13 oktober, 2014

EFT novice 13.10.2014 in se enkrat o svobodi

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
v soboto smo ves dan tapkali – dopoldan v Ljubljani in popoldan v Naklem.
Bil je lep topel sončen dan, mi pa smo poganjali svoje prste po svojih telesih in se pogovarjali sami s sabo.
Odkrivali stvari o sebi.
Kaj je tisto, kar nas poganja, kaj je tisto, kar nas ustavlja, kaj je tisto kar ponavljamo že kar avtomatsko, pri čem sploh še resnično uživamo?
Sploh v soboto dopoldan med individualnimi razgovori mi je nekaj postalo kristalno jasno.
Ženske ne znamo, si ne upamo, nam ni bilo dovoljeno – nismo slišale naših mam/tet/sosed/babic/učiteljic/prijateljic, da bi jasno izrazile svoje občutke brez obtoževanja drugih.
Tega ne znamo.
Je pa nujno potrebno.
Ker če ne izrazimo svojih občutkov, jih potlačimo, se čustveno zapremo – smo čustveno nepristopne.
Zelo tanka črta je med tem, da postaviš sebe res na prvo mesto in med tem, da se čustveno zapreš, da ostale čustveno odrežeš.
Razlika med svobodo in suženjstvom, kot sem pisala zadnjič.
In za začetek med tapkanjem lahko povemo svoje občutke SEBI.
Da pa jih povemo, se jih moramo najprej zavedati, jih prepoznati.
In mogoče bo kdaj v resnični situaciji prišla iz naših ust resnična glasna beseda o tem, kaj čutimo tisti trenutek – brez obtožbe, brez plana za akcijo.
In mogoče nas bo kakšna deklica slišala in kasneje naredila isto.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v tem tednu:
-         v ponedeljek, 13.oktobra od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v soboto in nedeljo, 18. in 19. oktobra v Ljubljani – dvodnevna AAMET 2.stopnja.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek (aljainkret@gmail.com). Prostovoljni prispevki. www.srecalisce.si
-         vsak ponedeljek ob 19h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. Potrebna je vnaprejšnja prijava na info@eft-trieste.it . Prostovoljni prispevki. (www.eft-trieste.it )
-         vsak ponedeljek ob 20h v Ljubljani. Lokacija – Hubadova 1. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Zaželena je vnaprejšnja prijava, prispevek je 10 EUR.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur. info. 031 440 868 ali tanja.vovk.petrovski@gmail.com
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com). Začetek oktobra.
-         vsak torek v Semiču, ob 19.30h za odrasle in ob 18.45 za otroke, v spodnjih prostorih Brunskoletove hiše (Taborska ulica 8, 8333 Semič, vhod s cestne strani). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat. Obvezne predhodne prijave na 041-822-850.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki. Nadaljevanje decembra letos, od septembra do decembra Renata vodi skupinska tapkanja v Radovljici in Bledu, ki jih organizira Medgeneracijski center Radovljica.
-         Vsak torek ob 19h na Ptuju – (O)SREČEVALNICA (Dravska 8, vhod z Vošnjakove ob Maratonu). Vodi Mojca Zorman. Obvezne prijave na mail: mojca.zorman1@gmail.com ali tel. 041 283 522.
-         vsak drugi torek ob 18h v Cerknici (30.9., 14.10, …) v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Zaželeni in pričakovani so prostovoljni prispevki 5 EUR
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev. Začetek meseca oktobra.
-         vsako tretjo sredo v mesecu (17.septembra, 15.oktobra, 19.novembra in 17.decembra) ob 19h v Grosuplju delavnica z naslovom EFT za vsakdanjo rabo s sloganom: "Jaz tapkam, ti tapkaš, mi tapkamo - sedaj tudi v Žarku." Vodi Helena Cesar. www.zarek-hc.si. 10 EUR.
-         vsak četrtek ob 19h v Tolminu. Vodi Snežana Kragelj. V prostorih Gimnazije Tolmin. Prostovoljni prispevki. Več na www.samadhi.si ali 041 360 069.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
-         vsak četrtek od 20h do 21.30h po skypu – vodi Maja Fink – potrebne so predhodne prijave na maja.fink2eft@gmail.com Posamezno srečanje 5 EUR, plačilo po desetih prisotnostih.
 
 
-         sklop šestih srečanj ob nedeljah, od 05.10.2014 do 17.05.2015, od 15.00 do 19.00v Volčjem gradu pri Komnu - delavnica "KAKO DO USPEHA''. Vodi Barbara Žetko. Prijave na info@eft-trieste.it. Cena: 290 EUR (6 srečanj po 4ure). Več na www.eft-trieste.it
-         v torek, 14. oktobra od 17.30h do 19h v Moravčah (pri Domžalah) – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT v OŠ Jurija Vege v Moravčah, učilnica N4. Vodi Marija Gotar, marija.gotar@gmail.com.
-         v torek, 14.oktobra ob 17h v Semiču – enourna delavnica na temo povezave gibanja in EFT. V sklopu prireditev Simbioza. Vodi Romana Potočnik. Več na povezavi: http://www.dolenjskilist.si/2014/10/14/122127/napovedniki/prireditve/Simbioza_giba_EFT_metoda__telovadnica_Partizan/
-         v torek, 21.oktobra ob 19.15 v Novi Gorici – predstavitev delovanja metode EFT za člane Unitri v prostorih VIRS (EDA center, učilnica P3). Vodi Mirjam Hojak.
-         v soboto, 25.oktobra od 9h do 18h v Žalcu - Intenzivna delavnica PODPORA OBILJU. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 120 eur, za študente in upokojence 90 eur. Info. 031 440 868 ali tanja.vovk.petrovski@gmail.com
-         v sredo, 29.oktobra od 10.30h do 12h v Ljubljani - delavnica ''Z metodo EFT do boljšega počutja in radosti v sebi’’. Lokacija: Center Sobivanja vile Ob poti, Puhtejeva ulica 15. Vodi Darja Cerkvenik. Prostovoljni prispevki. Prijave obvezne na darja@taisa.si
-         v četrtek, 30.oktobra ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat – v prostorih Hiše Sadeži družbe, ul. Štefana Kovača 20 .
-         v soboto, 8.novembra od 9h do 13h v Trstu –začetna štiriurna delavnica metode EFT (Studio Viola, Ul. Carducci 39). Vodi Barbara Žetko. Cena 50 EUR. Prijave obvezne do srede, 5. novembra 2014 na info@eft-trieste.it.
-         v soboto, 8.novembra v okviru prireditve Mavrična sobota v Ljubljani – prepoznavanje in čutenje lastnega telesa na več nivojih; izvajamo različne dihalne tehnike in tehnike sproščanja z uporabo EFT (tehniko čustvene svobode) ter razne energetske vaje. Vodi Helena Cesar, center Žarek. Naslov predavanja - praktične delavnice: Umirimo svoje življenje. Več na http://www.zarek-hc.si/Predavanja-delavnice/Mavricne-sobote-oktober---december-2014/
-         v torek, 11.novembra od 18h do 19.30h v Ljubljani - delavnica ''Strah pred porodom’’. Lokacija: Lila center, Kogovškova ulica 12. Vodi Darja Cerkvenik. Prispevek: 7 EUR. Prijave obvezne na darja@taisa.si
-         v sredo, 12.novembra ob 16h v Ljubljani – brezplačna predstavitev delavnice za odpravo treme pred testi (izpiti) za učence, dijake in študente. Vodi Darja Cerkvenik. Knjižnica Bežigrad. Prijave obvezne direktno v knjižnico, na njihov telefon: 01 236 38 00 ali pa na email bezigrad@mklj.si
-         v soboto, 15.novembra od 9h do 13h v Tolminu– začetna štiriurna delavnica metode EFT. Vodi Snežana Kragelj. Več info na www.samadhi.si. Prijave na info@samadhi.si ali 041 360 069.
-         v soboto, 13.decembra v okviru prireditve Mavrična sobota v Ljubljani – prepoznavanje in čutenje lastnega telesa na več nivojih; izvajamo različne dihalne tehnike in tehnike sproščanja z uporabo EFT (tehniko čustvene svobode) ter razne energetske vaje. Vodi Helena Cesar, center Žarek. Naslov predavanja - praktične delavnice: Pogumno in mirno v zimski čas. Več na http://www.zarek-hc.si/Predavanja-delavnice/Mavricne-sobote-oktober---december-2014/
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jp. In svoboda zahteva odgovornost. In iskrenost do samega sebe. To zadnje pa včasih booooliiiiiiii. Bolš da misliš, pa tud rečeš, da so drugi krivi, anede. Potem ne boli tako močno. Pa nikamor naprej ne prideš…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ojla!
Tako nekako vzneseno dobro sem se počutila po delavnici da se hotela čimprej biti sama in si popevati v avtu in misliti kako polzim skozi noč v tistem svojem plaščku - samo mojem.... Krasno je blo.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena Pika,
najprej želim izraziti globoko hvaležnost za tvoje delo in izvedbo včerajšnjega posebnega tapkanja. Čudovito je bilo v tako prijetni skupini žensk, ki so se mi vse zdele zelo “modre”. Zame je bilo veliko olajšanje po zelo dolgem času, kot da bi za nekaj časa odložila težka bremena, ki me tlačijo že zelo dolgo. Počutila sem se odmaknjeno od problemov. Zvečer sem se počutila odlično, vrnil se mi je naravni apetit, po dolgem času sem z užitkom jedlaJJJ (sicer jem, ampak vse je kot da je pesek). No, to ni najbistvenejše.
Najboljše je bilo to, da če sem zelo vztrajna se lahko tudi s tapkanjem vsaj malo odrešim stalnih čustvenih, psihičnih tenzij, ki se mi poznajo že tudi fizično.
Spala sem od polnoči do 6,00 zjutraj brez da bi se zbudila - kar je tudi velika zmaga zame. Ker se sicer stalno zbujam ponoči in večinoma slabo spim.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Takole se je godilo meni:
Čeprav je v skupini težko priti v stik s tistim občutkom, da svet razpada na koščke.. ko nisem sama to ni tako zares, ni tako strašljivo, ne prevzame s tako silo... pa vendar nekaj se je premaknilo. V nedeljo sem bila popolnoma razdražena, živčna, nemogoča.. niti minutke nisem zdržala pri miru, nisem se mogla sprostiti.. Kaj to pomeni? ja, prišel je tisti občutek.. tisti grozoviti občutek, ki je vedno pod tem občutkom razpadajočega sveta.. In sem se ga zavedala in se spomnila... Pojdi v občutek. Ne stran od njega. Kot na reki ko veslaš.. ne hodi stran od skale... čeprav zveni nelogično in nevarno.. enako je z občutkom. Trik je v tem, da grem v občutek in da tapkam... in sem to počela celo nedeljo in še danes zjutraj... Nič bežanja.. samo soočanje. Zanimivo je to, da potem telesu ni treba v bolečino. To je velik korak. nekaj dela me še čaka, ampak od občutka ne bo treba več bežati.. In ko ne bežim ni več strašljivo... če sem živčna in razdražena vem, da je to v meni in ni treba te tečnobe prelivati v okolico, podtikati čustev in početi podobnih nezavednih manipulacij, ki samo zastrupljajo odnose z najbližjimi...In to mi daje moč ukrepanja in spreminjanja situacij za katere sem prej mislila, da se nič ne da....
taka tapkanja so zelo dragocena, ker globinsko počistijo stare, prastare občutke, ki so tako grdi in nesprejemljivi, da jih sicer niti pogledati ne bi upala.. kaj šele, da bi jih priznala in o njih pisala...
lp
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
iskrena hvala za to sobotno srečanje. Pri meni se je zrušilo lani spomladi. Pravi požar, kompletna fronta. In še nisem "na tekočem". Ves čas po malem tli. Prav v soboto, tik pred našim srečanjem, je na enem koncu spet zagorelo. Še gasim. Tudi s tvojo neprecenljivo pomočjo.
Zato še enkrat, prisrčna hvala.
Lep pozdrav in kmalu nasvidenje,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljeni,
pri vas sem bila že skoraj dve leti nazaj na začetnem tečaju za EFT, moram povedati, da je postala tehnika EFT del mojega vsakdana…
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga moja!
Mislim, da te razumem. Jaz sem ta občutek definirala drugače, ker se je dogajalo meni.
Tvojo definicijo: "Občutek pa je bil, kot da je konec sveta.
Da svet pred mojimi očmi razpada na male koščke.
sem jaz izrazila: Umiram po koščkih. Celo leto 2013 sem tako čutila in hvala Bogu (si mislim sedaj, takrat pa je bila cela drama!!!), da je del mene umrl. Ker zdrav del mene je še vedno živ! In tako se lupijo z nas naše iluzije, kdo sem jaz in kakšen je svet ... in kakšen smisel ima vse to, kar počnem, občutim, mislim.
Letos se občutki in dogodki počasi umirjajo, vračajo se v "normalo", vendar na boljše. Kot da je bil potres in potem obnoviš hišo, ki je drugače sploh ne bi. In sedaj je lepša kot prej!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ja, nekaj nujnega imam za povedati. Jaz svoja občutja oz. le ta izražena v besedi pogosto začutim nekoliko kasneje . "Pride za mano"... bi se reklo. No, in ko sem na delavnici iskala primerno besedo za to, kaj meni pomeni EFT, nisem našla najbolj primerne besede. Je pa prišlo za mano... in ja.... "EFT meni osebno pomeni STEBER vsega", stvar je čisto enostavna, ni potrebnih filozofskih raziskovanj, ti tapkaš... in stvari, ki jih potrebuješ, pridejo. Itak so vse rešitve zelo enostavne, ampak, kaj ko smo včasih nagnjeni h kompliciranju, zapletanju, itd...
Zanimiva pa se mi zdi moja nova izkušnja, odkar tapkam, sploh v zadnjem obdobju... Četudi berem knjigo, ki ni s področja EFT, gre pa za duhovno rast, vse pogosteje zeham (pa nisem zaspana, da ne bo pomote) in oči se mi solzijo; skratka EFT je vključen, če me lahko razumeš. Ali pa tudi, ko meditiram. V vsem je vgrajeno bistvo eft-ja. Soočanje s čustvi, nič več bežanje pred njimi, Čutenje, in ljubeče Odpravljanje tistega, kar več ne potrebujem ter Nalaganje nove pozitivne svežine.
O, hvala Pika še enkrat in lepo, lepo pozdravljena
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika, bilo je super, res, meni pisani na kožo in situacijo, ful hvaležna….
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Res je bilo lepo in sproščeno. Veliko sem se naučila novega in že pridno tapkam na vse sorte. Vsekakor se bom še oglasila, ko bom pripravljena za več znanja. Res hvala za vse prijetne trenutke in znanje, ki sem ga pridobila.
Lep dan še naprej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdravljena!
Tapkanje je fajn, ker lahko iste težave na različnih nivojih oddeluješ v različnih časovnih razdobjih - takrat, ko je postavljena varna osnova. Zame je bila v petek za piko na i pri že obravnavanih dogodkih, situacijah, stanjih...
Nadaljevala sem doma in še enkrat iz "blata" zlezla v samostojnost - v bistvu v svobodo, kot pišeš danes. Prišel je občutek: končno lahko živiš kot je tebi prav, na vseh področjih življenja. Imaš pravico, lahko si dovoliš - seveda ne z glavo skozi zid. Kak teden prej mi je samostojnost pomenila še pomanjkanje opore nekoga, ki stoji za mano, za vsak slučaj. Danes je biti samostojna tisto, kar čakam že vse življenje: imam vizijo, ki jo svobodno v sodelovanju z drugimi realiziram - tudi zase. In rada delam zase in za druge. Edino, kar me pri tem čudi, je: ne čutim kakega posebnega zadovoljstva, vzhičenosti...samo mirno odgovornost, da upoštevam vse sodelujoče. Kot da je že od nekdaj tako najbolje...
Lepo se imej,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 27.septembra, 22.novembra 2014 ter 24.januarja, 18.aprila in 20.junija 2015, vsakič od 10h do 19h.
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 18. in 19.oktobra ter 13. in 14.decembra 2014 ter 21.in 22 marca in 23 in 24.maja 2015, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 29. in 30.novembra 2014 ter 21 in 22.februarja in 27. in 28.junija 2015, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 15.novembra, 6.decembra, v Mariboru 25.septembra, v Vitacentru Naklo 11.oktobra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 15.novembra, 6.decembra -  http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
aprila 2014 smo posneli dve oddaji za TV postajo Studio 12:
 
v četrtek, 27.marca 2014 je bil na sporedu prispevek o EFT-ju na valu 202 - tole je povezava na posnetek: http://val202.rtvslo.si/2014/03/tapkanje/ -  poleg je tudi super fotka redakcije, ki tapkaJJJ.
 
v ponedeljek, 20.januarja 2014 popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja 2014 dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
November 2013 – članek v reviji Šolski razgledi:
 
Avgust 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic