03 maj, 2018

Posebne EFT novice za soboto, 12.maja 2018

Pozdravljeni vsi ljubi moji v tale topel pomladni dan,
 
pošiljam malo natančnejši opis naše naslednje skupne tapkalne sobote, ki bo 12.maja.
 
Te sobote so zasnovane kot posamezne celote, tako da je udeležba lahko po vaših željah - na posamezni soboti, na dveh ali vseh treh. Poleg tega bomo tokrat na (meni) res prekrasni lokaciji, tik ob gozdu, v miru, hkrati pa zelo blizu civilizaciji, v okolici Ljubljane, zaselek pa je za povrh enostavno dostopen iz avtoceste. Za tiste, ki ste po celem dnevu tapkanja utrujeni, je v sami stavbi možno tudi prespati (cena za udeležence je samo 10 eur na noč) in nedeljo lahko potem izkoristite za kakšen krasen umirjen sprehod in / ali pogovor s sabo.
 
Kolikokrat sem slišala od ljudi – morala bi tapkati, vem, da bi morala, pa:
-      me nekaj ustavlja, sploh ne vem, kaj;
-      mi nekaj brani, sploh ne vem, kaj;
-      v resnici ne znam povedati, zakaj ne tapkam sama;
-      kar pozabim, da znam;
-      ne zdržim več kot par minut, ko tapkam sama;
-      nimam znanja, kje se mi splača začeti;
-      nimam zaupanja vase, da res zmorem resničen premik;
-      mi je sami pretežko;
-      mi je sami predolgočasno;
-      ne najdem časa;
-      ne zberem volje;
-      nimam prave podpore doma;
-      nimam dovolj denarja za tapkanje v paru;
-      mi ves čas zmanjkuje besed za to, kar v resnici čutim;
-     
 
Tak dan je torej kot nalašč za vse, ki tapkanje že poznate, pa sami nekako ne najdete dovolj zaleta in motivacije. Dodaten plus je, da je cena celega takega dneva približno enaka ceni enega individualnega tapkanja z usposobljeno EFT izvajalko/izvajalcem.
 
Vsakič, ko se zbere skupina tapkalcev, ki ima jasen namen – najprej zagledati, potem pa še očistiti čimveč svoje čustvene ''navlake'', izkoristiti skupino, ki daje varnost in podporo, ter mene in ostale z vsem znanjem in izkušnjami, ki so se nabrale v letih ukvarjanja s tapkanjem, se učinki seštevajo in razpršijo po vseh udeležencih. Taka daljša tapkanja so zato popolnoma nekaj drugega kot delavnice, kjer se učimo posameznega EFT pristopa. So usmerjena v tapkanje vsega, kar vsakokratni udeleženci ''prinesejo'' s sabo in je zrelo, da odteče, učinki pa se zaradi skupnega usmerjenega tapkanja potencirajo, kar je še posebej dobrodošlo pri tapkanju kakšne trdovratne težave.
 
Kaj: Dan za ''turbo'' tapkanje v skupini, podpora za premik
 
Tapkanje bomo v skupini vodili različni EFT izvajalci, vsi so kot predavatelji že doživeli svoj ognjeni krst na odru Vseslovenskega dneva za tapkanje. Teorije bo zelo malo, samo toliko, da se bomo vsi razumeli in se uglasili kot skupina, potem pa veliko veliko tapkanja.
 
Okviren program za soboto, 12.maja. Vmes bomo delali kratke energetske vaje, vmes bodo tudi moja povezovalna tapkanja. Vsaj malo bomo tudi zunaj, med drevesi. Ne bodo vsa tapkanja enako dolga.
 
Vera Šeško: Upor kot eden izmed pogostih obrambnih zidov in … čustvena svoboda za njim
Naš notranji upornik se (lahko) skriva za debelimi obrambnimi zidovi. Večino življenja smo te zidove pridno gradili, a za njimi smo pogosto prestrašeni, osamljeni in nesrečni. Nekateri potrebi po upiranju podredijo celo življenje, tako da vse postane upor za vsako ceno. Vedno. Povsod. In kje je tu svobodna volja? Z metodo EFT dovolimo našemu notranjemu uporniku, da spregovori (ali zakriči, če tako čuti) na glas: Ne bom! Nočem! Ne morem! Ne znam! Pusti me pri miru! Pojdi stran! Ko uporniku z metodo EFT damo besedo, zidovi popustijo in dobimo možnost, da ponovno začutimo svobodo odločanja.
(Vera je po poklicu slavistka. Živi v Ljubljani, pogosto zamenja Piko za vodenje ponedeljkovega skupinskega tapkanja. Ljubeče lektorira vse naše EFT tekste).
 
Renata Čimžar - prenatalna astrologija je del kompleksnega sistema ''Astrologija življenjske dobe’’ ('’Life Time Astrology’’), kot ga je postavil ameriško-danski arhitekt in astrolog Taylor (Tad) Mann. Sistem je novejši, star dobrih 30 let, in v svojem pogledu združuje astrološka (vpliv planetov na naša življenja), medicinska (fizični razvoj dojenčka v maminem trebuhu, rojstvo, sam telesni razvoj) in psihološka (stopnja razvoja zavesti v mesecih nosečnosti, rojstva in kasnejšega življenja) dognanja o človekovem razvoju. (O avtorju in njegovem pristopu si lahko malce preberete že prej, če vas seveda zanima: https://en.wikipedia.org/wiki/A._T._Mann).
Ta pristop nam bo Renata najprej malce teoretično razložila, podkrepila s konkretnimi primeri, da bo ''učna snov'' jasna vsem udeležencem, glavno pa bo seveda to, da jih bomo skupaj potem tudi potapkali. Renata se s tem sistemom že dalj časa poglobljeno ukvarja in nam bo lahko dajala super iztočnice za tapkanje.
Pomembni sklopi pred samim rojstvom so štirje, dva sklopa po rojstvu pa po pomembnosti takoj sledita. Sklopi si sledijo približno takole:
- spočetje do 7.tedna nosečnosti;
- od 7.tedna nosečnosti do 28.tedna pred rojstvomi;
- od 28.tedna pred rojstvom do 17.tedna pred rojstvom;
- od 17.tedna pred rojstvom do rojstva;
- od rojstva do 7.meseca starosti;
- od 7.meseca do 20.meseca starosti.
 
Tjaša Šapla Troha: Hoja po poti vere, upanja in ljubezni - ker smrt ni konec, je pa žalovanje najboljši začetek
Govorjenje o izgubah, smrti in žalovanju je mnogo prevečkrat odstranjeno iz našega vsakdana. Žalovanja ne doživljamo samo ob smrti, enake občutke doživljamo tudi ob selitvi, upokojitvi, ločitvi, izgubi telesnih in duševnih sposobnosti, žalujemo ob izgubi hišnih ljubljenčkov. Najtežja izmed vseh izgub pa je zagotovo smrt nam zelo ljube bližnje osebe. Po začetnem šoku potonemo v svojo žalost, bolečino in nemoč. Takrat potrebuje vsak svoj čas, da zopet priplava na površje in šele nato lahko opazi, da sonce zopet sije - tokrat močneje ...
(Tjaša je po poklicu diplomirana medicinska sestra, ki živi v Ajdovščini, kjer zaenkrat vodi individualna tapkanja. Je v procesu pridobivanja naziva EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku AAMET. Njena srčna želja je EFT pripeljati v zdravstvene domove.)
 
Kdaj: v soboto, 12. maja od 10h do 19h, z daljšim odmorom za kosilo. Kosilo je tokrat vključeno v ceno dneva, enako velja za kavo in tople napitke čez cel dan. Sledi še ena sobota in sicer 9.junija. Udeležba je lahko na eni, dveh ali vseh treh sobotah, po želji. Program bo vsakič malo drugačen.
 
Kje: v bližnji okolici Ljubljane. Lokacija je že izbrana, javim jo (kot vedno) samo prijavljenim. Tokrat tapkamo v prekrasnem mirnem in od hrupa odmaknjenem okolju, tik ob gozdu. V gozdu bomo tudi naredili kakšno vajo in se vmes zunaj nadihali. Sem resno razmišljala, kje bi se dobro počutili, in verjamem, da nam bo tokratna seminarska všeč. Ima izhod na krasen balkon z lepim razgledom na ljubljansko kotlino. In ne nazadnje - zaselek je tudi čisto enostavno dostopen iz avtoceste, ima celo svoj izvoz JJJ.
 
Predpogoj za udeležbo: predhodno znanje tapkanja, se pravi enkrat v preteklosti opravljena 4-urna praktična EFT delavnica - ta dan namreč ne bo primeren za začetnike v tapkanju.
 
Cena: 65 EUR za vse udeležence letošnjega Vseslovenskega tapkanja, za vse ostale pa odvisno od hitrosti prijave - 75 EUR za hitre prijave do vključno naslednjega ponedeljka (7.maja), za kasnejše pa 85 EUR.
 
Vsa tapkanja bodo potekala v varni skupini.
 
Prijavite se tako, da mi napišete mail. Po preteku predprijav pošljem vsem prijavljenim mail z vsemi podrobnostmi (lokacijo, potrebščinami, načinom plačila, …).
 
In ja, seveda, čisto za konec se bomo povezali s svojim neuničljivim prekrasnim bistvom, po protokolu, kot sva ga ustvarili z Jaqui Crooks in ga prav gotovo že poznate, prav poseben učinek pa ima, ko po njem tapka skupina po celem dnevu tapkanja JJJ.
 
Objem vsem na daleč, se vidimo,
 
Pika
 

--
Če ne želite vec prejemati EFT novic, kliknite Unsubscribe
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic