28 april, 2014

EFT novice 28.4.2014 in o pomladnem dnevu

Pozdravljeni vsi ljubi moji, 

najprej še enkrat - danes (28.april) naše redno ponedeljkovo tapkanje v Ljubljani žal odpade – prvomajske počitnice.
 
In potem – vsakič v začetku pomladi, ko se zeleni listi dreves našopirijo in bleščijo in so sočni, da bi jih človek najraje kar jedel (in jaz jih vsako pomlad kar veliko pojem), si še posebej z lahkoto dovolim, da sem – nekateri bi temu rekli – ''otročja''.
Da si vzamem cel dan in ga preživim na Golovcu, objemam bukve, občudujem borovce, najdem jaso šmarnic, se večkrat hote izgubim, in se zvečer lačna in opraskana srečna vrnem domov.
Z lahkoto uspem pozabit plane, cilje, spiske nenarejenih opravkov, sploh vse ''odrasle'' stvari.
Kako to, da mi tak dan kot po pravilu uspe samo pomladi – nimam pojma, ampak tako je.
Sem se včeraj strašno močno zavedala, da smo sicer telesno odrasli, ampak to je bolj videz kot kaj drugega.
Naša čustvena resnica je še vedno v naših zgodnjih letih – v občutkih nemoči in prezrtosti, v nenehnem pričakovanju nečesa slabega.
Sem včeraj prav natančno opazovala naključne so-sprehajalce – kaj so ''sevali'', kako so me pogledali, kaj so si dovolili pokazati – le redki so mi zmogli vrniti res vesel pogled in nasmeh.
Kot da so bili – kljub prekrasnemu gozdu okrog njih – v resnici nekje drugje.
Včasih bi me to potrlo, danes mi je samo jasno, da imamo vsi skupaj še ogroooomno dela.
Ampak najprej vam želim vsem vam kakšen tak ''odklopljen'' pomladni dan.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v tem tednu:
-         v ponedeljek, 5.maja od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v petek, 9.maja ob 17h v Ljubljani – AAMET mentorsko srečanje.
-         v soboto, 10.maja v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 19h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak torek v Semiču, ob 19h za odrasle in ob 18.15 za otroke, v spodnjih prostorih Brunskoletove hiše (Taborska ulica 8, 8333 Semič, vhod s cestne strani). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-         vsak torek ob 19h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         Vsak torek ob 19h na Ptuju - O)SREČEVALNICA (Dravska 8, vhod z Vošnjakove ob Maratonu). Vodi Mojca Zorman. Obvezne prijave na mail: mojca.zorman1@gmail.com ali tel. 041 283 522. Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki. http://www.srecalisce.si/; aljainkret@gmail.com
-         vsak prvi torek v mesecu (4.2,. 4.3., 8.4., 6.5., 3.6.) ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 19h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         Vsako tretjo sredo v mesecu (16.aprila, 21.maja, 18.junija) ob 20h v Grosuplju – Pritapkajmo lepo pomlad – EFT in enostavna sezonska rutina (zavedanje sebe, dihanje, pomladna utrujenost, alergije). Center Žarek. Vodi Helena Cesar. www.zarek-hc.si. 10 EUR.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
-         v soboto, 10.maja v Ljubljani – v okviru prireditve Mavrična sobota - Pritapkajmo lepo pomlad – EFT in preprosta sezonska rutina. Vodi Helena Cesar.
-         v sredo, 14.maja ob 17h v Radovljici – v okviru TVU organizira Ljudska Univerza Radovljica. Uvodna predstavitev in tapkanje. Vodi Renata Čimžar.
 
-         v soboto, 17.maja od 9h do 16h v Žirehtapkanje na temo človeških potreb. V knjižnici v Žireh. Vodi Apolonija Klančar, prijave na apolonija@soliris.si. Brezplačno, prispevek za kosilo 5 EUR. Več na www.soliris.si.
-         v soboto, 17.maja od 10h do 18h v Volčjem gradu pri Komnu – celodnevna delavnica Hujšanje in EFT - domačija pri Davidu in Martini. Vodi Barbara Žetko (prijave na info@eft-trieste.it, število mest omejeno). Cena 105 evrov (vključeno vegetarjansko kosilo in presna malica).
-         V sredo, 28.maja ob 19.30h v Grosuplju EFT in brezdietni način preobrazbe vašega telesa s pomočjo Gabrielove metode. Če ste se znašli na točki, da se vašega boja s kilogrami ne da premakniti z mesta, vam bo s pomočjo skupinske pozitivne energije morda pa le uspelo!Center Žarek. Vodi Helena Cesar. www.zarek-hc.si.
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nekateri se nikdar ne spravijo delat ali pa naredit vozniškega izpita. Pa se zgodi, da se njihov(a) šofer(ka) odloči npr. oditi ''tja čez'', kjer za premikanje ne potrebuješ več avtomobila….. Ostane pa avtomobil v garaži in obžalovanje, da niso naredili vozniškega. IN  je še več takšnih, ki se NOČEJO spremeniti, ki HOČEJO trpeti in se ne bodo nikdar lotili tapkanja. Tko da, Pika, ne vem, če bo sto let dost….
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Prejšnjo sredo sem se udeležila tapkanja v Grosupljem pri ga Heleni Cesar, bilo je super. Hvala ti, da si me naučila tapkati, ker sem se z EFT velikokrat rešila iz raznovrstnih težav in stisk.
Želim ti veliko zdravja in moči za širjenje EFT,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Drugače pa ja, tapkanje je zakon, po napornem dnevu zaspim kot dojenčekJJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
sem ti hotela napisati, kako vesela sem tvojih vsako tedenskih novic, so tako spodbudne, pa sem rekla, ah, ne bom, kaj jo bom morila s temJJJ, bom morda drugič - in dnevi so šli naprej. Potem pa sem šla danes s psom na sprehod in ko sem tekla po kolovozu in želela preskočiti neko blato, sem pri doskoku tako nerodno stopila v neko luknjo, da se mi je tako čudno zvil gleženj. in sem se že vidla in čutla ... Pol sem se pa spomnila na tvojo zgodbo, ko si padla s klopceJJ (sorry)... in se takoj začela tapkat, kar na licu mesta in hodit počasi naprej... in tukaj lahko zgodbo kar zaključim, ker itak veš, kaj je blo pol. Niso bile 3 min., ko je bilo že v redu. Nazaj gor sem prišla, kot da ni bilo nič in niti bolelo me ni, niti zateklo ni. Hurray!!!!
P.S. pogumna si, da si šla vozit po levi straniJJJ
LP,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga NAŠA Pika!
Najprej iskrena in prisrčna hvala za čudovito nedeljo. Krasno sem se imela, tako cel dan s tabo. Glede našega druženja, moram reči, da sem se počutila tako sproščeno in lahkotno, kot da spadam točno tja in nikamor drugam in hvaležna sem sili, ki me je potegnila na to pot spoznavanja še več znanj. V tem trenutku sem prepričana, da mi bo slišano na L1 s tapkanjem pomagalo do več notranjega ravnovesja in miru in hkrati več poguma pomagati še komu v stiski.
Lepo bodi vedno in povsod, verjetno tako si, ker poznaš EFT...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
najlepša hvala za prečudovito nedeljo. V skupini je bilo krasno vzdušje in energija. Čutil se je žar, ki je vel iz vsakega od nas, da želimo tapkati, brskati po sebi ter da smo željni novega eftjevskega znanja. Po tapkanju v paru sem ugotovila, da še vedno ne znam postaviti meja drugim in potem sem tapkala danes zjutraj in ko je prišla situacija, da sem se postavila zase mi je uspelo. Sicer mi je bilo pri tem strašno vroče, ampak jupiii, korak naprej je bil narejen!!!
Lp ter vse dobro,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
hvala za lep dan, hvala za vse tvoje navdušenje, ki ga tako širokogrudno razdajaš med nas. V službi imam trenutno zelo zahtevne zadeve. Takoj zjutraj v nedeljo, ko sem vstala in me je začel obhajat neprijeten občutek v zvezi s tem, sem šla v kopalnico tapkat vse svoje občutke o krivdi, nemoči, jezi... Včeraj sem tapkala trikrat. Dvakrat občutke, enkrat pekoč želodec. Po zaslugi tapkanja, živelo tapkanje!!!!!, sem uspela jasneje uvidet svojo vlogo v teh službenih problemih, predvsem pa to, da imam še težave s krivdo, čeprav sem mislila, da sem to že v preteklosti kar dala čez. Dogodki prejšnjega tedna so mi obudili dogodke izpred dvajsetih let, ker je bila situacija ravno tako službeno podobna. Tudi to sem stapkala. Skratka, se bo slišalo lahko malo butasto, tapkanje mi je omogočilo tudi nek ''supervizijski'' pogled na problem in mi pomagalo razmejiti svojo odgovornost od drugih. In mi potrdilo, da si še vedno naprtim preveč krivde in preveliko odgovornost. OK, imam še veliko dela, ampak imam orodje. Včeraj sem v miru prebrala še enkrat cel priročnik EFT in v novi luči videla nekatere stvari. Vse sem podčrtala in porisala, kot vizualci radi to počnemo. Naj ti povem še to, da mi je rekla ena sodelavka v telefonskem pogovoru o teh šolskih zadevah, da naj kar pojem enega ali dva Persena, da bo boljše. Že itak sem anti tableta, spomnila sem se tudi nate in naše zahodnjaško prepričanje, da če nekaj pojemo, to pomaga. "Jebeš" (oprosti izrazu, sicer sem dobro vzgojena punca) tableto, ki deluje par ur in potem? Ješ še eno in še eno, malo poplakneš s kakim pivcem. Ne, se hecam. O, kako bi bil svet fajn, če bi blo več takih kot smo mi. Mi smo itak fajn in uporabljamo prste namesto tabletJJJJJ.
Želim ti vse dobro, veselim se nadaljnjega sodelovanja s tabo, želim si, da bi čim več ljudi s pomočjo tapkanja uzrlo ta svet v tem trenutku v lepši luči in da posebej Slovenci ne bi več tako intenzivno razvijali nacionalnega športa-jamranja, ampak uporabljali prste namesto jezika.
En lep primorski pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Aja, moram ti še povedat, da sem danes že pred 6. uro zjutraj imela preizkušnjo za živce, ko mi avto ni hotel vžgatiJJJ. Šel akumulator... poklicala asistenco, sporočila v službo, in si privoščila eno kavico kar doma. Pa sem začutila, da mi pa vseeno stvar ni kar tako šla mimo in sem začela tapkat. Najprej en krog na temo, da mi avto noče vžgat, pa da ne vem zakaj je to treba, kaj mi zdej hoče to sporočit, da ne morem v službo, pa kaj mi je tega trebaJJ. Pa potem še en krog, da sem res smotana, k nimam tolk korajže, da bi se odločila uresničit svoje želje in sanje glede mojega dela.. da mi sedaj še avto hoče dopovedat, da vstajanje ob 5h vsak dan res ni potrebno, pa da naj že zberem korajžo in uresničim svoje idejeJJ. Pri tretjem krogu je že prišel mehanikJJ. No, ampak to še ni bilo zadost.. ko hočem pri mehaniku plačat s kartico, mi dvakrat!! POS terminal zavrne transakcijo... OMG! Srce mi je začel noro biti, pa dihat sem tud mal pozabla, zraven pa intenzivno mozgala, kako je to mogoče, pa kaj pa zdej!? Na srečo pride nazaj šefica, pa ji rečem, da bom morala it še domov po denar, ker kartica ni prijela, pa pravi: oh, spet nagaja, se bom še enkrat prijavila, potem pa sigurno bo.. No, in je bilo OK! JJ Tako, da sem potem še med vožnjo celo pot tapkala prste, da sem prišla dokaj skulirana do službe JJJ.
Drugače mi je bilo pa v soboto res super! Se že veselim naslednjega druženjaJJJ.
Lep teden,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sama tapkanje doživljam kot drobce vsakodnevnih čudežev. Prebujanje vsega, kar je že v nas, pa nismo zmogli izraziti/živeti. In tapkam… Želim si, da postane moje »drugo dihanje«.
Objem in pozdrav še enkrat,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živijo,
kot zanimivost – sem zadnjič sedela v cerkvi v xxxx in pred menoj je sedela deklica (verjetno kakšen četrti razred), ki se je lotila tapkanja. Župnik jo je gledal, kaj zganja (se tolče po glavi in obrazu)JJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sem se zelo nasmejala ob tvojem opisovanju vožnje po levi, to si že dolgo želim sprobat, ''moji'' vozijo kot da se vedno vozi samo tako…, se pa zelo strinjam z vsem, kar si napisala. Kako nas naš um omejuje. Jaz sem veliko razmišljala tudi o predsodkih. Se je več stvari zgodilo v naši širši družini in sem se spomnila, kako se je moja stara mama zgražala nad ženskami v hlačah in polakiranimi nohti na nogah, pa ni bila samo ona, cel kup jih je bilo, pa moja mama, ko si je sin pobarval lase na oranžno, je tri dni jokala, da jaz nič ne naredim na to temo… ampak jo razumem, ker vsi imamo nekje mejo ali končno točko, ko nek dogodek pritisne na predsodke, ali pa samo nekaj, ko misliš, da bi bilo dobro drugače. Moj sin je primer neorganiziranega človeka, mislim na red v stanovanju… eno leto je imel dnevno sobo v pritličju polno škatel in ropotije, si težko predstavljaš. In meni najprej to ni hotelo iti na živce, v resnici mi je šlo od prvega trenutka, a ker se nočem vmešavati v življenje svojih otrok, sem si vestno govorila, da pač bo že pospravil, ko bo. Potem je začel o tem govoriti moj mož, da ga to moti, da je škoda, ker je prostor lep, a neuporaben in sem ga jaz mirila, da je to sinovo življenje..Potem sva mu prijazno ponudila pomoč in sem vedela, da jo bo odklonil…potem sem si končno rekla - Pa tebi gre to do nezavesti na živce, nisi znala otroka naučit osnovnega reda, nočeš se s tem občutkom soočit, povrh pa nočeš priznat, da tudi njegova žena nima smisla!!! in sem končno začela en dan tapkat kot nora sama in potem še z možem in sem bila v bistvu zelo hitro ok. Čist mirna in zadovoljna. In kaj misliš, kaj se je zgodilo, ko prvič pridem k njim nekaj dni po tem tapkanju? Pride k meni snaha in reče, naj grem z njo, da mi bo pokazala nekaj, na kar sta oba zelo ponosna. Me je peljala v jedilnico in naprej v dnevno, ki je bila brezhibno!!! pospravljena, da mi je zastal dih in vse, kar sem uspela reči je bilo: Čestitam obema, to je pa res zmaga! Sem si rekla, če se ne bi delala frajerke, da mi ne gre na živce in bi TAKOJ odtapkala, bi bila soba že zdavnaj pospravljenaJJJJ: Se učimo, kar naprejJJJJ:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Majski EFT delavnici z JAQUI CROOKS (ena od 29-ih EFT mojstrov, kolikor jih je na svetu) v Ljubljani in na Bledu:
 
Tisti, ki ste bili na vsesloveskem tapkanju 8.marca v Ljubljani, ste jo že doživeli v živo. Za ostale pa – Jaqui je ena velika prijazna mama, ki te ima zelo rada, tudi ko te s kakšno dobro merjeno besedo med tapkanjem spravi v debele solze. Zato je z njo tako lepo in enostavno delati.
 
Oba dogodka bosta v angleščini brez prevoda v slovenščino, deloma zato, da je cena lahko taka kot je, še bolj pa zato, ker je proces tapkanja tako zelo subtilen in hiter, da je vsak zamik (ali sicer nemoteč kiks pri prevodu) strašno in čisto preveč neprijeten.
 
V takih skupinah je zelo zanimivo delati, med skupnim delom se spletejo tudi močne vezi, s prvo skupino (Bled pred petimi leti) se še vedno vsak teden dobimo na skypu. Tisti, ki ste kdaj začutili, kaj naredi skupina, usmerjena natančno v isto smer in dobro vodena, veste, kaj govorim.
 
Program letos je takole – sobota, 17.maj cel dan v Ljubljani in potem 4 dnevi Bleda – od četrtka 22.maja zjutraj do nedelje, 25.maja popoldan.
 
sobota, 17.majThe beginning of your new life (Začetek vašega novega življenja)
Za prijave, podrobnosti in plačilo za 17.maj kliknete
 
4 dnevi BledaComing home to yourself
Za prijave, podrobnosti in plačilo za 4 dni Bleda kliknete na
 
Seveda se lahko prijavite tudi meni, če vam je to lažje.
Obe druženji sta nepovezani – se pravi, da eno ni pogoj za udeležbo na drugem.
Za tapkanje na Bledu toplo priporočamo (iz izkušenj), da si res vzamete čas in tudi spite tam – če rabi kdo pomoč pri tem, naj mi napiše - imamo organizirane strašno poceni apartmaje.
Že sama seminarska dvorana na Bledu – v četrtem nadstropju hotela Park – s pogledom neposredno na gladino jezera – sede s stola imamo občutek, da lebdimo nad vodo – neverjetno doda k hitrosti in globini samega procesa.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 31.maja ter 1.junija, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 10.maja, 7.junija, 5.julija, v Vitacentru Naklo 29.marca - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 10.maja, 7.junija, 5.julija – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 27.marca v Vitacentru Naklo, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
aprila 2014 smo posneli dve oddaji za TV postajo Studio 12:
 
v četrtek, 27.marca 2014 je bil na sporedu prispevek o EFT-ju na valu 202 - tole je povezava na posnetek: http://val202.rtvslo.si/2014/03/tapkanje/ -  poleg je tudi super fotka redakcije, ki tapkaJJJ.
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite [PREFERENCES

Arhiv EFT Novic