03 marec, 2014

EFT novice 3.3.2014 in o nelogicnem vztrajanju v slabem...

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
to minulo soboto popoldan na začetni 4-urni praktični EFT delavnici so udeleženci na začetku večkrat rekli isto stvar – mogoče na različne načine – ampak isto stvar.
In sicer – vem, da EFT deluje, ampak kljub temu se pogosto raje ''valjam'' v skrajno neprijetnem čustvenem stanju kot da bi tapkala.
Se raje cel dan obtožujem česa nisem (kaj sem) naredila, kot da bi dovolila svoji desni roki da potapka – zato sem si danes vzel 4 ure časa, ker VEM da EFT deluje, samo tapkam raje ne.
In smo se potem pogovarjali, kako nelogično je to v bistvu.
Od kje pride ta na videz tako zelo nelogična človeška poteza?
Iz različnih ponavljajočih se otroških izkušenj, jasno.
Od tega, kaj je čutila naša mama ko je bila z nami noseča.
Od tega, kaj je čutila njena mama, ko je zanosila z njo (našo mamo).
Od ur jokanja, ki smo jih opravili kot dojenčki.
Da omenim samo par preverjenih razlogov.
Ampak vprašanje ''zakaj'' ni med mojimi priljubljenimi vprašanji – ne ponudi namreč nobene resnične rešitve stanja, v katerem sem.
Tapkanje v skupini pa ponudi čisto jasno alternativo – in doda prijetno izkušnjo da JE V RESNICI MOŽNO TUDI ZAME v skladišče mojih resničnih izkušenj, kjer je pospravljena že cela gora izkušenj, da se ne da.
In počasi se potem ta tehtnica premakne – večkrat ko doživimo da se da, hitreje se bomo spomnili tega takrat, ko nam sicer tapkanje še na kraj pameti ne bi padlo.
 
Sobota, 8.marec bo prilika za en tak dan prijetnih spodbud.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
 
na kratko o dogodkih v tem tednu:
-         v ponedeljek, 3.marca od 19h do 20h v Ljubljani – redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-         v soboto, 8.marca v Ljubljani – 3.vseslovenski dan za EFTJJJJJJ
-         v petek, 14.marca v Novi Gorici od 16h do 20h - začetna praktična EFT delavnica.
 
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja )
-         vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko. (http://www.eft-trieste.it)
-         vsak drugi ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl (tel 031 299 882 andreja.valcl@gmail.com)
-         vsak ponedeljek ob 18h v Sevnici – v posebni sobi okrepčevalnice Mica, Prvomajska 26. Vodi Maja Fink. Prispevek 5 eur.
-         vsak ponedeljek ob 19h v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper, ulica 15.maja 2. Vodi Zdenka Zupančič, 031 542 622.
-         vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19h v Žalcu v prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. Prispevek 7 eur.
-         vsak ponedeljek, ob 18h v Semiču, v sejni sobi občine Semič (pod okriljem kulturnega društva Orel (http://orelsemic.blogspot.com/). Vodi Romana Potočnik. Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 18.30h v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-         vsak torek ob 18h v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsak torek ob 17h v Kopru, v prostorih CDA, Zore Perello Godina 3. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak torek ob 18h v Bašlju pri Preddvoru, v (naslov Bašelj 32 c). Vodi Renata Čimžar (041 665 297). Prostovoljni prispevki.
-         vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman (041 283 522, mojca.zorman1@gmail.com).
-         vsak torek ob 18h v Ljubljani, za Bežigradom v Centru za zdrav način življenja Hortus Vitae, Dunajska 205. Vodi Katja Lapkovski Kvas. Cena: 5 eur. Potrebna je vnaprejšnja prijava na naslov: info@hortusvitae.si ali pritapkajsisreco@gmail.com.
-         vsak torek ob 17.30h v Celju v prostorih Srečališča, Vodnikova ulica 13, 1. nadstropje – to je nasproti ekonomske šole na Vodnikovi. Vodi Alja Inkret Muhek. Prostovoljni prispevki.
-         vsak prvi torek v mesecu ob 18h v Cerknici v prostorih Centra Znanja, Podskrajnik 1a. Vodi Jelka Peček. Prostovoljni prispevki.
-         vsako sredo ob 18.30h v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8. talcev.
-         vsako sredo ob 18h v Ribnici. Lokacija – Miklova hiša (na vrhu), Škrabčev trg 21. Vodi Maja Fink (040 860 140). Prispevek 5 eur.
-         vsako sredo od 19h do 20h v Litiji. Vodi Saša Oshish. OŠ Litija. Prostovoljni prispevki.
-         vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-         vsak četrtek ob 19h v Novi Gorici, Kidričeva 9. Vodi Nevenka Podgornik. Vnaprejšnje prijave na nevenka.podgornik@gmail.com ali 040 849 049. 5 eur.
 
 
 
-         v četrtek, 6.marca ob 16.30h v Lendavi - brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat - v prostorih Kulturnega društva Lendava, Glavna ulica 2.
-         v petek, 7.marca ob 18h v Mozirju – predstavitev knjige Kako je EFT spremenil moje življenje.. in lahko tudi vaše - v prostorih Osrednje knjižnice Mozirje. Brezplačno.
-         v ponedeljek, 10.marca ob 18h v Rogaški Slatini predstavitev metode EFT v knjižnici v Rogaški Slatini. Vodi Mojca Zorman. Brezplačno.
-         v petek, 14.marca od 16h do 20h v Murski Soboti - nadaljevalna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 55 EUR. Prijave obvezne do srede, 12. marca 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si(041-822-850).
-         v soboto, 15.marca od 9h do 13h v Žalcu - EFT delavnica Izboljšajmo svojo samopodobo. V prostorih društva Angel. Vodi Tanja Vovk Petrovski. 35 EUR.
-         v sredo, 19.marca ob 18.30h v Grosuplju – EFT in enostavna dnevna rutina. Center Žarek. Vodi Helena Cesar. http://www.zarek-hc.si/Predavanja-delavnice/Mirni-skozi-dan--EFT-in-enostavna-dnevna-rutina/
-         v četrtek, 20.marca ob 17h v Murski Soboti – brezplačna predstavitev EFT metode. Vodi Cvetka Horvat – v prostorih Hiše Sadeži družbe, ul. Štefana Kovača 20.
-         v soboto, 22. marca od 15h do 19h v Velenju – štiriurna delavnica "Moja varnost" v prostorih Centra ZANA v Velenju. Vodi Adil Huselja. Prispevek 40 EUR, dosedanji udeleženci delavnic in upokojenci imajo 20 % popust. Prijave in dodatne informacije: adilhus65@yahoo.com (041-445-052).
-         v petek, 28.marca od 16h do 20h v Murski Soboti - začetna štiriurna delavnica metode EFT v prostorih Ljudske univerze v M. Soboti. Vodi Cvetka Horvat. Prispevek 38 EUR. Prijave obvezne do srede, 26. marca 2014 na cvetka@custvena-svoboda.si(041-822-850).
-         v soboto, 29.marca od 9h do 13h v Novem mestu – EFTdelavnica Drama nadzora. V prostorih društva Sonček, Mestne njive, Cankarjeva 25. Vodi Maja Fink. 20 EUR. Predhodne prijave.
-         v soboto, 29.marca od 10h do 14h v Ljubljani – delavnica EFT in čiščenje prostora ali kako odpraviti nered, ki nas fizično, psihično in čustveno obremenjuje - v prostorih Hortus vitae. Vodi Barbara Žetko (prijave na info@eft-trieste.it, število mest omejeno).
-         v soboto, 12.aprila od 10h do 18h v Volčjem gradu pri Komnu – celodnevna delavnica Hujšanje in EFT - domačija pri Davidu in Martini. Vodi Barbara Žetko (prijave na info@eft-trieste.it, število mest omejeno).
-         sklop petih srečanj ob sredah, od 12.3. do 9.4., od 17.00 do 18.30, v centru Hortus Vitae na Dunajski 205 v Ljubljani - delavnica "Odkrivanje notranjih blokad na 7ih nivojih zavesti (7 čaker)". Vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com. Cena: 110 EUR (5 srečanj po 90 min)
-         sklop petih srečanj ob četrtkih, od 13.3. do 10.4., od 9.30 do 11.30 ali od 18.30 do 20.00, prek SKYPA - delavnica "Odkrivanje notranjih blokad na 7ih nivojih zavesti (7 čaker)". Vodi Katja Lapkovski Kvas. Prijave na pritapkajsisreco@gmail.com. Cena: 95 EUR (5 srečanj po 90 min)
 
 
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk Berta Rebol: http://eftzgodbezanavdih.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Še ene EFT zgodbe, ki jih piše ena od mojih učenk, Maja Fink: http://eftobcutim.blogspot.com/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hvala Pika za podatke za 8.marec! Celo peš lahko grem, yeyJJJ. Se že veselim... prav, en lep občutek me "objame", ko se spomnim na soboto... čeprav tapkam (on and off) že dve leti, nikoli še nisem bila... šele zdaj čutim, da me je Vseslovenski dan poklical, da pridemJJJ
Lep soooončen dan imej!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
neizmerno se že veselim vseslovenskega dneva za EFT. EFT sicer uporabljam komaj dobrega pol leta, vendar raje sploh ne pomislim kako bi se zadnjega pol leta odvilo, če ga ne bi. Čeprav vem, da imam še ogromno, ogromno za narediti pri sebi, sem že z dosedanjimi spremembami izredno zadovoljna.
Pozdrav in objem
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kaj delam? Trenutno se ubadam z mojo depresijo, ja res, s strahom pred naslednjo stopničko mojega duhovnega razvoj. Preveč sem pasiven, kar naprej nekaj mečkam, nobene stvari ne naredim do konca, ne postavim si ciljev in jim sledim, temveč puščam, da se stvari dogajajo, pri tem pa sem tečen in bevskam in se puščam izkoriščati drugim ljudem. Še enkrat - zelo me je strah biti odločen, samostojen, neodvisen od drugih ljudi, postaviti meje sebi in drugim ljudem in pri teh mejah tudi vztrajati. Zdele me je prešinilo, da je depresija strah pred neznanim, pred tem da sem na nek način v fizičnem omejenem telesu in omejenih čustvih in mislih približam neznanemu praznini v sebi in iščem oporo v sebi, ki je pa ni in ni za najti, ker najdem samo kritičnega starša ne pa razvite zavestne odrasle osebnosti. V depresiji se bojimo oditi iz področja znanega, pa če je še tako neprimerno za naš duhovni razvoj in v njem še tako trpimo. To področje je znano, pa čeprav še tako trpimo fizične ali čustvene bolečine, ki si ji povzročamo sami ali mislimo, in čutimo, da jih povzročajo drugi nam. ZAVESTNA SVOBODA je zelo lepa a naporna reč in nevrotik – konformist – mazohist (Brennova), kot sem še zelo močno jaz, si blazno želimo svobode, istočasno pa se jo bojimo kot hudič križa, saj nam je popolnoma neznana in nimamo razvitega nobenega občutka, orientirja, kako to svobodo doseči in kar je še huje kako potem svobodo živeti in prevzeti TOTALNO ODGOVORNOST za svoje :fizično, psihično, čustveno, duševno in duhovno življenje.
Ko sem tale tekst pregledoval se mi je utrnila še ena misel in sicer - jaz se smatram za zelo ODGOVORNO osebo, a se v resnici prave odgovornosti bojim kot hudič križa, nekako sem dojel, da veliko akcije pomeni veliko odgovornosti, sedeti doma, ujčkati svojo depresijo, pa pomeni malo odgovornosti.
Vsi ljudje na tem svetu smo bolj ali maj nori, tisti ki tapkamo, pa se svoje norosti vsaj deloma zavedamo in želimo s pomočjo EFT izstopiti iz te norosti in duhovno zrasti.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
3. vseslovenski dan za tapkanje v soboto, 8.marca 2014 cel dan
 
Bo malce drugače zastavljen kot lani – predvsem bolj dinamičen.
Imeli bomo t.i. rdeče niti – kratka tapkanja preko celega dneva – med vsakim daljšim nastopom.
Ena taka rdeča nit bo Odpor do spremembe, druga Strah da mi uspe.
Za prvo vem, da že sami veste, da vas omejuje, za drugo boste začutili in odkrili sami.
Vseh naslovov predavanj vam letos ne bom povedala vnaprej, potem zmanjka faza prijetnega presenečenja – mislim, da nam prav prijetnih presenečenj v vsakodnevnem življenju manjkaJJ.
 
Anja Weber: Zavedanje telesa - kako čutim samega sebe?
Nina Obran: Moja želja in jaz.
Tanja Vovk Petrovski: kako s tapkanjem vplivamo na celoten energijski ustroj človeka. Praktično tapkanje in testiranje učinkov.
Romana Potočnik: Pokaži mi svojo denarnicoJJJ. Praktično tapkanje.
Tatjana Kompan: Spomni se, kdo v resnici si in PREBUDI svoje srce.
 
Posebna gostja Jaqui Crooks za zaključek dneva. Tapkanja pod njenim vodstvom imajo neko posebno moč.
In kot vedno dosedaj – topla ekološko pripravljena hrana za kosilo, popoldan čaj in kava in kolački, program pester in raznolik – ogromno tapkanja – presenečenja in žrebanje nagrad – solze – smeh – kot vsako leto.
Dan je namenjen predvsem druženju, ustvarjanju varnega prostora za rast in premike, zato bo cena ostala simbolična - za pokrivanje stroškov hrane in najema.
Niti lokacija niti cena zaenkrat še nista določeni – zato je res odločilnega pomena, da nam s svoje strani pomagate tako, da mi čimprej napišete mail, če pridete.
Za motivacijo in spodbudo – tisti, ki se boste prijavili do vključno petka, 14.februarja, boste plačali manj od ''zamudnikov''.
Množični dnevi za tapkanje so predvsem blagodejni – deloma zaradi vodenega tapkanja, jasno – še bolj pa zaradi občutka medsebojne podpore.
 
Z zbiranjem in registracijo bomo začeli ob 9h, vsak od udeležencev bo za dober začetek dneva dobil sveže zmiksan sok (smoothie) iz ekoloških sestavin – letos bo ljubeče rdeče barve za razliko od lani, ko je bil zelen.
Ta tapkalska sobota je načeloma primerna za vsakogar. Cena je sedaj postavljena - za ''tapridne'', ki ste se prijavili takoj – 30 EUR – za zamudnike 35 EUR, vsebuje vsa predavanja v dnevu, kosilo in sladico. Lokacijo javljam samo prijavljenim, seveda pa je že določena.
 
Množični dnevi za tapkanje so predvsem blagodejni – deloma zaradi vodenega tapkanja, jasno – še bolj pa zaradi občutka medsebojne podpore.
 
 
Knjiga Kako je EFT spremenil moje življenje …in lahko tudi vaše.
13 resničnih zgodb resničnih ljudi iz Slovenije.
 
Izdala založba Pasadena v zbirki Ventilator. 218 strani. Cena knjige je 14,95 EUR, poštnina je še dodatnih 2,90 EUR. V Ljubljani naprodaj v knjigarni ZDAJ v koseški tržnici, na voljo tudi na vseh skupinskih tapkanjih. Kmalu na voljo v vseh večjih knjigarnah.
Vsebina knjige:
Barbara Baša: Nogavice
Nina Frua: Kako je Goljat končno premagal Davida
Saša Oshish: Ko spoznaš, da je vse odvisno samo od tebe
Jelka Peček: Čarobnost vsakdanjega tapkanja
Barbara Žetko: Poti brez prepadov
naš slavni tapkalec: Jezen za znort k me otrok ne uboga, pa še glava me za se ubit boli
Adil Huselja: Tudi policisti smo samo ljudje
Renata Čimžar: EFT kot pomoč v partnerstvu
Cvetka Horvat: Ko se življenje razdeli na dva dela
Irena Šetrajčič Dragoš: Tapkanje in telo
Maja Fink: Tapkanje je hitra in učinkovita rešitev za mnoge težave
Berta Rebol: Tapkanje v družini in šoli
Anja Weber: Skupaj s telesom na poti k sebi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Že dolgo nisem kakšne knjige prebrala s takšnim navdušenjem in dobesedno požirala tekst, se zraven smejala in tudi jokala, saj mi je bil skoraj vsak tekst po svoje znan, saj sem doživljala zelo podobne občutke ob tapkanjih tudi sama. Jaz sem sicer že četrto leto dokaj redna tapkalka, tako da nisem rabila kakšne spodbude, da začnem redno tapkati, pa sem vseeno našla v tej knjigi veliko novih informacij, spodbud in ogromno pozitivne energije, ki nam je danes še kako potrebna. Prepričana sem, da bo knjiga zmigala marsikaterega tapkalca, ki je samo enkrat na teden hodil na skupinska tapkanja, zdaj pa bo začel tudi sam doma redno čistiti svoje energijske vozle. Dokler človek ne poskusi, kar ne more verjeti, kako si s prsti lahko zelo hitro pričaraš neverjetno olajšanje kakršnihkoli neprijetnih občutkov.
Tudi jaz komaj čakam na tedenske novice, ki nam jih pridno pošiljaš in čeprav ti ne pišem pogosto, bi ti rada povedala, da tudi jaz delim občutke vseh drugih tapkalcev, ki ti redno pišejo, kako hvaležni so ti in da te imajo radi.
Hvala. Hvala. Hvala.
S hvaležnostjo,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Navdušena sem nad to novo! Reeees navdušena!! Včeraj sem bila v kopališču, ej - naglas sem se smejala, ko sem brala prispevek anonimnega avtorja o tapkanju neubogljive hčerke!JJJJJ
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mislm, a mi je treba iz krohota padati v jok?! Kot da nimam druzga dela kot brat to knjigo! Čist si mi zjebala dan!!!!! Ljuba Pika, veš, ti si človek z velikim Č, jaz to vem in ful te maram in pred prjatli se bom hvalila da te poznam, tko da veš!!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zlata moja, že ves dan berem knjigo in se ne morem ustaviti. Sem skoraj na koncu, a ne morem več čakati, zdaj ti moram izraziti svoje navdušenje!!!! Knjiga je krasna in če bo navdušila druge kot je mene, bo imela res velik uspeh!!! Hvala ti za vse! Močen objem,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika!
Prebrala knjigo - res lepa.
Odkritosrčna, iskrena, vesela, zabavna ... predvsem pa navdihujoča!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ljuba Pika,
- za tebe ne najdem ustreznejšega nagovora- moram povedati, da sem knjigo EFT zgodb prebrala na "EKS", zdaj se počasi umirjam in jo ponovno prebiram bolj počasi, ponavljam stvari, ki so mi všeč... Ves čas branja sem bila prav evforična, lahka, presrečna, saj so pisci zgodb tako blizu meni, tako isto čutimo, tako isto trpimo - smo trpeli. Zdi se mi, da vse poznam in prav vesela sem, da obstajajo tudi taki ljudje, ki so na moji frekvenci in ti dajo moč, da se ojunačišJJJJJ. Do sedaj sem tapkala, ko sem pač čutila potrebo, sedaj sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem intenzivnejše in bolj redno.
Vse pozitivno misleče, vse, ki pomagate in drugim želite dobro, široko objemam in Vam pošiljam pozdrav, ki je poln upanja!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika!
Prvič sem se udeležila predstavitve knjige KAKO JE EFT spremenil moje življenje v knjigarni ZDAJ v Kosezah v Ljubljani in sicer koncem meseca julija. Predstavitev metode EFT in tapkanje so name naredili svojevrstni vtis tako, da sem si sposodila zgoraj omenjeno knjigo od mojega moža, ki že nekaj let pozna metodo EFT in občasno tudi tapka in obiskuje ponedeljkova skupinska srečanja v Mostah. Knjigo sem začela brati na dopustu začetkom meseca avgusta. Ena izmed zgodb v knjigi KAKO JE EFT spremenil moje življenje je naredila poseben globok vtis name. Ker sem v opisani zgodbi v knjigi prepoznala tudi svoj osebni problem, sem ob prebiranju tega prispevka veliko jokaal, pa čeprav nikoli nisem tapkala pred predstavitvijo zgoraj omenjene knjige in se ne počutim izurjena in poučena v tej metodi.
In NASLEDNJI DAN sem po prebiranju enega izmed prispevkov – Jezen za znort k me otrok ne uboga in …»SPREGLEDALA«!!! Ko sem nadaljevala z branjem knjige sem ugotovila, da »SEM SPREGLEDALA« in da OČAL ZA BRANJE VEČ NE POTREBUJEM!!!
Zadnjih nekaj let sem tudi pri branju ob dnevni svetlobi potrebovala očala z dioptrijo + 1,5 in sem se velikokrat počutila frustrirano ter zelo nesvobodno če sem jih kdaj pomotoma pozabila in pustila doma.
Veliko sem premišljevala o tem čudežu, ki se je zgodil nepričakovano in v moje veliko veselje. Nisem si mogla kaj kot, da si ta »ČUDEŽ« pripišem spremembi, ki se je zgodila ob prebiranju prispevka v knjigi in je tudi ta čustveni naboj pripovedovalca našel POT DO MOJEGA SRCA ter mi pomagal, da se POČUTIM NEKAKO PREROJENO in obenem SVOBODNO ker NE POTREBUJEM OČAL za vsako malenkost.
Veselim se prve delavnice v septembru in vseh sprememb, ki me ŠE ČAKAJO !
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo:
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 9.februarja, 12.aprila in 21.junija 2014, vsakič od 10h do 19h in dodatno – nedelja, 11.maja v Trstu
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 22.in 23 marca ter 24 in 25.maja 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 15 in 16.februarja ter 28. in 29.junija 2014, vsakič od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.marca, 5.aprila, v Vitacentru 30.novembra - http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabe  metode EFT v Ljubljani 1.marca, 5.aprila, – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitve delovanja metode EFT: v četrtek 30.januarja v Solkanu, http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe'' so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki obeh dosedanjih dnevov za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
v ponedeljek, 20.januarja popoldan sem bila gostja v oddaji Dobra ura z Bernardo na TV SLO1. Naj kot zanimivost povem, da so ustvarjalci oddaje že en teden prej snemali tapkalce, ki so bili pripravljeni pred kamero deliti svoje osebne izkušnje s tapkanjem – in jih je pravo veselje gledati.
napovednik za EFT je na minuti 13.15, sam prispevek pa od 35.50 naprej: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257209
 
V petek, 17.januarja dopoldan sem bila gostja Zvezdane Mlakar na TV SLO1.
http://ava.rtvslo.si/#174256730, od minute 14.20 naprej. Nama določenih menda 7 minut sva veselo raztegnili na – boste videli samiJJJJ.
 
Avgusta 2013 - pogovor z novinarko Jano Debeljak.
 
V časopisu Dnevnik je v četrtek, 29.avgusta 2013 izšla prva ocena naše skupne EFT knjige.
Tole je povezava na prispevek:
http://www.dnevnik.si/zdravje/iskren-vpogled-v-ucinke-tehnike-eft. Res upam, da knjiga pride do vseh vas – podpora in motivacija koristita prav vsakemu človeku, ne glede na to, kje na svoji poti je.
 
V Brežicah smo januarja 2013 posneli oddajo o metodi EFT za njihovo lokalno televizijo. Naš skupni izdelek si lahko ogledate na tejle povezavi: http://www.preprosto-naravno.si/sl/eft .
 
Posnetek januarske bralne Kavarne Union z Manco Košir - prispevek v okviru oddaje Dobra ura z Bernardo, ki je bila na TV SLO na sporedu v ponedeljek, 28.januarja 2013 – oddaja je seveda zanimiva v celoti, Kavarna pa se začne na 12.50 minuti.
http://tvslo.si/#ava2.157107134;, utrinek s prireditve kot jo je doživel eden od obiskovalcev - http://www.gore-ljudje.net/novosti/88293/.
 
Revija Dnevnik – december 2012 - ocena ob izdaji knjige EFT za telebane.
 
Mladinska oddaja Dobra ura z Akijem v petek, 30.novembra 2012.
Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi in sicer je EFT od 19.40 minute naprej.
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB  si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic