30 maj, 2011

EFT novice 30.5.2011 in se eno skupinsko tapkanje v LJ

 Pozdravljeni vsi ljubi moji,
 
najprej – jutri popoldan se začne odvijati še eno redno skupinsko tapkanje v Ljubljani in sicer ga bo vodila moja učenka Nadja. Potekalo bo vsak torek ob 19h. Lokacija – ''Naš klub'' na Černetovi 12 v Šiški. Nadja prosi za predhodne prijave na 040 261 068. Prispevek za vsako udeležbo – 4 EUR. Vabljeni tudi na njeno spletno stran http://odprta-pot.si/ .
 
Potem – ves prejšnji teden se nam je na EFT delavnicah pojavljala ena in ista tema.
Kot da bi se ljudje med seboj dogovorili, kaj jim je v nekem obdobju res posebej pomembno.
In kaj se nam je ponovno in ponovno pojavljalo v mislih?
Kako strašno pomembno je, da nas ljudje okrog nas razumejo.
Da nas prav razumejo.
In kakšne strašne občutke čutimo, kadar nas ne razumejo.
Kot da bi nam razumevanje ljudi okrog nas dalo neko nezavedno dovoljenje, da potem naredimo tisto, kar bi radi.
In kot da nam je s tem razumevanjem lažje prenesti, kadar se kaj ne obrne prav.
Ker – ljudje nismo narejeni, da bi živeli sami.
Sami ne preživimo, že od rojstva naprej smo povezani z drugimi.
In seveda – če smo imeli smolo, da v ranem otroštvu ni bilo razumevanja, potem tudi ni bilo prave gotovosti, kaj narediti.
In potem odrasli ljudje z odraslo pametjo tako močno hrepenijo, da bi jih okolica razumela, da včasih prav boli.
Telesno boli.
Hrepenenje po razumevanju.
In smo tapkali.
In je bilo lažje.
 
Tapkanje je zakon:)))))))))))))))))))))))))))))
 
na kratko o dogodkih ta teden:
-          v torek, 31.maja ob 19.20h v Velenju - Uvodna praktična predstavitev
-          v sredo, 1.junija ob 19h v Mariboru - 2urna Mini EFT delavnica Odlašanje
-          v četrtek, 2.junija ob 19h v Novem mestu – redno skupinsko tapkanje
-          v petek, 3.junija ob 17 v Ljubljani – redno mentorsko srečanje AAMET
-          v soboto, 4.junija dopoldan od 10h do 14h v Ljubljani nadaljevalna 4-urna EFT delavnica
                                  popoldan od 16h do 20h v Ljubljani začetna 4-urna EFT delavnica
 
malo motivacije - pisma bralcev - uporabnikov metode EFT:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
Moram se zahvaliti za včerajšnje srečanje. Tapkala sem za radi nespečnosti. Vnaprej sem vedela, da bom to noč prespala in zgodilo se je. To je pravo bogastvo.
Čudovito je poznati takega človeka kot ste Vi, z velikim Č. Lep dan
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozdrav! 
Tudi jaz sem bila ene 3 dni nabita z energijo. V tem obdobju sem tapkala eno hčero - laringitični kašelj – drugo hči - špago (imela je sprejemni izpit v GŠ) in moža - ni mogel zaspati. Ker sem delala le en ali 2 kroga, so bili rezultati kar zavidljivi. Najbolj mi je "podlegel" mož, ki se je samo obrnil in zaspal. Prva hči naslednji dan v vrtcu ni kašljala, druga je sprejemni izpit sprejela precej sproščeno. Sama pa tapkam moj zob, pa zoprni zvok svedra - pa se pozna. Zob me je najprej bolel bolj, potem pa manj.
Lep dan
PS:
Vesela sem, da je cena tečajev dostopna, še celo meni, ki imamo moževo učiteljsko plačo dovolj za vse naše potrebe, tudi za moje. V veliko pomoč so tudi posnetki na TV, kadar se mi ne da, jih zavrtim in potem lažje začnem.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pikica pozdravljena,
v soboto po službi sem odšla na sejem Humanica, ki je bil v Novem mestu. Žal sem predstavitev EFT-ja zamudila, sem si pa izpolnila že dolgoletno željo - slikanje avre s Kirlianovo kamero. Ker sem odvisnica od tapkanja, sem želela potrditev delovanja metode tudi na ta način. Rezultat: življenjska energija nad povprečjem, avra krasna, le mala blokadica v grlnem centru  to sem pričakovala, kajti tu je še potrebno malo tapkanja). Skratka EFT je čudovita metoda, saj po mnogih letih zopet čutim radost , otroško pričakovanje in tisto pravo energijo.
En velik objemček.
Tapkanje je zakon:):):):):)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hahahaha. . . . . . . test matematika je 2.....sedaj pa še ustno da mu uspe, pa ti povem, da jaz napijem se, nimam pojma na kaj sta delala ampak videle so se 100% spremembe, da ne govorimo na podzavesti .... sedaj upam le da še mu drugje kaj ne zaškripa...
Objem mooooooooooooooččččččččččččeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
….. Jaz pa zdaj že skoraj vse izkoristim za vpogled vase in dobivam moč, ki je nisem imela še nikoli. In vedno več distance in sposobnosti, da grem v srce. Ostaja dilema ali pomagati spremeniti storilce (in žrtve) ali jih dati narazen, govorim o sebi in o vrtcu. Odločila sem se, da jim povem o EFT-ju in predvsem pomenu in nujnosti opazovanja in priznavanja svojih čustev za čustveno in siceršnje zdravje. Ostaja strah biti sama (če se ločim) in strah pred morebitno bitko. Bom videla kaj bo z vrtcem, ker je neverjetno veliko vzporednic. In tudi tu si nihče nič ne upa in bom morala začeti sama (kot v mojem zakonu). Plan je, da spregovorim iz srca, neprizadeto in kot ena izmed njih, ki si želi sodelovanja za boljši vrtec. Če ne bo šlo, gremo še vedno lahko na nož, a upam, da se najde pot. Zdaj končno uporabljam vedno več tistega, kar sem se naučila v zadnjih letih. In prejšnji teden sem imela izkušnjo polja ljubezni, ki je bilo izven mene in neskončno veliko, ki je prišlo od zadaj in se ustavilo ob meni, jaz sem ga pa nato poslala/razširila še predse in prvič dojela kaj pomeni razširiti se na ven in postati močan v svoji ljubezni, prej sem se vedno skrivala in nisem bila nikoli varna. Prejšnji teden sem si torej naredila veliko referenčnih točk in jih počasi vedno bolj vnašam v vsakdan. In ne bežim več pred izzivi in priložnostmi, to je zame velik korak. (mislim, da začenjam razumeti moško energijo).
Pika hvala.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pika zdravo,
ponedeljkovo tapkanje je bilo zame zelo zanimivo. V začetku sem bil malo skeptičen na tako generalni pristop za tapkanje na situacijo, o kateri g. Glasser pravi, da je to pravi konflikt.
Po Glasserju ostajata dve vrsti konfliktov in sicer :
- nepravi konflikt, to je konflikt, ki ga imam sam s sabo. To je npr. prenažiranje. Nihče mi ne tlači hrane v usta, jaz se redim in sem s tem nezadovoljen. To je tipičen konflikt, ki je v meni, pa ga zaradi notranjih problemov v danem trenutku nisem – nočem rešiti, ker bi se moral nečemu odpovedati in doživeti nekaj bolečine.
- pravi konflikt je kadar se jaz in ti zarativa in se oba zablokirava v svojih stališčih ali prepričanjih. Tak konflikt reši samo čas, to pomeni, da eden ali oba spoznava svoje zmote, se spremeniva in prilagodiva situaciji, recimo najdeva kompromis.
Moram reči, ko smo v ponedeljek tapkali na temo pravega konflikta in frustracije, ki jo doživljamo zaradi tega, sem prišel do spoznanja, da tudi pravi konflikt, ki deluje tako kot sem opisal zgoraj, v resnici ni pravi konflikt, za mene na mojem nivoju doživljanja frustracije, temveč je to nepravi konflikt, če gledam samo sebe. Kaj mislim s tem? Vedno kadar sem z nekom v konfliktu, ga želim potegniti v svojo predstavo dane situacije in on se temu upre. Jaz imam kljub temu izbiro in dam temu človeku brco v rit in grem po svoje novim dogodivščinam nasproti. Tu pa je problem, ker ta brca pomeni recimo v zakonu razveza in  vse kolobocije povezane z njo; to pomeni, da sem spet sam in mi nekaj manjka, kljub temu, da se ta manko trenutno drago plačuje (frustracija konflikta) in pot v nove dogodivščine je pot v neznano, ki se je ponavadi tako bojimo. Smo navajeni hoditi po znanih stezicah, pa če so še tako trnove in posute s špičastimi kamni.
Za sebe sem spoznal, na ponedeljkovem tapkanju, da sem svojo samostojnost zavrgel nekje pri 5 letih, ko nisem vedel, znal, zmogel, upal upreti svojim staršem in iti po svoje – prehuda odločitev za 5 letnika. Zadeva ni bila fizična kazen ampak pritisk na majhnega dečka, da je cele dneve na razpolago, da pomaga na vrtu, ki je bil v tistih časih del zaslužka za preživetje. Drugi mulci so se lahko podili po naši vasi, jaz sem pa moral delati. Ali si lahko predstavljaš, da sem si tedaj želel da bi starša umrla, da bi imel več svobode. In te občutke, bojazni, greh sem ponotranjil in na nek način postal konformist in ne upornik in revolucionar, Ta občutek nemoči in stagnacije v meni nesprejemljivi situaciji še vedno obvladuje moje življenje v generalnem pogledu. Vztrajam v situacijah, ki mi niso všeč, za ''mir v hiši''.
Ko pogledam trenutno svoje občutke, kadar se komu uprem, ki hoče izsiljevati kakšno zadevo od mene, ali pa se hočem upreti njegovi nesramnosti, se počutim zelo slabo in izčrpanega. Imam občutek, da je vse povezano s tem dogodkom, ko sem se vdal v usodo, in se nisem upiral. Če pa sem se že uprl, je bilo to nekakšno nevrotično bevskanje, ne pa odraslo postavljanje zase in jasno postavljanje meja ali pa odhod iz situacije.
Vidim, da bo potrebno na tem področju še veliko tapkanja, da se bom premaknil malo naprej.
Veliko sem že spoznal o sebi in svojih težavah, a še veliko imam za postoriti na tem področju.
LP
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika,
evo spet se ti malo javljam po najini zadnji seansi. Ko sem šla takrat v četrtek od tebe, mi je bilo najprej ful slabo v želodcu. Prav čudno. Pa res sem se zelo sekirala, da mi ne bi kaj komplicirali pri "odjavi" službe. Ko sem prišla domov sem tapkala še 2-3 cikle po sistemu "Choices" in res mi je odleglo, kar pomirila sem se in začutila, da bo vse uredu in res so odpoved zelo dobro sprejeli in korektno smo se razšli. Prvič se mi je pri samostojnem tapkanju zgodilo, da sem takoj videla učinek. Da lahko res rečem, da je bila takojšnja reakcija. To je bilo super! Do sedaj sem lahko izkusila le srednjeročne učinke tapkanja, ki niso tako neposredno vzročno-posledično povezani, da potapkam in je kar boljše. No, mogoče se bo tudi meni bolj odprlo s tem tapkanjem.
Sedaj včasih kar malo prej potapkam, preden se lotim kakega neljubega opravka in potem kar nekako gre.
Lep pozdrav,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
SKUPINSKO VSESLOVENSKO TAPKANJE VSAK PONEDELJEK OB 20.00: 
Kar nekajkrat smo izvedli skupinska tapkanja, ki so se rodila ob ideji o skupinskem tapkanju in kritični masi za spremembo. Občutek, ko končamo, je vsakič dober - tako da bomo s projektom kar nadaljevali. Odzivov na moje takratne novice je bilo več kot 500 - se pravi, da je somišljenikov dovolj za celo Slovenijo - januarja je v Sloveniji uradno prebivalo 2.046.976 ljudi - kritična masa je torej 143 ljudi za celo Slovenijo in 55 za Ljubljano.
Se nas lahko zbere toliko?
V duhu?
Oziroma - kot je super predlagala ena od udeleženk sobotnega tečaja EFT Prve stopnje - tisti, ki niste iz Ljubljane, se pojavite na spletni strani www.eft-slovenija.si/ in poglejte števec prisotnosti - da se boste počutili bolj povezane z ostalimi.
Torej - vsak ponedeljek točno ob 20.00 za dobrih pet minut.
Tapkamo pa takole - za tiste, ki še niste doživeli v živo: www.eft-slovenija.si/eftvseslovenskotapkanjevponedeljek 
 
AAMET (http://www.aamet.org/main.php) certificirani EFT tečaji v Sloveniji KONČNO V SLOVENSKEM JEZIKU!   
Prva stopnja (popularno imenovana tudi Level1):  
datumi: sobota, 26.junija 2011 od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: opravljen moj začetni 4-urni uvodni praktični tečaj uporabe metode EFT 
cena tečaja: 110 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju.
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Druga stopnja (popularno imenovana tudi Level2):   
datumi: sobota in nedelja 21. in 22. maja 2011, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Prva stopnja (Level1)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 2.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
Tretja stopnja (popularno imenovana tudi Level3):
datumi: sobota in nedelja 11. in 12. junija 2011, vsak dan od 10h do 18h
kraj: Ljubljana
pogoj za udeležbo: kjerkoli in kadarkoli opravljena AAMET certificirana Druga stopnja (Level2)
cena tečaja: 240 EUR. V ceno je vključeno lahko toplo vege kosilo, prigrizki in napitki med odmori in gradivo ter AAMET certifikat o opravljenem tečaju. Po končanem tečaju bo za pridobitev certifikata EFT izvajalca 3.stopnje potrebno opraviti izpit in poslati tri predpisane opise primerov tapkanja. Vsi EFT izvajalci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti, bodo brezplačno navedeni na moji spletni strani (če bodo to želeli).
način prijave: pošljite mi elektronsko sporočilo s točnim imenom in priimkom udeleženca (udeležencev), jaz pa odgovorim s podrobnostmi o načinu plačila.
podrobnosti o vsebini tečaja: www.eft-slovenija.si/joomla-license/eft3stopnjaaamet
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Začetne 4-urne delavnice uporabemetode EFT v Ljubljani 4. junija, v Slovenj Gradcu 14.junija, v Mariboru 17.junija, ….: eft-slovenija.si/index.php
 
Nadaljevalna 4-urna delavnica uporabemetode EFT v Ljubljani 4.junija dopoldan: eft-slovenija.si/joomla-license/nadaljevalna4urna
 
Uvodne enourne predstavitvedelovanja metode EFT – torek 31.maja v Velenju,   eft-slovenija.si/index.php
 
Skupinske EFT ''vadbe''so prilika za vse, ki bi si želeli malo zunanje pomoči v procesu spopadanja s svojimi energijskimi zamaški.
 
Individualne tapkalne seanse metode EFT: vsak, ki želi z mano delati individualno, naj mi to sporoči, pa se bomo natančneje dogovorili. ''Moji'' individualci trajajo 1,5 do 2 uri, s tistimi, ki vas poznam pa lahko delam tudi preko skypa (da odpade vožnja). Skype je neprimeren samo za prvi stik, ki mora biti zame še vedno oseben.
 
Mini EFT delavnice v Vitacentru Naklo, Mariboru, Žalcu in Laškemwww.eft-slovenija.si/index.php  Prispevek: 15 EUR.Naslovi in natančni opisi posamezne delavnice:
 in tri nove MINI EFT delavnice:
                - kako najti prave besede za tapkanje
                - 10 najbolj škodljivih prepričanj o denarju
                - EFT in samozavest 
 
Slovenska www stran za uporabnike metode EFT, s katere si lahko brezplačno snamete celoten EFT priročnik v slovenščini:
www.eft-slovenija.si/ Obiščite tudi njeno prelepo odraslo sestro www.eftuniverse.com/, ki pa je v angleščini.
 
Če imate kakšno svojo zgodbo, napišite mi! Z veseljem bom brala in tudi odgovorila na vaša vprašanja. Prosim vas tudi, da mi dovolite objavo vaših doživetij (seveda brez imen ali kakšnih konkretnih podrobnosti), saj so take zgodbe strašno močna motivacija za nas ostale. OK? OK!
 
Vas vse ljubeče pozdravljam,
Pika
 
 
 
 
POVEZAVE NA NEKATERE TV POSNETKE:
 
Tole je povezava na posnetek tapkanje z Zvezdano Mlakar na kajenje - EFT se začne nekje okrog 31.minute. 
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.97526920/
 
in nadaljevanje - od 7.minute naprej: 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v sredo, 1.12.2010 - EFT in odvajanje od kajenja
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na oddajo na TV SLO v ponedeljek, 14.6.2010 - EFT in hujšanje -
http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.73041801/
EFT je od minute 34 naprej
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Živjo Pika!
Sporočam ti, da smo pravkar objavili
oddajo o metodi EFT
.
Povezava:
http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft
Jaz sem prebrala prvi del priročnika in se že veselo tapkam ter širim navdušenje nad EFTjem. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- povezava na posnetek oddaje Mozaik na RTV SLO2, ki je bila na sporedu 28.7.2009 ob 20.30.
- povezava na prispevek v oddaji Vizita na POP TV 20.6.2009http://poptv.si/multimedia/alergije/eft-metoda.html 
- povezava na oddajo dolenjskega TV kanala ''Vaš kanal'' v Tomovi dnevni sobi 18.5.2009: http://www2.tv-nm.si/index.php?option=com_content&task=view&id=10484&Itemid=133  
- oddaja Sobotno popoldne na TV SLO1 - povezava je na vseh 37 minut, EFT pa je od 24. minute naprej...  http://www.rtvslo.si/play/labirint-alternativa/ava2.31273605/ 
 

 --
Če ne želite več prejemati EFT novic, kliknite this link
Če želite popraviti svoje podatke, kliknite [PREFERENCES

Powered by PHPlist2.10.10, &copy tincan ltd

Arhiv EFT Novic