09 julij, 2012

EFT novice 9.7.2012 in o sreci

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
vsakič, ko sem dalj časa v tujini, slišim zelo zanimive zgodbe.
Tako je bilo tudi letos junija.
Enkrat smo zvečer po končanem delu po večerji sedeli v nekakšni udobni ''dnevni sobi'' in se pogovarjali.
Bili smo zbrani z vseh vetrov, iz ZDA, Anglije in Evrope.
Ne spomnim se več kako smo začeli ampak pogovor se je sukal okrog sreče.
Kaj je sreča, kako doseči občutek sreče, kako zadržati občutek sreče, iz česa je občutek sestavljen, take stvari.
In se spomni Donna zanimivega poskusa, ki so ga začeli pred leti v Kanadi in ga kasneje izvajali po vsem svetu – merili so ta težko ujemljivi občutek sreče v povezavi z denarjem.
In so v poteku te obširne raziskave izvajali različne poskuse med pripadniki najrazličnejših slojev, najprej v Kanadi, kasneje tudi drugje po svetu.
Rezultati enega od takih poskusov so presenetili tako raziskovalce kot udeležence in jih presenečajo še sedaj, saj raziskava še ni končana.
Udeleženci so zjutraj dobili kuverto z – recimo – petimi evri.
Del skupine jih je moral v istem dnevu potrošiti zase.
Drugi del skupine jih je moral ravno tako še v istem dnevu potrošiti za nekoga drugega.
Raziskovalci so pričakovali, da bo prva skupina na koncu dneva srečnejša kot je bila na začetku dneva, saj so si lahko privoščili nenadejan ''užitek'' zase.
Pa ni bila. Njihovo počutje se ta dan ni bistveno spremenilo.
Srečnejša je bila druga skupina.
Presenečeni pa vsi.
Tudi mi, ki smo jo poslušali tistega mrzlega junijskega večera.
Kaj nas torej osrečuje?
Mi smo takrat ugotovili, da nas osrečuje predvsem občutek, da smo z nekom povezani.
Ki ga lahko začutimo, ko nekomu nekaj damo.
Še bolj pa, ko z nekom tapkamo.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih to poletje:
-          v ponedeljek, 9. julija od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih centra Premik na Neubergerjevi ulici 9. Po stopnicah navzdol, dvorana C. Prostovoljni prispevki.
-          od srede 18. julija zvečer do nedelje 22. julija v Kriški vasi pri Polževem – štirje dnevi tapkanja in presnih gostih sokov – in vsega ostalega seveda.
-          od srede 15. avgusta zvečer do nedelje 19. avgusta v Kriški vasi pri Polževem – štirje dnevi tapkanja in presnih gostih sokov – in vsega ostalega seveda.
-           
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/joomla-license/skupinskeeftvadbe):
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si Lokacija je sedaj nova – LU MS.
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru.
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v Mariboru – za lokacijo pokličite Andrejo Valcl na mobi 031 299 882.
-          vsak torek popoldan ob 17.30h in vsako drugo sredo ob 16h v Trstu. eft@barbarazetko.com .
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena draga Pika!
Tvojo pošto vedno z velikim veseljem in pričakovanji odprem in tudi preberem in se čudim kako dobro orodje je EFT. Ta metoda me je že od vsega začetka privlačila, tako da sem se udeležila nekaj delavnic oz. skupinskih tapkanj v Žalcu in v Laškem. Tudi na vseslovenskem dnevu tapkanja marca v Ljubljani sem bila, kjer sem se počutila čarobno lepo. Kar pri nekaj zadevah sem si že pomagala s tapkanjem, ampak zavedam se, da včasih kar pozabim nanj. Ni še popolnoma v moji podzavesti, da je tapkanje zakon!!!
Veliko ljudi je že napisalo, da si pravi sonček in tudi jaz mislim tako... Veliko uspehov še naprej in lepo, lepo se imej kjerkoli siJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljeni!
Bila sem na predstavitvi knjige EFT za telebane, ki sem jo že kar »obdelala« - poglavja, ki so me zanimala. Tudi vašega seminarja 27.6. v Mariboru sem se udeležila. Moram reči, da je bil to zame zdaleč najbolj osvežujoč izobraževalni dogodek v zadnjem času.
Tapkanje poznam že recimo tri leta. Nekaj časa sem pridno tapkala (bilo je kaj za stapkat!). Potem sem na to malo pozabila in malo pred predstavitvijo knjige ponovno začela. Torej je to vse nekako povezano: pravijo, da učitelj pride, ko je učenec zrel.
Kar pa me je navdušilo, je sproščen način, ki ste nam ga predstavili. Doslej sem bila v »strahu« ali pravilno oblikujem afirmacijo in ali se držim pravilnega vrstnega reda itn. Sedaj pa, ko je EFT postala »moja prijateljica« na drugi strani telefonske žice, gre vse takooooooooooooo lahkotno.
Hvala za to izkušnjo in en super sončen dan ob hladni pijači v globoki senci želim,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
No, pa na hitro še to:
Pogosto se spomnim, da bi morala kaj stapkati, ko nisem doma med štirimi stenami, sem morda na sprehodu ali drvim skozi mesto. Ne bi želela, da se ljudje ozirajo za menoj, če bi kar na licu mesta začela »udarjati« po sebi in bi izzvala čudne poglede in še bolj čudne ocene glede moje »peršone«. Torej sem se domislila naslednjega: vizualiziram postopek tapkanja in kasneje preverim ali je kaj pomagalo. Začuda je to največkrat pozitivno. Zadnje čase pa zadostuje že samo, če ozavestim problem oziroma negativno čustvo.
Verjamem, da so meridiani in to da jih s tapkanjem stimuliramo in sprostimo pretok, pomembni, vendar sem se spomnila na naše športnike, ki recimo v mislih »opravijo« vožnjo ali polet čez skakalnico ter so začeli ob tem dosegati veliko boljše rezultate. Vsekakor vredno razmisleka ali ne?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še to: v službi je znosnejše (kljub temu, da nimajo, revčki, za klimo in imamo 50 stopinj v stekleni, mali pisarni), si pač rečem, ma, ko vas j…, odtapkam v avtu in grem naprej. In kar gre. Oziroma – ZELO gre, hehe!
Lepo bodi in en sončen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
In izkoriščam priložnost, da še jaz opišem mojo izkušnjo, ko sem predstavil referat "Uporaba tehnike EFT pri zagotavljanju psihosocialne zaščite policistov" na mednarodni konferenci 13. Dnevi varstvoslovja v Portorožu 7. junija 2012.
Ob koncu predstavitve referata ni bilo takoj vprašanj in sem jim ponudil možnost, da jim pokažem in da skupaj tapkamo. In so sprejeli. Tako je približno 40 udeležencev sekcije tapkalo z menoj, razen enega psihologa, ki se je samo smehljal, ena psihologinja pa je pošteno tapkala. Tapkali smo na gibanje – obračanje roke in pogleda, in v treh minutah so se vsi smejali in uživali, eni so vmes nehali, vendar je velika večina priznala, da so po tapkanju bili bolj gibljivi in da so se veliko več obrnili in postavili roko v desno kot pred tapkanjem.
Potem sem v razpravi od psihologa prejel "kompliment" - da je vse lepo in prav, le da mu lasje gredo pokonci, ko sliši da je ena metoda uporabna prav za vse. Zato sem se oglasil vodji sekcije in potem sem vstal iz sredine udeležencev in odšel v osrednji del kjer je bil govorniški pult in vsem povedal: da sem od 56 svetovanj uporabil EFT v 11 primerih, ko sem ocenil, da je ta potrebna in smotrna in ko jo je druga oseba sprejela. Potem sem mu še opisal primer, ko sem nudil svetovanje po intervenciji psihologa in je potem policist lahko spal, jedel in normalno zaživel in se po nekaj dneh vrnil v službo, sem v bistvu tudi ostalim povedal o učinkovitosti tehnike.
Tisti dan in še posebej naslednji mi je kar nekaj udeležencev, ki so me poznali ali so me prvič videli, čestitali za predstavitev referata, povedali, da je stvar zelo zanimiva in prepričan sem, da bodo med njimi tudi takšni, ki bodo prej ali slej hoteli še več izvedeti o njej.
In na ta način želim tudi tebi Pika in tudi vsem ostalim zapisati, da je to tudi glavni razlog za zavračanje, kar nas naj ne skrbi, ker delamo od spodaj navzgor in se širimo na vse strani, ker stvar deluje. Če ne bi delovala, tega ne bi uporabljali. Zato vem, da smo na pravi poti.
Topel in sončen pozdrav iz oblačnega Velenja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Eno super izkušnjo moram tudi podelit. Ta teden v službi ni moje šefinje, zato sem morala na mesečnem sestanku jaz "predstavljat" naš oddelek. To mi je bilo vedno grozno, govorit pred "bolj pomembnimi" od mene, pred sodelavci in direktorico. No, tokrat pa sem se 15 minut pred sestankom lotila tapkat strah, nelagodje pred govorjenjem pred sodelavci, pač to, da sem bedna in da nimam tam kaj iskat. Sestanek je trajal 3 ure, niti malo mi ni bilo "bad" govorit pred vsemi, celo kaj predlagat,...ni mi začelo biti srce, nisem postala rdeča v obraz JJJ.
V glavnem, tapkanje je definitivno pomagalo.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
... In jaz že pridno delam reklamo za eft in tebe na mojem forumu, kar nekaj mamic pove, da tapkajo ali pa se navduši nad tapkanjem .... Lp, se vidimo na Level 2 v jeseni, če ne prej..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zdravo Pika,
hvala za poslano, vajo bom vsekakor kmalu ponovila. Hvala ti tudi za prijetno in umirjeno sobotno dopoldne--- no ---ne samo dopoldne, saj smo kar pridno delale še v drugi del dneva. Meni je bilo lepo, zelo mi je všeč tudi drugi recept - »napad« na odnose. Čeprav neprestano gravitiramo k » zosu« se pa vendarle da malce zaslutit, da bi enkrat lahko prilezli venJJJ.
Bodi dobro,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
ZELENI SOKOVI IN EFT - kombinacija gibanja, tapkanja in popolnoma svežih zelenih kašastih sokov
 
S Heleno in Dragotom Klanščkom, ki že dolgo vodita skupinska postenja v njuni hiši v miru narave blizu Polževega na dolenjskem, bomo julija in avgusta ponovno izvedli edinstveno 4-dnevno delavnico kombinacije uživanja svežih kašastih sokov in EFT-ja.
Torej – od srede 18.julija pozno popoldan (prihod najkasneje do 18h) do nedelje, 22.julija popoldan.
4 dni prehrane s »čudežnimi« zelenimi kašastimi sokovi, polnimi klorofila in sončne energije, za vmes pa razstrupljanje z razstrupljevalnimi napitki in zeliščnimi čaji.
Poleg tega bo vsak udeleženec deležen enega čiščenja debelega črevesja - hidrokolon postopka.
In – seveda - štirih dni intenzivnega tapkanja.
V ceni 320 EUR je vključeno spanje na ležiščih v hiši, vsa hrana, napitki, tapkanje in hidrokolon.
Podroben napovednik s programom dobite ob prijavi. Prijavite se tako, da mi napišete mail.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: spet jeseni
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: spet jeseni
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: spet jeseni
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 7.julija, v Vitacentru spet jeseni, eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 7. julija, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFTv sredo, 27. junija ob 18h nekje v Mariboru. Vse podrobnosti o prijavi najdete na koncu članka, ki je bil objavljen prejšnjo sredo v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401 eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Moji učenki Darja in Vera sta poskrbeli za lep slovenski prevod EFT knjige za otroke, ki jo je v angleščini napisal Brad Yates. Knjiga je na voljo v elektronski verziji na tej povezavi: http://www.bradyates.net/ww/translations.html med mnogimi ostalimi prevodi, stane 7 USD, naslov pa je Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže - zgodba o čarobnosti v tebi. Ne bo škodila niti odraslim po mojeJJJ.
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/eft-posnetki-10-marec-2012. Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB  si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic