14 februar, 2012

EFT novice 13.2.2012 in lokacija za 10.marec

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej najnujnejše – naslednji ponedeljek (20. februarja) skupinsko tapkanje v LJ odpade, so namreč šolske zimske počitnice in Gimnazija zaklenjena ter pod alarmom. (Tudi za vse lokacije, kjer skupinska tapkanja potekajo v šolah, bo za naslednji teden pametno predhodno preveriti).
 
Potem – naša sobota, 10. marec je našla svoj dom – lokacija bo Fakulteta za družbene vede in novinarstvo, Kardeljeva ploščad 5. To je krasna nova moderna svetla stavba, ki nas bo prijazno sprejela za cel dan. Dostop je enostaven, parkirišč okrog ogromno, predavalnica v pritličju sprejme 300 ljudi, če nas bo več, se pa samo preselimo v 2. nadstropje kjer je še ena večja (za 400 udeležencev), pa je. To je torej urejenoJJJJ.
 
In še – za vikend smo delali dvodnevni tečaj EFT 3.stopnja.
Zunaj sneženje, burja, nesplužene ceste, mi pa dva dni gledamo vase, se učimo, tapkamo in spet naredimo velik korak naprej.
Zame so taki dnevi seveda po eni strani naporni, po drugi pa čisti užitek.
Dve nasprotji hkrati.
Prav neverjetno.
In vsakič, prav vsakič se tudi meni kaj posveti.
Ne za komisijo, ki podeljuje Nobelovo nagrado, ampak meni točno toliko pomeni.
Kaj mi je postalo jasno ta vikend?
Katera je tista točka, ki označi, da se je naša pot prevesila iz nezdrave v zdravo (v kateremkoli pomenu)?
Se jo vidi enostavno, doseže pa ne tako zelo.
Torej – ko nas to, da povemo resnico o sebi ojača, in ne več oslabi, je to tista točka.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v ponedeljek, 13. februarja od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih Gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v sredo, 15. februarja ob 18h v Nazarjah – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Jakijeva hiša. Prostovoljni prispevki.
-          v četrtek, 16. februarja od 19h do 20.30h v Žalcu – skupinsko tapkanje
-          v soboto, 18. februarja od 9h do 13h v Laškem – z dve EFT mini delavnici - Kako najti prave besede za tapkanje in Vsakdanji stres.
-          v soboto, 18. februarja od 16h do 20h v Vitacentru Naklo - začetna praktična EFT delavnica. Predhodne prijave sporočite na Vitacenter.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – http://povezani.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik. Predtapkanjem je vsakič praktična predstavitev za tiste, ki metode še ne poznajo (ob 17h).
-          vsako soboto od 9.30h do 10.30h v Trstu. eft@barbarazetko.com
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hvala Pika!
Zopet en zelo zanimiv uvod. Jaz bi samo še dodala: ne trpimo samo zaradi »ljubega miru«. Bodimo pogumni in razčistimo! Saj poznamo pot........
Uživaj,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lepo pozdravljena, draga Pika,
navdušena sem nad vašimi dvd- ji, ravno to potrebujem, sistematiko in natančnost. Se vidi , da ste matematik, ko tako nazorno predavate.
Hvala in lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
O pozdravljena Pika!!
Ti morem povedat, da se mi prav fajn zdi ko dobim tvoje novičke vsak ponedeljek in mi prou dajo zagon za nov delovni teden.
Topel angleški objem (čeprav je mraz).
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
jaz sem zadnje čase bolj neaktivna glede komuniciranja, ker smo malo bolani in malo poškodovani še iz lanskega leta. Se mi pa vseeno dogajajo manjši in večji čudežki, ki jih želim delit s tabo (konec koncev si ti kriva, da seJJJJ. Kar nekaj časa mi že ni uspelo konkretno tapkat, potem pa zadnjič najdem čas in brskam po mojem gozdu (beri spisku), ki čaka na boljše čase in začnem tapkat vse dogodke v zvezi z bližnjo osebo, s katero se v življenju nisem mogla ničesar pogovorit, nisem niti nič več pričakovala. Tapkam več kot uro, dogodek za dogodkom, jaz pa mrtvo-ladna, čeprav bi glede na njihovo težo, morala cmerat kot nevihta. Prav zasekirala sem se in naslednji dan pozabila na vse skupaj. Čez kak teden se ta oseba znajde v bolnici in jaz jo grem vljudnostno obiskat in dobim v pol ure njeno "izpoved" za 45 let nazaj, vključno z dogodki in dogajanji ki sem jih tapkala!!! Skoraj me je kap - sploh nisem čutila potrebe da kaj rečem, samo mirna sem postajala - se ne da opisat občutkov. Drug dogodek: včeraj me je v momentu zgrabil tak glavobol, da sem komaj prišla do postelje, bolečina pa neznosna, res neznosna - jaz sicer sploh nimam glavobolov. Sploh nisem mogla misliti, pa me dragi spomni, naj tapkam. Prvi krog niti ne vem kako sem prišla skoz, ampak pri ocenjevanju bolečine sploh nisem imela težav (čista 10-ka!!!), čeprav sicer še nisem prišla dlje od 7-ke. Že po prvem krogu je bolečina popustila za 60-70% in v naslednjih 4, 5 krogih na minimum. Potem sem bila toliko izčrpana, da se mi ni več dalo. Bolečina je do večera popolnoma izginila. EFT je res zakon!
Uživaj in bodi še naprej tako.....PikaJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mir - Neverjetna si in moja. Gotovo sem bila v življenju tako dobra, da mi je življenje podarilo to, da spoznam tebe. Vse ostalo si bom pritapkala sama. Meni se dogajajo največji čudeži in ful sem hvaležna za to pozornost.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika živijo,
drugače pa tapkanje uporabljam vedno bolj redno in moram priznati, da mi je v veliko, vedno večjo pomoč. Sploh carsko je enoročno tapkanje s palcem na ostale prste pri pomoči trenutno nastalih situacij, ko ni možno drugačno tapkanje.
Lep pozdrav
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Neverjetno kako te "stranski učinki" tapkanja znajo znova in znova presenečatJJJ. Zjutraj sem prišel utrujen kot nevem kaj, videl sem samo še posteljo, po koncu delavnice pa poln energije, elana, spočit... NE MOREŠ VERJET. Da bi bilo to v službi, na faksu, ali kjerkoli NI ŠANS da si po koncu dneva poln energije.
Sklep: TAPKANJE JE ZAKON!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
hvaaala za ta in podobne utrinke, ki so nam tako podobni, sorodni , pa jih vsak od nas doživi na svoj način. Ko pa ti to zliješ na papir – pardon zaslon, pa se zdi vse tako enostavno, kar naenkrat ima ta brzovlak življenja nešteto možnosti, postaj, pa še kakšno »ročno bremzo« mam občutek, da jo lahko sama potegnem,takrat ko se meni zdi. Jasno s tehniko tapkanja.
In zadela si v polno. Zadnje čase se mi ta MIR neprestano mota po glavi, pa bolj razmišljam o MIRU, bolj sem NEMIRNA. Pa sem zadnjič vzela »EFT v ROKE« in tapkala, pa hodila sem po stanovanju, tak nemir je bil u men…..sem se kr tolkla, kolk sem jest nemirna, kolk sem jest nemirna, kr ustavt se ne morem. Še sedet ne morem, pa se tapkat , tolk sem nemirna…., pa kaj pa je to Mir…. Aje to tišina v hiši…. Ame tut muzka že mot in kali moj mir…..pa ne…to je u men….kaj zdej rabiš, da se umiriš???...pa tapkam….kako nej se umirim….pa sem se kr naenkrat »ustavla«….zagledala na vrtu dve grlici, parček….tko sta grullla, pa skakala sem in tja….pa sem tapkala….še tadva sta nemirna, pa sta tko svobodna…lohk letita kjer se jima zdi….kaj šele jest….k ne znam letet…. Pa še tolk stvari mam za nardit….u, kje nej se lotm…. …pa tapkam, še hitrejš….pa še bolj NEMIRNO…..pa se mi je naenkrat kr pipeljal…..NE MIIIIR, …SVOBODA……pa sem tapkala, izmenično, moj mir…. moja svooooboda, moj mir….moja svoboda….in naenkrat je popustu oklep / NE MIR /, ki ga je obdala topla SVOBODA….ja tole sem hudirjev dobr odtapkala….MOJ MIR JE SVOBODEN….ko ga ukalupim, ko pridem do situacije, da si postavim lastno MEJO, NE SVOBODO, tudi moj MIR postane NEMIR…z enim samim občutkom, ko SPUSTIM / ko ni ne priprav na bitko, ko ni taktike, ko ni misli o izidu, kdo bo poražen, kdo zmagovalec, kaj je prav in kaj narobe, …ja takrat ni vojne v meni….sem SVOBODNA, SEM MIRNA….JJJ!!!
Hvaaaaaala za TA OBČUTEK….
Toplo objemam TEBE in ta PLANET….
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, hvala za poslano.
Odkrito priznam, da sem k Vam prišla predvsem zaradi prijateljic, sama se za ta korak zlepa ne bi odločila. Tudi moja vera v učinek ni bila na zavidljivi ravni.Je pa pri nas, ki smo zelo dovzetni za "Ordnundg und Disziplin", dobro to, da naloge, ki jih dobimo, tudi delamo. In tako sem že v torek ponoči tapkala boleča rebra (če se še spomnite, sem v ponedeljek padla in se malo poškodovala), včeraj zjutraj še enkrat. Glede bolečine v rebrih je delovalo. Vi najbrž niste presenečeni, jaz sem. Hvala in lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika!
Odkar sem bila nazadnje pri tebi je minilo že kar nekaj časa. Imela sem namreč problem z OGROMNIM strahom pred pajki in se moram pohvalit, da sem s pridnim tapkanjem uspela priti do te stopnje da se zdaj pajkov ne bojim. Sicer me še vedno "motijo" ( še vedno mi ni všeč ko vidim pajka ali če pleza po meni), vendar ga brez panike odstranim in to je to. U glavnem zdaj končno živim kot vsi normalni ljudje. Zato bi se ti rada iskreno zahvalila, ker sem s tvojo pomočjo dobesedno dobila nazaj svoje normalno življenje!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
ti moram poročat veselo novico - da mi je v petek uspelo onemogočit migreno. Petek 3., plačilni dan. Za nekatere dan veselja, zame groooooza in stres. Ob 9 sem bila že čisto gotova in pripravljena da grem domov. Pa še toliko dela!!! Šla sem v WC in začela tapkat. Kar bo pa bo. Do sedaj mi še ni uspelo preprečiti tako močnega napada. In je šlo , počasi se je umirilo, čez dan sem še malo potapkala in zvečer o glavobolu ne duha ne sluha. To se ni zgodilo še NIKOLI. Zmeraj en kup tablet in svečk proti bolečinam pa še vsa sem bila matasta še en dan. Da ne govorim o trpljenju mojega želodca LL.
hvala za vse in lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Misel:
VELIČINA NI V TEM, DA NIKOLI NE PADEŠ, PAČ PA V TEM, DA SE PO PADCU VEDNO POBEREŠ.
S tapkanjem je to veliko lažjeJJJJ
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
VSESLOVENSKI DAN ZA TAPKANJE BO V SOBOTO, 10. MARCA 2012 od 10h do VEČERA
Dan, namenjen druženju in tapkanju, učenju in tapkanju, premikom in tapkanju – primeren za vse, ki se s tapkanjem ukvarjate ali redno ali občasno.
Preko celega dneva se bodo vrstila kratka predavanja in demonstracije, predavali bodo predvsem moji učenci in učenke, ki so šli skozi proces t.i. certificiranega izobraževanja za EFT izvajalce. Vsi bomo iz svojih izkušenj iskreno odgovarjali na vsa vaša vprašanja.
Pridružili se nam bodo nekateri gostje, znani Slovenci in Slovenke, ki tapkanje poznajo in uporabljajo.
Imeli bomo žrebanje super nagrad, knjig, tečajev, individualnih tapkanj, EFT potiskanih majic. Za kosilo bo poskrbljeno, postregli nas bodo kar na licu mesta.
Pa še kaj.
Bistvo je torej – ves dan v pravi družbi tapkanje, razmišljanje, poslušanje, tapkanje, uživanje.
Še enkrat približen program:
S Samotom bova predstavila EFT v gibanju, s katerim sva bila povabljena na EFT Masterclass v Angliji / Berta o svojih dveh letih z EFT-jem v šoli / Maša o kombinaciji uporabe EFT-ja in simbolov / Adil o uporabi EFT-ja v policiji / Renata – kako tapkati v družini / Romana - kako ohranjati zdravo energijo v sebi / Vlasta s svojimi uspešno ''shujšanimi'' klientkami – EFT in teža / Breda – Kako si z EFT izboljšamo počutje pri kronični utrujenosti in Fibromialgiji / …..
Cena bo namenoma zelo nizka, med 20 in 30 EUR za cel dan, samo za pokrivanje stroškov, dokler ne najdem primernega prostora je ne morem določiti natančno.
Prijavite se tako, da mi napišete elektronsko pošto.
Si predstavljate, kako dobro se boste počutili v soboto, 10. marca zvečer?JJJJ
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote: 21. aprila in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 24. in 25. marec 2012 ter 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 11. in 12. februar ter 16. in 17. junij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 3.marca, v Vitacentru 18.februarja, : eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 3.marca, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v sredo 15. februarja v Nazarjah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic