18 januar, 2010

EFT novice 18.1.2010

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 
vcasih je treba stran, da vidis, kako je doma lepo.
Tako pac funkcioniramo ljudje.
Ali bolje receno - tako funkcionirajo nasi mozgani, ki nas poganjajo.
Ali bolje receno - tako funkcionira amygdala, ki poganja mozgane, da nas poganjajo.
Zase prav dobro vem, da sem v bistvu zapeckar in da tudi med tem, ko sem doma, vem, da je doma res lepo.
In to sem vedno vedela - prav zanimivo. Nisem imela faze, v kateri bi sanjala, da zivim v Avstraliji (ali pac kjerkoli).
Ampak vem, da je to bolj izjema kot pravilo med nami ljudmi.
Nekateri res nujno rabijo sok spremembe, da ugotovijo, kaj imajo pred nosom.
Kaj pa rabim jaz?
Zakaj tako pogosto blodim po Angliji, ce tako dobro vem, da je doma res zelo zelo lepo?
Cisto enostavno - ker hrepenim po vec znanja, vedno po vec in vec znanja - seveda predvsem in najprej zase.
Potem pa - da ga lahko dajem naprej tistim, ki so ga zeljni.
In zelo me radosti, da je takih cedalje vec!
 
Tapkanje je zakon! 
:))))))))))))))))))))))))))))))))) 

malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika!
Hvala za poučne nasvete iz predavanja, vsekakor se oglasim še na kakšnem skupinskem tapkanju v LJ.
Zaenkrat vsak dan redno tapkam v soboto pa mi je z tapkanjem celo uspelo odpraviti glavobol :)
Res super stvar! 
Lep pozdrav in se se kaj vidimo!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
še to... (te dni me je malo j... psiha pa sem tapkala,... 1000 na uro pa še bo treba ... nekatere svari po smrti očeta so sedaj začele hodit za mano. Tako da me je bolelo v ramenu v vrat in v glavo... potem pa glava 3 dni  niti tableta ni pomagala... danes je bolje včeraj sem bila na pokopališču.. in poravnavala račune sama sabo.. vem pa da ni še ok. BO PA!!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Oj, moja ljuba Pika,
skoraj do stropa me je odneslo, ko sem našla svoje pismo "objavljeno" med ostalimi!!! A sem smotka, a ne? Pa ne, da bi si želela kakšne posebne časti, ampak ker si mislim, da ta pisma tudi drugim pomenijo veliko, tako kot meni. 
Sem ravno prebolela en neprijeten prehlad in zdaj črpam energijo, da se spet postavim na noge. Tapkanje in tvoje novičke so kot nalašč! 
Ti moram tudi povedati, da sem po tem, ko si mi odgovorila na pismo, tapkala že nekaj spominov (sem imela veliko časa, ker sem prebolevala nahod) in na dan so prišle zanimive stvari... Včasih se tudi nič ne zgodi, ampak vem, da ima tudi to svoj namen in da se bo še dogajalo :-).
Se mi zdi, kot da sem dobila vozovnico za najbolj zanimivo potovanje, kar si jih zamisliš - potovanja vase. Zmeraj sem se bala, da mi ne bo uspelo razrešiti uganke mojega lastnega notranjega sveta, ker ne bom razumela in prepoznavala čustev, noranjega glasu in občutkov; ko sem brala knjige za samopomoč, je bilo vse tako lepo napisano, samo v prakso se tega ni in ni dalo spraviti, ker ni bilo modela. Zdaj pa, ko tapkam, se kar pojavi - misel ali glas, ki vse razume in me pelje... 
Hvala spet in spet.
Nadaljevala bom, ko pa bom kakšno sredo prosta (ponavadi sem takrat v službi), se pridem potapkat v tvojo družbo. 
Lepo bodi,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Joj, Pika moja, kako mi je včeraj odleglo, ko si rekla, da je to nekaj najbolj normalnega, da dobimo občutek, da smo se zaštekal in postanemo jezni!!!
In sva se  s sestro v nedeljo  nekaj besedno zapletli, nič sporekli, le v meni so planile neke prastare stvari na dan in sem jih seveda tapkala in tapkala in naslednje jutro ni bilo  nič boljše, še slabši občutki in sem spet tapkala, pa nič boljše in potem najprej jok in občutek nemoči, potem bes in jeza na Garyja, ki si je to izmislil, da sedaj vse ljudi po celem svetu vleče za nos in heca in rekla sem, da se živa več ne potapkam, da niti v sanjah ne bom šla  k tebi na tapkanje, nikoli več...:):):) Dobro, da me je do večera minilo in se je moj mož oddahnil, ker sem ga kar malo prestrašila. Energijo skupinskega tapkanja vedno zelo močno občutim in sem se že včeraj zvečer počutila zelo dobro.
Zelo močno čutim, da je EFT moja nova pot, nekaj kar sem že dolgo iskala in intuitivno vedela, da bo to nekaj prišlo ob pravem času in mi bo pisano na kožo in to sedaj čutim, da točno tako je in vse izobraževanje v tej smeri mi je nepopisen užitek. Ti pa si sonček, ki sije in greje nad vsem tem, da se počutim kot ovčka na zelenem prostranem planinskem pašniku. Je lahko še kaj lepšega?:):):)
Srečno tja in nazaj!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika, 
vsak ponedeljek in torek se odpravljam v Ljubljano pa mi do sedaj še ni uspelo, ta teden je tako snežilo, da sem raje ostala doma. Na sebi delam redno, pa bolj ko delam, več se mi odpira. Primere imam sicer že napisane ampak sem ugotovila, da ne gre hiteti, da je treba najprej pri sebi pospraviti, potem pa lahko pomagaš drugim. Enkrat na teden tapkava z mojo prijateljico, ki se je sama ponudila, da bo moj poskusni zajček, pa si sploh nisem predstavljala, da je stvar tako resna in globoka. Včasih se nama zgodi, da rabiva uro in več za eno stvar, ob takem primeru se največ naučim.
Še enkrat hvala za vse in lep pozdrav!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
AAMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!   
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):   
datumi: sobota, 23.januar 2010 ali pa sobota, 20.marec 2010 - vsakič od 10h do 18h 
kraj: Ljubljana 
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT 
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.   
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s podrobnostmi o hrani ter točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila. 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):   
datumi: sobota in nedelja, 20. in 21.februar 2010 - ali pa 22. in 23.maj 2010 / vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana 
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)  
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli). 
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s podrobnostmi o hrani ter točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila. 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT:   

vsako drugo sredo - 20.1., 3.2., 3.3. ob 17.30h  v Mariboru - v OŠ Prežihov Voranc, Gosposvetska 10. Predhodne prijave so zelo zaželjene. Po Uvodni predstavitvi je vsakič ob 19h enourno skupinsko tapkanje. Zaželjeni prispevek vsakega udeleženca je 5 EUR - če kdo ne more, lahko pride vseeno.
- vsako drugo sredo - 27.1., 10.2., 24.2. ob 19h v Naklem - Vita center. Prijavite se po telefonu na njihovi recepciji (04 25 19 558). Predhodne prijave so res zelo zaželjene.
- vsak drugi četrtek - 28.1., 11.2., 25.2., 11.3., 25.3. ob 17.30h v Žalcu - v prijazni hiši na Hmeljarski 3. Po uvodni predsatvitvi imamo ob 19h enourno skupinsko tapkanje. Zaželjeni prispevek vsakega udeleženca je 5 EUR, kdor ne zmore, lahko pride vseeno.
 

Začetne 4-urne delavnice uporabe metode EFT: 

- v petek, 22.1.2010 ob 19.00 do 20.30 v Ribnici. Drugi od petih sklopov. Delavnica poteka v okviru Univerze za III.življenjsko obdobje in je za člane Univerze brezplačna. 

- v soboto, 30.1.2010 od 16.00 do 20.00 v Ljubljani. Minimalni prispevek vsakega udeleženca - 40 EUR. Prijavite se tako, da mi napišete e-mail. Delali bomo intenzivno v manjši skupini - najprej malo teorije, potem pa veliko prakse. Delavnica je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki metodo že uporabljate.

- v petek, 5.2.2010 od 17.00 do 21.00 v Mariboru. Minimalni prispevek vsakega udeleženca - 40 EUR. Prijavite se tako, da mi napišete e-mail. Delali bomo intenzivno v manjši skupini - najprej malo teorije, potem pa veliko prakse. Delavnica je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki metodo že uporabljate. 

- v soboto, 6.2.2010 od 10.00 do 14.00 v Izoli. Minimalni prispevek vsakega udeleženca - 40 EUR. Prijavite se tako, da mi napišete e-mail. Delali bomo intenzivno v manjši skupini - najprej malo teorije, potem pa veliko prakse. Delavnica je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki metodo že uporabljate.

- v soboto, 6.2.2010 od 17.00 do 21.00 v Tolminu. Minimalni prispevek vsakega udeleženca - 40 EUR. Prijavite se tako, da mi napišete e-mail. Delali bomo intenzivno v manjši skupini - najprej malo teorije, potem pa veliko prakse. Delavnica je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki metodo že uporabljate.

v soboto, 27.2.2010 od 16.00 do 20.00  v Naklem. Prispevek vsakega udeleženca - 50 EUR. Prijavite se po telefonu na njihovi recepciji. Predhodne prijave so obvezne. http://vitacenter.dev.si21.info/sl/Aktualno  Delali bomo intenzivno v manjši skupini - najprej malo teorije, potem pa veliko prakse. Delavnica je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki metodo že uporabljate.

- v petek, 12.3.2010 od 9.00 do 14.00 v Šentjerneju. Delavnico organizira RIC in je namenjena prebivalcem dolenjske regije ter je brezplačna. Prijavite se na RIC Novo mesto.

 

Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe metode EFT:  

- v soboto, 30.1.2010 od 10.00 do 14.00 v Ljubljani. 

- v soboto, 6.3.2010 od 10.00 do 14.00 v Ljubljani. 

Za vse tiste, ki ste se udeležili kakšne od mojih začetnih štiriurnih delavnic. Mislim, da je že čas, da vas naučim kakšnih ''naprednejših'' postopkov, spretnejših pristopov, skratka - čaranja v najboljšem pomenu besede :))) Intenzivno bomo delali predvsem tri pomembne stvari:
 - natančno in v globino sestavljanje pozitivnega dela pri uporabi Možnosti izbire
 - iskanje naših globoko vsajenih prepričanj (ki se jih za povrh včasih niti ne zavedamo) in njihovo brisanje
 
- prekrasno, čarobno in delujoče EFT zdravilo za naše (najrazličnejše) odnose, v katerih smo in v njih poleg uživanja tudi trpimo.
Prijavite se lahko samo tisti, ki ste že bili na kateri od mojih štiriurnih delavnic. Prispevek: 60 EUR.
  

Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.

Na vadbi ne razlagamo metode EFT, temu so namenjeni EFT Priročnik in delavnice, ampak samo tapkamo - in vsi stojimo pod istim slapom dobrih vibracij, čeprav pride vsak s svojo specifično težavo. Dobimo se in delamo:
V Ljubljanivsak ponedeljek od 19h do 20h v prostorih društva Altra, Zaloška 40, Ljubljana. Udeležba je brezplačna, prostovoljni prispevki zaželjeni.
V Naklem: v sredo 27.1., 10.2., 24.2., 10.3., 24.3., 7.4., 21.4. od 18h do 19h v prostorih Vita centra, Naklo pri Kranju. Udeleženci plačajo prispevek 10EUR (pogoji Vita centra).
V Mariboru: v sredo 20.1., 3.2., 3.3., 17.3., 31.3., 14.4., 5.5., 19.5. od 19h do 20h v Mariboru, OŠ Prežihov Voranc, Gosposvetska 10. Priporočen prispevek je 5 EUR, kdor ne zmore, lahko pride vseeno.
V Novem mestu: v četrtek 21.1., 4.2., 18.2., 4.3., 18.3. od 19h do 20h v prostorih RIC-a Novo mesto. Udeležba je brezplačna, prostovoljni prispevki zaželjeni.  
V Žalcu: v četrtek 28.1., 11.2., 25.2., 11.3., 25.3., 8.4., 22.4. od 19h do 20h v prijazni hiši na Hmeljarski 3Priporočen prispevek je 5 EUR, kdor ne zmore, lahko pride vseeno.  
V Črnomlju: v petek, 29.1., 12.2., 26.2., 5.3., 19.3. od 18h do 19h v prostorih Kulturnega doma. Priporočen prispevek je 5 EUR, kdor ne zmore, lahko pride vseeno. 
V Kopru: vsako sredo od 18h do 19h v prostorih podjetja Slikoplast, Ul.15 maja 2, 1.nadstropje. Vodi Zdenka, ki se je pri meni udeležila EFT tečaja tako prve kot druge stopnje. Njen mobi: 041 574 148. Prostovoljni prispevki. 
Torkova ''EFT raziskovanja telesa v gibanju'' je relativna novost, s katero sva začela lani novembra v paru s Samotom Koprivcem. Je odpravljanje energijskih zamaškov na TURBO način, saj jih namensko iščemo in sprožamo z vodenim telesnim gibom - in kar je najlepše - jih nemudoma tudi odpravimo s tapkanjem. Pristop je zbudil veliko zanimanje v Angliji, kamor sva bila s Samotom povabljena, da ga v živo predstaviva ljudem iz vsega sveta, ki so se udeležili vsakoletnega kongresa, imenovanega Masterclass. Spletna stran za EFT Masterclass, ki  je bil oktobra v Angliji: http://www.eftmasterclass2009.com/ . Udeležbo vsem resnim ''tapkalcem'' priporočam vsaj enkrat v življenju. V Ljubljani se dobimo in delamo vsak torek od 17.15 do 19.45  v Damara centru, Hubadova1. Priporočen prispevek je 5 EUR, kdor ne zmore, lahko pride vseeno.  
Za tiste, ki ste že bili na kakšni od mojih delavnic - in se vam zdi, da bi potrebovali ''ponavljalni'' tečaj - lahko pridete ponovno za samo polovičen prispevek (če je seveda na delavnici še prostor - in običajno je vedno vsaj kakšno mesto prosto). Verjemite, da boste doživeli veliko novega - ljudje bodo drugačni kot takrat, ko ste bili prvič, jaz bom drugačna, vi boste drugačni..... 

Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben. 

Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.emofree.com , ki pa je v angleščini.   

DVD-ji, ki so dobrodošlo dopolnilo EFT priročnika

Mnogi me po e-mailih sprašujete, kje bi se jih dalo dobiti. (Omenjeni DVD-ji so v angleškem jeziku!)

Vsak si jih mora naročiti neposredno na originalni www strani (https://www.emofree.com/EFTStore/), saj sem sedaj dosegla mejo 100 kopij, za kolikor Gary dovoli kopiranje.

Ogled kateregakoli kompleta DVD-jev, ki so trenutno na voljo, vsakemu od vas močno priporočam v ogled. Na njih so posnetki resničnih živih ljudi z resničnimi živimi problemi in na lastne oči se vsak lahko prepriča, kako deluje metoda EFT.      

Praktične predstavitve delovanja metode EFT za skupine 
Za vsakega od vas, ki je član kakšnega formalnega ali neformalnega združenja - če se vam zdi, da bi bili ostali člani veseli mojega enournega uvodnega predavanja - napišite mi. Kot vidite iz urnika, je takih predstavitev čedalje več in so vedno zelo toplo sprejete. Z moje strani je tako predavanje brezplačno, je pa super, če je možnost pobiranja prostovoljnih prispevkov. 
Tako da - hvala vsem že vnaprej za napor organizacije - verjemite mi, ljudje vam bodo zelo hvaležni! Vi pa boste uživali (kot uživam tudi jaz). 
Po moje bi metodo EFT moral poznati vsak živ Zemljan, saj je najlažja, najnežnejša, najhitrejša in najučinkovitejša od vseh metod za samo-pomoč. 
Če imate kakšno svojo zgodbo, vprašanje, mnenje - napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK! 
Vas vse ljubeče pozdravljam! 
Pika 
P.S.: Pa še za zamudnike: 
- v okviru Dolenjskega obzornika na Vašem kanalu - 24.11. - prispevek o RIC-u je od 20.minute naprej, EFT in jaz pa od 23.minute naprej (je pa parkrat metoda EFT omenjena že prej). Povezava: 
http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=3341&Itemid=133
- povezava na posnetek oddaje na RTV SLO2, ki je bila na sporedu v torek, 28.julija ob 20.30.
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV (20.6.2009): http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'': http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133  
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 - povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...  http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
- RTV SLO - Dobro jutro v ponedeljek, 24.11.2008 zjutraj: 
Kot sem rekla pred kamero - strastno sanjam o dnevu, ko bo metodo EFT poznal in uporabljal vsak otrok - šolar - mladostnik - odrasel - prav vsak živ zemljan..... 
- Posnetek oddaje na RTV SLO - Dobro jutro v ponedeljek, 7.4.2008 - lahko si lahko ogledate ne tejle povezavi:  
http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.13471856
Če posnetek ne dela, je potrebno naložiti Realplayer, ki si ga lahko brezplačno naložite na tejle povezavi:Windows Live: Make it easier for your friends to see what you're up to on Facebook.

Keep your friends updated- even when you're not signed in.

Arhiv EFT Novic