27 februar, 2017

EFT novice 27.2.2017 in kako nam manjka znanja o - sebi...

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
kakšen plaz se je usul na moje ponedeljkovo razmišljanje – sem res vesela, da je večina zelo dobro razumela, kaj pišem, in samo dodala svoje lastne besede iz svoje osebne izkušnje.
Krasno branje, upam, da bo navdihnilo še koga, ki o nečem podobnem sicer razmišlja, pa se ponovno in ponovno zatakne v neki ''zaklenjeni'' misli, kaj vse bi najprej morali pri sebi izboljšati in popraviti družinski člani, da bi potem vsem bilo bolje in lepše.
Resnica je malce drugačna – ko jaz kot mama naštevam svoji hčerki, kaj vse (po moje) naredi narobe in kaj vse bi morala (po moje) spremeniti pri sebi, to ni (samo) skrb zanjo.
Tako je seveda videti, in tako zelo privlačno je to videti na ta način!
Na ta način sem jaz ta vsevednica, dvignjena nad ostale, boljša, pametnejša, odgovornejša, zrelejša, krasnejša, na vse načine močnejša.
Kaj pa sem jaz pripravljena storiti zase?
Koliko neizkoriščenih možnosti v dnevu pa spustim skozi svoje prste jaz?
Neizkoriščenih zase?
Za katere spremembe točno in natančno vem, da bi mi koristile, pa ostajajo samo v teoriji, do prakse pa nikakor ne pridejo?
Ker je tako neskončno lažje naštevati družinskim članom, kaj vse delajo narobe, še posebej, kadar to vse res delajo narobeJJJJ.
Samo na ta način se stvar ne reši, res ne – kot velja znani rek – če še miljontič naredim isto stvar na enak način, se nimam kaj čudit, da bo rezultat spet enak – kakšen pa naj bo?
Imamo res tako zelo ''uhojen'' en sam način delovanja?
Mi je bilo v resnici tako globoko prepovedano, da poskrbim zase, da mi je to tako neznosno težko - kaj težko, nemogoče! - še danes?
Kot je krasno in zgoščeno opisala ena od tapkalk, ki se je odzvala na ponedeljkove EFT novice:
Kar naprej niham v razmišljanju, če je tapkanje pravo zame ali ne. Vsekakor je naporno in težko se soočati z vsemi zelo težkimi čustvi. Ne bi bilo morda bolje, da jih potlačim in živim lepo naprej? Samo kaj, ko ne živim tako zelo lepo!! Vsa jeza in žalost v bolečini krčita moje mišice in zdi se, da je bolje, ko čustva sprostim, čeprav ne nujno takoj. Vsekakor mi je tapkanje zelo pomagalo ta teden, ko moja hči preboleva gripo. Zelo me je skrbelo, težko sem gledala njeno trpljenje in poslušala jok, vse me je bolelo od tega. Potem pa sem le sredi noči ob njej tapkala na strah za hči in potem še jezo do staršev in bolečine so bile zjutraj neverjetno manjše. Zdi se, da je živeti svojo resnico nujni pogoj za moj obstoj…
 
Mislim, da z dokaj veliko gotovostjo velja, da nam je bilo prepovedano – ne toliko z besedami, pač pa z zgledom, ki ga ni bilo.
Ga ni bilo, ker ga ni moglo biti – od kod pa naj bi se vzel?
Zato je sedaj na nas, da se vprašamo – kaj se lahko, kaj se hočem, kaj se moram naučiti o sebi?
Da bom srečnejša v svoji resnični koži in – ne nazadnje - boljši zgled vsem, ki pridejo z mano v stik.
Če si seveda upamJJJ.
Sobota, 11. marec - 6. Vseslovenski dan za tapkanje v Ljubljani (prijave do vključno četrtka, 9.marca).
Dan za učenje o sebiJJJ.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v prihajajočih dveh tednih:
 
-          v ponedeljek, 27.februarja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Vrata točno ob 19h zaklenemo in jih ne odklepamo več. Prostovoljni prispevki.
-          v soboto, 4.marca na Jesenicah – izobraževanje vzgojiteljev, prijavljenih v katalog KATIS. Od 9h do 18h.
 
 
-          v ponedeljek, 6.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Vrata točno ob 19h zaklenemo in jih ne odklepamo več. Prostovoljni prispevki.
-          v ponedeljek, 6.marca v Ljubljani – izobraževanje učiteljev, prijavljenih v katalog KATIS. Od 9h do 18h.
-          v soboto, 11.marca v  Ljubljani6. Vseslovenski dan za tapkanje. Od 10h do 18h.
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Video posnetek, ki ga je pripravila Barbara Žetko o svoji knjigi 7 mostov po prstih - s tapkanjem do sreče: https://www.youtube.com/watch?v=iXAW2hRg_m0&feature=youtu.be
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo,
prosim, če me daš na seznam za tapkalski dan 11. marca. Ti nisem prej napisala, ker sem imela idejo, da navdušim še sodelavko (si brala moje misli...), a se zdaj vseeno prijavljam samaJJJJ.
Lepo bodi in se vidimo,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika zdravo!
Jaz absolutno pridem na Vseslovensko tapkanje, samo sporoči mi prosim, kam nakažem prijavnino, oz. da nakažem plačilo. Že komaj čakam, vedno se veselim tega druženja, če že ob  ponedeljkih nisem pogosto prisotna, pa tega nikoli ne izpustim.
lep pozdrav,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Oj!
Prijavljam se na vseslovenski tapkalski dan, super je dnevni red - kot vedno!
Tapkalski pozdravček,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
še vedno te z veseljem vsak teden prebiram, saj se najdem v marsikateri tvoji zgodbi in prigodah drugih tapkalcev. Lani mi ni uspelo priti na "shod" tapkalcev 😉. Letos se bom spet z veseljem pridružila in pripeljem še "kompanijo". Juhu!!! Se veselimJJJJ.
Lepo bodi!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika živjo,
HVALA za razmišljanje, hvala za pisma. ravno včeraj sem poslušala dr.Andreja Perka, ki je rekel, da ima povezana skupina, ki razrešuje življenjske težave, MISTIČNO moč, prav to besedo je uporabil, z zgodbami drugih ljudi, tukaj se dogajajo spoznanja, uvidi…
bodi fajn,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Tole tapkanje Schilenzauerja je pa opazil tudi moj dragiJJJJ. Pa hvali tapkanje svojim prijateljem! Ampak loti se ga pa samo z veliko muko oz. ko ga "prisilim", ker ga nekaj boli za pop... In pazi to, on misli, da jaz nadomestno tapkam za njega!!! JJJ. Je rekel enkrat zadnjič, da to sem pa sigurno tapkalaJJJJ. Model!!!! Imam odpor tapkat nanj nadomestno. Saj če sam ni za, potem itak nima smisla. Al bi pa morala eno nadomestno poskusit zanj v smislu "jaz pa že ne bom tapkal, z mano ni nič narobe, jaz sem čist OK, naj se kdo drug spreminja, če mu to paše (npr. moja žena bi se lahk spremenila tako pa tako pa tako)" JJJJJJ.
Objem,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
tole je pa tako res. Tudi sama sem šla po tej poti, želela, da me vsi podpirajo, da z menoj tapkajo, ampak, ni to tako enostavno. Rabila sem kar nekaj naših EFT srečanj, prebrati nekaj knjig in pretapkati kar nekaj vprašanj. Ja odgovor mi je bil dan, pusti jim čas, ne drezaj, poskrbi zase!!! Tako sem delala in po nekaj mesecih dela na sebi, se mi je začelo dogajati da so mi pričeli moji najbližji govoriti, drugačna si, kaj se to s teboj dogaja, čudna si.. Čutila sem pritisk, vendar ko so stvari dozorele in ko je nato prišlo še do neljube situacije, neljubega dogodka, takrat, takrat smo tapkal, ja tapkal in takrat so občutili, ter na lastni koži preizkusili delovanje EFTja. Moram reči, da je zelo važno, da daš čas, vsem, ter prepustiš stvar drugim silam, na silo pokvariš in ni uspeha.
Hvaležna na vsak tap tap, tap. Tapkanje je zakon!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
teme letošnjega vseslovenskega dne za tapkanje so super in skoraj v vsaki se najdem, tako da vsekakor pridem tudi letos. Spet sem v obdobju, ko me tapkanje rešuje, da včasih "preživim" vsakdanjo rutino. Ko me v soboto ali nedeljo že zjutraj začne nekaj tiščati, ko mi je vse odveč in preveč ter vsi v napoto, se kakor hitro se da spokam v gozd, hodim, tapkam in se pogosto zjokam. Ni mi čisto jasno kolikokšno zalogo solz imamJJ, ampak definitivno jih je še dovolj na zalogi. Ko pridem domov, sem vsaj za tisti dan nekako pomirjena sama s seboj, da lahko odfunkcioniram do večera. Moram priznati, da mi precej odleže kadar se zjokam, saj imam potem občutek, kot da so solze nekaj temnega/sivega sprale z moje duše. Ampak brez tapkanja se to ne zgodi. Vem, da s tem ne rešim problema, ki mi povzroča takšno stanje, saj ga še ne znam čisto natančno opredeliti - se mi zdi, da se zadnji dve leti vrtim okoli njega kot mačka okoli vrele kaše. Mi pa to definitivno pomaga, da ne padem v neko zanko depresije in tesnobe - in za to sem neizmerno hvaležna vsem vam, ki nas na takšen in drugačen način spodbujate, da uporabljamo EFT. Zelo se veselim letošnjega vseslovenskega dne in se že v naprej zanj zahvaljujem tebi in vsem predavateljem, ki boste v to vložili svojo energijo in srce, ter vsem nam, ki bomo s svojo udeležbo vse to še potencirali 💓 (brez matematike pa ne gre)!
Objem
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ja zanimiva tema...eni v evolucijo, ostali ostajajo nazaj...in to najožji in najdražji krog... naše družine. Ni lahko dobiti ravnovesja in se sprijazniti. Sam se počutiš bolje, a si obenem ves čas nezadovoljen, ker se ostali s tabo in ob tebi ne počutijo bolje. Ostali te ne "prepoznajo" več, ker enostavno so njihove kletke preozke, da bi lahko videli v tvoj, nekoliko širši, svet. Ne ZMOREJO, ni da nočejo! Potrebna je velika mera zrelosti, da ne zatežiš ostalim. Sem pa tja jim nakažeš, a izbira je njihova. Partnerji so najtežja zadeva. "Izbrali" so te za tisto, kar si bil/bila prej, No in kaj zdaj? Lahko, da ni on/ona več pravi partner zate in kliče po spremembi. Ja ja ...veliko je tu potrebno imeti korajže za spremembo: To so prave spremembe...Vse ostalo je tvoj razvoj. Rasteš in se posledično spreminjaš v popolnejše bitje. In popolnejša bitja so modrejša, so na višji stopnji. In tu se odločiš, če želiš biti tisti, ki nakaže pot razvoja sorodni duši (partnerjem, otrokom , mami, očetu itd) ali pa greš drugam. Za oboje imaš vso pravico izbire. Popolnejši si, več imaš odgovornosti. Potrebno je le, da se odločiš katere si boš prevzel.... vsi smo le začasno tu... vsi smo na Poti... tisti , ki odraščajo in tisti, ki ostajajo nazaj....
A sem zatežila a???!!!JJJJJ
velik objem draga Pikapolonica!!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
bravo, to je natanko tako. Ti lahko potrdim iz prve roke. Stvar se po mojih izkušnjah najbolje obnese tako, da jih v nič ne siliš in si jim zgled s tem, da delaš, kar ponujaš. Torej v našem primeru.... pridno tapkaš.... dokler te ne pocukajo za rokav... .kako ti to že delaš..... pa tudi če te ne.. .in je v bistvu to, da te pustijo pri miru, ko delaš spremembe pri sebi, v resnici že velika podpora... .da si upaš še bolj...JJJJJJ 
Pozdravček,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Sobota, 11. marec 2017 – 6 .Vseslovenski dan za tapkanje v Ljubljani
 
Dan je namenjen predvsem druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, zato je cena vsako leto simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema dvorane. Za zgodnje prijave do vključno srede, 22.februarja je cena nižja.
 
Adil Huselja: Življenje med preteklostjo in prihodnostjo
Iz sedanjega trenutka in aktualnega dogajanja se umikamo bodisi v preteklost bodisi v prihodnost, kar pa nam preprečuje stik in povezavo s samim sabo in s svojimi občutki. Zaradi takšnega "vmesnega življenja" po nepotrebnem izgubljamo svojo lastno energijo.
(Adil je po poklicu sociolog, izvajalec 2. stopnje po predmetniku AAMET, soavtor knjige Kako je EFT spremenil moje življenje … in lahko tudi vaše, predavatelj in avtor strokovnih člankov o stresu in zdravem načinu življenja).
Urša Zakrajšek: Delam v skladu s sabo ali proti sebi - in ali se tega sploh zavedam?
V trenutku, ko sem se zavedla, da počnem nekatere stvari iz navade, ki je morda celo nastala zaradi prilagajanja drugim ljudem, in da to početje nima veliko skupnega z mojimi željami, mi je bilo jasno, da želim s tem prenehati. Ampak kako? Ugotovila sem, da bi bilo dobro najprej sploh vedeti, kakšne so moje želje, prioritete, kdo sem. Si to priznati. Povedati na glas. In potem aktivno preverjati, če si to, kar nameravam početi, kamor me vodi navada, želim ali ne, če to delam zase ali za druge. Morda celo proti sebi.
(Urša je po poklicu sociologinja, ki živi in vodi skupinska tapkanja v Kranju in je EFT izvajalka 2.stopnje po predmetniku AAMET).
Katja Lapkovski Kvas: Od zavisti do motivacije
Zavist je nelagodje, ki ga občutimo, ko nadarjenost, uspeh, sreča ali imetje nekoga drugega v nas vzbudijo občutke prikrajšanosti. Zakaj nekatere ljudi občudujemo in nas njihovi uspehi navdihujejo, medtem ko drugi v nas izzovejo negativna čustva? Kaj vse bi v življenju lahko dosegli in uresničili, če bi znali uspeh drugega pretvoriti v motivacijo za našo lastno rast?
(Katja je po poklicu prevajalka, ki živi in dela v Ljubljani in je EFT izvajalka 3.stopnje po predmetniku AAMET).
Maša Kandušer: Red/nered, življenje/smrt
Letos me je prešinila zanimiva zamisel. Ste se kdaj vprašali kaj ima skupnega red in življenje ali nered in smrt? Na vseslovenskem tapkalskem dnevu bomo skupaj raziskali ti dve nasprotji in tapkali svoje neprijetne občutke v zvezi s tem.
(Maša je po poklicu biologinja. Živi v Logatcu, dela v Ljubljani in je EFT izvajalka 3.stopnje po predmetniku AAMET, vodi redna skupinska tapkanja v Logatcu).
Barbara Žetko: EFT in tabu tema: spolnost
Ste že kdaj tapkali spolnost? Vas to straši ali vznemirja? Vas je sram? Kako lahko tapkate to temo, če vam je nerodno že samo izgovoriti besedo seks?
(Barbara je avtorica knjige Sedem mostov po prstih. S tapkanjem do srečeje in je EFT izvajalka 3.stopnje po predmetniku AAMET. Živi in dela v Trstu, občasno pa vodi delavnice tudi na Krasu in v Ljubljani).
Alja Inkret Koštrun: Občutki so moja osebna resnica
Poslanstvo pravde je zgolj delitev pravice, kot jo določajo papirnati zakoni in razume sodnik. Strah, tesnoba, sram kot občutki ob tem pa so povsem naša osebna resnica. Vsak dan se kot čisto običajni ljudje srečujemo z različnimi pravnimi situacijami, pa naj gre za konflikt s šefom v službi, za prometni prekršek ali pa za enostaven nakup avta, ki se nato sprevrže v obup. V vseh teh situacijah se pojavijo neprijetni občutki, ki v nas naredijo negativne odtise. Kako se bom rešil teh negativnih občutkov? Ideja: na sodišču domuje pravica, ki me bo rešila. Pa je to res? Bo sodnik razrešil tudi moje negativne občutke in občutek tesnobe? Ali se s sodbo tudi dokončno razrešijo vsi moji občutki?
(Alja je po poklicu odvetnica. Živi in dela v Celju in je EFT izvajalka 2.stopnje po predmetniku AAMET).
 
Posebni gost, Zvonko Pukšič: EFT, ljubezen in jaz – kako s pomočjo EFT metode skozi labirinte in pasti uma prodreti do lastnega bistva in zaživeti v naravnem stanju – zavedanju čiste ljubezni in zavedanju globoke povezanosti vsega, kar obstaja.
Kakšna je resnica o življenju? Vsa resnica se skriva v ljubezni. Ko spoznaš pravo in resnično brezpogojno ljubezen, takrat spoznaš vso resnico o življenju. O slehernem delčku življenja. Resnico o sebi, o svojem telesu, o svojem zdravju, o čudovitih notranjih močeh, ki so ti dane… In do tega spoznanja ti lahko pomaga tudi EFT metoda.
(Zvonko Pukšič izhaja iz prejšnjega tisočletja. S telesom je biokmetovalec (http://www.moja-biodezela.com/ ), z dušo pa raziskovalec naravnih zakonitosti, orodij, ki jih Narava - Vesolje ponuja človeku, da bi le ta zaživel radostno življenje po svojih željah, polno obilja na vseh področjih).
 
Torej tako kot vedno dosedaj – prijazen dan za odklop, ogromno tapkanja med iskrenim zaziranjem vase, topla sveže pripravljena ekološka vege hrana za kosilo (kuha nam Maša iz Gurmame http://www.gurmama.com/), pecivo in kava popoldan, žrebanje super nagrad – in še kaj. Z zbiranjem in registracijo bomo kot vsako leto začeli ob 9h, s programom pa ob 10h in končali tam nekje okrog 18h.
Množični dnevi za tapkanje so neverjetno blagodejni – deloma zaradi vodenega tapkanja, jasno – še bolj pa zaradi občutka medsebojne podpore ob tem. In objemov v živoJJJ.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-       vsak ponedeljek ob 18h v Lenartu - Knjižnica Lenart. Vodi Mojca Zorman, obvezne prijave na 041 283 522 ali mojca.zorman1@gmail.com..
-       vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-       vsak ponedeljek ob 19h v Celju, na II. osnovni šoli - OŠ Slavka Šlandra, Ljubljanska c. 46, v učilnici v prvem nadstropju. Šola je nasproti celjskega letnega bazena. Vodi Alja Inkret Koštrun (aljainkret@gmail.com). Prostovoljni prispevki.
-       vsak ponedeljek ob 19h v Kranju. Lokacija – OŠ Franceta Prešerna Kranj. Vodi Urša Zakrajšek. Vse dodatne informacije na ursa.zakrajsek@gmail.com. Prostovoljni prispevki.
-      vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622, zupancic.zdenka51@gmail.com.
-      vsak ponedeljek nekje v Trstu in okolici. Vodi Barbara Žetko. Urnik in lokacija po dogovoru. Prostovoljni prispevki. Za dodatne informacije info@eft-trieste.it
-       vsak torek ob 18h na Ptuju - Fürstova hiša. Vodi Mojca Zorman, obvezne prijave na 041 283 522 ali mojca.zorman1@gmail.com.
-       vsak ponedeljek ob 18h v Velenju – v prostorih knjižnice OŠ Šalek. Vodi Adil Huselja. V okviru študijskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje. Več info na 041 445 052 ali okpersona.sp@gmail.com.
-      vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Več informacij na spletni strani www.custvena-svoboda.si/dogodki
-       vsako sredo ob 18h v Sežani. Vodi Ana Petelin Grubišič. Obvezne predhodne prijave na mail: ana.taptap@gmail.com ali tel. 031 335 515. Prispevek.
-       vsako sredo ob 19h v Mariboru - Center Svetlobe, Lackova c. 78a. Vodi Mojca Zorman. Prijave obvezne na tel. 041 283 522 ali mail: mojca.zorman1@gmail.com
-       vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer (031 456 958). V učilnici 16 na OŠ 8.talcev.
-       vsako drugo sredo (9.novembra, 14.decembra, …) ob 10.30h v Novi Goricimesečno tapkanje za člane UNITRI Nova Gorica. Prostori Medgeneracijskega središča. Vodi Mirjam Hojak. Brezplačno.
-       vsako drugo in četrto sredo (23.marca, …) ob 18h v Novem mestu, v Gasilskem domu Šmihel, Bajčeva 20, prostor RK, vhod pritličje na levi. Vodi Maja Fink. Zaželjen prostovoljni prispevek 3 EUR. Parkiranje je možno v bližnji okolici, samo pred gasilskim domom ne (gasilske intervencije).
-       vsak četrtek ob 8.30h v Ljubljani – DCA, Puhova 6. Za člane DCA. Vodi Mojca L. Portir.
-       vsak četrtek ob 10h v Mariboru – Center Svetlobe, Lackova c. 78a, prijave obvezne na 041 283 522 ali mojca.zorman1@gmail.com
-       vsak četrtek ob 18h v Sežani. Vodi Ana Petelin Grubišič. Obvezne predhodne prijave na mail: ana.taptap@gmail.com ali tel. 031 335 515. Prispevek.
-       skupinska tapkanja - vodi Renata Čimžar (041 665 297) – zaključena redna skupina v okviru Ljudske Univerze Radovljica, ostale skupine po dogovoru. Poleg skupinskih vodi tudi individualna tapkanja na Gorenjskem, za lažji dostop do skritih vzrokov težav po potrebi ali želji v delo vključimo pogled v astrološko karto po metodi astrologa Tad Mann-a, Astrologija življenjske dobe.
 
 
 
-          v sredo, 1.marca ob 17h v Murski Soboti  –"Kaj smo že rekli takrat?" - samo za tiste, ki ste že bili na moji delavnici in se vam v zvezi s takrat pridobljenim znanjem porajajo še kakšna vprašanja. Vodi Cvetka Horvat. Več o dogodku na naslednji povezavi http://custvena-svoboda.si/dogodki
-          v sredo, 8.marca od 19h do 21h v Grosuplju – pomladno prebujenje - mini EFT delavnica / skupinsko tapkanje. Vodi Helena Cesar. 15 EUR. Več na www.zarek-hc.si .
-          v soboto, 19.marca v Ljubljani – v okviru prireditve Sobota zame – Prebujeni v pomladni čas, predavanje in mini delavnica metode EFT. Vodi Helena Cesar. Več na www.zarek-hc.si .
-          v ponedeljek, 20.marca ob 19h v Grosuplju – brezplačna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Vodi Helena Cesar. 40 EUR. Več na www.zarek-hc.si .
-          v petek, 24.marca ob 17h v Grosuplju – začetna praktična EFT delavnica. Vodi Helena Cesar. 40 EUR. Več na www.zarek-hc.si
-          v sredo, 1.marca ob 17h v Murski Soboti  –"Kaj smo že rekli takrat?" - samo za tiste, ki ste že bili na moji delavnici in se vam v zvezi s takrat pridobljenim znanjem porajajo še kakšna vprašanja. Vodi Cvetka Horvat. Več o dogodku na naslednji povezavi http://custvena-svoboda.si/dogodki
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote24.september 2016, 19.november 2016, 28.januar 2017, 22.april 2017, 17.junij 2017, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 22. in 23.oktobra 2016, 10. in 11.decembra 2016, 18.in 19 marca 2017, 13. in 14.maja 2017, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti vse obveznosti, ki jih predvideva AAMET. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja xxxxxxx (datume še določim),  vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti vse obveznosti, ki jih predvideva AAMET. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT: v Ljubljani ob četrtkih popoldan od 16.30h do 20.30h: 15.september, 13.oktober, 10.november, 7.december 2016. V Vitacentru Naklo od 16.30h do 20.30h: čet 22.september, sreda 19.oktober, sreda 30.november 2016. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Tematske EFT delavnice – EFT za boljše počutje in več energije v Ljubljani: od 15h do 20h, sobote 8.oktober, 12.november, 17.december 2016.
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v Vitacentru Naklo ob 19h: sreda 14.september, sreda 5.oktober, sreda 9.november - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki vseh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Časopis Dolenjski list - novembra 2014 smo takole tapkali v RIC-u Novo mesto:
studio 12, oddaja Zdravo življenje, april 2014
 
Val 202, 27.marca 2014 - z mano se je pogovarjala novinarka Danila Hradil Kuplen
http://val202.rtvslo.si/2014/03/tapkanje/ - poleg je tudi super fotka redakcije, ki tapkaJJJ.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo, 20.januarja 2014
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej:
Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 17.januarja 2014 sem bila gostja Zvezdane Mlakar
na začetku je najava, prispevek pa je potem od 14.20 minute naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
članek v reviji Šolski razgledi - november 2013
 
Gea TV – 28.avgust 2013 - pogovor o EFT-ju z novinarko Jano Debeljak.
 
Časopis Dnevnik 29.avgusta 2013 - prva ocena naše skupne EFT knjige Kako je EFT spremenil moje življenje…in lahko tudi vaše.
 
TV kanal Preprosto naravno – januar 2013
V Brežicah smo posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo v ponedeljek, 28.januarja 2013 – posnetek januarske bralne Kavarne Union, kjer je Manca Košir predstavila knjigo EFT za telebane (kavarna se začne na 12.50 minuti)
zanimiv utrinek s prireditve, kot jo je doživel in opisal eden od obiskovalcev Iztok Snoj: http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Časopis Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
TV SLO1, mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012
EFT je od 19.40 minute naprej, v živo smo tapkali tremo
 
Dnevnikova priloga Zdravje, 16.avgust 2012:
 
Članek o EFT v Dnevnikovi prilogi Nika, 30.maj 2012:http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 23.maj 2012 Predstavitev knjige EFT za telebane
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
portal Siol.net, 2.maj 2012 – intervju z mano
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 21.februar 2011 tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 30.minute
in nadaljevanje – 7.marec 2011, od 7.minute naprej se Zvezdana in Gašper najprej pogovarjata o tapkanju, potem pa midve tapkava
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 24.november 2010 – oddaja o različnih načinih odvajanja od kajenja, tudi EFT seveda – posnetki prostovoljcev
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 14.junij 2010 - EFT in hujšanje - EFT je od minute 34 naprej
 
studio 12, oddaja V ravnovesju, 28.maj 2010
 
TV SLO2, oddaja Mozaik, 28.julij 2009, EFT je od 4.33.minute naprej:
 
POP TV , oddaja Vizita, 20.junij 2009
 
Dolenjski ''Vaš kanal'', oddaja v Tomovi dnevni sobi, 18.5.2009žal posnetek ni več na voljo, arhivirani so samo posnetki od leta 2011 dalje
 
TV SLO1, oddaja Sobotno popoldne, 28.marec 2009 - EFT je od 24. minute naprej... http://4d.rtvslo.si/arhiv/labirint/31273605
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 24.november 2008
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 7.april 2008

      --
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic