29 maj, 2018

Posebne EFT novice za soboto, 9. junija 2018

Pozdravljeni vsi ljubi moji v tale (skoraj že pravi) poletni dan,
 
pošiljam malo natančnejši opis naše naslednje skupne tapkalne sobote, ki bo 9. junija.
 
Tokratna sobota bo zadnja od treh, napovedanih meseca marca. V dveh, ki sta se že zgodili, smo se naučili predvsem tega, da več kot toliko v en dan pač (žal) ne gre – in to sem tokrat upoštevala že pri načrtovanju, ne šele pri izvedbi.
 
V dodatno spodbudo pri teh sobotah nam je lokacija, vsem dosedanjim udeležencem je bila iskreno všeč, kljub temu, da se vsakič zgodi, da nekateri prijavljeni zaidejo JJJ. Pa smo še vedno uspeli najti vse ''izgubljenčke'' in jih pripeljati na ''zborno mesto''.
 
Kolikokrat sem slišala od ljudi – morala bi tapkati, vem, da bi morala, pa:
-      me nekaj ustavlja, sploh ne vem, kaj;
-      mi nekaj brani, sploh ne vem, kaj;
-      v resnici ne znam povedati, zakaj ne tapkam sama;
-      kar pozabim, da znam;
-      ne zdržim več kot par minut, ko tapkam sama;
-      nimam znanja, kje se mi splača začeti;
-      nimam zaupanja vase, da res zmorem resničen premik;
-      mi je sami pretežko;
-      mi je sami predolgočasno;
-      ne najdem časa;
-      ne zberem volje;
-      nimam prave podpore doma;
-      nimam dovolj denarja za tapkanje v paru;
-      mi ves čas zmanjkuje besed za to, kar v resnici čutim;
-     
 
Tak dan je torej kot nalašč za vse, ki tapkanje že poznate, pa sami nekako ne najdete dovolj zaleta in motivacije. Dodaten plus je, da je cena celega takega dneva približno enaka ceni enega individualnega tapkanja z usposobljeno EFT izvajalko/izvajalcem.
 
Vsakič, ko se zbere skupina tapkalcev, ki ima jasen namen – najprej zagledati, potem pa še očistiti čimveč svoje čustvene ''navlake'', izkoristiti skupino, ki daje varnost in podporo, ter mene in ostale z vsem znanjem in izkušnjami, ki so se nabrale v letih ukvarjanja s tapkanjem, je to posebno doživetje. Taka daljša tapkanja so zato popolnoma nekaj drugega kot delavnice, kjer se učimo posameznega EFT pristopa. So usmerjena v tapkanje vsega, kar vsakokratni udeleženci ''prinesejo'' s sabo in je zrelo, da odteče, učinki pa se zaradi skupnega usmerjenega tapkanja potencirajo, kar je še posebej super pri tapkanju kakšne trdovratne težave.
 
Kaj: Dan za ''turbo'' tapkanje v skupini, podpora za premik
 
Tapkanje bomo v skupini vodili različni EFT izvajalci, vsi so kot predavatelji že doživeli svoj ognjeni krst na odru Vseslovenskega dneva za tapkanje. Teorije bo zelo malo, samo toliko, da se bomo vsi razumeli in se uglasili kot skupina, potem pa veliko veliko tapkanja.
 
Tole je okviren program za soboto, 9.junija. Vmes bomo delali kratke energijske vaje, vmes bodo tudi moja povezovalna tapkanja. Vsaj malo bomo tudi zunaj, med drevesi. Ne bodo vsa tapkanja enako dolga.
 
Renata Čimžar - prenatalna astrologija je del kompleksnega sistema ''Astrologija življenjske dobe’’ ('’Life Time Astrology’’), kot ga je postavil ameriško-danski arhitekt in astrolog Taylor (Tad) Mann. Sistem je novejši, star dobrih 30 let, in v svojem pogledu združuje astrološka (vpliv planetov na naša življenja), medicinska (fizični razvoj dojenčka v maminem trebuhu, rojstvo, sam telesni razvoj) in psihološka (stopnja razvoja zavesti v mesecih nosečnosti, rojstva in kasnejšega življenja) dognanja o človekovem razvoju. (O avtorju in njegovem pogledu si lahko malce preberete že prej, če vas seveda zanima: https://en.wikipedia.org/wiki/A._T._Mann).
Ta pogled nam bo Renata najprej malce teoretično razložila, podkrepila s konkretnimi primeri, da bo ''učna snov'' jasna vsem udeležencem, glavno pa bo seveda to, da jih bomo skupaj potem tudi potapkali. Renata se s tem sistemom že dalj časa poglobljeno ukvarja in nam bo lahko dajala super iztočnice za tapkanje.
 
Tokrat bomo nadaljevali tam, kjer smo prejšnjo soboto končali – s trenutkom rojstva. Za tiste, ki tega sistema ne poznate še - sklopi si sledijo približno tako, kot je navedeno spodaj, prve štiri sklope smo pretapkali zadnjič.
- spočetje do 7.tedna nosečnosti;
- od 7.tedna nosečnosti do 28.tedna pred rojstvomi;
- od 28.tedna pred rojstvom do 17.tedna pred rojstvom;
- od 17.tedna pred rojstvom do rojstva;
- od rojstva do 7.meseca starosti;
- od 7.meseca do 20.meseca starosti.
 
Vera Šeško: Upor kot eden izmed pogostih obrambnih zidov in … čustvena svoboda za njim
Naš notranji upornik se (lahko) skriva za debelimi obrambnimi zidovi. Večino življenja smo te zidove pridno gradili, a za njimi smo pogosto prestrašeni, osamljeni in nesrečni. Nekateri potrebi po upiranju podredijo celo življenje, tako da vse postane upor za vsako ceno. Vedno. Povsod. In kje je tu svobodna volja? Z metodo EFT dovolimo našemu notranjemu uporniku, da spregovori (ali zakriči, če tako čuti) na glas: Ne bom! Nočem! Ne morem! Ne znam! Pusti me pri miru! Pojdi stran! Ko uporniku z metodo EFT damo besedo, zidovi popustijo in dobimo možnost, da ponovno začutimo svobodo odločanja.
(Vera je po poklicu slavistka. Živi v Ljubljani, pogosto zamenja Piko za vodenje ponedeljkovega skupinskega tapkanja. Ljubeče lektorira vse naše EFT tekste).
 
Za zaključek – praktično risanje močnega podpornega simbola, imenovanega ''Roža življenja'', in tapkanje vsega, kar se bo ob risanju kazalo sproti. Tudi kratka razlaga ozadja simbola ter mojih izkušenj z njim, ki trajajo že več kot 30 let.
Tapkanje in risanje bom vodila kar jaz.
Način, kako narišemo ta krasen simbol, vam bo ostal kot darilo nas vseh, ki smo ustvarjali te sobote.
Simbol boste kasneje v toplem poletju s pridom uporabljali kjerkoli, saj podpira točko, iz katere nam teče ustvarjalni navdih.
Kot dodatno darilo boste vsi udeleženci te tapkalne sobote lahko kupili pollitrsko Flaško, oblečeno v plutovinasto ''oblekico'', na kateri je odtisnjen enak simbol, kot ga bo narisal vsak sam. Flaška bo za udeležence te sobote na voljo po ceni 15 eur. Prav to Flaško in njeno polno ceno si lahko ogledate tukaj:
 
Kdaj: v soboto, 9. junija od 10h do 19h, z daljšim odmorom za kosilo. Kosilo je tokrat vključeno v ceno dneva, enako velja za kavo in tople napitke čez cel dan.
 
Kje: v bližnji okolici Ljubljane. Lokacija je že izbrana, javim jo (kot vedno) vsem prijavljenim. Tokrat tapkamo v prekrasnem mirnem in od hrupa odmaknjenem okolju, tik ob gozdu, a zelo blizu Ljubljane. V gozdu bomo tudi naredili kakšno vajo in se vmes nadihali (in tapkali, jasno). Sem resno razmišljala, kje bi se dobro počutili, in verjamem, da nam bo tokratna seminarska všeč. Ima izhod na krasen balkon z lepim razgledom na ljubljansko kotlino. Naselje pa je hkrati čisto enostavno dostopno iz avtoceste, ima celo svoj izvoz JJJ.
 
Predpogoj za udeležbo: predhodno znanje tapkanja, se pravi enkrat v preteklosti opravljena 4-urna praktična EFT delavnica - tak zgoščen dan namreč ni primeren za začetnike v tapkanju.
 
Cena: 65 EUR za vse udeležence letošnjega Vseslovenskega tapkanja, za vse ostale pa odvisno od hitrosti prijave - 75 EUR za hitre prijave do vključno naslednjega ponedeljka (4.junija), za kasnejše pa 85 EUR.
 
Vsa tapkanja bodo potekala v varni skupini.
 
Prijavite se tako, da mi napišete mail. Po preteku predprijav pošljem vsem prijavljenim mail z vsemi podrobnostmi (lokacijo, potrebščinami, načinom plačila, …).
 
In ja, seveda, čisto za konec se bomo povezali s svojim neuničljivim prekrasnim bistvom, po protokolu, kot sva ga ustvarili z Jaqui Crooks in ga prav gotovo že poznate, prav poseben učinek pa ima, ko po njem tapka skupina po celem dnevu tapkanja JJJ.
 
Objem vsem na daleč, se vidimo,
 
Pika
 

--
If you do not want to receive any more newsletters, Unsubscribe
To update your preferences and to unsubscribe visit this link
Forward a Message to Someone this link

Arhiv EFT Novic