05 november, 2012

EFT novice 5.11.2012 in o ''prestopu''

Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
iz mojega pisanja verjetno že veste, da so hribi moja velika ljubezen – pa tudi potreba.
Ljubezen, ker me neverjetno privlačijo, potreba, ker sem nekoč edino v hribih lahko v resnici začutila globok notranji mir.
In tako lezem po hribih v zelo različnih družbah - z brati, njihovimi družinami, prijatelji, sama – pač kakor nanese.
Vedno po običajnih zavarovanih planinskih poteh.
Letos poleti pa je eden od mojih treh bratov iz teh običajnih poti prestopil v svet alpinizma.
In kar naenkrat se je veliko stvari spremenilo – nahrbtnik se je pakiral z velikim spoštovanjem, veliko dalj časa, študiralo se je karte bistveno dlje, telefonski razgovori so trajali ure – skratka, priprave so bile bistveno drugačne.
Oprema je bila bistveno drugačna.
Drugačne so bile seveda tudi višine, na katere so s fanti hodili.
Potrebovali so aklimatizacijo, da se je telo pripravilo.
Potrebovali so – na kratko - miljon stvari.
In sem razmišljala – čisto isto delamo mi, tapkalci.
Samo da je še težje.
Težje zakaj?
Poti na večtisočake so seveda težke, a znane.
Mi pa se spuščamo v skrivnostna še neraziskana področja svojih občutkov.
To so zahtevni pohodi, zelo zahtevni, to so neraziskana področja, oprema pa je šele v povojih – kot so včasih po naših gorah hodili v nakovanih gojzarjih…
Ne more nam iti vse gladko na tej poti.
In kot jaz v gorah vedno repkam zadnja, se ves čas ustavljam in prepevam o lepih razgledih, se veselim višine in z njo lažjega in bolj svobodnega vdiha ter proslavljam vsak kos poti – se lahko zavedamo svojih premikov tudi mi.
In se jim čudimo.
Spoštljivo.
To so velike stvari, ki ne morejo biti opravljene v enem dnevu.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
EFT popoldnevi v mesecu novembru:
 
- v petek, 9. novembra ob 17h v Novem mestu.
-         Verena Potočnik - Odlašanje in določanje prioritet
-         Berta Rebol, ki je predavala že marca v Ljubljani, nam bo iz svojih bogatih izkušenj pri tapkanju z otroki predstavila Posebnosti tapkanja z otroki (oziroma kako sploh tapkamo z otroki)
-         Maša Kandušer, ki je tudi predavala že marca v Ljubljani, nas bo peljala v Čarobno moč risbe (v krogu) in tapkanje
 
- v petek, 16. novembra ob 17h v Mariboru.
-         Darja Bitenc Logar - Kako nam pravljice/zgodbe pomagajo pri tapkanju
-         Berta Rebol, ki je predavala že marca v Ljubljani, nam bo iz svojih bogatih izkušenj pri tapkanju z otroki predstavila Posebnosti tapkanja z otroki (oziroma kako sploh tapkamo z otroki)
-         Adil ki je tudi predaval že marca v Ljubljani, in EFT uporablja pri delu s policisti, nam bo predstavil metodo EFT kot antistresor v delovnem okolju - primer iz prakse: predstavitev izkušenj uporabe EFT med policisti
 
- v petek, 23. novembra ob 17h v Kopru.
-         Berta Rebol, ki je predavala že marca v Ljubljani, nam bo iz svojih bogatih izkušenj pri tapkanju z otroki predstavila Posebnosti tapkanja z otroki (oziroma kako sploh tapkamo z otroki)
-         Barbara Žetko, naša arhitektka – kako se lahko dobro počutimo v prostoru, našem domu ali pisarni - EFT in prostor
-         Katja Lapkovski Kvas, ki je tudi predavala že marca v Ljubljani – z EFT-jem do uspeha
 
Kaj točno pa sploh je EFT predavanje?
Je to klasična stvar – predavatelj stoji pred publiko in nekaj razlaga, publika pa se dolgočasi in gleda na uro, kdaj bo konec?
Ne, to ni to.
EFT predavanje je okvir, v katerem predavatelj praktično vodi publiko med tapkanjem.
In seveda vmes razloži, zakaj tapkamo prav to, kar tapkamo.
EFT je namreč živa stvar in ljudje, ki to orodje redno uporabljamo ves čas odkrivamo nove in hitrejše načine za doseganje super rezultatov.
Če se samo spomnim, kakšen neverjeten občutek je bil marca v Ljubljani, ko nas je skoraj 300 tapkalo hkrati v istem prostoru – pravih besed za to sploh ni.
Za tiste, ki vas ni bilo zraven – zvočni posnetki so brezplačno na voljo na spletni strani.
Kaj običajno počnete ob petkih popoldan?
Prav gotovo običajno ne tapkate 4 cele ure, še najmanj pa v tako veliki skupini.
In se ne družite z ljudmi, ki so se odločili, da naredijo korak naprej, korak na drug način.
Zato je to prilika za vse, tako za izkušene tapkalce kot čiste začetnike.
 
Začnemo vsakič ob 17h, poskrbljeno bo za super okusno večerjo, vsak udeleženec dobi v dar sveže tiskano slikanico Čarovnikova želja – in mogoče zadane kakšno od nagrad, ki smo jih pripravili za vas.
 
In vse to za 15 EUR.
 
na kratko o dogodkih naslednji teden:
-          v ponedeljek, 5.novembra od 19h do 20h v Ljubljani –  redno enourno skupinsko tapkanje v prostorih gimnazije Moste. Prostovoljni prispevki.
-          v torek, 6.novembra od 18h do 20h v Kočevju – dveurna EFT delavnica o strahu/tremi. Delavnico sofinancira občina, tako da je prispevek sodelujočih samo 5 eur, prijave na Šent Kočevje – 01 89 38 700. Lokacija – OŠ Zbora odposlancev.
-          v sredo, 7.novembra ob 18h v Gorici – Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT v prostorih KB Centra na Korzu Verdi, 51 v Tumovi dvorani (3. nadstropje). Nakup knjige EFT za telebane po promocijski ceni 20 EUR.
-          v četrtek, 8.novembra ob 19h v Žireh – v prostorih knjižnice - predstavitev knjige EFT za telebane in nakup knjige po promocijski ceni 20 EUR.
-          v petek, 9.novembra od 17h do 21hv Novem mestu – EFT popoldan za vse, tapkanja, predavanja, malica, nakup knjig in darilo, srečelov – vse za 15 EUR.
-          v soboto, 10.novembra v Ljubljani – nadaljevalna 4-urna EFT delavnica (od 10h do 14h) in začetna praktična EFT delavnica (od 16h do 20h).
 
in še – kaj se dogaja pod vodstvom mojih učenk in učencev (http://www.eft-slovenija.si/joomla-license/skupinskeeftvadbe):
-          vsak ponedeljek ob 19h je skupinsko tapkanje v Kopru. Lokacija – Slikoplast Koper. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak ponedeljek ob 19h v Škofji Loki v prvem nadstropju v gasilskem domu na Trati v Škofji Loki (naslov Kidričeva cesta 51a). Vodita skupaj Renata Čimžar in Alenka Orešnik, prostovoljni prispevki.
-          vsak ponedeljek ob 17.45h v Trstu. Lokacija – Barkovljansko društvo, ul. Bonafata 6. Vodi Barbara Žetko.
-          vsak ponedeljek ob 18h v Mariboru v prostorih mestne četrti Center na Kacovi 1. Vodi Andreja Valcl.
-          vsak ponedeljek od 17.15 do 18.15 v Velenju v prostorih Centra dobrega počutja "ZANA" (naslov Ljubljanska 25, Velenje). Vodi Adil Huselja (tel. 041 445 052), prostovoljni prispevki. Posebnost srečanja je "predtapkalno ogrevanje" z vajami Či gong-a.
-          vsak torek ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Murski Soboti. www.custvena-svoboda.si v prostorih LU MS. Vodi Cvetka Horvat.
-          vsak torek ob 18.00 je enourno skupinsko tapkanje v Novem mestu. Lokacija – društvo Sonček, Cankarjeva ul. 25, Mestne njive. Vodi Maja Fink.
-          vsak torek ob 19h na OŠ Dekani. Vodi Berta Rebol.
-          vsak torek od 17h do 18h v CDA v Kopru. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak torek ob 19h v Ljubljani, v prostorih četrtne skupnosti Rudnik, Pot k ribniku 20. Vodi Irena Dragoš. Brezplačno.
-          vsak torek ob 19h v Sostrem – Litijska cesta 329 – vodi Darja Bitenc Logar, zaželjena predhodna prijava na 040 831 850. Prispevek 5 eur oz. po zmožnostih.
-          vsak torek ob 9h na Ptuju v prostorih LU Ptuj. Vodi Mojca Zorman.
-          vsako sredo ob 14.30h v Ljubljani v prostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6 za Bežigradom. Vodi Breda Torkar.
-          vsako sredo ob 18.30h je enourno skupinsko tapkanje v Logatcu. Vodi Maša Kandušer. V učilnici 16 na OŠ 8 talcev.
-          vsako sredo ob 19h v Ljubljani v prostorih društva Vrtnica, Bratovševa ploščad 30, v kleti. Prostovoljni prispevki. Vodi Breda Torkar.
-          vsak četrtek od 19h do 20h v Ajdovščini v prostorih Doma krajanov. Vodi Zdenka Zupančič.
-          vsak četrtek ob 19h na Ptuju v Heliopolisa na Prešernovi 17, 1.nadstropje. Vodi Mojca Zorman, prijave na 041 283 522.
 
-          sklop štirih torkov od 18h do 20h po programu "S tapkanjem do uspeha". - vodi Katja Lapkovski Kvas. Prostori Hortus Vitae, Dunajska 205, Ljubljana. 25 EUR na srečanje..
-          sklop štirih sred od 20h do 22h po programu "S tapkanjem do uspeha". Vodi Katja Lapkovski Kvas. Prostori Hortus Vitae, Dunajska 205, Ljubljana. 25 EUR na srečanje.
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Super, Pika,
hvala za nasvet in vzpodbudo; začnem danes!
Tudi ti mene spravljaš v vsa mogoča delirična stanja s tvojimi mejli in zgodbami - to so energije, ki se ne samo pretakajo, ampak se tudi dotaknejo. A ni fino?!?
Te objemam virtualno, dokler se kaj ne vidiva,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lep pozdrav,
oglašam se prvič, bila sem na predstavitvi v Zagorju, hvala za tvojo prisrčno, preprosto in razumljivo predstavitev. Imam knjigo, priročnik, bila sem že tudi na skupinskem tapkanju, spremljam stvari na spletu, tapkam sama, nekako mi je odročno se voziti z avtom, ker slabše vidim ob nočni svetlobi.
Hvala prisrčna za tvoj čas, odgovor in vse kar nam daješ. Hvala!!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ajde
Grem delat... A veš, da so se procenti spremenil. Ni več 80% bluzenja in 20% delam, ampak je že sam 40% bluzenja, ampak zdej zlo usmerjenega in 60% dela... in trend narašča v smer kreativnosti in dela JJJ
jest
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Draga Pika,
še vedno sem v redu! V službi je sicer kar precej ostrega do nesramnega, a to je že drugo področje in se držim in verjamem v svojo Svobodo. Mogoče pa bova še kdaj tapkali na to temo.
Zelo sem hvaležna, da te je življenje spravilo na to pot, na kateri si (vključno s tem, da si prišla na mojo pot), in te na njej podpiram z vso svojo energijo.
Lp in mirne praznike,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
P.S.: Na spletni strani SPS http://www.sindikat-policistov.si/ lahko najdete še nekaj fotografij z enodnevnega usposabljanja, ki sem ga imel pred enim tednom v Velenju. V glavnem - s skupnimi močmi premikamo svet in kot velja stara modrost: "Svet je vedno spreminjala majhna skupina ljudi". Razveseljivo pa je, da mi postajamo vse večja in večja skupina. Sončen pozdrav!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sicer pa komaj čakam vaše novice, jih vedno preberem, sama tapkam tudi, če ne morem zaspati in vedno deluje.
Lepo vas pozdravljam.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hvala bogu za Piko, da me je naučila eft-ja, tapkanja, saj sem si včeraj zvečer zelo pomagala s to tehniko. Srbelo me je tako, da sem mislila kar znoreti, spraskala bi se do krvi! Saj veste, kako je to, ko ne smeš. Pa sem odtapkala štiri kroge, pa še dva gamuta 9 za povrhu (tisti, ki znate tapkati, veste, o čem govorim, za ostale pa ni pomembno) in nuja po praskanju je čudezno odšla in me je pustila pri miru vso nočJJJ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00:
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek
 
AMET (www.aamet.org) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1), traja en cel dan:
datumi: sobote 17. novembra 2012, 26. januarja 2013, 20. aprila 2013, 15. junija 2013, od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 15. in 16. december 2012, 23. in 24. marec 2013, 25. in 26. maj 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3), traja dva cela dneva:
datumi: sobota in nedelja 24. in 25. november 2012, 16. in 17. februar 2013 ter 29. in 30.junij 2013, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 10. novembra, 1. decembra, v Vitacentru 8. decembra – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/zacetne-4-urne-delavnice-uporabe-metode-eft
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 10. novembra, 1. decembra – http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/nadaljevalna-4-urna-delavnica-uporabe-metode-eft
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFTv torek, 16.oktobra v knjižnici Zagorje, v torek 23.oktobra v knjižnici Velenje, v sredo 24.oktobra v knjižnici Ribnica, v četrtek 8.novembra v knjižnici Žiri, v četrtek 29.novembra v knjižnici Jesenice, v ponedeljek 10.decembra v knjižnici Trebnje, … http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/uvodne-prakticne-predstavitve-delovanja-metode-eft
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški. http://www.eft-slovenija.si/index.php/koledar-eft-dogodkov2/enourna-skupinska-tapkanja
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
EFT mini delavnice na DVD-jih
Posnetih je 6 EFT mini 2-urnih delavnic: Trema pred nastopom, Težavni osebni odnosi, Odlašanje, Vsakdanji stres, Slabe navade in Željena telesna teža.
Na voljo so v kompletu, vseh 6 skupaj, zraven pa je priložen CD z besedili za tapkanje.
Posnetki so namenjeni tistim, ki se težko spravijo tapkat sami, kot neke vrste vodenje in pomoč. Ali ljudem, ki se delavnic v živo ne morejo udeležiti.
Cena za komplet je 29 EUR, poštnina je dodatne 3 EUR.
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini: www.eft-slovenija.si Spletna stran ustanovitelja metode EFT, Gary-ja Craiga pa je www.garythink.com , seveda v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
Moji učenki Darja in Vera sta poskrbeli za lep slovenski prevod EFT knjige za otroke, ki jo je v angleščini napisal Brad Yates. Knjiga je na voljo v elektronski verziji na tej povezavi: http://www.bradyates.net/ww/translations.html med mnogimi ostalimi prevodi, stane 7 USD, naslov pa je Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže - zgodba o čarobnosti v tebi. Ne bo škodila niti odraslim po mojeJJJ.
 
Če še niste utegnili - zvočni posnetki Dneva za EFT so sedaj v celoti naloženi na spletni strani http://www.eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki Prezentacije predavateljev še pridejo zraven.
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE in članke:
 
Dnevnikova priloga Zdravje avgusta 2012: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042546922
 
Video prispevek z dogodka 27.junija 2012 v MB si lahko pogledate na tejle povezavi:
 
Članek v Večerovi prilogi 7 dni: http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5792401
 
Članek v Dnevnikovi prilogi Nika http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042532886
 
Predstavitev knjige EFT za telebane na TVSLO prejšnjo sredo - http://tvslo.si/#ava2.137092014
EFT se začne približno na 46. minuti, knjiga mislim da pride v veliki plan tam okoli 50.minute.
 
Intervju za portal Siol – 2.maj 2012 - je na voljo na tejle povezavi:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute.
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT.
Povezava: http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
 
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009: http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html
 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133
 
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 – povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 


--
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite this link

Arhiv EFT Novic