11 november, 2013

EFT novice 11.11.2013 in super zgodba o postevanki

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej - še en kraj sem danes dodala na spisek skupinskih tapkanj – ta teden Saša začne v Litiji.
Super, kako se kraji dodajajo kot po tekočem traku – praktičen izraz tega, da res vemo, da lahko z občutki v resnici kaj naredimo, samo smo še na začetku te poti in nam prav pride malo podpore.
 
Sem prejšnji teden dala intervju novinarki za revijo Ženski svet.
V takih primerih (zaradi novinarskih vprašanj seveda) pogledaš svoje življenje z današnje perspektive in ugotoviš – pa saj jaz sem se vendar v resnici zelo spremenila!
In kaj vse se mi je že zgodilo!
Sem bila kar zadovoljna sama s sabo in s svojo potjo.
Predvsem zato, ker sem bistveno bolj zavestna tega, da sem čisto OK točno taka, kakršna sem.
Z vsem napakami vred.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih v tednu po počitnicah:
-         v ponedeljek, 11.novembra od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v torek, 12.novembra ob 16h v Mariboru – EFT za Studenčane ob 90-letnici Kulturnega društva Studenci. Dom pod gorco. Brezplačno za vse.
-         v sredo, 13.novembra ob 16h v Kočevju – brezplačno za člane Univerze za 3. življenjsko obdobje.
-         v četrtek, 14.novembra ob 17h v Novem mestu – za člane Društva upokojencev Novo mesto.
-         v soboto, 16.novembra v Ljubljani – celodnevna AAMET 1.stopnja.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 9h v Mariboru v prostorih Šenta, cesta Proletarskih brigad 61. Vodi Marjana Fras, 041 299 270.
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 6 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak ponedeljek ob 17.45 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-         vsak torek ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar Kampuš.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 4 eur.
-         vsak torek ob 19h v Semiču, v prostorih Kulturnega centra Semič (http://www.kc-semic.si/si/; pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsako sredo ob 18h v Kočevju v prostorih rekreacijskega centra Gaj, Trg zbora odposlancev 32a. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 19h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
 
 
-         tri jesenske sobote – 12.oktobra, 26.oktobra in 16.novembra – vsakič od 9h do 18h – Volčji Grad pri Komnu – na domačiji pri Davidu in Martini – tri sobote za celostno prenovo telesa in duha. Več informacij Barbara Žetko.
-         v ponedeljek 11.novembra od 18h do 20h v Ljubljani – mini delavnica EFT in prisluhni telesu (moč naše medenice). Prispevek za posamezno delavnico: 20 EUR. Delavnico vodi: Anja Weber (več informacij o vsebini delavnice na telefonski številki 041 841 545 ali na: anja.weber@gmail.com
-         v soboto, 16.novembra od 9h do 13h v Žalcu – EFT in odstranjevanje neprijetnih čustev. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 29 oz.35 EUR. Prijave na tanja.vovk.petrovski@gmail.com (041 789 300).
-         v sredo, 13.novembra ob 16.30h v Murski Soboti - brezplačna uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Hiša sadeži družbe, ulica Štefana Kovačiča 20.Vodi Cvetka Horvat.
-         v petek, 15.novembra od 16h do 20h v Murski Soboti – začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 13.11.2013 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
-         v soboto, 16.novembra od 15h do 19h v Novem mestu – začetna 4-urna EFT delavnica. Vodi Maja Fink. Prijave na maja.fink2eft@gmail.com ali na 040 860 140. 40 eur
-         v soboto, 23.novembra od 15h do 19h na OŠ Dekani– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Berta Rebol. Prijave na berta.rebol@gmail.com.
-         v ponedeljek, 25. novembra od 16h do 20h v Lendavi– začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih prostorih Sofija, medgeneracijska hiša v Lendavi. Vodi Cvetka Horvat. 38 EUR. Prijave obvezne do petka, 22.11.2013 na cvetka@custvena-svoboda.si (041-822-850).
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
ja, dejstvo je, da se po tapkanju stvari dogajajo. Kot sem ti povedala na najinem zadnjem srečanju pred 10 dnevi, se je depresija, ki se me je oklenila po dopustu, po kakšnem mesecu dni spremenila v tesnobo. To je izgledalo tako, da se mi je zjutraj, zaradi kakšne brezvezne skrbi (lahko čisto majčkene) ustvaril v trebuhu en cmok, ki sem ga večjega ali manjšega prenašala s seboj cel dan (tudi med vikendi). Zvečer, ko so bili vsi "problemi" tistega dne za menoj, se je pa ponavadi razgubil. En teden po najinem zadnjem srečanju, točneje prejšnji torek, sem ugotovila, da cmoka v trebuhu ni, prav tako ne v sredo. Čez praznike se je 2x ali 3x poskušal oblikovati - vendar neuspešno. Včeraj zvečer sta mi zbolela oba otroka, ampak jaz sem čisto OK, nobene tesnobe!!! YESSSSS!!!
Za vse, ki boste to brali naj še povem, da mi je Vesolje k sreči v trenutku, ko me je (zgoraj omenjena) depresija strašansko dušila, pripeljalo na pot Piko, ki mi je takrat življenje IZJEMNO, IZJEMNO, ... olajšala. Pika, še enkrat OD SRCA HVALA!!! Ne vem, kako bi se zadeva razvila, brez najinih srečanj in tudi nočem vedeti.
Še ena zanimivost Pika. Po mojih "travmatičnih izkušnjah" s sodelavcem, ki sva jih nazadnje predelovali, sem imela precejšnje probleme s koncentracijo, spominom, .... Kljub temu, da je bila matematika vedno eden mojih najljubših predmetov, me je ob pogledu na sudoku vedno prešinila misel, da se moji možgani tega enostavno ne zmorejo lotiti. Takoj naslednji dan po najinem zadnjem srečanju sem se kar tako lotila in rešila svoj prvi sudoku v življenju (po moje nekje sredno težkega). Glede na moje izkušnje po najinem predzadnjem srečanju vem, da to še ni konec. Kaj si lahko človek še želi boljšega!!!
Pa tako dolgega e-sporočila tudi že dolgo nisem napisalaJJJJJ.
Objem, objem, objem, ...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Sem postala brezposelna, ker so dali firmo v likvidacijo. Ne vem, kako bi preživela brez tapkanja. Vsako slabo je za nekaj dobro, zdaj tapkam za službo, kjer bom lahko počela to kar dobro obvladam in počnem z veseljem. V bivši firmi so bile razmere podle in brez prave psihične škode zame sem zdržala le s pomočjo tapkanja.
Lep dan,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla,
še nekaj misli o slepoti za našo lepoto. V oktobru sem šla na treking na Madeiro. Bilo je lepo, nova drugačna lepa pokrajina, a na vsakem koraku sem to pokrajino primerjala z našo, ki je prekrasna. Najlepši slap na Madejri se ne more primerjati z našo Brinto ali Gregorčičevim slapom (pri Kamnem pri Kobaridu) in drugimi, ki jih večina Slovencev sploh ne pozna. Če jo mahneš malo v samoto, te narava vedno poplača s prekrasnimi pogledi. To me umiri, tako kot tapkanje. 
Lepo se imej in upam, da se kmalu kaj vidimo, objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hvala Pika,
mora nekaj delovati tale EFT na mene, ker že ko prebiram tvoje vrstice ali karkoli z EFT, se mi zasolzijo oči, se pravi, da le čistim ta odvečni balast, ki je v meni... Upam, da mi uspe, da se rešim največjih bremen in seveda tudi odpora da se jih rešim, le ta je ugotavljam, res skrit v globokih kotičkih... vem, da kot otrok zaradi okoliščin nisem imela mirnega in sploh svojega življenja, in ta vragec je tako zakoreninjen v meni, da se moram zdaj matrat s temi "nevidnimi" stvarmi, ki se jih sploh ne zavedam. EFT me spremlja na vsakem koraku, na poti v službo mrmram besede, enako, ko se vračam domov in grem proti poštnemu nabiralniku, ki se ga v tem obdobju strahotno bojim in mi vragec prigovarja, "spet boš dobila kakšno slabo novico iz Sodišča glede premoženja, spet boš ta kratko potegnila, tako nikoli ne bo konca te agonije".. Moj Bog, res je že čas, da se te zadeve obrnejo in predvsem zaključijo...
Se oproščam za tole mrmranje, hvala za vse Pika, za ponedeljkova srečanja in vse ostalo,
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
jutri sprašuje, jaz pa ne znam poštevanke!
Večer. Čas za se odpravit v posteljo. Naš otrok pa v jok. V obupano tuljenje. »Jutri bo spraševala poštevanko števila štiri, jaz pa se nisem mogla naučiti; sem imela samo od popoldne od petih do sedmih čas, pa še jedli smo v tem času; to se v tako kratkem času ne da naučiti; jaz jutri ne grem v šolo!« Staršem se nam je, jasno, takoj vklopil program, po katerem je treba v takih trenutkih ravnati: »saj ni tako hudo; boš videla, da bo šlo; saj poštevanko števila dve pa že znaš; saj ne bo čisto zares spraševala, samo malo boste ponavljali …«. In ko ta program ne deluje, se nam je vklopil rezervni program: »ja zakaj se pa nisi prej začela učiti; zakaj se pa nisi že v podaljšanem naučila, namesto, da si …?« In ko tudi ta matrica ne deluje, se je vklopil še podprogram: »kaj pa drugi v razredu, a oni znajo, so se imeli čas naučiti …?« In seveda tudi ta podprogram ne prinese želenih rezultatov, zato se vklopi še: »zdaj pa že enkrat nehaj tuliti; spat se spravi; kaj pa se to pravi, saj boš celo hišo zbudila …!« Ni treba ugibati, tudi to ne prinese miru ne otroku, ne staršem. Eni zaspijo v solzah, drugi v jezi.
Jutro. Zbudit bo treba otroka in ga spravit v šolo, sebe pa v službo. »Šit! Spet bo sranje! Spet bo jok! Pa kaj jo bom na silo vlekel v šolo in vso jokajočo in brcajočo v razred ali kaj!?«
Pa tapkam po karate točki (KT): »Čeprav bo ziher štala, sem čist prepričan, drla se bo in tulila in ne bo hotla u šolo, sem jaz čist OK in tudi ona je menda OK!« In po točkah naokoli: »drla se bo; tulila bo ko zmaj; ne bo hotla u šolo«.
KT: Čeprav jaz gojim prepričanje, da bo čista štala, ko jo bom zbudil, sem jaz v redu in tudi moja hčeruza je OK in naju oba popolnoma, globoko in povsem sprejemam. Po točkah: štala bo; jokala bo; drla se bo ko jesihar.
KT: Čeprav sem jaz prepričan, da bodo sami problemi, ko jo bom zbudil in sploh ne bo hotela v šolo, sem jaz povsem OK in si odpuščam, ker imam tako trdno prepričanje, da bo štala in s tem mogoče otroka spodbujam, da bo res delal štalo. Po točkah: moje prepričanje, da bo štala.
KT: Čeprav sem jaz 80 % prepričan, da bodo sami problemi, ko jo bom zbudil in sploh ne bo hotela v šolo, sem jaz povsem OK in si odpuščam, ker imam tako trdno prepričanje, da bo štala in s tem mogoče otroka spodbujam, da bo res delal štalo. Po točkah: mojih 80 % prepričanja, da bo štala.  … in tako dalje, dokler ni bilo mojega prepričanja za kakšnih 20 %.
KT: Čeprav je meni full neprijetno, ko otrok tako joka in obupuje in sploh ne vem kaj bi naredil, se popolnoma in globoko sprejemam in otroka imam tudi rad. Po točkah: full mi je bad zarad jokanja in obupavanja.
KT: Čeprav me prav v prsih začne stiskati, ko otrok tako tuli in obupuje in ne vem kaj naj naredim, da se to neha, sem jaz v redu starš in človek in se cenim in spoštujem in se imam rad in delam najbolje kar znam. Po točkah pa: prav stiskat me začne; sploh ne vem kaj naj naredim; ja, prav v stisko me spravlja; čist sem nemočen.
Nato sem se odločil za nadomestno tapkanje problemov, za katere se mi je zdelo, da bi jih otrok lahko imel v zvezi s spraševanjem. KT: Čeprav sem Anja (izmišljeno) in me je grozno strah spraševanja poštevanke, sem čisto OK. Po točkah: strah me je. KT: Čeprav sem Anja in me je sram, da ne bi znala, sem vseeno v redu punca. Po točkah: sram, da bi ne znala. KT: Čeprav bodo vsi znali, samo jaz ne, sem jaz vseeno v redu punca. Po točkah: samo jaz ne bom znala. KT: Čeprav me bo učiteljica kregala, grdo pogledala ker ne bom znala, sem jaz v redu punca. Po točkah: kregala me bo; grdo me bo pogledala.
Ura je že toliko, da je res že zadnji čas za bujenje otroka. In? Ja, jamranje se je hitro začelo, joka pa ni bilo. Tokrat nisem nič tolažil, nič obtoževal, nič primerjal. Le sprejemal sem njene besede, jih ponavljal, še kakšno dodal in tapkal v glavnem po sebi, malo, kolikor je dovolila, po njej in malo po najljubšem plišastem medvedku. In malo srce je odprlo vrata bolečinam, da so odtekale. In na plan so prišli različni vidiki strahu pred spraševanjem poštevanke in še drugi strahovi, ki so podpirali potrebo, da ne gre v šolo.
Čeprav:
-         ne znam; se to ne da naučiti tako hitro; sprašuje pred celim razredom; bi raje, da bi me spraševala učiteljica v podaljšanem bivanju; ne sprašuje števil po vrsti ampak kar skače; sprašuje tudi poštevanko števila dve in samo štiri; je treba tako zelo hitro odgovoriti in nimam čisto nič časa za razmislit;
-         je moja najboljša prijateljica rekla, da se jaz sploh nisem zares poškodovala ampak se samo afnam in važim in za vsako figo grem k zdravniku, da bi se po tem lahko važila in to seveda sploh ni res; je rekla, da mi je opornico na nogo dal kar ati samo, da bi se važila; so ostale prijateljice okoli nje kar kimale; sem tako zelo prizadeta zaradi teh laži in opravljanja; nimam sedaj več nobene prijateljice; mi je grozno, ker bom morala v razred, kjer nimam več nobene prijateljice; samo X in Y in morda Q niso kimale, vse ostale pa so in se počutim tako izdana in izključena;
-         bom razočarala učiteljico pri krožku, ker spet ne bom mogla dva tedna telovadit, pa že prejšnji mesec dvakrat nisem mogla;
-         me bodo spet toliko časa vsi čudno gledali, ko bom šla h kosilu in po šoli in ne bom mogla normalno hodit;
-         se bom držala mize in hiše in se sploh ne bom spustila in me ati ne bo mogel spraviti v šolo, ker tudi res nočem in ne grem v šolo
-         je to vse čisto res in mi je hudo
sem jaz OK, sem v redu punca, me ima ati rad.
Čeprav morda grem v šolo ampak samo, če ne bo nikogar v razredu in po tem, ko bo matematika že mimo, sem jaz v redu.
Čeprav vem, da me ati ne bo pustil doma in da bom morala iti v šolo, sem jaz čisto v redu.
No, tako sva prišla do tega, da sva med tem celo tudi pojedla, se obula in oblekla. In ko sem dejal: »Pridi, greva v avto.« Sem dobil odgovor: »Prav, ampak samo, če me boš po poti do šole spraševal poštevanko!« »!?« »Pa ja, veš, da te bom, ne!?« In ko sva prišla v šolo, na klop za preobuvanje in preoblačenje, je najprej prišla ena od tistih prijateljic, ki niso kimale in jo objela. Nato je prišla še ena od tistih, ki so kimale in rekla: »Ej, zgleda, da za tabo ponavljam. Sem si nogo zvila.« Ko sem ju prosil, če bi ji pomagali torbo v razred odnesti, sta vsaka prijela za en ročaj in smehoma oddirjali v razred. Moj otrok pa ju je z nasmehom gledal in mi rekel: »A ni že čas, da greš v službo?«, me objel, nastavil lice za poljub, se obrnil in režeč se, z usti od ušesa do ušesa, odskakljal v razred. Jaz pa hitro tole pisat, da mi ne uide iz spomina. Da bo še komu koristilo.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 21.septembra, 16.novembra 2013 ter 25.januarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 19. in 20.oktobra ter 14. in 15.decembra 2013 ter 22.in 23 marca in 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 23. in 24. novembra 2013 ter 15 in 16.februarja in 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 7. decembra, 18.januarja, 1.februarja,dopoldan – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v torek 12.novembra v Mariboru, v četrtek 14.novembra v Novem mestu, v četrtek 21.novembra v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic