14 november, 2011

EFT novice 14.11.2011 in o vrednosti izkusnje

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
večkrat rečemo – Slovenija je lepa in hkrati dovolj majhna, da jo prevoziš v enem dnevu.
In kakšni kontrasti so to, sem v soboto doživela na lastni koži.
Dopoldan smo delali v Trstu, kjer je sijalo jasno sonce in je pihala tako močna burja, da nam je odnašalo vse, kar ni bilo res trdno pritrjeno.
Popoldan pa Vitacenter – mirno, toplo, in takoj po mraku gosta megla, da ne veš ali dežuje ali kaj.
Vse na en sam dan.
In vsi itak VEMO, da so take razlike možne.
Ampak eno je vedeti, drugo pa izkusiti.
Izkušnja je čisto nekaj drugega kot vedenje iz razuma.
Vedenja imamo vsi na tone – iz šole, iz knjig, iz poročil, iz pripovedovanja drugih.
In iz tega ''vedenja'' nam je težko izstopiti, je oklep, ki nam zapira nove možnosti.
Izkušnja pa nam ta oklep odpre.
Vsaj za trenutek.
In odpre ga tudi tapkanje.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v sredo, 16.novembra od 19h do 21h v Vitacentru Naklo – mini 2-urna EFT delavnica ''Željena telesna teža. Predhodne prijave sporočite na Vitacenter.
-          v četrtek, 17.novembra od 19h do 20.30h v Žalcu – skupinsko tapkanje
-          v soboto, 19.novembra v Ljubljani – celodnevni tečaj EFT 1.stopnja.
-          v ponedeljek, 21.novembra ob 16h v Celju – Uvodna praktična predstavitev za Hospic – prost vstop za vse. Naslov: Kocenova 8.
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk:
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ajdovščini
-          vsak torek ob 19h je skupinsko tapkanje v Ljubljani v Šiški www.odprta-pot.si
-          redna skupinska tapkanja v Mariboru – na različne teme – http://povezani.si
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dnevni Martinin EFT blog: http://povezani.si/blog
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, pozdravljeni.
Morda še veste, sem tista, ki ima težave z letenjem. Naj ob tej priložnosti povem, da nisem tapkala dovolj – na to temo; ampak kolikor sem, je precej pomagalo. Sem celo vse obroke na letalu pojedla (prej včasih sem samo vegetirala in se me nihče ni smel dotaknit, kaj šele, da bi pojedla kakšen grižljajček). V eno smer sem si malo pomagala z masiranjem bolečih točk, nazaj pa ni bilo treba. Počutim se že precej osvobojena in zavedam se, da sem zmožna ta strah povsem premagati. Zato: tapkanje je zakooon, ki osvobaja!
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika….
Lepo je prebrati take lepe vrstice… zanimivo je, da sem ravno te dni občutila to kar si opisala na lastni koži… res je … resnica hudo boli vendar na koncu osvobodi!
Pika lepo bodo in rada te imam…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
to je tako lepo povedano. Nimam besed.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
srce moje in jetra moja (je rekel kitajski cesar svoji najljubši priležnici),
jez kar delam, se učim in delam na sebi.čudo: dobre volje in nekakšnega miru mi nikakor ne zmanjka. celo pms je povsem izostal, tako da mater familias zdaj nekaj dni pred tardečo NI več zverina
menda ti še nisem pisala, da je sine, mene videč, sam hotel preskusit tapkanje in da sva potapkala za strah pred šolo oziroma enimi bullyji, da je pri prvi rundi ocenil 8, pri drugi 5, pri tretji je pa kar okol pogledal, kaj?kaj? aja, pravi, sej ni hudga. in gre po svojih važnih opravkih (origami).
eft je nekaj najbolj dragocenega, kar lahko sploh damo otrokom.
jez ga naprimer dajem tudi svojemu notranjemu otroku, ki se mi prikazuje ves bled, molčeč, miren in tih, orkamotorka, bom že izkopala na plano, zakaj je tako.
cmok
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
hvala za odgovor in usmeritev. Torej bomo tapkali..... Ja, notranji mir je najpomembnejši. Je sidro in krmilo hkrati s katerim mirno pluješ tudi v razburkanih vodah.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika !
Imaš popolnoma prav. To tudi sama ugotavljam in to vedno bolj. Ampak organizem to pokaže na tak ali drugačen način, pa če si to priznaš ali pa ne. Se mi pa zdi, da sem se vseeno že premaknila korakec naprej. Upam, da bodo ti korakci vedno pogostejši in sporočila v moji glavi vedno bolj jasna. Včeraj sem bila na eni predstavitvi in potem doma ugotovila nekaj. Bila sem edina, ki sem nenehno spraševala. Odkod so se mi porajala ta dobra vprašanja, pojma nimam - poleg tega sem govorila zelo jasno in razločno, brez treme pri vsakem stavku, kar mi nikoli prej ni uspevalo.
Tudi majhni korakci so pomembni. Bravo jaz, le tako naprej ! Tapkalni dnevnik se nadaljuje!
Bravo Pika, hvala za EFT, za iskrene misli in za to, da smem biti delček tvojega sveta.
Objemček,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika,
po ponedeljkovem tapkanju me spet skrbi, če je vse OK z mano, ker se tako dobro počutim. Neverjetno.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena!
Danes sem se že zjutraj zbudila z močnim glavobolom. Pa vzamem eno tableto, pa še eno in nič ni pomagalo. Potem pa se odločim, da grem tapkati na bolečino. Ne morete verjeti, ko sem končala po nekako sedmih minutah, sem občutila samo še malo težko glavo, pa povsem brez bolečin. Pa, da ne bi kdo mislil, da je pomagala tableta. Saj sem se odločila za tapkanje tri ure po tem, ko sem vzela zadnjo tableto. Res sem bila presenečena, predvsem za to, ker sem v tapkanju šele začetnica v Ajdovščini od julija letos. Na začetku sem bila skeptična, sedaj pa sem vedno bolj prepričana, da je tapkanje zakon.
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla, Pika,
na današnji čarobni dan ti moram malo napisati o moji štoriji.. Odkar sva si pisali sem veliko tapkala na določene dogodke in pa na ta strah, strah...
Vmes sem se prijavljala na razpise za službo in ravno prejšnji teden sem dobila informacijo, da bom vabljena na razgovor in da so razgovori kar zahtevni. Zajela me je totalna panika, kaos, noro.... Vse slabe misli so bile o meni, pa da nimam pojma, pa da sem že čisto out, ali bom sploh kaj znala povedati, pa kako se bom osmešila,...Celo noč sem bila paf. Naslednji dan takoj zjutraj akcija tapkanja, morda me je za malenkost umirilo, ampak še vedno, ko sem šla prebirat zakonodajo, me je bilo groza, brala sem, pa nisem vedela, kaj berem. Pa sem še tapkala in čez en dan sem se umirila - v smislu, da sem začela uživati ob branju zakonodaje, da mi je bil to spet izziv, da ugotovim, kako zadeve potekajo in se vodijo, še vedno sem na trenutke imela grozen občutek, strah, kot da bi me kdo držal za vrat...- to me še ni čisto zapustilo.
In potem pride do mene oseba, ki je bil v eni moji službi moj šef in mi pove, da ve za mojo prijavo in če me zanima, kakšna bodo vprašanja in mi je malo namignil v katero smer. Nisem mogla verjeti, prav ganljivo je bilo, ko je rekel: "Veš, to ne bi naredil, če bi bila zajebana, ker pa si v redu, sem to z veseljem in sem ti dal priporočilo..''. Kdo ga je klical in s kom je govoril, ne vem..Tako me je to dvignilo, da nisem mogla verjeti- to je bilo ravno tisti dan, ko smo imeli delavnico tapkanja... Danes pa sem bila na razgovoru, imela sem suha usta in zdelo se mi je, da kar nekaj bluzim, ampak menda so me izbrali..:-) Noro in jaz v sebi spet čutim zaupanje vase, pa to, da lahko in da bom zmogla, saj ne rečem, da je to čisto trdno, ampak res je drugače...In ker se bom vozila, bom lahko po poti tapkala.. in upam pridobila še malo več samozavesti glede vožnje...
Pika, hvala za tvojo energijo, voljo, da razlagaš in neumorno kažeš ljudem, kako si lahko sami pomagamo.
Jaz sem kdaj že čisto obupala, ampak, sedaj vem, da brez EFT-ja ne bi zdržala presinga tega tedna.
Lep Martinov vikend in vse dobro.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
pred kratkim sem naletela na eno super stvar in takoj pomislila, da moram to nujno deliti z bralci tvojih EFT novic. Gre za čisto kratko ampak zelo pomembno vprašanje: "Ali (v svojem bistvu/jedru) verjameš, da imaš pravico/si upravičen do ...?" Sama sem si zastavila to vprašanje glede zadeve, ki si jo močno želim, jo vizualiziram, čutim občutke kok je fino ko to imam/dosežem ... in potem ugotovila, da mislim, da si je ne zaslužim. Ja šment, kaj pa sedaj J? Ob tapkanju sem najprej občutila žalost ob tem svojem prepričanju. Žalost je zamenjala hvaležnost, ker mi je na pot to vprašanje sploh prišlo ter hvaležnost, ker imam EFT, da to svoje prepričanje lahko spremenim J. Kasneje sem tudi tapkala po principu možnosti izbire. Ob koncu sem si ponovno zastavila prvotno vprašanje in odgovor je bil: ne samo, da imam pravico, to si zaslužim J
Do naslednjič te lepo pozdravljam
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…. Gary in Mercola sta napisala, da se dosledno vsem bolnikom s fibromialgijo stanje po tapkanju izboljša, nekateri se pa pozdravijo, ker imajo vsi cel kup preteklih travm. Ampak zadeva je taka, saj veš, da se ljudje nočejo pozdraviti, niti nočejo o tem razmišljati. Hočejo biti še naprej v svojem dreku, pa čeprav jim ta sega že do vratu. Saj imajo antidepresive in protibolečinska zdravila. Da pa to popapcajo pa potebujejo samo malo vode, potem pa lahko naprej jamrajo sin se smilijo sami sebi.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
…..Popolnoma se strinjam z vsemi tvojimi spoznanji. In to je prav bistvo tapkanja, vsaj po mojem mnenju. Vsak dogodek dobi svoj prostor v nas za tisto, kar je in nič drugega. Nobenih močnih, negativnih čustev zraven, samo dogodek in konec. Nepomembne stvari nas ne morejo več prizadeti, ker se počasi zavedamo, da so res nepomembne. Zdi se mi, kot da bi imeli na razpolago orodje, ki nam pokaže, katero je bistvo določenega problema in situacije. S tem pa se lahko res posvetimo pozitivnim čustvom, ker smo polni energije, saj ni je treba potrošiti za prenašanje negativnih občutkov. In res, počasi vse postane jasno in koščki naših spoznanj kot v sestavljanki počasi tvorijo neko podobo, ki ni nič drugega kot podoba, resnična podoba, nas samih.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):
datumi: sobote 19. novembra 2011, 14. januarja v NM, 28. januarja 2012, 21. aprila 2012 in 23. junija 2012, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):
datumi: sobota in nedelja 17. in 18. december, 24. in 25. marec 2012 ter 26. in 27. maj 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: sobota in nedelja 26. in 27. november, 11. in 12. februar 2012 ter 16. in 17. junij 2012, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 3.decembra, v Vitacentru 12.novembra, v Trstu 12.novembra, : eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 3.decembra, eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – v ponedeljek, 21.novembra v Celju, v soboto, 3.decembra v Ljubljani, eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
 
 
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic