05 april, 2018

Posebne EFT novice - EFT in tri tapkalne sobote za premik

Pozdravljeni vsi ljubi moji v tale sveže opran pomladni dan,
 
kot sem omenila v ponedeljek, pošiljam malo natančnejši opis treh tapkalnih sobot pred poletjem, ki jih bomo v skupini vodile različne EFT izvajalke. Dobili se bomo najprej naslednjo soboto, 14.aprila, potem pa še 12.maja in 9.junija 2018. Naj takoj napišem, da so dnevi zasnovani kot posamezne celote, tako da je udeležba lahko po vaših željah - na posamezni soboto, dve ali vse tri. Poleg tega bomo tokrat na res prekrasni lokaciji, tik gozda, v miru, hkrati pa zelo blizu civilizaciji, v okolici Ljubljane, lokacija pa je enostavno dostopna iz avtoceste. Za tiste, ki ste po celem dnevu tapkanja utrujeni, je na lokaciji možno tudi prespati (cena za udeležence je samo 10 eur na noč) in nedeljo lahko potem izkoristite za kakšen krasen umirjen pohod in pogovor s sabo, če seveda želite. Poleg tega boste udeleženci imeli možnost kupiti čisto posebne Flaške po čisto posebni ceni, glede na Helenino tapkanje bo to še posebej dobrodošlo.
 
Kolikokrat sem slišala od ljudi – morala bi tapkat, vem, da bi morala, pa … Tak dan je torej kot nalašč za vse, ki že dobro veste, kakšne učinke ima tapkanje, pa sami nekako ne najdete dovolj zaleta in motivacije. (da sploh ne omenjam, da je cena celega takega dneva približno enaka ceni enega individualnega tapkanja z usposobljenim EFT izvajalcem/izvajalko).
 
Ko se namreč zbere skupina tapkalcev, ki ima jasen namen – očistiti čimveč svoje čustvene ''navlake'', izkoristiti skupino, ki daje varnost in podporo, ter mene in ostale z vsem znanjem in izkušnjami, ki so se nabrale v letih ukvarjanja s tapkanjem, potem se učinki seštevajo in razpršijo po celi skupini.
 
Taka daljša tapkanja so zato popolnoma nekaj drugega kot delavnice, kjer se učimo posameznega pristopa. So usmerjena v tapkanje vsega, kar vsakokratni udeleženci ''prinesejo'' s sabo in je zrelo, da odteče, učinki pa se zaradi skupnega usmerjenega tapkanja potencirajo, kar je še posebej super pri tapkanju kakšne trdovratne težave.
 
Kaj: Dan za ''turbo'' tapkanje v skupini, podpora za premik
Tapkanje bomo v skupini vodili različni EFT izvajalci, vsi so kot predavatelji že doživeli svoj ognjeni krst na odru Vseslovenskega dneva za tapkanje. Teorije bo zelo malo, samo toliko, da se bomo vsi razumeli in se uglasili kot skupina, potem pa veliko veliko tapkanja.
 
Okviren program za soboto, 14.aprila. Nekatera tapkanja – predvsem telesne vaje – bodo potekala vmes, vmes bodo tudi moja povezovalna tapkanja. Vsaj malo bomo tudi zunaj, med drevesi.
 
Helena Cesar: Telo (na več ravneh) in tapkanje
Da je EFT tehnika še bolj učinkovita, je potrebno piti vodo. Ste se kdaj vprašali, kakšno vodo pijemo, nas voda lahko dodatno podpre (če izhajamo iz dejstva, da je voda nosilec mnogih, če ne kar vseh informacij)? S tem ne mislim samo na vodo, ki jo pijem, temveč na vodo, ki jo s svojimi mislimi, čustvi in občutki (hote ali nehote) ustvarjam znotraj sebe – to pa je (zame) tudi osnova za kakovostno izvedbo tehnike EFT. Poleg tapkaanja na globino vdiha postaja to moje najljubše tapkanje: popijem vodo in se dotikam točk ter vzdržujem lepe vibracije … Dodajmo še telo, fizično telo, ki vedno govori resnico. To je ustvarjeno za lahkotno gibanje, zato je energetska vadba čudovita podpora tapkanju. Že na VDT smo se dotaknili zakona trojstva, ki ga bomo tokrat še poglobili na varen in ljubeč način, pravzaprav bom povezala vsa tri predavanja v eno močno in poglobljeno – delali bomo s telesom na več ravneh in ustvarili pogoje za pretočnost, harmonijo, saj vse samo je – prihaja in odhaja.
(Helena je EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku AAMET in deluje v Grosupljem, v svojem centru Žarek, kjer EFT povezuje tudi z drugimi dejavnostmi. V novi knjigi Kako je EFT spremenil moje življenje je objavljena tudi njena zgodba).
 
Vera Šeško: Upor kot eden izmed pogostih obrambnih zidov in … čustvena svoboda za njim
Naš notranji upornik se (lahko) skriva za debelimi obrambnimi zidovi. Večino življenja smo te zidove pridno gradili, a za njimi smo pogosto prestrašeni, osamljeni in nesrečni. Nekateri potrebi po upiranju podredijo celo življenje, tako da vse postane upor za vsako ceno. Vedno. Povsod. In kje je tu svobodna volja? Z metodo EFT dovolimo našemu notranjemu uporniku, da spregovori (ali zakriči, če tako čuti) na glas: Ne bom! Nočem! Ne morem! Ne znam! Pusti me pri miru! Pojdi stran! Ko uporniku z metodo EFT damo besedo, zidovi popustijo in dobimo možnost, da ponovno začutimo svobodo odločanja.
(Vera je po poklicu slavistka. Živi v Ljubljani, pogosto zamenja Piko za vodenje ponedeljkovega skupinskega tapkanja. Ljubeče lektorira vse naše EFT tekste).
 
Berta Rebol: Ne da se mi danes, ne bom … bom jutri
Kaj pa je zadaj? Sem utrujena? Sem napačno planirala? Si ne upam? Ali še kaj drugega? Iz česa se napaja naše večno odlašanje?
(Berta je učiteljica v OŠ in EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku AAMET. Živi in dela na Obali. V novi knjigi Kako je EFT spremenil moje življenje je objavljena tudi njena zgodba)
 
Neža Kunej: Kaj pa je sploh dovolj dobro?
Zaradi težnje k popolnosti znamo ljudje v neko delo vložiti enormne količine truda, časa in energije. Bi sploh lahko dosegli odličnost brez prizadevanja za popolnost? A tudi ta rešitev, ta strategija za doseganje ciljev se lahko iz rešitve sprevrže v problem. Se vam je kdaj zgodilo, da ste neko opravilo delali tako dolgo, da ste zamudili rok, ko bi moralo biti opravljeno? Ste kdaj odlašali v nedogled, ker vas je skrbelo, da še ne znate vsega, ne boste naredili čisto pravilno, ne bo izpadlo točno tako, kot ste si zamislili? Z najboljšimi možnimi nameni: da bi bilo narejeno tako, kot je treba – perfektno!
(Neža je po poklicu prevajalka, ki živi in dela v Ljubljani. Je tudi specialistka v odlašanju in ker še ne zna čisto čisto vsega o tapkanju, kljub opravljenemu izobraževanju tudi ŠE NI izvajalka EFT)
 
Cvetka Horvat: Jaz pa že ne. Oni so taki!
Ko sem bila pripravljena, mi je prišla v roke prava knjiga. Ko sem si resnično želela slišati odgovor na svoje vprašanje, sem ga v njej našla. Ko sem po prebranem požrla »knedl«, združila novo znanje s tapkanjem in začutila, kaj se zgodi, sem si vsa navdušena rekla: "To je to!" Ni si vedno lahko priznati svojih temnih strani, se pa resnično izplača. Ovir za nas ni. Če tapkaš, namreč tudi »knedl« lažje požreš JJ. Po tem pa le še radostno naprej - proti želenemu cilju JJ.
(Cvetka je po poklicu diplomirana ekonomistka. Živi v Murski Soboti, kot EFT izvajalka 3. stopnje po predmetniku AAMET pa izvaja delavnice, predstavitve, skupinska tapkanja in individualna srečanja v Pomurju in drugod po Sloveniji).
 
Kdaj: prva od treh tapkalnih sobot bov soboto, 14.aprila od 10h do 19h, z daljšim odmorom za kosilo. Kosilo je tokrat vključeno v ceno dneva, enako velja za kavo in tople napitke čez cel dan. Sledita še dve soboti in sicer 12.maja in 9.junija. Udeležba je lahko na eni, dveh ali vseh treh sobotah, po želji. Program bo vsakič malo drugačen.
 
Kje: v bližnji okolici Ljubljane. Lokacija je že izbrana, javim jo (kot vedno) samo prijavljenim. Tokrat tapkamo v prekrasnem mirnem in od hrupa odmaknjenem okolju, tik ob gozdu. V gozdu bomo tudi naredili kakšno vajo in se vmes nadihali (in tapkali, jasno). Sem resno razmišljala, kje bi se dobro počutili, in verjamem, da nam bo tokratna seminarska všeč. Ima izhod na krasen balkon z lepim razgledom na ljubljansko kotlino. In hkrati je tudi čisto enostavno dostopen iz avtoceste, ima celo svoj izvoz JJJ.
 
Predpogoj za udeležbo: predhodno znanje tapkanja, se pravi enkrat v preteklosti opravljena 4-urna praktična EFT delavnica - ta dan namreč ne bo primeren za začetnike v tapkanju.
 
Cena: Za to prvo soboto velja takole: 65 EUR za vse udeležence letošnjega Vseslovenskega tapkanja, 75 EUR za hitre prijave do vključno naslednjega ponedeljka (9.aprila), vse kasnejše prijave 85 EUR. Za naslednje sobote napišem vsakič še posebej.
 
Vsa tapkanja bodo potekala v varni skupini.
 
Prijavite se tako, da mi napišete mail. Po preteku predprijav pošljem vsem prijavljenim mail z vsemi podrobnostmi (lokacijo, potrebščinami, načinom plačila, …).
 
In ja, seveda, čisto za konec se bomo povezali s svojim neuničljivim prekrasnim bistvom, po protokolu, kot sva ga ustvarili z Jaqui Crooks in ga prav gotovo že poznate, prav poseben učinek pa ima, ko po njem tapka skupina po celem dnevu tapkanja JJJ.
 
Objem vsem na daleč, se vidimo,
 
Pika
 

--
Če ne želite vec prejemati EFT novic, kliknite Unsubscribe
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic