05 marec, 2018

EFT novice 5.3.2018 in v soboto nam bo fajn :):):)

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
to, da svoje življenje živimo sedaj, razumemo ga pa šele, ko pogledamo nazaj, vsi zelo dobro vemo.
Sem včeraj opazovala veliko skupino ljudi, zbranih na posebnem praznovanju, in iskala med njimi podobnosti in razlike.
Kdo se druži s kom?
Kdo se pogovarja s kom?
Koga še nikoli nisem videla v živo in ga poznam samo iz pripovedovanja?
S kom še nisem spregovorila?
H komu me bolj vleče, koga bi raje in lažje poslušala, kdo ima zrno modrosti zame?
In ker sem, kakršna sem, sem iskala predvsem družbo starejših udeležencev, poslušala njihove zgodbe, si poskušala predstavljati, kakšno je bilo praktično življenje desetletja nazaj – kje so podobnosti, kje so razlike?
Jih vidijo tudi oni sami ali samo jaz?
Bilo mi je v resnici fajn – na zunaj nič posebnega, ampak na zunaj se to itak bolj malo vidi JJJJ.
In en tak fajn dan si bomo skupaj naredili tudi to soboto.
Kot je pisala ta teden ena od prijavljenih - Se veselim … biti v množici tapkalcev, a obenem lahko tudi sama s sabo… vse to je mogoče na vseslovenskem dnevu tapkanja JJJ.
 
7. Vseslovenski dan za tapkanje – sobota, 10.marec 2018.
 
Vseslovenski dan za tapkanje je dan, namenjen predvsem tapkanju, druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, ki ga ljudje, ki se vsakodnevno ukvarjamo s tapkanjem, delimo z vsemi ostalimi, za navdih in podporo. Cena je vsako leto simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema dvorane. Poleg tega imajo udeleženci tega dneva kasneje v letu posebne ugodnosti ob udeležbi na celodnevnih tapkanjih raznih tem (pospravljanje krame, tapkanje občutkov pomanjkanja, ..). Prijave za udeležbo so možne vse do četrtka, 8.marca 2018.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v prihajajočih dveh tednih:
 
-          v ponedeljek, 5.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Vhod s strani. Vrata točno ob 19h zaklenemo in jih ne odklepamo več. Prostovoljni prispevki;
-          v soboto, 10.marca v Ljubljani7. Vseslovenski dan za tapkanje. Od 10h do 18h. Prijave možne do četrtka, 8.marca 2018.
 
 
-          v ponedeljek, 12.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Vhod s strani. Vrata točno ob 19h zaklenemo in jih ne odklepamo več. Prostovoljni prispevki;
-          v četrtek, 15.marca ob 19h v Vitacentru Naklo – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT. Obvezne predhodne prijave na recepciji Vitacentra (040 808 300 ali 04 251 9558);
-          v soboto in nedeljo, 17. in 18.marca v Ljubljani – dvodnevna AAMET 2.stopnja.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Video posnetek, ki ga je pripravila Barbara Žetko o svoji knjigi 7 mostov po prstih - s tapkanjem do sreče: https://www.youtube.com/watch?v=iXAW2hRg_m0&feature=youtu.be
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
pozdravljena Pika,
ravnokar sem prebrala knjigo Kako je EFT...2.del, kar ne je vzpodbudilo, da bi se prijavila na dogodek 10.3. Samo v info: dve sezoni sem hodila na EFT krožek v Velenju, pod vodstvom Adila in imam zelo pozitivne spomine. Poleg tega, da bi kaj oddelala zase, razmišljam o izobraževanju iz EFT, vendar o tem več osebno JJJ.
Lp,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lubek moj,
pravkar prebrala tvoje novice. In, pejd v rit, kot da si v mojih mozganih! Danes nisem dobro. In v takem stanju mi ne bi padlo na pamet, da ti pisem. V sekundi sem ozavestila, da imam tebe spravljeno v predalcku, ki mu je ime "smeh". Da se takrat, ko sem izjemno preserna, spomnim se prav posebej nate. Prav tvoje novice sem morala prebrati, no, posledicno ti tudi pisem. Moja ljuba in zlata prijateljica (ce bi bila pubertetnica, bi rekla moja najboljsa prijateljica) je v bolnici, kjer jo danes operirajo. Rak. Hvala Bogu, z odlicno prognozo, odkrit zelo zgodaj. Se pa ze od vceraj zvecer ukvarjam s svojim strahom. Ki pride in gre. In si ga ogledujem. Pa solze mi tecejo kar same od sebe. Potem pa strah gre in pride eno veliko zaupanje in mir. Pa spet - ponovi vajo. Ampak nekaj globoko vem - tudi to bo minilo. Pika moja draga, ta trenutek mi je hudo, ampak JAZ sem ok! Vau - tole me je pa ta trentek presvetlilo JAZ sem OK!! Jasno, JAZ (Sebstvo) sem vedno OK!!!!! O, jebemti, to pa je uvid!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
ob branju tvojega uvodnika me je nehote stisnilo pri srcu … od kje je prišel ta prebujeni občutek tesnobe? Iz neizrečenih občutkov? Da, zagotovo imam tudi jaz kar nekaj tega v sebi, čeprav mi komunikacija običajno ne predstavlja problema. A spomnim se še let, ko se mi je govor zatikal, tako kot večini v naši družini in tudi v širšem sorodstvu. In potem mi je enkrat ob omembi tega problema 'strokovnjak za uvide v človeško psiho' dejal, da mi bo govor stekel, ko bom prepričana v svojo resnico in bom lahko mirno stala za njo ter povedala svoje mnenje. Ne bo mi potrebno govoriti ne hitro, ne pretirano na glas, ampak takrat, ko bom čutila, da sem pripravljena.
Govor se seveda lahko trenira in retorika je bila pomembna veda starogrških filozofov, a vsakdanja komunikacija še vedno odraža največji del nas samih – če je ali pa če je ni. Meni EFT pri tem zelo pomaga, ker če lahko povem najprej sebi, potem lahko še komu drugemu. A včasih je tudi pristna komunikacija s sabo lahko problem. Lahko kot otroci nismo bili slišani, mogoče smo slišali česarkoli preveč ali pa je bilo zaupanje otroka v odraslega izrabljeno … ob tapkanju 'pomanjkanja pristne komunikacije' sem začutila bolečine v ušesih. Tvoje misli in napovedano predavanje gospe Vere na vseslovenskem dnevu tapkanja se smiselno dopolnjujeta, mogoče zame toliko bolj, ker sem ravno brala knjigi, ki sta mi prišli pod roke - Upor telesa: telo terja resnico ter Deček s tatujem na srcu. Naš um nam uspe skriti marsikaj globoko v podzavest, kot da se ni zgodilo. A telo vedno išče način, da svojo 'resnico' izpove, da breme odloži in sprosti zaklenjeno. Kakšne telesne bolečine ali tegobe si izmisli, da bi nas priklical k sebi … neverjetno!
Se veselim … biti v množici tapkalcev, a obenem lahko tudi sama s sabo… vse to je mogoče na vseslovenskem dnevu tapkanja JJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, si že razmišljala, da bi tvoje ponedeljkove "utrinke" zbrala v knjigi? Po moje bi se odlično brala...
Razmisli!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ha, ha... to je zato, ker sem si na solsticijskem tapkanju za leto 2018 zamislila več programov... in s tem občutkom pobarvala celo leto.... In zgleda, da dela... Škoda samo, da nisem pomislila na prekrivanje z Vseslovenskim dnem za tapkanje... mi niti na misel ni prišlo, da bi se lahko to zgodilo JJJJ.
tudi od mene en velik objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nečak me je presenetil kmalu po najinem učenju tapkanja, ko je mojo mamo bolela glava in sta uspešno odtapkala nekaj krogov. Mamo sem tapkati naučila že pred leti, a je do EFT-ja še vedno odklonilna. Vmes je že pozabila celotni postopek. Zdaj je na predlog svojega vnuka tapkala skupaj z njim in dejansko jo je nehala boleti glava. Kasneje mi ga je hvalila, ker jo je tako dobro vodil. A kljub temu tudi izkušnja uspešno premaganega glavobola moje mame še ni nagovorila k tapkanju JJJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga moja,
hvala ti za vse kar pocnes, hvala tudi za to, da sem spoznala ljudi, kateri so postali eni bolj drugi manj del mojega zivljenja. EFT mi je kot ena tabletka antidepresiva in cudezno deluje, vedno mi je pri roki in uporabim ga takrat, ko to cutim in rabim. Vse dobro, srecno in uspesno po poti, katero si si zadala.
Objem in pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sem se odločila, da ne bom zbolela, čeprav okrog mene virusi kar frčijo in me "nekaj voha". Cel dan špricam s sivko, razkužilom in strežem domače bolnike. Zdaj moram sam še mal odtapkat, pa bo. Veš, sem postala bolj pridna tapkalka. Izkoristim dolg pozen večerni sprehod z našo ostarelo psičko in tapkam. Pa kako hitro mine!
Bodi lepo in se vidimo.
Objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
7. Vseslovenski dan za tapkanje – sobota, 10.marec 2018.
 
Dan je namenjen predvsem druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, zato je cena vsako leto simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema dvorane. Za zgodnje prijave do vključno srede, 21.februarja, je cena nižja.
 
Neža Kunej: Ko perfekcionizem postane težava
Zaradi težnje k popolnosti znamo ljudje v neko delo vložiti enormne količine truda, časa in energije. Bi sploh lahko dosegli odličnost brez prizadevanja za popolnost? A tudi ta rešitev, ta strategija za doseganje ciljev se lahko iz rešitve sprevrže v problem. Se vam je kdaj zgodilo, da ste neko opravilo delali tako dolgo, da ste zamudili rok, ko bi moralo biti opravljeno? Ste kdaj odlašali v nedogled, ker vas je skrbelo, da še ne znate vsega, ne boste naredili čisto pravilno, ne bo izpadlo točno tako, kot ste si zamislili? Z najboljšimi možnimi nameni: da bi bilo narejeno tako, kot je treba – perfektno!
(Neža je po poklicu prevajalka, ki živi in dela v Ljubljani. Je tudi specialistka v odlašanju in ker še ne zna čisto čisto vsega o tapkanju, kljub opravljenemu izobraževanju tudi ŠE NI izvajalka EFT)
 
Helena Cesar: Kako iz kaosa narediti red?
Z Ob-redom, kar pomeni stvari (mislim na občutke, misli in telo) postaviti v red. Bolj ko se spoznavam in prihajam do svoje srčike, bolj ugotavljam, da so (zame) najbolj učinkoviti preprosti pristopi, kot so dihanje in ozaveščanje trenutka. Morda jih iz površnosti ali zaradi 'napredka', da pa že nekaj več vem(o), pogosto zanemarim(o). Osvetlili bomo zakon trojnosti, ki izhaja iz pra-spomina arhaičnega človeka in je predstavljen tudi v kozmogramu drevesa (korenine – deblo – krošnja). Vseeno je, kje pričnemo, ali s telesom, ali pri občutkih ali pri mislih - vse se povezuje - tako kot pri uporabi EFT-ja, ki nas ljubeče vodi k pretočnosti in lepši drži Človeka.
(Helena je EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku EFT in deluje v Grosupljem, v svojem centru Žarek, kjer EFT povezuje tudi z drugimi dejavnostmi od masaž, vadbe do predavanj. V novi knjigi Kako je EFT spremenil moje življenje je objavljena tudi njena zgodba).
 
Tjaša Šapla Troha: Hoja po poti vere, upanja in ljubezni - ker smrt ni konec, je pa žalovanje najboljši začetek
Govorjenje o izgubah, smrti in žalovanju je mnogo prevečkrat odstranjeno iz našega vsakdana. Žalovanja ne doživljamo samo ob smrti, enake občutke doživljamo tudi ob selitvi, upokojitvi, ločitvi, izgubi telesnih in duševnih sposobnosti, žalujemo ob izgubi hišnih ljubljenčkov. Najtežja izmed vseh izgub pa je zagotovo smrt nam zelo ljube bližnje osebe. Po začetnem šoku potonemo v svojo žalost, bolečino in nemoč. Takrat potrebuje vsak svoj čas, da zopet priplava na površje in šele nato lahko opazi, da sonce zopet sije - tokrat močneje ...
(Tjaša je po poklicu diplomirana medicinska sestra, ki živi v Ajdovščini, kjer zaenkrat vodi individualna tapkanja. Je v procesu pridobivanja naziva EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku AAMET. Njena srčna želja je EFT pripeljati v zdravstvene domove.)
 
Cvetka Horvat: Jaz pa že ne. Oni so taki!
Ko sem bila pripravljena, mi je prišla v roke prava knjiga. Ko sem si resnično želela slišati odgovor na svoje vprašanje, sem ga v njej našla. Ko sem po prebranem požrla »knedl«, združila novo znanje s tapkanjem in začutila, kaj se zgodi, sem si vsa navdušena rekla: "To je to!" Ni si vedno lahko priznati svojih temnih strani, se pa resnično izplača. Ovir za nas ni. Če tapkaš, namreč tudi »knedl« lažje požreš JJ. Po tem pa le še radostno naprej - proti želenemu cilju JJ.
(Cvetka je po poklicu diplomirana ekonomistka. Živi v Murski Soboti, kot EFT izvajalka 3. stopnje po predmetniku AAMET pa izvaja delavnice, predstavitve, skupinska tapkanja in individualna srečanja v Pomurju in drugod po Sloveniji).
 
Vera Šeško: Upor kot eden izmed obrambnih zidov in čustvena svoboda za njim
Naš notranji upornik se (lahko) skriva za debelimi obrambnimi zidovi. Večino življenja smo te zidove pridno gradili, a za njimi smo pogosto prestrašeni, osamljeni in nesrečni. Nekateri potrebi po upiranju podredijo življenje, tako da vse postane upor za vsako ceno. Vedno. Povsod. In kje je tu svobodna volja?
Z metodo EFT dovolimo našemu notranjemu uporniku, da spregovori (ali zakriči, če tako čuti) na glas: Ne bom! Nočem! Ne morem! Ne znam! Pusti me pri miru! Pojdi stran!
Ko uporniku z metodo EFT damo besedo, zidovi popustijo in dobimo možnost, da ponovno začutimo svobodo odločanja.
(Vera je po poklicu slavistka. Živi v Ljubljani, pogosto zamenja Piko za vodenje ponedeljkovega skupinskega tapkanja. Ljubeče lektorira vse naše EFT tekste)
 
Sara Kovačič: NOTRANJI KRITIK - Kako razviti notranji govor, ki me podpira?
Zadnje čase se vse bolj zavedam delčka sebe, ki vse ve. Opazi vsako mojo najmanjšo napako in v meni zbuja neprijetne občutke. Neprestano vrednoti vsak moj gib, besedo in misel. To je moj notranji kritik, ki mu čisto prevečkrat slepo verjamem. Tudi, ko pretirava. Kako glasen je tvoj kritik? 10. marca bomo skupaj tapkali ta kritični notranji glas. Ali bi lahko notranji kritik postal moj učitelj? Učitelj, ki bi me znal tudi pohvaliti, spodbuditi in podpreti, me pohvaliti in mi pomagati rasti?
(Sara je po poklicu fotografinja. Živi med Ljubljano in Tolminom. Vodi individualna tapkanja in je v procesu sestavljanja EFT skupine v Ljubljani. Je EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku AAMET.)
 
Torej tako kot vedno dosedaj – prijazen dan za odklop, ogromno tapkanja med iskrenim zaziranjem vase, topla sveže pripravljena ekološka vege hrana za kosilo (kuha nam Maša iz Gurmame http://www.gurmama.com/), pecivo in kava popoldan, žrebanje super nagrad – in še kaj. Z zbiranjem in registracijo bomo kot vsako leto začeli ob 9h, s programom pa ob 10h in končali tam nekje okrog 18h.
Množični dnevi za tapkanje so neverjetno blagodejni – deloma zaradi vodenega tapkanja, jasno – še bolj pa zaradi občutka medsebojne podpore ob tem. In objemov v živoJJJ.
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše (2.del)
17 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
Vsebina knjige:
Neža Kunej: Večerno tapkanje z otroki
Branka Jesihar: Šaman na Gorjancima / Šaman na Gorjancih
Maša Kandušer: Kurc gleda prijaznost
Urša Zakrajšek: Ko se na vroč poletni dan ''odpelje'' mačku
Sara Kovačič: Ko se pisanje diplomske naloge ustavi na polovici
Berta Rebol: Magnet za komarje
Nina Rapilane Obran: Ko je operacija edina možnost
Simona Knavs: Pomladansko pospravljanje
Mojca Krmpotić Wieczorek: Zdaj te lahko izpustim
Renata Čimžar: Megla v glavi
Ana Petelin Grubišić: Ko ti težava pokaže pot
Maja Razpotnik: Hvala vesolju za EFT
Helena Cesar: Tapkanje, nepogrešljiva podpora pri sprejemanju sebe
Daša Fras: Zaljubljena v EFT
Klavdija Herga: Sina sem iz strahu zaprla v nevidno kletko svoje ljubezni
nepodpisana zgodba, a z elektronskim naslovom za pogovor: Bilo je nekoč …
Adil Huselja: Strah in travme
Izdala založba Chiara, cena knjige: 14,95 EUR. Na voljo v vseh knjigarnah in pri založbi:
 
 
in še – seznam tapkanj v skupini po Sloveniji, pod vodstvom mojih učenk in učencev, najdete na tej povezavi: (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
 
-       vsak ponedeljek (razen zadnji ponedeljek v mesecu, ki je namenjen gostovanju v krajih Savinjske regije in bodo lokacije sproti sporočene) ob 19h v Celju, na II. osnovni šoli - OŠ Slavka Šlandra, Ljubljanska c. 46, v učilnici v prvem nadstropju. Šola je nasproti celjskega letnega bazena in hotela Faraon. Vodi Alja Inkret Koštrun (obvezna predhodna prijava na tel. 041/441-800 ali na mail aljainkret@gmail.com). Prostovoljni prispevki;
-       vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru, v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (prijave na tel. 031 299 882 ali mail andreja.valcl@gmail.com);
-       vsak ponedeljek ob 18h v Velenju – na OŠ Šalek, v šolski knjižnici v 1.nadstropju. Vodi Adil Huselja. Več info na 041 445 052 ali adilhus65@yahoo.com;
-       vsak ponedeljek ob 19h v Kranju. Lokacija – OŠ Franceta Prešerna Kranj. Vodi Urša Zakrajšek. Vse dodatne informacije na ursa.zakrajsek@gmail.com. Prostovoljni prispevki zaželjeni. Nujen točen prihod, ker se vrata šole ob 19h zapirajo;
-          Vsak ponedeljek ob 18h v Lenartu. Lokacija– knjižnicaLenart. Vodi Mojca Zorman. Več info na mojca.zorman1@gmail.com ali 041 283 522;
-          vsak prvi in tretji ponedeljek (18.decembra, …) ob 18h v Idriji. Prostori Medgeneracijskega centra. Vodi Mojca L. Portir. Prijave in informacije na 041 430 581 (Nina Trček) ali na medgeneracijski.center@duidrija.si;
-      vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Več informacij na spletni strani www.custvena-svoboda.si/dogodki;
-          vsak torek ob 17 h v Mariboru. Lokacija M - Feniks, Gospejna 4. Vodi Marjana Fras, prijave obvezne na 041 299 270 ali marjana.fras@gmail.com;
-      vsak torek ob 18h v Novi Gorici (Rožna dolina), na lookaciji Vipavska cesta 114. Vodi Tanja Turnšek. Prijave na 040 900 472 ali ttanja1963@gmail.com. Prispevek;
-          vsak torek ob 18h na Ptuju. Lokacija – Fürstova hiša.. Vodi Mojca Zorman. Več info na mojca.zorman1@gmail.com ali 041 283 522;
-       vsako drugo sredo (8.novembra, 13.decembra, …) ob 10h v Novi Goricimesečno tapkanje za člane UNITRI Nova Gorica. Prostori Medgeneracijskega središča. Vodi Mirjam Hojak. Brezplačno;
-       vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer (031 456 958). V učilnici 16 na OŠ 8.talcev;
-       vsako sredo ob 19h v Mariboru. Lokacija – Center Svetlobe, Lackova c. 78a. Vodi Mojca Zorman. Več info na mojca.zorman1@gmail.com ali 041 283 522;
-       vsako drugo in četrto sredo ob 18.30h v Borovnici. Lokacija – Galerija Barje, Rimska 28. Vodi Katja Logar Nadižar. Več info na katja.logar@gmail.com ali 051 232 617. Prostovoljni prispevki;
-       vsak drugi četrtek v mesecu (14.september, 12.oktober, 9.november, …) ob 11h v Grosuplju. Brezplačno. V Mercator centru Brvace. Vodi Helena Cesar. V sodelovanju z Zlato mrežo. Več na http://www.zarek-hc.si/Predavanja-delavnice/Preprosti-prijemi-za-dobro-pocutje;
-       vsak četrtek ob 8.30h v Ljubljani – DCA, Puhova 6. Za člane DCA. Vodi Mojca L. Portir;
-       vsak četrtek ob 18h v Sežani. Vodi Ana Petelin Grubišič. Obvezne predhodne prijave na mail: ana.taptap@gmail.com ali tel. 031 335 515. Prispevek;
-       vsak drugi četrtek ob 18.30h v Kranju – skupina izključno za otroke. Lokacija – OŠ Franceta Prešerna Kranj. Vodi Urša Zakrajšek. Vse dodatne informacije na ursa.zakrajsek@gmail.com;
-       skupinska tapkanja - vodi Renata Čimžar (041 665 297) – zaključena redna skupina v okviru Ljudske Univerze Radovljica, ostale skupine po dogovoru. Poleg skupinskih vodi tudi individualna tapkanja na Gorenjskem, za lažji dostop do skritih vzrokov težav po potrebi ali želji v delo vključimo pogled v astrološko karto po metodi astrologa Tad Mann-a, Astrologija življenjske dobe.
 
 
-          otroštvo do šole – tapkanja po protokolu Pot do osebnega miru Gary-ja Craig-a, ''očeta'' metode EFT. Vodi Berta Rebol. V Ilirski Bistrici v četrtek, 15.marca od 16.30h do 20.30h. Obvezne prijave na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com. Več informacij na http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/.;
-          življenje kot igra: Prva ljubezen – ljubezen do sebe. Vodi Berta Rebol. V Novi Gorici v petek, 16.marca od 17h do 21h. Obvezne prijave na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com. Več informacij na http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/.;
-          osnovna šola – tapkanja po protokolu Pot do osebnega miru Gary-ja Craig-a, ''očeta'' metode EFT. Vodi Berta Rebol. V Kopru v torek, 20.marca od 17h do 21h. Obvezne prijave na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com. Več informacij na http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/.;
-          obtičal/a sem. Vodi Berta Rebol. V Ljubljani v petek, 23.marcaod 17h do 21h. Obvezne prijave na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com. Več informacij na http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/.;
-          življenje kot igra: Ne potrebujete njihovega odobravanja. Vodi Berta Rebol. V Kopru v torek, 27.marca od 17h do 21h. Obvezne prijave na 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com. Več informacij na http://eftzgodbezanavdih.blogspot.si/.;
-          v petek, 6.aprila ob 16.30h v Ljutomeru  – praktična predstavitev delovanja metode EFT - "S tapkanjem do čustvene svobode". V prostorih Večgeneracijskega centra Pomurja - enota Ljutomer, Ormoška cesta 22. Vodi Cvetka Horvat. Več o dogodku na naslednji povezavi http://custvena-svoboda.si/dogodki;
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 23.september 2017, 18.november 2017, 27.januar 2018, 21.april 2018, 16.junij 2018, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 21. in 22.oktobra 2017, 9. in 10.decembra 2017, 17.in 18 marca 2018, 19. in 20.maja 2018, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti vse obveznosti, ki jih predvideva AAMET. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 17. in 18.februarja 2018, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti vse obveznosti, ki jih predvideva AAMET. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe metode EFT: v Ljubljani ob sredah popoldan od 16.30h do 20.30h: 18.januar 2018, 14.februar, 21.marec, 11.april, 9.maj, 6.junij, …v Vitacentru Naklo v četrtek, 22.februarja, 22.marca, 19.aprila -  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT – urnik je objavljen sproti - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.emofree.com, seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki vseh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 3.januarja 2018:
na začetku posnetka je napovednik, EFT pa od 18.minute naprej: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174511761
 
Časopis Dolenjski list - novembra 2014 smo takole tapkali v RIC-u Novo mesto:
 
studio 12, oddaja Zdravo življenje, april 2014
 
Val 202, 27.marca 2014 - z mano se je pogovarjala novinarka Danila Hradil Kuplen
http://val202.rtvslo.si/2014/03/tapkanje/ - poleg je tudi super fotka redakcije, ki tapkaJJJ.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo, 20.januarja 2014
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej:
Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 17.januarja 2014 sem bila gostja Zvezdane Mlakar
na začetku je najava, prispevek pa je potem od 14.20 minute naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
članek v reviji Šolski razgledi - november 2013
 
Gea TV – 28.avgust 2013 - pogovor o EFT-ju z novinarko Jano Debeljak.
 
Časopis Dnevnik 29.avgusta 2013 - prva ocena naše skupne EFT knjige Kako je EFT spremenil moje življenje…in lahko tudi vaše.
 
TV kanal Preprosto naravno – januar 2013
V Brežicah smo posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo v ponedeljek, 28.januarja 2013 – posnetek januarske bralne Kavarne Union, kjer je Manca Košir predstavila knjigo EFT za telebane (kavarna se začne na 12.50 minuti)
zanimiv utrinek s prireditve, kot jo je doživel in opisal eden od obiskovalcev Iztok Snoj: http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Časopis Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
TV SLO1, mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012
EFT je od 19.40 minute naprej, v živo smo tapkali tremo
 
Dnevnikova priloga Zdravje, 16.avgust 2012:
 
Članek o EFT v Dnevnikovi prilogi Nika, 30.maj 2012:http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 23.maj 2012 Predstavitev knjige EFT za telebane
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
portal Siol.net, 2.maj 2012 – intervju z mano
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 21.februar 2011 tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 30.minute
in nadaljevanje – 7.marec 2011, od 7.minute naprej se Zvezdana in Gašper najprej pogovarjata o tapkanju, potem pa midve tapkava
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 24.november 2010 – oddaja o različnih načinih odvajanja od kajenja, tudi EFT seveda – posnetki prostovoljcev
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 14.junij 2010 - EFT in hujšanje - EFT je od minute 34 naprej
 
studio 12, oddaja V ravnovesju, 28.maj 2010
 
TV SLO2, oddaja Mozaik, 28.julij 2009, EFT je od 4.33.minute naprej:
 
POP TV , oddaja Vizita, 20.junij 2009
 
Dolenjski ''Vaš kanal'', oddaja v Tomovi dnevni sobi, 18.5.2009žal posnetek ni več na voljo, arhivirani so samo posnetki od leta 2011 dalje
 
TV SLO1, oddaja Sobotno popoldne, 28.marec 2009 - EFT je od 24. minute naprej...http://4d.rtvslo.si/arhiv/labirint/31273605
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 24.november 2008
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 7.april 2008
 

--
Če ne želite vec prejemati EFT novic, kliknite Unsubscribe
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic