16 januar, 2012

EFT novice 16.1.2012 in vseslovensko tapkanje marca letos

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
tisti, ki EFT novice berete že dalj časa, se boste spomnili, da sem konec oktobra 2010 pisala o polni Gallusovi dvorani tapkalcev.
Ideja se je namreč pojavila na takratni dvodnevni drugi stopnji - zbrati 1500 tapkalcev, ki bi tapkali hkrati – biti med njimi bi bil sijajen občutek.
Torej – to ''vemo'' že nekaj časa.
In vsi vemo, da je ''vedeti'' pomembno.
Jaz pa vem, kaj je mogoče še bolj pomembno.
In mnogokrat težje.
To je nekaj ''narediti''.
Zato bomo to naredili skupaj.
Kaj pa?
Vseslovenski Dan za tapkanje.
Program je v grobem že postavljen – natančneje bom o njem pisala v naslednjih EFT novicah.
S Samotom bova predstavila EFT v gibanju, s katerim sva bila povabljena na EFT Masterclass v Angliji.
Berta bo predstavila, kako je vpeljala EFT ne samo v svoj razred na OŠ, ampak tudi med starše in ostale razrede na njeni šoli.
Renata – kako tapkati v družini.
Romana - kako ohranjati zdravo energijo v sebi.
Breda – o njeni poti s fibromialgijo.
Vlasta s svojimi uspešno ''shujšanimi'' klientkami – EFT in teža.
Imeli bomo tudi posebne goste, znane Slovence, ki podpirajo in uporabljajo EFT.
Pa žrebanje super nagrad, knjig, tečajev, individualnih tapkanj, EFT potiskanih majic.
Pa še kaj.
Bistvo je torej – ves dan v pravi družbi tapkanje, razmišljanje, poslušanje, tapkanje, uživanje.
In seveda – vsakega lahko vprašate vse, kar vas zanima, takoj tam na licu mesta.
Sobota, 10. marec bo ta dan, od 10h naprej do večera nekje v Ljubljani.
Cena bo nizka (res nizka, med 20 in 30 EUR za cel dan), da lahko pride vsak, ki si to želi.
Zato je sedaj pomembno, da mi napišete, če pridete, da vem, kako veliko dvorano bomo rabili.
Gallusova letos verjetno še ne pride v poštev.
Koliko se nas lahko zbere?
200?
300?
Si predstavljate, kako dobro se boste počutili v soboto, 10. marca zvečer?
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v ponedeljek, 16. januarja od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih Gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 17. januarja ob 18.30h v Novi Gorici – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Prostovoljni prispevki. Naslov: Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1.
-          v sredo, 18. januarja od 19h do 21h v Vitacentru Naklo – mini 2-urna EFT delavnica ''Trema pred nastopom – Strah pred….''. Predhodne prijave sporočite na Vitacenter.
-          v četrtek, 20.januarja napovedana delavnica v RIC-u Novo mesto – tretja od šestih zaporednih EFT delavnic ODPADE, ker se RIC seli na drugo lokacijo.
-          v petek, 20. januarja od 18h do 20h v Slovenj Gradcu – mini 2-urna EFT delavnica ''Vsakdanji stres''. www.eduka.si
-          v soboto, 21. januarja v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
-           
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – http://povezani.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik. Predtapkanjem je vsakič praktična predstavitev za tiste, ki metode še ne poznajo (ob 17h).
-          vsako soboto od 10.30h do 11.30h v Trstu.
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
že dolgo se nisva slišali, videli, pa se mi zdi da je bilo vse včeraj. Redno prebiram tvoje novice, včasih se zamislim, včasih mi gre na jok, drugič sem jezna..., no, včeraj sem se pa od srca nasmejala temu tvojemu DDV-ju in si ga zelo želim.
Sem kakor sem, včasih je zelo hudo, ampak vse mnogo lažje prenašam, pravzaprav se mi zdi, da vse hudo traja le kratek čas.
Z ljubeznijo do življenja,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo Pika, 
najprej hvala ti za optimizem in ker tako verjameš v EFT metodo. Sama sem se z njo srečala pred kratkim, pretekli vikend sem prebrala priročnik in tapkala na svoj strah, ki nastopi kadar se pogovarjam z ljudmi (predvidevam, da izhaja iz dejstva, da si ne zaupam). Seznanila sem se tudi z Zakonom privlačnosti (seveda se da pozitivno razmišljati le, če nimaš v sebi negativnih čustev oz. tiščanja v prsih ipd..). Ko sem tapkala na prej omenjeni strah, mi nekaj časa pomaga, potem me pa zopet začne stiskati. Če prav razumem, večkrat kot bom tapkala, hitreje se bom strahu znebila. Tapkam na vsak strah, ki se ga spomnim, predstavljam si situacije...se mi zdi, da tapkam en strah, že se pojavi drugi.
Res da sem šele začela, ampak glede na to, da si prepričana v uspeh metode, se te ideje držim tudi jaz. Komaj čakam, da vidim še kakšen večji napredekJJ.
Lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo ljuba, draga Pika,
najprej seveda hvala za ponedeljkove iskrice, kot ostalim tudi meni polepšajo začetek tedna JJ…. mi pa dajo tudi misliti in na srečo me včasih le sunejo v rit, da se spet spravim tapkat... tole odlašanje je moja šibka točka, da se še prijetnih stvari kar ne lotim, kaj šele zoprnih... no, po delavnici novembra sem bila kar pridna:
- sama sem si 2x odtapkala začenjajočo virozo; najbolj zanimivo je bilo drugič, ko se mi je v drugem krogu naenkrat odmašila čisto zamašena nosnica; ampak ne, da bi se sprostilo in ulilo ven, nekako na noter jo je nek vakuumček razblinil...noro JJ
- kolegica v službi je v samo 1 krogu glavbol spravila iz 8 na 3 (kar je bilo pa seveda čisto sprejemljivo JJ) - je bilo pa zanimivo videti njeno faco: saj me sploh ne boli več ?! J
- s prijateljico sva tapkali njen nered doma, njeno manjvrednost glede neurejenega gospodinjstva na vseh nivojih - je bilo za 10, mislim da sva šli 2x, mogoče 3x, pol se je pa začela smejati, ravno tako kot naša sotečajnica za tiste nesparjene nogavice....
- danes zjutraj sem tapkala tole odlašanje, odpor do "lotiti se", začela sem sicer z magisterijem, ki ga vlečem že 100 let in ne morem in ne morem in PAČ ne morem, v drugem krogu sem mi je kar prišlo, da si odpuščam in oproščam da sama sebe onemogočam... in sem se kar zjokala (tega sem vedno vesela)... pol sem imela kar več energije, volje do raznih malenkosti / banalnosti / vsakdanjih opravkov, ki jih ponavadi pustim za pol...
- včasih tapkam z otroki, saj prav veliko potrpljenja nimajo (tudi jaz ne LLL) ampak vsaj malo se pa "porihtamo"
Objemček od mene,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika, Lučka moja!
Ja, DDV je kriv, da ti niti odgovoriti nisem uspela. Ko bi ti vedela koliko dela povzroča. Ja, midve z mojo hčerko, ki sva v teh dneh prav zares garali zaradi DDV sva tudi tisti srečnici ki imava DDV in ne DVD. Zame moram priznati, da mi je DDV bližji kot DVD. Torej hvala ti škratekJJ.
Sicer pa božično-novoletni prazniki so minili kot že dolgo ne. Ne čisto idealno, a mnogo bolje. Torej EFT je zakon, samo še "kako najti čas za tapkanje"?
Pa srečno, srečno, srečno!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Aloha,
včeraj sem povedala mami da se selim, po 14 dni zvijanja v želodcu. Sem šla na sprehod predno sem šla k njej in tapkala, da se sprejemam, čeprav me je strah in me zvija ...in natapkala v zavedanje, da je tisto kar mi podžiga strah in zvijanje v želodcu slaba vest, ki se je spet prikradla nazaj iz globin podzavesti, kamor jo je dala moja mama, pa jaz sama v bogsigavedi katerem življenju. Potem sem tapkala, da si odpuščam za vse kar sem kdajkoli slabega naredila zavedno ali nezavedno, da se v popolnosti osvobajam vseh občutkov sramu in krivde in da si dovolim v popolnosti biti kar sem in živeti svojo vizijo.... z etiko, sočutjem, radostjo, zavedanjem, ljubeznijo.....
Mi je reees odleglo. Res, da sem se pripravila in prosila za pomoč, da ji povem najbolje kar se da mami povedati, da se selim 2.000 km stran. Je itak, da je bil šok ampak po 2h sprehoda in pogovora je sprejela vsaj na mentalnem nivojo to tako kot je - zame dobra priložnost in torej dobra novica.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo Pika J,
danes ponoči me je tapkanje rešilo. Normalno namreč ob takih priložnostih grem bruhat, kar mi je ful zoprno in sem si rekla zakaj pa ne? Res da nisem celo noč nič spala ampak mi je odleglo, nisem prišla do konca, malo glavobola in slabosti je ostalo, ampak sem saj lahko živela normalno.
hvala in objem
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga moja Pika, srčno pozdravljena JJ
Z veseljem sporočam,da sem med tistimi 100 srečneži!
JUHU za spodrsljaje, ki nas nasmejijo, poživijo... RTM, vse naj....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ojla Pika,
ugani, kaj delam na to prekrasno sončno nedeljo -> tapkam JJ oz. sem s tapkanjem ravno zaključila (in se odločila, da ti pišem). tapkam vzorce, stare zakoreninjene vzorce ... vzorce, ki so del mene že od majhnega, ampak z metodo možnosti izbire (ki je res fenomenalna) mi uspeva, da jih spreminjam in ob tem me napolni občutek neizmerne hvaležnosti, sreče, vznesenosti in veselja do življenja.
Sončen pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote: 28. januarja, 21. aprila in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 24. in 25. marec 2012 ter 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 11. in 12. februar ter 16. in 17. junij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 21.januarja, v Vitacentru 18.februarja, : eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 21.januarja, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v torek, 17.januarja v Novi Gorici, v sredo 15. februarja v Nazarjah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic