri novih izzivih) kako doseči srečo drugih, ne da bi ogrozila svojo. Dobila sem jasen vpogled v dogodke, ko sem se »žrtvovala« za druge, pa navidezno ni bilo rezultata. To, da ni bilo »rezultata« je bil pravi blagoslov, saj me je tako življenje obvarovalo, da nisem za srečo drugih »izgorela«. Ni mi žal niti zato, da sem kdaj to storila, se tudi »prelomila«, pa kaj, dala sem vse od sebe, kar sem znala in kar nisem. Nisem imela samo upanja, ampak sem si tudi upala, da sem šla čez. Danes imam za to mirno vest. Seveda sem (upam) to počela vedno v okviru možnega in danega!!, kar ni za zanemariti JJ. Morala in etika sta zame še vedno vrednotiJJ.
Hvala za neprecenljiv vpogled na mojo prehojeno pot. Hvala za lonček – jaz tapkam, iz katerega sem potem zvečer spila samo ječmenovo kavoJJ ter v miru sama s sabo in svetom pogledala vse zaceljene rane in bila hvaležna za to izkušnjo.
Objem iz radosti in hvaležnosti,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ohjej! Kje je že prejšnja sobota, ko sem rekla da moram tudi svoje napisat...a je vse kot na tekočem traku, kot vedno in točno vem, da ti to poznaš...
Kaj naj ti rečem? Srečna sem, da sem bila na vseslovenskem dnevu za EFT, srečna sem, da je Vesolje poskrbelo za to, da sem lahko prišla, srečna sem da sem bila direktno noter v tem tako lepem dogajanju in sem ponosna toliko več, da sem Slovenka pa čeprav iz Italije. No ko sva z Barbaro iskali pravo stavbo ali faks in se ozirali, kje naj vstopiva, sem ji rekla:"Glej tam eni hodijo s flaškami v roki!!!!Gotovo grejo na EFT". In sva se zarežali kajti tisti trenutek sva ugotovili, da je flaša vode razpoznavni znak za EFT!!! Krasno! Brez vode ni življenja in če jo piješ in tapkaš spet zaživiš!! Kako preprosto. Tako se je začel tale dan in se nadaljeval v takem vzdušju! Super nama je bilo, ko sva ponosno gledali faks, ki nas je gostil....krasna stavba! Pri nas se mladim še sanja ne takih Univerz....in se v tistem istem trenutku odločili, da bodo najini otroci študirali v Ljubljani čez kako leto. No mimo tega...sprejem enkraten: krasni prostori, enkraten cocktail za sprejem, nato toliko raznolikih primerov o uporabi EFT-eja, da je lahko vsak gotovo nekaj našel zase, nato bio kosilo...ne moreš verjet!!, pa še tisti tako dišeči čaji in vse je teklo kot po olju. Pa ne veš, kako sem bla ponosna na Barbaro, ko sem zvedela , da je edina opravila tretjo stopnjo!!! "Ma ta je dobra," sem jo butnila:"....ma ti mi nisi nanka povedala!!!" No in na koncu se vse zaključi tako slavnostno, kot se temu spodobi za izjemen dogodek: govor, 2 krasna lepa mlada z glasbeno točko, pa rože in neskončno nasmejanih obrazov!!!!!!Kaj češ več???Energija na višku!!!
No zdaj pa...tebe nisem niti omenila. Veš kaj je najlepše? Tvoja spontanost!!!!! Jasno je potem še kup drugega, mislim reči še kup drugih bojevniških vrlin a ta, tvoja spontanost je tista, ki je uspela prodreti v srce ljudi, da so ti verjeli....ker če dobro pomisliš je ta zadeva, da se tam nekam butaš po glavi in pod pazduho dokaj podobna šimpanzom. Odvisno je vse od tega KDO in KAKO to stvar predaja. In od tega se marsikdo lahko veliko nauči......
No z Barbaro sva odhajali proti Trstu polni zagona in kreativni za nove ideje in hvaležni, da sva se tega tako lepega dogodka udeležili.
Velik objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nikol ti ne pišem, pa velikrat mislim nate. Pa nase, ker se kar ne morem spravt sama tapkat – pa mi gre po prejšnji soboti mal bolš. Je bilo super. Oba z možem sva bila zvečer čist polna energije, ampak potem sva pa tud kar padla v postlo. Super je blo, res.
En velik objem in
lp
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo Pika : )
Sobotno tapkanje je bilo res čarobno, polno čudovitih predavateljev, zanimivih in uporabnih tem, ki jih je potrebno le integrirati v življenje, se pravi iz teorije v prakso ; ) in s skupnimi močmi je to veliko bolj enostavno in zabavneje =) Presenečenje na koncu me je sezulo. Pevka je naravnost osupljiva s svojim glasom in samozavestnim nastopom. Uau!!!
Pohvale in čestitke za izjemen dogodek!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ŽIVJO PIKA,
komaj sem se spravila, da ti pišem, čeprav si dobila veliko mailov s samimi pohvalami, moram tudi jaz pohvaliti, vse ki ste organizirali in izvedli to nepozabno in čudovito soboto. sami superlativi res, tudi z moje strani. Najprej sem oklevala ali se sploh zapeljem do ljubljane ali ne in potem ali pridem sama ali spravim še kolegico, ki sem jo malček pred 10. marcem sploh spoznala s tapkanjem. Pa moj strah in mržnja pred vožnjo po lj, ki je sploh ne poznam...pa me je nek notranji glas tako močno vodil da sem komaj čakala da bo sobota, kolegica mi je rekla, ok grem (čeprav ji je blo ful težko pustit malo punčko doma za cel dan) ampak samo če voziš ti. seveda sem imela garmina, pa mi ni blo težko, čeprav sem zjutri pojedla persen k sem bla živčna zarad tega JJ pol sem se bala da bom čist zmozgana in mi bo mučno peljati nazaj domov 2 uri, pa sva šli še s kolegico v kranjski gori plesat in žurat do polnoči in sva se imeli fantastično in prijetno kot že dolgo ne. WAW sem presenečala samo sebe....:JJJ!
škoda k je to samo 1x na leto JJJ
lep pozdrav iz b.!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hojla, Pika,
še malo od mene: bilo je super, ker sem znova odkrila, da eft deluje brez neke hude filozofije. Edino zares pravo pravilo, ki sem ga jaz znova dojela, je "Just do it". Meni se je dogajalo drugače kot večini teh, ki ti pišejo: začela me je boleti glava, ki me nikoli, ampak zares nikoli v življenju ne boli, komaj sem se privlekla domov in spala sem kot ubita. Če bi mogla (pa nisem - otroci), bi ves dan poležavala in tapkala na stanja, ki so se pojavljala, tako sem pa sproti poskušala fizično preživeti. Očitno toliko odpora ali kaj vem česa.
Da ti povem še najboljšo: ko si razglasila žrebanje, sem si rekla: "Zdajle bom pa preizkusila Pikino čaranje." (V mislih imam tvoje metanje podkve na vaški sceni.) Pa sem si rekla: "Čeprav jaz NIKOLI ničesar ne zadenem in ni najmanjše možnosti, da bi ... Čeprav mi to sploh ni namenjeno in mi ne pripada, le zakaj bi mi, se popolnoma ... Čeprav je to praktično nemogoče, pa vem, da eni pa bodo izžrebani, zakaj ne bi mogoče po naključju tudi jaz, in čeprav je čisto nemogoče, se popolnoma ... Čeprav nimam šans, dopuščam možnost, da bom, in se odpiram temu, da tudi jaz dobim kakšno darilo kar tako, …..'' Tako nekako. In kaj se zgodi? IZŽREBANA!!! Hahaha JJJJJ ČARAJMO torej!
Lavju!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
po sobotnem vseslovenskem tapkanju sem bila tudi jaz dobro razpoložena, čeprav povem po pravici, da sem pogrešala več tebe, več tapkanja in malo manj govorjenja. Še posebej se me je dotaknil EFT v družini in kaj če me drugačnost bogati. Trenutno sem pripravljena priznati in sprejeti, da sem občutljiva in da je to mogoče moj dar. Zelo mi je šla »na živce« Berta, ker: ja kaj se pa gre – je tko nesproščena, občutljiva, joka zaradi nemoči, tako zelo nežna, taka boga revica…. Dokler nisem neke noči dobila uvida, kje sem tudi jaz točno taka, kot ona. Že cel teden ozaveščam razne bolečine in strahove iz otroštva in sem neznansko hvaležna za vse uvide!!! Hvala za tvoj optimizem, pripravljenost deliti svoje izkušnje z nami in tvojo ISKRENOST, ki je tako luštna, simpatična in sproščujoča, da sproža tudi v nas take občutke.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Super Pika, hvala spet. "Morš vedet da nisi sama " mi je povzročil takojšnje olajšanje s solzicami - zadnje čase kar pridno tapkam, seveda.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nisem ti še nič napisala kako mi je bil všeč tapkalski dan, ampak ker je bilo toliko odzivov sem si rekla, pa saj nimam več kaj dodat in napisat, ker so že vsi drugi toliko lepega napisali. Meni je bilo super. Sicer ne vem zakaj, ampak dopoldne so mi kar solze tekle iz oči, pa ne vem, ali se je sprožilo kaj iz moje podzavesti, ko je bilo predavanje o družini, pa šoli. Noben konkreten dogodek mi sicer ni prišel pred oči, ampak zgleda, da je tega še polno nekje tam zadaj ostal. Mogoče tudi zato, ker smo bili v bližini ekonomske fakultete, kjer sem študirala, pa so najbrž se še kakšni stari boleči spomini prebudili, ki niso niti neposredno povezani s samim študijem, bolj s staro ljubeznijo. Ampak po celodnevnem tapkanju sem se počutila super. Sem imela sedaj že nekaj časa občutek, kot da sem zabetonirana nekje na enem mestu, iz katerega se nikakor ne morem premaknit, pa sem se po tapkanju počutila potem mnogo bolje, bolj sproščeno, umirjeno.
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo, Pika!
Malo sem odlašala s pisanjem o "tapkalni soboti", zdaj pa ste že veliko pisem objavili v EFT novicah. Pa vseeno naj še jaz kaj napišem. Popolnoma se strinjam z vsemi, da je bila cela prireditev super in bi bilo verjetno polno ljudi tudi, če bi bilo to večkrat na leto. Je pa najbrž taka organizacija velik zalogaj in je potreben čas in volja za pripravo vsega tega in vsaka vam čast za trud.
Da se ne bom samo ponavljala in hvalila tega, kar so že drugi pohvalili in se itak tudi jaz pridružujem temu, bi pa rada izpostavila še nekaj: in to je domačnost cele prireditve. Nič "poštirkanega", zaigranega, prisiljenega, ampak vse lepo preprosto, sproščeno in spontano izpeljano. Tudi kak kiks ali kako škripanje mikrofona - prav nič ni motilo. Kot da bi sedeli doma v dnevni sobi in živeli svoje vsakdanje življenje. In ta sproščena pristnost je naredila prireditev še boljšo, saj ljudem vedno primanjkuje prav neprisiljenosti, v katero nas kar naprej porivajo razne družbene norme in velikokrat čisto brezvezne zapovedi, kako naj bi se obnašali tukaj, kako tam itd. In ko se lahko oddahneš od teh pritiskov, je zelo v redu.
Imam en predlog za drugo leto (saj bo spet taka prireditev?), in sicer da bi uvrstili v program možnost, da predavatelje vprašamo, kar želimo. Vem, da smo lahko postavljali vprašanja, bi pa mogoče bilo boljše, da bi bil npr. en določen čas (mogoče pol ure), ko bi bili vsi predavatelji "na kupu" in bi mi lahko pristopali k njim (kot majhne skupinice) in bi jih spraševali, kar nas pač najbolj zanima. To ne bi bilo predavanje, ampak bolj druženje na tak način, kot je v pavzah, le da so pavze namenjene raznim potrebam (hrana,stranišče...), to pa bi bil bolj kot nekak klepet. Uh, ne vem, če sem to razumljivo razložila. Mogoče sem, mogoče nisem, kljub temu pa se popolnoma in globoko sprejemam JJJ.
Veliko sreče in uspehov še naprej in lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Danes je prvi spomladanski dan, sama pa imam občutek, da sem na novo zaživela. Prišla sem od telovadbe, sem polna energije, delo mi ni več v napoto in postelja je postala moja sovražnica. Prvega marca je bil tukaj na kavi. Kot ponavadi se je tudi to srečanje končalo na isti način. Toda o joj, nekje vmes se je postavila stena in vse je postalo rutina in nič več užitek!!! Kdo bi si mislil, da bom kaj takega doživela??? Poslovil se je, seveda z obljubo, da bo enkrat poklical in odšel. Danes smo 21. 3. in še ni poklical. In sedaj čudež - sploh NE POGREŠAM KLICA IN NE NJEGA!!! Upam, da bo to stanje še dolgo trajalo in da sem končno ozdravljena tega virusa. Je pa lepo nobene bolečine več, nobenih zamer. Ostal je le spomin na preživeto obdobje, kjer sem veliko pridobila, spoznala še kakšen drugačen način življenja in se spravila sama s sabo. Seveda je še veliko stvari odprtih a mislim, da bom s tapkanjem in dobro voljo uspela rešiti tudi to. Kaj misliš? En topel objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
PS: To ti še moram povedati! V nedeljo po našem celodnevnem tapkanju sem bila na obisku pri sestri. Kosilo, skupaj sva pekle gibanico, ki sem jo nesla naslednji dan v službo, bil je tak fajn in sproščen obisk… Ker sem ji prej mimogrede omenila, da grem v soboto na nek seminar, me je vprašala kje sem bila. Meni se RES! ni dalo govoriti o EFT-ju, ker sem se še vedno malo slabo počutila, bila sem zelo izmučena in sploh nisem imela pojma, kaj ji naj povem. Bolj ko sem se izmotavala in dajala neke splošne odgovore (delali smo neko tapkanje po akupunkturnih točkah za boljše počutje), bolj je ona “zagrizla”. Pa kako, pa kaki so učinki, pa kako hitro pomaga, pa če so trajni učinki, pa… Jaz sem bila kar malo šokirana, ker sem pričakovala, da bo to temo že na začetku odpisala kot nek moj čira-čara. Če bi ti vedela, kak nejeveren Tomaž je ona…
In potem se je zgodilo najhujše, kar sem se bala. Hotela ja sprobati to moje tapkanje, ker jo je zelo bolelo grlo, glava, … Ampak vem, da samo zato, da bi mi dokazala, da to ne deluje. No, tudi jaz sploh nisem bila prepričana, da bi to njej lahko kaj pomagalo. Razen tega se meni takrat sploh ni dalo tapkati, ker sem se v soboto „pre-tapkala“. No, bolani sestri pač ne morem nič odreči in sva šli tapkat. Čeprav še z nikomer nisem tapkala, niti sem imela kdaj željo, da bi to počela. Saj še jaz nisem čisto sigurna, kaj se dogaja. Bilo je smeha, bilo je čudenja, bilo je nejevere. Ampak po treh krogih sva spravili bolečino v vratu iz 9,5 na 3 (ob tem, da vem, da je dajala zelo konservativne ocene). Ko sem jo vprašala, če greva še eno rundo, mogoče jo bo pa nehalo boleti mi pa odgovori: „Ne, ker če me grlo neha boleti, bom morala začeti verjeti, da to tapkanje res pomaga. In to bi bilo preveč za moj racionalni razum!“ To je bilo smeha. Tako se je cela zadeva končala bistveno boljše, kot sem pričakovala. JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena, pozitivka Pika,
včerajšnja delavnica v Novem mestu mi je prinesla nepopisno olajšanje. Seveda bo potrebno še delat na tem, ampak rezultat včerajšnjega tapkanja je razlog da se zadeve lotim in jo spucam. Torej o čem govorim. Tapkala sem na taščo. In vse tiste "odrešilne" besede so bile namenjene njej. In res, ko sem zvečer prišla domov sem bila skulirana, brez cmoka v grlu sem ji namenila nekaj besed. 
Hvala tebi, da sem te spoznala, da si mi pokazala pot. Hvala iz srca.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
APRILSKE DELAVNICE Z JAQUI CROOKS v Ljubljani in na Bledu:
Ena od stvari, ki se bo zgodila aprila letos, bo že tretji obisk gospe Jaqui Crooks (ima naziv EFT mojster) v Sloveniji.
Za tiste srečneže, ki ste že kdaj tapkali v njeni družbi opis seveda ni potreben.
Za ostale pa – Jaqui je ena velika prijazna mama, ki te ima zelo rada, tudi ko te s kakšno besedo med tapkanjem spravi v debele solze.
Zato je z njo tako lepo in enostavno delati.
Program je vsako leto drugačen, letos bomo imeli dve daljši delavnici na Bledu in vmes dvakrat po en dan v Ljubljani.
Vsak si iz programa lahko izbere tisto in toliko, kolikor se mu zdi, da je zanj najbolj primerno. Vsa predavanja bodo v angleščini brez prevoda, udeleženci (sploh na Bledu) pa bodo iz vse Evrope, ne samo iz Slovenije.
Bo zelo zanimivo delati v taki skupini.
Tisti, ki ste kdaj začutili, kaj naredi skupina, usmerjena natančno v isto smer in dobro vodena, veste, kaj govorim.
 
Od četrtka 12.aprila zjutraj do nedelje 15.aprila popoldan na Bledu – štirje polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je ''Surviving your family'' http://www.beacontraining.co.uk/survivingfamily.php
Cena: 260 EUR, vključuje kosilo in kavo/čaj v odmorih.
 
Torek, 17.april od 10h do 18h bo v Ljubljani mentorski dan - v prvi vrsti za tiste, ki ste opravili kakšno certificirano AAMET izobraževanje (ni treba da ravno pri meni) in boste lahko razpravljali o svojih primerih. Tudi za zagrete tapkalce brez ceftifikata, ki redno delajo in imajo vprašanja. Cena celega dneva: 80 EUR. Prijavite se meni po elektronski pošti.
 
Sreda, 18.aprila od 10h do 18h bo v Ljubljani delavnica Full of energy for life. Delali bomo izključno v skupini, delavnica je primerna za vsakega, ki pozna tapkanje in govori angleško. Cena za cel dan: 110 EUR. Prijavite se lahko meni lahko pa neposredno Jaqui. Njen napovednik: http://www.beacontraining.co.uk/energyforlife.php
 
Od petka 20.aprila zjutraj do nedelje 22.aprila popoldan na Bledu – trije polni intenzivni dnevi v skupini.
Za koga? Za vsakega, ki pozna osnove tapkanja in tekoče govori angleško - tam bom pa (seveda) tudi jaz, da bo bolj domače. Delali bomo ves čas v skupini, vsak se bo osredotočal nase.
Kakšen je program? Naslov je ''Bringing love into your life''
Cena: 195 EUR, vključuje kosilo in kavo/čaj v odmorih.
 
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote: 5. maja in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 30.junij in 1.julij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 12. maja, v Vitacentru 31. marca, v Žalcu 29. marca,  eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 12.maja, 2.junija, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v torek, 27. marca na Ptuju, v torek 3. aprila v Mariboru, v četrtek 10. maja v Domžalah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Moji učenki Darja in Vera sta poskrbeli za lep slovenski prevod EFT knjige za otroke, ki jo je v angleščini napisal Brad Yates. Knjiga je na voljo v elektronski verziji na tej povezavi: http://www.bradyates.net/ww/translations.html med mnogimi ostalimi prevodi, stane 7 USD, naslov pa je Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže - zgodba o čarobnosti v tebi. Ne bo škodila niti odraslim po mojeJJJ.
 
Potem – mnogi ljudje omagajo v ''boju'' med svojo željo po določeni hrani in med željo po manj kilogramih in lepši postavi. Za lažje ohranjanje odločitve o novem in ''lažjem'' življenju lahko pomaga program Vlaste Kuster, ki kombinira 90 dni kratkih video posnetkov tapkanja (vsak dan dobite nov video in stapkate eno stvar) in receptov za tisti dan. Cena za ves program (90 dni) je 48 EUR ali 50 centov na dan. Naročite ga na tej povezavi: www.ločevalnadieta.com.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic