24 marec, 2014

EFT novice 24.3.2014 in o besedah

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
za vikend smo se družili na tečaju druge stopnje – sami zagreti tapkalci na kupu dva dni – ki željni prebojev in premikov pri sebi in pri drugih mislijo in dihajo v istem ritmu.
Saj vem, da sem to že velikokrat rekla, pa ne morem da ne bi spet – voditi tako skupino je zame res velika čast.
Kaj vse pogruntajo, kaj vse se jim razsvetli, kaj res globoko dojamejo v teh dveh dneh – in o sebi in o drugih – na prvi pogled seveda nič takega, ampak ko jih vidiš, kako se med tapkanjem za sekundo ustavijo, ostrmijo, se začudijo, in potem povejo svoje veliko odkritje svojemu paru pri tapkanju – in se ta potem čudi zraven – in doda kaj iz svojega - to so zame nepozabni trenutki.
Je rekla ena od udeleženk včeraj popoldan nekaj zelo resničnega o besedah, ki jih slišiš kot otrok (hvala, Petra!).
Je med vajo začutila, spoznala v globini svojega telesa - besede niso samo besede!
Besede pustijo sled v telesu – pustijo ostanek bolečine, ki smo jo čutili takrat, ko smo to besedo slišali.
In kot nas vse prevečkrat bolijo, nas ravno tako lahko pobožajo, če izberemo ljubeče – in jaz čutim EFT kot eno tako nežno božanje, objemanje sebe.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v tem tednu:
-         v ponedeljek, 24.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v četrtek, 27.marca ob 19h v Vitacentru Naklo – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Obvezne predhodne prijave na recepciji Vitacentra (04 25 19 558).
-         v soboto, 29.marca v Vitacentru Naklo – začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h). 50 EUR. Obvezne predhodne prijave na recepciji Vitacentra (04 25 19 558).
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak torek v Semiču, ob 19h za odrasle in ob 18.15 za otroke, v spodnjih prostorih Brunskoletove hiše (Taborska ulica 8, 8333 Semič, vhod s cestne strani). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         Vsak torek ob 19h na Ptuju - O)SREČEVALNICA (Dravska 8, vhod z Vošnjakove ob Maratonu). Vodi Mojca Zorman. Obvezne prijave na mail: mojca.zorman1@gmail.com ali tel. 041 283 522. Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         Vsako tretjo sredo v mesecu (16.aprila) ob 20h v Grosuplju – Pritapkajmo lepo pomlad – EFT in enostavna sezonska rutina (zavedanje sebe, dihanje, pomladna utrujenost, alergije). Center Žarek. Vodi Helena Cesar. www.zarek-hc.si
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
-         sklop osmih srečanj ob ponedeljkih od 3.marca naprej od 19.20h do 20.50h v Žireh– skupinsko tapkanje s telovadbo. V knjižnici v Žireh. Vodi Apolonija Klančar, prijave na apolonija@soliris.si. Vseh osem srečanj skupaj 64 EUR.
-         V sredo, 26.marca ob 19h v Moravčah, v sejni sobi v gasilnem domu skupinsko tapkanje za vse. Vodi Marija Gotar. Prostovoljni prispevki. Prijave možne na marija.gotar@gmail.com.
-         v petek, 28.marca od 16h do 20h v Murski Soboti - začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 26. marca 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
-         v soboto, 29.marca od 9h do 13h v Novem mestu – EFTdelavnica Drama nadzora. V prostorih društva Sonček, Mestne njive, Cankarjeva 25. Vodi Maja Fink. 20 EUR. Predhodne prijave.
-         v soboto, 29.marca od 10h do 14h v Ljubljani – delavnica EFT in čiščenje prostora ali kako odpraviti nered, ki nas fizično, psihično in čustveno obremenjuje - v prostorih Hortus vitae. Vodi Barbara Žetko (prijave na info@eft-trieste.it, število mest omejeno).
-         v soboto, 29. marca od 9h do 13h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com. 40 EUR.
-         v soboto, 12.aprila od 10h do 18h v Volčjem gradu pri Komnu – celodnevna delavnica Hujšanje in EFT - domačija pri Davidu in Martini. Vodi Barbara Žetko (prijave na info@eft-trieste.it, število mest omejeno).
-         sklop petih srečanj ob sredah, od 12.3. do 9.4., od 17.00 do 18.30, v centru Hortus Vitae na Dunajski 205 v Ljubljani - delavnica "Odkrivanje notranjih blokad na 7ih nivojih zavesti (7 čaker)". Vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com. Cena: 110 EUR (5 srečanj po 90 min)
-         sklop petih srečanj ob četrtkih, od 13.3. do 10.4., od 9.30 do 11.30 ali od 18.30 do 20.00, prek SKYPA - delavnica "Odkrivanje notranjih blokad na 7ih nivojih zavesti (7 čaker)". Vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com. Cena: 95 EUR (5 srečanj po 90 min)
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja,
letos me ni bilo, ampak tudi v tem je nekaj pozitivnega. Danes vem, da bom naredila vse, da bom vedno prisotna!! In jasno tapkala na naslednjo misel: nekaj sem izgubila, nekaj sem zamudila, tega ne bo več nazaj, nikoli več ne bom tega doživela, ne morem se vrniti nazaj s časom in se za nekaj drugega odločiti ...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Hvala za prečudovit 8. marec. Ne vem kaj bi izpostavila, ker je bilo vse tako super. Morda to, da smo bile skupaj tri sestre…V meni se je prebudilo kar nekaj stvari. Sem se v nedeljo kar nekaj časa sestavljala...
HVALA in močan objeeeem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Da nanizam nekaj zaporednih dogodkov v soboto:
- ko sem vstopila skupaj z eno od tapkalskih kolegic, sva takoj zavili k skupinici naših, kjer je bila v njihovem šopku Jaqui. Zdaj sem jo prvič videla v živo. Oglasila se je mala punčka v meni: Jaz bi tudi rada poklepetala z njo. AMPAK: Ne seri, saj te ne pozna; z ostalimi se je že srečala, s tabo še ne; ne teži čisto vsakemu; kaj pa boš potem, ko boš pokramljala z njo, boš kaj več vredna?, aja saj nisi pomembna, nisi nič posebnega, zakaj bi jo utrujala?, vsi tukaj v dvorani so pomembnejši od tebe in imajo večjo pravico se seznanit z njo;....
- Vsedem se na svoj stol z grmado teh prepričanj, občutkov, nakar mi tapkalska kolegica  pravi, da sem videti strašno "down"; skomignem in ...predavanja se začnejo. Tapkamo.
- med pavzo sem spet v krogu naših; odzovem se na nek sprožilec in NA GLAS rečem: v meni se je takoj zjutraj zbudila želja, da se postavim pred Jaqui, da spregovorim nekaj besed z njo. Sledilo je vprašanje, kaj me drži nazaj in sem zdrdrala nekaj zgornjim misli in dodala, da bom tako ali tako vso angleščino pozabila, ko bom hotela odpreti usta. Zraven je bila ista kolegica, me spomnila na moj jutranji izgled in rekla: pridi, te predstavim Jaqui. Si lahko misliš reakcije v mojem telesu: mehka kolena, cmok v grlu, prelet angleških vljudnostnih fraz pri spoznavanju 2, tresenje rok... izustit sem uspela le: oh, saj ni treba, glas v meni pa: butara, zdaj imaš priložnost!
- in sva šli do Jaqui, me je predstavila, jaz sem govorila v angleščini brez zatikanja, še marsikaj zgoraj zapisanega sem povedala, a Jaqui je bila čisto prijazna, rokovali sva se, nasmejala se mi je zaradi treme,... in sem šla sedet na svoj stol.
- naslednja pavza: kolegici se zahvalim, da me je prepričala, da sva šli do Jaqui. In ona doda: naslednji korak je, da te Andreja fotografira z njo; aj, spet smo tam! Rekla sem (da ne bi izpadla popolnoma brez poguma): v redu, če bom pač srečala Andrejo. Je skoraj stala za mano!!! Obljuba dela dolg, povedala sem Andreji še ta del zgodbe in že sva frleli s fotoaparatom do skupinice, kjer je bila tudi Jaqui. In Andreja je naredila 2 fotki. Spet sem Jaqui povedala, da gre za preizkus mojega poguma, in veš kaj je rekla? Si lahko misliš. Rekla je: TAPKAJ! Jasno, sledil je vsesplošen smehJJJJJJJ
V nedeljo sem tapkala ves dan, na vse zapisano v prvem odstavku. Naporno z eno besedo. Odkrila sem, kako se blokiram: en del hoče nekaj, drugi del drugo. Nisem še dokončala, sem pa precej bliže centrifugi kot včeraj, tudi danes sem namreč že tapkala. In še bom.
Sobota mi je bila res fenomenalna. Čestitam za organizacijo. Bravo!
Lepo se imej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…ja, s policajem bil šok - čustva so privrela na dan kot vulkan, stekle so solze (kot si sama na začetku rekla, da včasih tapkalce spremljajo solze, pa mi ni bilo čisto jasno, kako, pa sem takoj dobila razlago in dokaz pri sebi). In prav zato sedaj tapkam občutke ob pogledu na uniformo.... Pa še srečala sem sodelavke, znanke, ki jih nisem videla že vrsto let in je bilo srečanje prijetno in zanimivo presenečenje....
Pozdravček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Naj se ti ob tej priliki tudi zahvalim za vseslovensko tapkalsko soboto. Izvajalci so bili res fenomenalni. Bila sem sicer utrujena, pa vendar ... ko veš in ko čutiš, da je svet okrog tebe postal popolnoma drugačen. Sicer ne veš, kaj točno se ti je zgodilo, samo veš, da je fajnJJJJJJ.
Hvala, hvala, hvala in ja - prijavljam se že na naslednji vseslovenski tapkalski dan. Juhej!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Včerajšnje skupinsko tapkanje na temo ZAKAJ TOLIKO PRIČAKUJEMO OD SEBE se me je zelo globoko dotaknilo. S svojo zgodbo in sliko na to temo sem šla zelo ….zelo globoko vase – do najzgodnejšega otroštva in moje rojstvo. O, šit! In kaj sem ugotovila? In kaj sem vse delala, počela že ves ta čas od kar sem na tem svetu? ZELO sem se trudila, da bi svojim staršem in kasneje tudi svoji okolici VEDNO ZNOVA OPRAVIČEVALA, DA IMAM PRAVICO, DA OBSTAJAM!!! Pa še nekaj. ODPOR !!! Ozavestila sem razlog zakaj se velikokrat obotavljam, da mi ne bi bilo treba oditi na skupinska tapkanja. Do zadnjega trenutka preden se odpravim, iščem razloge in opravičila (pred seboj, seveda!), zakaj se mi jih ne bi bilo treba udeležiti!! In kot zanalašč – na vidiku ni nobenega prehlada, nobene gripe, nobene kronične bolezni ….Fak!!! In ker sem discipliniran - dosleden človek po svoji naravi, se ZAVESTNO skalkuliram (v glavi!), da so tovrstna udejstvovanja na skupinskih tapkanjih nekaj kar mi bo zagotovo koristilo, ker bom naredila nekaj zase, premorem toliko POGUMA in GREM v neznano - brskati po svoji notranjosti!!!
In na koncu si vedno rečem: HAALLOO … PREŽIVELA PA SEM LE !!!
Hvala ti, da obstajaš in da si to kar si!!!
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Danes je čudovit dan, seveda ne gre brez tapkanja, ki je pri meni postalo tako kot dihanje – kot nek ljubeč, intimen odnos s seboj, varen, podpirajoč….
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jezna sem. Še vedno sem jezna!! In točno takrat, ko sem najbolj jezna tudi drugače, takrat začnem goltat hrano. Mečem vase, ko sem jezna…..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Vprašam ga kdo mu je povedal to skrivnost, da je pesmica težka. Pričakovala sem, da je to nekje slišal in vzel za čisto resnico. Odgovoril je, da mu ni nihče povedal, da je težka. Ampak, da ima tri kitice!!!!!!!!!!!!!!! in to je ja zelo težko!!!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 31.maja ter 1.junija, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 5.aprila, 10.maja, Vitacentru 29.marca - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 5.aprila, 10.maja, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 27.marca v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic