11 junij, 2012

EFT novice 11.6.2012 in casopisna hisa Vecer casti tapkanje

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej – časopisna hiša Večer podarja vsem svojim bralcem Uvodno praktično predstavitev delovanja metode EFT in sicer v sredo, 27. junija ob 18h nekje v Mariboru. Vse podrobnosti o prijavi najdete na koncu članka, ki je bil objavljen prejšnjo sredo v Večerovi prilogi 7 dni:
 
In potem – sem v soboto zvečer na vlaku razmišljala o sebi in ljudeh in življenju.
Vožnja z vlakom mi je ljuba še od otroških let, ob pogledu na pokrajino ki beži mimo se mi zdi da moji možgani dobijo dodatni zagon za razmišljanje.
Torej – razmišljala sem o tem, zakaj delamo ravno to kar delamo in ne kaj drugega, kako delamo kar delamo, na kakšen način se nam dogaja kar se nam dogaja, take ''težke'' stvari.
Pa vam ne mislim sedaj utrujati, sploh ne.
Hočem vam samo povedati, da mi je ves čas, ko sem razmišljala, lebdel pred očmi stavek ene od tapkalk, s katero sva tapkali v tem zadnjem tednu.
Lebdel mi je pred očmi zato, ker je tako natančno opisal eno od naših človeških stanj.
Je rekla – z lahkoto si predstavljam željen končni rezultat, prvega koraka pa ne.
Kako dobro povedano!
Bistven problem odkrit lepo na dlani!
Ker – kot vemo vsi, brez prvega koraka željenega rezultata prav gotovo ne bo niti ga ne more biti.
In bolj kot nas v nek prvi korak vleče, hitreje bo reč šla.
Se pravi – bomo tapkali prvi korak.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          prvi naslednji dogodek bo celodnevna 1. stopnja v soboto, 23. junija v Ljubljani. Do takrat me ni.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/joomla-license/skupinskeeftvadbe):
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si Lokacija je sedaj nova – LU MS. V petek, 15. junija od 16h do 20h začetna delavnica.
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru.
-          vsak torek ob 19h in vsako sredo ob 20h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          vsak torek ob 18h je skupinsko tapkanje v OŠ Malečnik pri Mariboru.
-          vsak torek popoldan ob 17.30h in vsako drugo sredo ob 16h v Trstu. eft@barbarazetko.com .
-          vsako sredo ob 19h na OŠ Dekani. Prostovoljni prispevki. V soboto, 16. junija začetna 4-urna delavnica od 9h do 13h.
-          v soboto, 16.junija oganizira Nataša Kelhar v Arboretumu EFT popoldan - eksperiment, poroko tapkanja in glasbe. Počasen meditativen sprehod po parku, ki bo takrat prazen, in pod vodstvom izkušenih tapkalcev v majhnih skupinah vodeno tapkanje – zunaj, v naravi - pred dejanskim poslušanjem koncerta. Kakšno tapkanje? Tapkanje z naslovom ''POSLUŠATI IN ZNATI SLIŠATI''. Vsi vemo, kako težko se je preklopiti s problemov, ki se nam vrtinčijo v glavi na glasbo in poetsko besedo. To zahteva popolno predajo in opustitev umskih črvičkov, ki rovarijo po preteklosti in prihodnosti. Čisto enostavno, tapkalci se zberemo pred vhodom v Arboretum od 17.30 do 18.00. Pričakale nas bodo izvajalke EFT v majicah EFT, vstopnina bo za tapkalce čisto posebna, 15 EUR (sicer bo tisti dan 20 UR). Koncert se bo pričel ob 21h, v Rozariju (vrtu z vrtnicami), do takrat bomo v varnem vodstvu tapkali. Kako se bo potem po naših dušah prelivala glasba, si ne morem niti predstavljati. Če pridete, napišite Nataši mail, da bo imela občutek, kako velika bo skupina - natasa.kelhar@siol.net
-          počitnice z Barbaro Pust na otoku Ugljan pri Zadru – od ponedeljka, 25.6. do petka, 29.6. Vsak dan po kosilu malo tapkanja, ostalo prosto. danuba.center@gmail.com.
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
knjigo pridno prebiram že več kot 14 dni. Čudovita!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hojla draga Pika.
Ja moram te spet pohvalit, ker mi je zadnji odstavek tvojega predgovora v knjigi (od Zakaj vam to pišem ...) spet tako močno segel do srca, da kar boli, zdaj mene, ker sem še na poti - camino do cilja, Notranjega Miru. Upam, da mi bodo " superge " zdržale, in da bom lahko tako kot vsak dan, na Cilju rekla, Hvala za preizkušnje in moč za premagovanje in seveda tapkanje.
Hvala in srečno.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živijo!
Spet jstJJJJ. Moram povedat: to rundo sem za odnose tapkala mojega malega 2-letnega sinka. Ponavadi imava s ta malim vedno bitke, da ga previjem, se upira in noče, zelo pogosto ga na koncu previjem na silo L.... V soboto pa rečem malemu da greva kakico previt, pa najprej reče ne, potem čez 5 minut, ko mu rečem še enkrat pa sem mu rekla kar: Pejva previt, smrdi, ti kar splezaj na previjalno, takoj pridem ... in mali je šel, se ulegel in noge v luft ... JJJJ
Tapkanje je zakon!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
prav obcudujem te! Oba dneva sem se po tečaju privlekel domov, kot da bi pral lokomotive, ne pa cel dan sedel na stolu. Ko pa gledam tvoj urnik pa ti skačeš po Sloveniji in kmalu se boš tapkala še v spanju JJJ. Sicer sem pa v nedeljo po tečaju odtapkal mojega prijatelja (po telefonu!), ki je imel naslednji dan pogovor za (prepotrebno) službo. Tako šolsko sem ga! Naslednji dan me je z veseljem odpeljal vse do Laškega in razlagal kako se je odrezal!
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
p.s: Sva bila pa prejšnjič z devetletnim sinom zelo uspešna pri odpravi njegove alergije na pomladne trave. Učke je imel že čisto razdražene in nabrekle, pa sva tapkala na rdeče oči, pa na nabrekle oči, na solze, na alergene trave in zamašen nos...in 10 minut po koncu tapkanja je imel očke že nazaj bele barve! Očke ima še vedno v redu, le nos mu še malo maši. Bova tudi to porihtala JJJ
Hvala za vse! Prijeten dan želim!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Moj mož noče slišati o tem, da bi šel na tvoj seminar, je pa najglasnejša reklama za eft, saj o tem povsod govori.
Še o eft in denarju - nekako se mi je zdelo zamalo to temo tapkati, ampak sem, ko je bilo to na vrsti na svetovnem tapkalskem srečanju. In glej, enkrat sem isti dan dobila novico, da denar bo in je bil res nakazan, naslednjič, ko sem vajo ponovila, se mi je mama ponudila in obljubila, da mi posodi denar za nakup hiše -sama od sebe, in količina je ravno pravšnja.
Skratka tapkanje financ ima rezultat, čeprav sem bila pa tukaj res skeptična.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena!
Prvo, hvala za vse. Hvala za topel sprejem, odlično delavnico, druženje, za nesebično razdajanje... Že v soboto sem takoj po povratku domov tapkala. Nadaljevala sem s 1. korakom 1. recepta. Zadnje čase sem, še bolj kot prej, zanemarila vsako zdravo kmečko pamet glede prehranjevanja. Bolj kot sem metala vase vse mogoče in ob vsakem času, bolj sem bila "lačna". ....in sem tapkala - itak sem taka in ni šans, da bo drugače, ker točno vem, ker sem si že tolikokrat rekla NE, pa nič ne pomaga, ker se jaz itak ne morem spremenit.... In ni za verjet, nisem več "lačna"!!!???? Včeraj pred spanjem pa sem preizkusila še zadnji recept, stopicala po slikcah in tapkala. Prijeten občutek, še posebno za trenutke, ko ni nikogar ob tebi, da bi te potrepljal po rami in rekel, da itak BO.
Hvala ti, iz srca.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika zdravo,
še enkrat isto vprašanje: ''koliko ljudi, ki niso občutljivi tako kot ti prihaja na EFT''? mislim, da zelo malo ali nič. To so tipi ljudi politikov in neizprosnih managerjev, ki obvladujejo vse okoli sebe dokler se ne sesujejo. Ko smo tapkali vse slovensko tapkanje so mi šli skozi glavo ravno ti ljudje, ki so totalno neobčutljivi za druge razen za svoj žep. Taki ljudje sploh ne zaznajo, da imajo problem. In se ne sprašujejo, ne berejo knjig modrih ljudi, ne hodijo na delavnice in ne prakticirajo EFT.
Ne vem če si že brala Bitko za neznano od Carlosa Castanjede. V tej knjigi lepo opiše, kako mu je njegov učitelj, indijanski šaman Don Huan dejal sledeče: ''preveč si prepusten in preveč se prepuščaš''. Kaj to pomeni? preveč si prepusten – dovoliš, da vsaka zadeva pride v tebe in ne potrebnih besed in situacij in misli ne znaš odbiti, ne dovoliti, da vstopijo vate-vame, in s tem ne morejo sprožiti odziva. Seveda je velika umetnost, kako to zadevo pravilno dozirati, da ne postaneš ''ignorantski politik''. Preveč se prepuščaš, pa pomeni, da v našem čustvenem odzivu, ki ga doživimo zaradi zunanjega dražljaja ali notranje misli se enostavno temu čustvenemu dogajanju enostavno prepuščamo in na nek način v njem, idiotsko se sliši, verjetno celo uživamo, kajti če to ne drž tega odziva ne bi tako dolgo gojili. Žal tudi fizični mazohist uživa v svoji bolečini. Ljudje, ki smo močno podvrženi psihični – čustveni preobčutljivosti, smo na nek način čustveni mazohisti. Ne sliši se lepo a imam občutek, da to kar drži.
Današnja glavna tema tapkanja, da se ustavimo in vprašamo kaj v trenutku, ko želimo nekaj fizično storiti, npr: odpreti hladilnik in vzeti hrano, da se ustavimo vsaj za sekundo ali dve in se vprašamo: ''Kaj res čutim?'' moram reči, da je dala že prve rezultate. Ko sem hotel spet po standardni proceduri zagrabiti futer in ga nesti v usta sem se to vprašal. Je delovalo. Prekrmilil sem avtomatskega pilota in mu v standardni software vnesel dodatno kratko rutino in lahko sem zadržal roko, istočasno pa opazoval svoje občutke, ki sem jih ponavadi s hrano hotel potlačiti. Danes je delovalo, upam, da do tudi v naprej. To me spominja na slovenski rek, da ko si togoten štej do 10, da se kompulzivna jeza poleže, da lažje zavestno deluješ.
Ko smo tapkali na politike, ki so zaverovani sami vase, me je prešinila ideja, kako so podobi z norci, ali ljudmi v afektu le, da se vedejo navidezno prisebno in realno.
Za prepir z norci drži sledeče: ne prepiraj se z norci. Ko se prepiraš z njimi, se v resnici spustiš na njihov nivo in se zavedaj, da si na njihovem terenu in da imajo oni pri tem veliko prednost, imajo veliko večjo kilometrino in so na svojem terenu. Na racionalne razlage ne reagirajo. Tako, z norci se ni za prepirati, temveč je potrebno ubrati svojo pot.
Lp
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
vse okej pa sam na bolš gre,
tamal mi sam reče, nej ga potapkam, kadar kaj zagusti (pretep, cepljenje in obup, ker da je debel), tamala pred kolokvijem al pa ispitom, in včasih blagovoli pustiti, da jo tapkam, kadar mi pripoveduje kaj napetega, jes pa itak skos mrgolim, zaporedje zvečer, sore spot in karate sta pa kar kadar kaj ne štima, moj je pa sam eno obrv privzdignil, rekle, dej dej, ti kar tapkaj, so we agree to disagree…
življenje je postalo bolj živobarvno, lakše se diše, saj ne morem rečt, da je dramatično, pač pa zlo dobrodejno. manj se jezim in bolj uživam. zjutraj se veselim novega dne, čudežki kar redno prihajajo, kakšni so pa že prav čudeži.
hvala ti za nazaj, zdej in naprej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobota, 23. junija 2012 od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: spet jeseni
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: 30.junij in 1.julij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 2. junija, v Vitacentru spet jeseni, v Ljubljani 7.julija eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 2. junija, 7. julija, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v četrtek 10. maja v Domžalah, …eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Moji učenki Darja in Vera sta poskrbeli za lep slovenski prevod EFT knjige za otroke, ki jo je v angleščini napisal Brad Yates. Knjiga je na voljo v elektronski verziji na tej povezavi: http://www.bradyates.net/ww/translations.html med mnogimi ostalimi prevodi, stane 7 USD, naslov pa je Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže - zgodba o čarobnosti v tebi. Ne bo škodila niti odraslim po mojeJJJ.
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/eft-posnetki-10-marec-2012. Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic