28 avgust, 2017

EFT novice 28.8.2017 in o inventuri

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 

skoraj dva cela meseca sta minila brez ponedeljkovih EFT novic.
Pa to ne pomeni, da sem sedela križem rok na kakšni morski obali in zrla v črto morja in neba – v bistvu na morju sploh nisem bila in me še kar čakaJJJ.
Dogajalo se je mnogo stvari, nekatere so bile planirane, druge popolnoma nepričakovane, a presenetljivo super.
Ena od teh super (a nepričakovanih) stvari sredi avgusta je bila novica, da je Ministrstvo za šosltvo le objavilo vsakoletni razpis za izobraževanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju (popularno imenovan kar KATIS) – in ker je začetek šolskega leta pred vrati, je seveda datum za oddajo temu primeren – ta teden.
Upam(o), da bodo ponujeni dopolnjeni programi tapkanja s strani Ministrstva sprejeti, kar pa bomo ''videli'' šele oktobra letos.
Poleg tega sem si dala duška in se lotila najbolj počasnega pospravljanja, kar jih človek lahko dela – pospravljanja papirjev.
Ne samo papirjev na pisalni mizi, ampak vseh dokumentov v vseh mapah, shranjenih tako doma kot v pisarni, od strogo uradnih do shranjenih za spomin.
Rabim to, hočem to, obdržim to, zavržem v smeti, zažgem?
Je bilo zrelo, že od našega skupnega aprilskega tapkanja z Barbaro, ampak kje naj si človek vzame skoraj dva cela tedna časa za to?
In je sedaj občutek ob pogledu na predale, police in fascikle – kaj naj rečem – mirno ste mi lahko nevoščljiviJJJJ.
Se spomnim enega tapkalca, ki je po enem takem skupinskem tapkanju celo noč besno pospravljal svojo delavnico, podvig, ki se mu je sicer dolga leta vestno izogibal – pa s pospravljanjem ne mislim čiščenja tal – in na naslednjem skupinskem tapkanju strogo prepovedal, da tako tapkanje ponovimo, saj se je komaj zadržal, da se ni lotil še stanovanjaJJJJ.
Tako da je udeležba na skupinskem tapkanju, namenjenemu pospravljanju in čiščenju ''krame'', raznorazne, pogojno nevarnaJJJ.
In med pospravljanjem so se mi, jasno, porajale ideje za celodnevna in popoldanska skupinska jesenska tapkanja.
Eno bo skupinsko nadomestno tapkanje – za tiste, ki vas skrbi (ali jezi) kakšen prijatelj ali družinski član ali – kot mene – kako čudno se včasih vrti ta svet.
To ne bo učenje nadomestnega tapkanja, tega se podrobno učimo na dvodnevnem seminarju 2. stopnje, ampak vodena izkušnja za skupino izkušenih tapkalk in tapkalcev.
Drugo bo tapkanje spočetja in rojstva naših lastnih otrok – za tiste, ki ste pretapkali svoje lastno spočetje in rojstvo, jasno, in se vam vsaj malce svita, da bi bilo to potrebno narediti tudi za potomce, pa se sami še niste lotili.
Pa še kakšno tapkanje v paru z Barbaro bova zgruntali in izvedli.
Z eno frazo - moja poletna inventuraJJJ.
Točne datume še določim in napišem, tole je samo prvo javljanje po dolgem času.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Video posnetek, ki ga je pripravila Barbara Žetko o svoji knjigi 7 mostov po prstih - s tapkanjem do sreče: https://www.youtube.com/watch?v=iXAW2hRg_m0&feature=youtu.be
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nisem ti še poslala nobenega poročila, a imam v mislih... V šoli veliko tapkam z dijaki, posebej intenzivno je bilo zdaj, na koncu leta, ko so se napadi panike kar vrstili. A to je "gašenje požara", kjer ima tapkanje, kot me vedno znova preseneča, pri mladostnikih neverjetne učinke, ni pa časa za izpeljavo celotnih procedur, ki smo se jih naučli. Vsaj dve dekleti sta izrazili pripravljenost, da bi delali tudi med počitnicami, tokrat tako ornk, da si bomo lahko vzele po dve uri časa naenkrat...
Imej se lepo,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
meni je bilo enkratno, ker take osebe ne srečaš vsak dan – s toliko pozitivne energije. Vsak dan pridno vadimo z družino in prijatelji in rezultati so fenomenalni. Komaj čakam, da se zopet vidimo, da se kaj novega naučim. Tudi priročnik pridno uporabljam. Želim ti povedati, da sem hvaležna za vse tvoje znanje, ki si mi (nam) ga dala. Zdajle sem tapkala, da sem ti lahko tole napisala in da te ne vikam. DelujeJJJJJ.
Lep topel pozdrav,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
hvala za ponedeljkovo darilo. Bilo je super. Čeprav nisem taka mojstrica besed kot ti in ti zato običajno ne pišem, pa vedno težko čakam tvoje novice. Res si pravi sonček.
Bodi lepo. Se vidimo,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živijo. Uživaš v poletju? Jaz imam več luštkanih zgodb v zvezi s tapkanjem in eno, ki bi jo res rada delila s tabo. Tapkala sem nadomestno za mojega mačkona. V soboto sem namreč barvala hodnik. Rdečo barvo sem prebarvala v belo (3x, da je prekrilo!) in potem risala valove. Bil je vročinski val (juhuhu) in se je krasno sušilo. odprta sem imela okna in zato (pa seveda zaradi sveže barve) sta bila mačka omejena na kuhinjo, dnevno in balkon. In polovico dneva (ja, barvala sem cel dan z vmesnimi dve urnimi pavzami, ko se je ena plast barve sušila) je bilo vse OK. Mačka sta po mačje zabušavala in jima je bilo vseeno za cel svet. Potem se je pa mačkonu strgalo. Mijavkal je, gledal čez okno nad vrati, praskal, skakal na kljuko, galama, res. In jaz pomislim: o, ne, maček je ločen od mačjega WC-ja, to bo. In nesem wc v dnevno - mačkon mi pobegne. Na pol tečem za njim, da se ne prilepi na svežo barvo in da mi ne skoči skozi odprta okna. Ga ujamem, nesem nazaj v dnevno in ga gledam, kako je nervozen. In postajam jezna. Vročinski val, tretje barvanje, ura je pet popoldan, a lahko prosim maček ne težiš? Ne, je težil. In ni hotel lulat. In se usedem in začnem tapkat: kok sem jezna, ker ta mačkon ne da miru in zdaj moram skrbet še za njegova čustva, pa že tko sem čist v barvanju, pa si moram za to čas vzet, ampak se čist sprejemam. In drugo rundo: sploh ne vem kaj je temu mačku, saj ima zdaj wc tukaj, a je tak problem lulat v dnevni ne na običajnem mestu, saj wc je isti, kaj le doživlja, ta njegova stiska, ki je jaz ne razumem, ampak sprejemam njega in sebe. In tretja runda: lahko si predstavljam, da je muc zdaj čisto zen, dojame, da je wc tukaj in pač opravi svoje in ve, da ne bom barvala v nedogled in si ga lahko predstavljam, da se pogrezne nazaj v mačje sanje. Ah. Še predno sem končala tretjo rundo je lenobno ležal na zaplati sonca na parketu, migal z repom in bil poosebljena mačja brezbrižnost. In potem je šel še lulat in do večera ni nič več težil.
Priznam, da sem si samo na hitro oddahnila in šibala nazaj barvat, v nedeljo pa razlagala prijateljem o tem in se v popolnosti prepustila čarovniji, ki sem ji bila priča. Vsi smo povezani, a ne? In živali nimajo podzavestnega odpora, a ne? In prime en-dva-tri.
Objem,
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki vseh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Časopis Dolenjski list - novembra 2014 smo takole tapkali v RIC-u Novo mesto:
studio 12, oddaja Zdravo življenje, april 2014
 
Val 202, 27.marca 2014 - z mano se je pogovarjala novinarka Danila Hradil Kuplen
http://val202.rtvslo.si/2014/03/tapkanje/ - poleg je tudi super fotka redakcije, ki tapkaJJJ.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo, 20.januarja 2014
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej:
Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 17.januarja 2014 sem bila gostja Zvezdane Mlakar
na začetku je najava, prispevek pa je potem od 14.20 minute naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
članek v reviji Šolski razgledi - november 2013
 
Gea TV – 28.avgust 2013 - pogovor o EFT-ju z novinarko Jano Debeljak.
 
Časopis Dnevnik 29.avgusta 2013 - prva ocena naše skupne EFT knjige Kako je EFT spremenil moje življenje…in lahko tudi vaše.
 
TV kanal Preprosto naravno – januar 2013
V Brežicah smo posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo.
 
TV SLO1, oddaja Dobra ura z Bernardo v ponedeljek, 28.januarja 2013 – posnetek januarske bralne Kavarne Union, kjer je Manca Košir predstavila knjigo EFT za telebane (kavarna se začne na 12.50 minuti)
zanimiv utrinek s prireditve, kot jo je doživel in opisal eden od obiskovalcev Iztok Snoj: http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Časopis Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
TV SLO1, mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012
EFT je od 19.40 minute naprej, v živo smo tapkali tremo
 
Dnevnikova priloga Zdravje, 16.avgust 2012:
 
Članek o EFT v Dnevnikovi prilogi Nika, 30.maj 2012:http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 23.maj 2012 Predstavitev knjige EFT za telebane
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
portal Siol.net, 2.maj 2012 – intervju z mano
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 21.februar 2011 tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 30.minute
in nadaljevanje – 7.marec 2011, od 7.minute naprej se Zvezdana in Gašper najprej pogovarjata o tapkanju, potem pa midve tapkava
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 24.november 2010 – oddaja o različnih načinih odvajanja od kajenja, tudi EFT seveda – posnetki prostovoljcev
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, 14.junij 2010 - EFT in hujšanje - EFT je od minute 34 naprej
 
studio 12, oddaja V ravnovesju, 28.maj 2010
 
TV SLO2, oddaja Mozaik, 28.julij 2009, EFT je od 4.33.minute naprej:
 
POP TV , oddaja Vizita, 20.junij 2009
 
Dolenjski ''Vaš kanal'', oddaja v Tomovi dnevni sobi, 18.5.2009žal posnetek ni več na voljo, arhivirani so samo posnetki od leta 2011 dalje
 
TV SLO1, oddaja Sobotno popoldne, 28.marec 2009 - EFT je od 24. minute naprej... http://4d.rtvslo.si/arhiv/labirint/31273605
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 24.november 2008
 
TV SLO1, oddaja Dobro jutro, Rokovi uroki, 7.april 2008
 


---
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic