06 februar, 2012

EFT novice 6.2.2012 in kaj je mir?

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
včasih se pojavi kakšen dan, kot je bil danes – nikjer nikogar, mineštra v hladilniku samo čaka na mojo lakoto, gramofon igra samo tisto, kar položi gor moja roka – kakšno razkošje!
Sprehod po mrzlem zraku traja manj kot običajno.
Premeščam in prestavljam knjige po različnih omarah, v naglici namreč včasih zamenjam kakšni dom in jo kasneje težko najdem - in nekatere seveda tudi odprem.
Čas s knjigami mi vedno posebej lepo in ljubeče mineva.
Tako spet najdem misel za današnje novice.
Kaj vam pomeni MIR?
Kako definirate, kaj je to?
Poznamo notranji mir, zunanji mir, navidezni mir, mir pred viharjem.
Odrasli rečemo otrokom – pa daj mi že mir!
Pri predmetu Obramba v gimnaziji smo rekli - mir je odsotnost vojne.
In danes mi je postalo jasno – z EFT-jem lahko dosežemo mir.
Mir med srcem in glavo.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v ponedeljek, 6. februarja od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih Gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v četrtek, 9. februarja od 18h do 20h v RIC-u Novo mesto – četrta od šestih zaporednih EFT delavnic – na urniku je ''Odlašanje''. RIC je sedaj na novi lokaciji!
-          v soboto in nedeljo, 11. in 12. februarja v Ljubljani – dvodnevna EFT 3. stopnja
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški - www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – www.povezani.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik. Predtapkanjem je vsakič praktična predstavitev za tiste, ki metode še ne poznajo (ob 17h).
-          vsako soboto od 9.30h do 10.30h v Trstu. eft@barbarazetko.com
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla Pikica!
Nč se ne javim, k samo dirkam sem in tja ....drgač sm bolj ali manj ok, razen da tapkam tudi bl sem in tja.... zadnje čase ugotavljam, da je prov fajn zjutraj, ko sem še vsa zalimana kakšen krog odtapkat za lepši danJJ velikih stvari se pa kr ne lotim in ne lotim....skoz se izgovarjam, da ni časa, verjetno pa nimam zadostne motivacije....ampak sem se ravno iz tega razloga odločila, da naročim komplet dvdjev, da se malo vzpodbudim... vsak teden z navdušenjem berem eft novice in kako pomaga toliko ljudem na toliko področjih in tut meni je že...pa kr neki odlašam.. bo žeJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga moja,
prijavljam se na marčevski EFT maraton, pridem skupaj s prijateljico - v zadnjih mesecih sva obe dopolnili 40 let in si bova tapkanje na kubik podarili, da bova šli v naslednjih 40 še lažje, še boljše! Se že veselim!
Današnje zadnje pismo je super ubesedilo stvari, ki jih najbrž mnogi čutimo, pa se pogosto niti ne zavedamo, kako zelo jih čutimo in kako nam otežujejo življenje. Hvala neznani tapkalki in hvala seveda tebi, da nas učiš, bodriš in povezuješ.
Lepo bodi,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
OMG Pika, tale zadnji opis -> sem brala in začela kimat z glavo ... v glavi se mi je začela vrtet Handlova Alleluia JJJ. Zdej vem, kaj bom tapkala zvečer!!JJJJJ
pozdravček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hi Pika,
talk to you soon and thank you so much for the tapping, I felt very different the next day! (what a surprise, this tapping seems to workJJJJ).
With Love from me,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla!
Vsako srečanje s tabo mi da novo energijo in nov zagon. Sem prav vesela, da delim dobro tapkanja z ljudmi okrog mene. Tapkam na vdih zvečer pred spanjem in pomaga za sprostitev in boljši spanec.
Upam, da se kmalu spet srečava, do takrat pa veliko sončkov,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
upoštevala sem tvoj nasvet o seznamu negativnih dogodkov, ki se jih spomnim. Na določene sem tudi že tapkala. Naj se pohvalim, da tapkam že skoraj 1 mesec in že opažam prve učinke. Kot prvo, ne potim se več toliko kot sem se, tapkam sproti, kadar potrebujem (zadnjič me je bolel trebuh, opravila sem par krogov EFT in bolečina je izginila:). Upam, da se čez čas javim in ti z veseljem sporočim, da sem odpravila tudi ostale "pomanjkljivosti".
Hvala za odgovor in pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljeni vsi,
tudi jaz vam sporočam, da imam rezultate tapkanja, Sinoči me je bolela afta v ustih, komaj sem jih premikala, potem se pa spomnem: ja tapkanje. Evo po prvem krogu sem čutila še čisto malo, po drugem pa nič več - usta sem pretegovala na vse strani, pa ničJJ
Tapkanje je zakon!
Lep pozdrav vsem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Za začetek sem stapkala fantovo izgubo inspiracije oziroma motivacije za pisanje diplome. Z njo se "muči" že več kot eno leto, ker enostavno nima navdiha in se mu "ne da". V nedeljo sva tapkala in očitno je zadeva delovala, saj je danes s polnim zagonom on "tapkal" po tipkovnici in pisal diplomo. Jupiiii!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ejla Pika!
Zdej se pa že neki cajta nismo slišale. Morem ti povedt, da sem se od unga tečaja naprej počutla zakon in da mislim nate in na tapkanje res usak dan. Kdaj sploh ne morem verjet, da je tu tku zakoreninjenu v meni in se počutim varno, ztu ku vem, da mam orodje in da mam tebe, če bo res hudu. In potem je dobru. Ne rabim več ku tu. Hvala ti res.
Uglavnem, se mi dopade ta ideja, da bo tistu tapkanje in verjamem, da boš enkrt napovnla Gallusovo - in tu prou v kratkem. ČutimJJJ in ztu prijavljm zdej mene in mojga fanta, ki pridemo sigurno in se že veselim tega dneva.
Lepo se imej in širi še naprej to dobro energijo, ki ns vednu znova napolne in da nove moči! Objemček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
... a naj ti povem, da tapkam kot nora; včeraj sem imela eno prezentacijo za 60 ljudi, v torek sem si 2 uri prevrtevala in od začetka do konca ogledovala DVD s tremo (in tapkala), in včeraj je šlo noro super. Sem sicer čutila, da se mi noge na odru tresejo, govorila sem pa tako suvereno, da sem bila na koncu taka, kot praviš na DVD-ju: skoraj me ni bilo z odra za spravit, hehehe! Ponosna nate, da sem se tega lahko naučila od tebe, mojstrica, pa tudi, seveda, nase JJJJ
Ob bližnji prihodnosti pa, upam, se vidiva!
Čao,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
v tem bloku živijo pač tudi ljudje, in nad nami je ena familija, kjer je nonstop dretje in jok. ja ampak jest si tud ne morem skos predvajat glasbe, da jih ne slišim. pa sem oni dan - namesto da bi peljala naprej vzorec mojga fotra in napisala pismo bralcev/stanovalcev - obsedela za mizo v kuhinji in tapkala, tapkala. hkrati z mojo jezo in tesnobo se je pomirilo tudi rjovenje zgoraj. seveda rjovijo še naprej, ampak nekako mimo mene gre.
kaj mata skupnega bonbon bronhi in EFT?
LAKŠE SE DIŠE!
Snežen in leden pozz,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
….. Drugače sem pa ta teden razpeta med službo in "mojimi bolniki"...kot kaže imamo doma na obisku neko virozo...pa se preklada iz enega na drugega...pa potem na veliko tapkamo.... odpravljamo glavobole, vrtoglavico, slabo počutje, pomanjkanje energije...in to zelo uspešno....zamašenih nosov in same viroze pa nam ni uspelo odpravit.... Pika, a bi bilo tudi to možno z EFTjem? Sploh sem vesela, ker smo se v soboto naučili tapkati na drugem....sem takoj preizkusila na sinu, ki je prej umiral od smeha, ko me je opazoval kako sama tapkam...pa mu je zadeva postala zelo všeč...če imam zdaj občutek, da ga kaj muči, ga vprašam če želi, da tapkava in že se mu zasvetijo učki....včasih pa kar sam reče: "Mami, a čva tole?" in pokaže točko pod očesom JJJJJ. Tako da EFT definitivno deluje....zame je to veliko odkritje, za katerega sem resnično hvaležna. Vse skupaj prav lepo pozdravljam, vam želim uspešno tapkanje in vse dobro,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Na tvoje delavnice hodim v Slovenj Gradcu in se oglašam prvič. Mogoče se spomniš, ko sem ti pripovedovala, kako sem se ločila pred pol leta, ko prej 22 let nisem zbrala poguma. Kar všeč mi je bila moja vloga žrtve, saj je bila tudi moja mama v isti situaciji. Zdaj pridno tapkam, pa še bolj bom, da mi bo duša lažje dihala.
Imam pa eno lepo zgodbo iz preteklega tedna. Moja mama je stara 85 let in je morala na operacijo oči, vedno, ko gre k zdravniku se znervira na polno. Operacijo je imela ob 3.uri popoldne, že ob 9-h je bila zelo vznemirjena. Za EFT še ni slišala, naredili sva dva kroga na strah pred posegom in se je umirila. Ko sem jo čez eno uro vprašala, kako se počuti, je bil njen odgovor, da je že skoraj pozabila, da gremo na pot. Pred operacijo sva šli še na kavico, tapkali še enkrat in čeprav je čakala na poseg 2 uri, je bila zelo mirna, potem je bilo pa vse OK.
Pika, hvaležna sem, da si prišla v moje življenje v letu, ko sem to najbolj potrebovala.
Prijazen pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
VSESLOVENSKI DAN ZA TAPKANJE BO V SOBOTO, 10. MARCA 2012 od 10h do VEČERA
Dan, namenjen druženju in tapkanju, učenju in tapkanju, premikom in tapkanju – primeren za vse, ki se s tapkanjem ukvarjate ali redno ali občasno.
Preko celega dneva se bodo vrstila kratka predavanja in demonstracije, predavali bodo predvsem moji učenci in učenke, ki so šli skozi proces t.i. certificiranega izobraževanja za EFT izvajalce. Vsi bomo iz svojih izkušenj iskreno odgovarjali na vsa vaša vprašanja.
Pridružili se nam bodo nekateri gostje, znani Slovenci in Slovenke, ki tapkanje poznajo in uporabljajo.
Imeli bomo žrebanje super nagrad, knjig, tečajev, individualnih tapkanj, EFT potiskanih majic. Za kosilo bo poskrbljeno, postregli nas bodo kar na licu mesta.
Pa še kaj.
Bistvo je torej – ves dan v pravi družbi tapkanje, razmišljanje, poslušanje, tapkanje, uživanje.
Še enkrat približen program:
S Samotom bova predstavila EFT v gibanju, s katerim sva bila povabljena na EFT Masterclass v Angliji / Berta o svojih dveh letih z EFT-jem v šoli / Maša o kombinaciji uporabe EFT-ja in simbolov / Adil o uporabi EFT-ja v policiji / Renata – kako tapkati v družini / Romana - kako ohranjati zdravo energijo v sebi / Vlasta s svojimi uspešno ''shujšanimi'' klientkami – EFT in teža / Breda – Kako si z EFT izboljšamo počutje pri kronični utrujenosti in Fibromialgiji / …..
Cena bo namenoma zelo nizka, med 20 in 30 EUR za cel dan, samo za pokrivanje stroškov, dokler ne najdem primernega prostora je ne morem določiti natančno.
Prijavite se tako, da mi napišete elektronsko pošto.
Si predstavljate, kako dobro se boste počutili v soboto, 10. marca zvečer?JJJJ
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote: 21. aprila in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 24. in 25. marec 2012 ter 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 11. in 12. februar ter 16. in 17. junij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 3.marca, v Vitacentru 18.februarja, : eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 3.marca, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v sredo 15. februarja v Nazarjah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic